Hopp til innhold

Arsenal FC

 • Ødegaard fikk årets spiller-pris i London

  Martin Ødegaard ble mandag tildelt prisen som årets spiller i London-fotballen.

  Den norske landslagskapteinen fikk prisen som årets beste Premier League-spiller under London Football Awards. Drammenseren var tilstede for å motta utmerkelsen.

  Alle inntekter fra den årlige utdelingen går til veldedighetsorganisasjonen Willow. Den jobber med å gi gode opplevelser til alvorlige syke personer mellom 16 og 40 år.

  Ødegaard var ikke den eneste Arsenal-spilleren som ble hedret på mandagens galla. Manager Mikel Arteta ble årets trener, mens Bukayo Saka ble årets unge spiller.

  Ødegaard
  Foto: DAVID KLEIN / Reuters
 • Innrømmer menneskelig feil i offside-vurdering

  Dommerforeningen PGMOL innrømmer at menneskelige feil ledet til at VAR ikke undersøkte offside-situasjonen i Brentfords utligningsmål mot Arsenal lørdag godt nok. Det samme gjelder annulleringen av Pervis Estupiñáns mål for Brighton mot Crystal Palace. Det melder PGMOL på Twitter.

  – Vi kan bekrefte at dommersjef Howard Webb har kontaktet både Arsenal og Brighton for å erkjenne og forklare de betydelige feilene i VAR-arbeidet som ble gjort i deres respektive Premier League-kamper lørdag, står det i en melding fra den engelske dommerforeningen (PGMOL) på Twitter.

  Arsenals kamp mot Brentford lørdag endte 1–1 etter at Ivan Toneys mål for Brentford ble godkjent etter en VAR-vurdering av mulig offside. Men VAR-vurderingen ble gjort av feil situasjon. Ballen gikk mye fram og tilbake innenfor 16-meteren før Toney satte den i mål. Ethan Pinnock, som var involvert i angrepet, sto i offside da han bidro i spillet. Men Brentford fikk likevel beholde målet. Det var ikke Arsenal-trener Mikel Arteta særlig begeistret over. Serielederen klaget inn hendelsen til Premier League.

  brentford-arsenal
  Foto: DAVID KLEIN / Reuters
 • Haaland og City videre i FA cupen etter seier over Arsenal

  Manchester City er klare for femte runde i FA-cupen etter 1-0 seieren over Premier League-leder Arsenal.

  Erling Braut Haaland var med fra start for City, mens kaptein Martin Ødegaard startet på benken for de rødkledde.

  Haaland fikk seg et stygt slag i det 28. minutt. Den norske kjempen ble liggende nede, men ristet det raskt av seg.

  Arsenals Rob Holding hadde fått tydelig beskjed fra trener Arteta om å hindre Haaland. Det kunne fort straffet seg med et rødt kort etter bruk av både albue og riving.

  – Han rives ned. Da lever Holding farlig. Han skjønte at han kunne komme i trøbbel, sa Viaplay-kommentator Roar Stokke da Holding fikk gult kort.

  – Da er det ubehagelig å spille én mot én med så lite sikring, når du har et gult kort i tillegg, sa ekspertkommentator Lars Tjærnås.

  Holding ble byttet ut like etter pause i det 46. spilleminutt.

  Men Haaland fikk tøff behandling gjennom hele kampen, og han slet med å komme seg forbi hindringene.

  Har Arsenal funnet oppskriften på å stoppe jærbuen?

  Sjanse på sjanse bød seg for City i andre omgang. Og til slutt satt det etter en ping-pong-retur via stolpen fra Jack Grealish. Nathan Aké satte ballen kontrollert ned i det lengste hjørnet.

  Ødegaard ble spart helt til det 74. spilleminutt, uten at kapteinen ble sentral i spillet.

  Det var første gang Haaland og Ødegaard spilte mot hverandre, men den store norske duellen uteble.

  city
  Foto: OLI SCARFF / AFP
 • Arsenal videre i ligacupen etter Maanum-show

  Arsenal rutter ikke bare én, men to norske stjerner.

  23-årige Frida Maanum viste seg frem med to mål og én målgivende pasning i Arsenals 3-0-seier over Aston Villa torsdag. Resultatet ga de rødkledde semifinalebillett i den engelske ligacupen.

  Maanum har storspilt for "The Gunners" denne sesongen, og torsdag kveld var hun i sitt ess på Meadow Park.

  Etter snau halvtimen spilt sendte Maanum ballen mellom beina på en motspiller og til side for Villas målvakt. Like etter pause fulgte hun opp med en lekker avslutning opp i det lengste hjørnet.

  Ti minutter senere sentrer 23-åringen ballen til Caitlin Foord som setter Arsenals tredje mål.

  Manchester City, West Ham og Chelsea har også tatt seg videre i ligacupen.

  Semifinalene spilles 8. og 9. februar, mens finalen er lagt til Selhurst Park i London 5. mars, skriver NTB.

  maanum
  Foto: ANDREW COULDRIDGE / Reuters
 • Martinelli sikret Arsenals femte PL-seier på rad

  Arsenal troner fremdeles på toppen av tabellen og er ubeseirede i årets Premier League-sesong, etter 2-1 seier over Aston Villa onsdag kveld.

  Martin Ødegaard og co tok tidlig grep om kampen, og etter en halvtime spilt fikk Gabriel Jesus sendt hjemmelaget i føringen – med hjelp av noe svakt keeperspill.

  Ødegaard hadde en dobbeltsjanse like før pause, men klarte ikke score i sin tredje kamp på rad. Etter 74 minutter utlignet Douglas Luiz fra hjørneflagget, men Arsenal svarte umiddelbart ved Martinelli.

  Ti minutter før slutt ble Ødegaard byttet ut, og nordmannen så ut til å halte så smått av banen.

  Britain Soccer Premier League
  Foto: David Cliff / AP

Siste nytt

 • Wolfsburg blir Arsenals motstander i CL-semifinalen

  Wolfsburg er semifinaleklar i kvinnenes mesterliga i fotball etter 1-1 hjemme mot Paris Saint-Germain. I neste dobbeltkamp venter Arsenal.

  Tyskerne vant det første oppgjøret i Frankrikes hovedstad og gikk videre med 2-1 sammenlagt. Resultatet kunne vært enda bedre for Wolfsburg, men tross enorme sjanser ble det bare med Alexandra Popps ene scoring i returmøtet. (NTB)

  vcOF0kVW2VU
  Foto: Martin Meissner / AP
 • Island sparket landslagssjefen

  Arnar Vidarsson er ferdig som trener for Islands herrelandslag i fotball. Han mistet jobben få dager etter at Liechtenstein ble slått 7-0.

  Seieren i EM-kvalifiseringen var ikke nok til å overbevise forbundsstyret. Island startet mesterskapsjakten med å tape 0-3 borte mot Bosnia-Hercegovina.

  – Dette er selvsagt en vanskelig avgjørelse, men vi mener det er riktig og nødvendig. Arnar har gjort mange gode ting, og han fortjener ros for jobben han har gjort under ofte vanskelige forhold. Nå starter vi arbeidet med å finne en erstatter, sier Islands fotballpresident Vanda Sigurgeirsdottir i en uttalelse.

  Vidarsson tok over som landslagssjef etter Erik Hamrén i desember 2020. (NTB)

  iCmzfHoJs7Y
  Foto: Gian Ehrenzeller / AP
 • Riiber avsluttet sesongen perfekt

  Jarl Magnus Riiber fikk ingen konkurranse på vei inn til nok et NM-gull i kombinert. Han gikk ut på 5-kilometeren med en kjempeluke.

  Tittelkampen på Tolga var aldri spennende. Til det hadde Riiber et for godt forsprang på 1.28 minutter fra start.

  Oslo-mannen holdt også bra fart i løypene og kunne smile for nok en utklassingsseier. Onsdag vant han klart 10-kilometeren.

  Espen Andersen var nærmest Riiber før langrennet. Han ga det er ærlig forsøk i sølvjakten, men greide ikke å holde tritt da Jens Lurås Oftebro rykket mot slutten. (NTB)

  Riiber
  Foto: Terje Bendiksby / NTB

Sendeplan

Kl. Program Kanal
Sport
Spiller nå
Nektet å prate om Haaland - så skjedde dette 01:00
Neste