Hopp til innhold

Arsenal FC

 • Maanum og Ødegaard får samme hjemmebane

  Arsenals kvinnelag i fotball får Emirates som sin hovedstadion kommende sesong. 11 av lagets hjemmekamper skal spilles der.

  klubbens hjemmeside blir det opplyst at kvinnelaget skal spille åtte av sine hjemmekamper i superligaen på den samme arenaen som mennene benytter. Hvis de kommer seg til gruppespillet i Champions League, skal også de tre hjemmekampene der spilles samme sted.

  Der skal også de resterende Champions League-kampene spilles om Frida Maanum og lagvenninnene tar seg til utslagsrundene i turneringen.

  Det er den økende publikumsinteressen for kvinnelagets kamper som gjør at flere kamper skal spilles i klubbens storstue. I inneværende sesong fikk kvinnene spille seks kamper i superligaen på Emirates med et gjennomsnittlig tilskuertall på 52.029. (NTB)

  Jzw359Qn5nc
  Foto: AFP
 • Arsenal og Ødegaard slått ut av Mesterligaen

  Arsenal skapte knapt sjanser og tapte 0–1 borte mot Bayern München. Dermed ble Martin Ødegaard og co. slått ut i kvartfinalen i Mesterligaen etter 2–3-tap sammenlagt.

  Bayern München skapte heller ikke all verden, men Joshua Kimmich scoret onsdagens eneste mål og sendte den tyske storklubben til semifinale.

  Raphaël Guerreiro svingte ballen inn i Arsenal-feltet. Der kom Kimmich stormende, og headet ballen kontant inn i det lengste hjørnet.

  Ødegaard var stort sett involvert i det lille Arsenal skapte, men verken langskudd, gode pasninger eller forsøk fra skrått hold var i nærheten av å overliste Bayern-keeper Manuel Neuer.

  Arsenal var denne sesongen med i Mesterligaen for første gang siden 2016/17-sesongen, men ble også da slått ut av Bayern München. Den gang endte det 10–2 til Bayern i åttedelsfinalen.

  Champions League - Quarter Final - Second Leg - Bayern Munich v Arsenal
  Foto: Leonhard Simon / Reuters
 • City-duo mister Arsenal-kampen

  Manchester Citys forsvarsspillere Kyle Walker og John Stones mister begge søndagens storkamp mot Arsenal. For Arsenal kjemper en nøkkeltrio mot klokken.

  Både Walker og Stones pådro seg skader i løpet av landslagssamlingen, og City-manager Pep Guardiola sa på fredagens pressekonferanse at duoen ikke blir klare til møte mot Arsenal.

  Samtidig fortalte Guardiola at Kevin De Bruyne og Ederson trolig er tilgjengelig til kampen etter litt skaderusk.

  På Arsenal-manager Mikel Arteta sin pressekonferanse, fortalte spanjolen at trioen Bukayo Saka, Gabriel Martinelli og Gabriel Magalhães er usikker til kampen.

  – De har ikke trent ennå, men vi har en treningsøkt i morgen, så det er en sjanse for at de kan være med, sier Arteta.

  Kun ett poeng skiller fra Arsenal og Liverpool ned Manchester City når ti serierunder gjenstår av Premier League-sesongen.

  Liverpool tar imot Brighton klokken 15:00 søndag, før Manchester City får besøk av Arsenal kl. 17:30.

  John Stones og Kyle Walker
  Foto: Jason Cairnduff / Reuters
 • Arsenal tilbake på vinnersporet med knusende seier

  Martin Ødegaard og Arsenal fikk seg en etterlengtet seier med 5-0 i London-oppgjøret mot Crystal Palace i Premier League.

  Arsenal hadde bare vunnet én av de syv siste kampene i alle turneringer, noe som hadde ført til at de både hadde mistet tabelltoppen i Premier League og blitt slått ut av FA-cupen.

  Lørdag fikk de seg en tidlig opptur, da midtstopper Gabriel headet inn ledermålet allerede etter ti minutter.

  Like før pause var brasilianeren der igjen, og headet ballen via bakhodet til Palace-keeper Dean Henderson og i mål.

  Leandro Trossard økte til 3-0 et kvarter etter pause, og med to scoringer på overtid sørget innbytter Gabriel Martinelli for 5-0.

  – Jeg er så glad for laget. Jeg tror vi trengte en prestasjon som dette, sier Martinelli til TNT Sports.

  Med sin første seier siden 17. desember går Arsenal opp til tredjeplass i Premier League med 43 poeng. Det er like mange som Manchester City og to færre enn ligaleder Liverpool, men de to har én kamp mindre spilt enn Arsenal.

  Arsenal-stopper Gabriel jubler for scoring mot Crystal Palace
  Foto: ANDREW BOYERS / Reuters
 • Arsenal-manager Arteta slipper utestengelse for VAR-tirade

  Det engelske fotballforbundet (FA) straffer ikke Arsenals manager Mikel Arteta for uttalelsene mot VAR i november.

  Arteta var svært misfornøyd etter Arsenals 0-1-tap for Newcastle tidlig i november. Spanjolen gikk hardt ut mot videodømmingsverktøyet VAR og sa blant annet at han skammet seg over å være en del av Premier League.

  I midten av november åpnet FA sak mot ham, der han ble anklaget for å ha fornærmet dommerstanden og brakt fotballen i vanry. En uavhengig kommisjon kom torsdag fram til at de påståtte regelbruddene «ikke kan bevises».

  Arteta var opprørt og holdt ikke igjen da han snakket med pressen etter 0-1-tapet på St. James' Park. Newcastles vinnermål ble godkjent etter en langvarig videosjekk av flere forhold.

  – Det er flaut at målet står. Vi sier at Premier League er den beste i verden. Jeg har vært 20 år i dette landet, og nå skammer jeg meg. Det er ikke i nærheten av det nivået vi forventer at det skal være på. Jeg er flau over å være her, sa han. (NTB)

  Arteta
  Foto: OLI SCARFF / AFP

Siste nytt

 • Southampton møter Leeds i opprykkskamp til Premier League

  Enten Leeds eller Southampton rykker opp til Premier League. Southampton booket finaleplass i opprykkskvalifiseringen med 3-1 over West Bromwich fredag.

  Opprykksfinalen spilles på Wembley 26. mai. Leeds sikret finaleplass med 4-0-seier over Norwich torsdag. Leeds rykket også ned sist sesong.

  Fra før er det klart at Leicester og Ipswich skal spille Premier League-fotball neste sesong.

  West Bromwich rykket ned i 2021 og må belage seg på en ny sesong på nest øverste nivå.

  (©NTB)

  DSOtmTrX5wQ
  Foto: Reuters
 • Filip Ingebrigtsen dukket ikke opp til start – EM-kravet henger i tynn tråd

  Planen var at Filip Ingebrigtsen fredag kveld skulle løpe 1500 meter i et fransk stevne med mål om å komme under EM-kravet på 3.36,00 og kvalifisere seg for sommerens mesterskap i Roma.

  Selv om han var påmeldt, dukket nordmannen aldri opp til start.

  – Han var ikke helt i form, skriver sportssjef Erlend Slokvik i en tekstmelding til NRK fredag kveld.

  Og nå har 31-årige Ingebrigtsen dårlig tid. EM-kravet må tas innen 26. mai, og det norske friidrettsforbundet offentliggjør EM-uttaket 30. mai.

  Neste mulighet kan være 1500-meteren som arrangeres på Jessheim 24. mai, men det er ikke avklart om Filip Ingebrigtsen løper der.

  Formen i det siste har ikke gitt grunnlag for optimisme. Forrige helg løp han inn på 3.43.03 under et løp i Tyskland.

  Ingebrigtsen, som altså tok EM-gull på 1500-meter i 2016 og VM-bronse i 2017, er dermed et godt stykke unna gammel storhet noen få uker før sommerens mesterskap i Roma, som arrangeres fra 7. til 12. juni.

  OL-kravet på samme distanse er for øvrig 3.33.50.

   NM Friidrett 2023
  Foto: Geir Olsen / NTB
 • Straffkaos i Formel 2-kvalifiseringen – Hauger rammet

  Det ble mange endringer på resultatlistene etter Formel 2-kvalifiseringen i Imola. Dennis Hauger endte til slutt som nummer 13.

  Resultatlistene ble nesten snudd helt på hodet i minuttene etter målgang i kvalifiseringen. Hauger, som kjørte inn til 13.-plass, hoppet plutselig til sjuendeplass.

  Mange førere ble først straffet for å ha vært utenfor sperrelinjen under sine beste runder. Noen timer senere ble det imidlertid omgjort slik at Hauger til slutt ble nummer 13. Dermed har han et vanskelig utgangspunkt denne helgen.

  Hauger står med én pallplass denne sesongen. Sprintløpet i Italia starter 14.15 lørdag, mens hovedløpet avvikles søndag formiddag.

  Den 21 år gamle bilføreren fra Aurskog er i år inne i sin tredje sesong i klassen under Formel 1.

  Det er ingen hemmelighet at årets Formel 2-sesong blir helt avgjørende for hvilke muligheter som åpner seg videre for Hauger. En fjerde sesong på nest øverste nivå i Formel-sirkuset blir det nemlig ikke. For øyeblikket er 21-åringen på 3.-plass i sammendraget.

  Da Hauger møtte pressen i februar før Formel 2-sesongen, understreket han at plan A er å vinne Formel 2-mesterskapet, og at det ikke fantes en plan B.

  Aurskog-gutten tok steget opp i Formel 2-sirkuset foran 2022-sesongen etter å ha vunnet Formel 3 året før. I debutsesongen endte han på 10.-plass som Prema-fører, før han forflyttet seg til MP Motorsport foran fjoråret.

  2023-sesongen endte med åttendeplass sammenlagt etter varierende resultater.

  (©NTB)

  Pressekonferanse med formel 2-fører Dennis Hauger
  Foto: Rodrigo Freitas / NTB

Sendeplan

Kl. Program Kanal