Mener Solskjær må kvitte seg med keeperstjernen etter tabbebonanza

«Verdens beste keeper» har gjort tre tabber på tre kamper. Men Ole Gunnar Solskjær nekter å kritisere den utskjelte spanjolen, og vil trolig strekke seg langt for å beholde ham også neste sesong.

AFP_1FP5XZ

TØFFE TIDER: Manchester United har tapt syv av de siste ni kampene de har spilt. Klubbens beste spiller de siste fem årene, målvakt David de Gea, må ta på seg noe av skylden for mye baklengsmål.

Foto: JOSEP LAGO / AFP

Sist i rekken av spillere United-manager Ole Gunnar Solskjær «bør kvitte seg med», er stjernekeeper David de Gea.

Kritikken kommer etter Uniteds 0–2-tap hjemme mot byrival Manchester City i Premier League onsdag kveld. Spanjolen burde ha stoppet Leroy Sanes 2–0-scoring.

Mange spekulerer i om keeperen, som ofte har blitt omtalt som verdens beste, har fokuset sitt et helt annet sted enn i Manchester om dagen. Spanjolen har lenge blitt linket til storklubber som Real Madrid og PSG, og skal angivelig ikke være fornøyd med lønnen i Uniteds tilbud om kontraktforlengelse.

– La ham gå

De Gea har kontrakt med United ut neste sesong, men supportere og eksperter ber nå Solskjær om å selge spanjolen så fort som mulig for å sikre seg en størst mulig overgangssum.

Sky Sports-ekspert Jamie Carragher er blant dem som mener nordmannen må kvitte seg med både de Gea og Paul Pogba om de fortsetter å «surre rundt» med kontrakter.

Jamie Carragher

KRITISK: Sky Sports-ekspert og eks-stopper Jamie Carragher.

Foto: Stringer / Reuters

Også fotballredaktør i Daily Mail, John Cross, sier til NRK at det er på tide at en av klubbens største navn selges.

– Jeg mener det er en stor bekymring at keeper David de Gea virker å ville dra og ikke er fullt fokusert. Han har kanskje mistet litt konsentrasjon på grunn av usikkerheten rundt hans fremtid, og da må du la ham gå, sier han.

Solskjær-støtte

På Twitter får Carragher og Cross medhold fra supportere, og flere skriver at de Gea er overvurdert og langt unna å være verdens beste keeper.

Ifølge ESPN har spanjolen allerede sluppet inn flere mål, med tre serierunder igjen, enn han har gjort noen andre sesonger for United. Kun én sesong tidligere har han sluppet inn flere mål – for Atlético Madrid i 2010/2011-sesongen.

Med relativt store tabber både mot Barcelona, Everton og Manchester City de siste par ukene, får de Gea likevel full støtte fra sin norske manager. Solskjær har enn så lenge ikke sagt ett kritisk ord om de Geas prestasjoner, og etter 0–2-brøleren mot byrivalen onsdag, sa nordmannen følgende etter kampen:

David de Gea

FÅR STØTTE: David de Gea får støtte av Ole Gunnar Solskjær til tross for svak form den siste tida.

Foto: Jon Super / AP

– Jeg synes David gjorde noen veldig gode redninger i dag også. Han har høye standarder og han jobber veldig hardt for å forbedre seg.

Etter tabben der Lionel Messi scoret 1–0-målet mot en svak de Gea, sa Solskjær noe lignende.

– Det er uheldig for keepere. Når de gjør feil, blir det merket. Denne vil bli husket etter i kveld. Han har gjort noen fantastiske redninger også. Totalt sett har han gjort en fantastisk innsats for laget.

Erstatter

Ifølge britiske medier ønsker Solskjær å beholde den spanske målvakten, men United-ledelsen virker å være klar over at det kan bli vanskelig.

Siste nytt

 • Greenwood sikret United-seier

  Mason Greenwood (17) ble kampens eneste målscorer da Manchester United slo Inter 1–0 i en treningskamp i Singapore lørdag.

  Greenwood scoret i sin andre kamp på rad, han satte 1–0-målet mot Leeds tidligere denne uken.

  Mason greenwood
  Foto: Roslan Rahman / AFP
 • Tap for Liverpool

  Liverpool gikk på et 2-3-tap for Borussia Dortmund i en treningskamp i USA natt til lørdag. Det tyske laget tok ledelsen etter bare tre minutter, og ledet 3-1 før det var spilt en time. Rhian Brewster pyntet så på resultatet fra straffemerket.

  X02835
  Foto: Trevor Ruszkowski / Reuters
 • Algerie vant Afrikamesterskapet

  Baghdad Boudjenah ga Algerie en drømmestart allerede etter to minutter i finalen mot Senegal fredag kveld. Senegal klarte aldri å komme tilbake i oppgjøret, og dermed vant Algerie turneringen for første gang siden 1990.

  Africa Cup of Nations 2019 - Final - Senegal v Algeria
  Foto: Amr Abdallah Dalsh / Reuters

Sendeplan

Kl. Program Kanal