Hopp til innhold

Mener Solskjær må kvitte seg med keeperstjernen etter tabbebonanza

«Verdens beste keeper» har gjort tre tabber på tre kamper. Men Ole Gunnar Solskjær nekter å kritisere den utskjelte spanjolen, og vil trolig strekke seg langt for å beholde ham også neste sesong.

AFP_1FP5XZ

TØFFE TIDER: Manchester United har tapt syv av de siste ni kampene de har spilt. Klubbens beste spiller de siste fem årene, målvakt David de Gea, må ta på seg noe av skylden for mye baklengsmål.

Foto: JOSEP LAGO / AFP

Sist i rekken av spillere United-manager Ole Gunnar Solskjær «bør kvitte seg med», er stjernekeeper David de Gea.

Kritikken kommer etter Uniteds 0–2-tap hjemme mot byrival Manchester City i Premier League onsdag kveld. Spanjolen burde ha stoppet Leroy Sanes 2–0-scoring.

Mange spekulerer i om keeperen, som ofte har blitt omtalt som verdens beste, har fokuset sitt et helt annet sted enn i Manchester om dagen. Spanjolen har lenge blitt linket til storklubber som Real Madrid og PSG, og skal angivelig ikke være fornøyd med lønnen i Uniteds tilbud om kontraktforlengelse.

– La ham gå

De Gea har kontrakt med United ut neste sesong, men supportere og eksperter ber nå Solskjær om å selge spanjolen så fort som mulig for å sikre seg en størst mulig overgangssum.

Sky Sports-ekspert Jamie Carragher er blant dem som mener nordmannen må kvitte seg med både de Gea og Paul Pogba om de fortsetter å «surre rundt» med kontrakter.

Jamie Carragher

KRITISK: Sky Sports-ekspert og eks-stopper Jamie Carragher.

Foto: Stringer / Reuters

Også fotballredaktør i Daily Mail, John Cross, sier til NRK at det er på tide at en av klubbens største navn selges.

– Jeg mener det er en stor bekymring at keeper David de Gea virker å ville dra og ikke er fullt fokusert. Han har kanskje mistet litt konsentrasjon på grunn av usikkerheten rundt hans fremtid, og da må du la ham gå, sier han.

Solskjær-støtte

På Twitter får Carragher og Cross medhold fra supportere, og flere skriver at de Gea er overvurdert og langt unna å være verdens beste keeper.

Ifølge ESPN har spanjolen allerede sluppet inn flere mål, med tre serierunder igjen, enn han har gjort noen andre sesonger for United. Kun én sesong tidligere har han sluppet inn flere mål – for Atlético Madrid i 2010/2011-sesongen.

Med relativt store tabber både mot Barcelona, Everton og Manchester City de siste par ukene, får de Gea likevel full støtte fra sin norske manager. Solskjær har enn så lenge ikke sagt ett kritisk ord om de Geas prestasjoner, og etter 0–2-brøleren mot byrivalen onsdag, sa nordmannen følgende etter kampen:

David de Gea

FÅR STØTTE: David de Gea får støtte av Ole Gunnar Solskjær til tross for svak form den siste tida.

Foto: Jon Super / AP

– Jeg synes David gjorde noen veldig gode redninger i dag også. Han har høye standarder og han jobber veldig hardt for å forbedre seg.

Etter tabben der Lionel Messi scoret 1–0-målet mot en svak de Gea, sa Solskjær noe lignende.

– Det er uheldig for keepere. Når de gjør feil, blir det merket. Denne vil bli husket etter i kveld. Han har gjort noen fantastiske redninger også. Totalt sett har han gjort en fantastisk innsats for laget.

Erstatter

Ifølge britiske medier ønsker Solskjær å beholde den spanske målvakten, men United-ledelsen virker å være klar over at det kan bli vanskelig.

Sportsnyheter

Narve Gilje Nordås og Per Svela hentes av Gjert Ingebrigtsen etter løpet i Huelva

Nordås hentet av Gjert Ingebrigtsen etter seieren: – En trist sak for alle parter

Narve Gilje Nordås sier han kan fortsette trenersamarbeidet med Gjert Ingebrigtsen selv om det har blitt ut tiltale mot treneren. Tirsdag kveld forlot de stadion sammen.

Siste nytt

  • Astrid Uhrenholdt Jacobsen venter sitt første barn

    Astrid Uhrenholdt Jacobsen (37) avslører på Instagram at hun er gravid. På flere bilder viser hun synlig fram babymagen.

    «Vi utvider flokken», skriver den tidligere langrennsstjernen i innlegget.

    Hun har lagt ved flere bilder der hun er ute på tur med kjæresten Ingeborg Djupnes. På det ene peker samboeren mot Jacobsens voksende mage.

    Under innlegget strømmer gratulasjonene inn. Den tidligere golfstjernen Suzann Pettersen er blant dem som har sendt sine lykkønskninger.

    Jacobsen slo gjennom for fullt med VM-gullet i sprint i Sapporo i 2007. Bare uker tidligere hadde hun tatt sin første pallplass i verdenscupen. Det skjedde i sprint i Otepää i Estland.

    Hennes siste verdenscuprenn ble på hjemmebane i Holmenkollen i mars 2020.

    I 2018 var hun med på det norske laget som tok OL-gull i stafett i Pyeongchang. To stafettgull har det også blitt i VM-sammenheng.

    Individuelt har hun to VM-sølv og fem VM-bronser på merittlisten. Jacobsen har også vært på pallen i verdenscupen 56 ganger.

    Etter den aktive karrieren har Jacobsen vært langrennsekspert for NRK og sittet som leder av utøverkomiteen i Norges idrettsforbund. (NTB)

    Astrid Uhrenholdt Jacobsen
    Foto: Terje Bendiksby / NTB
  • Red Bull bekrefter: Newey forlater laget

    Det skriver Formel 1-laget på sine nettsider.

    Adrian Newey er sjeftekniker på laget, og er av mange regnet som hjernen bak en av de mest dominante bilene i Formel 1-historien.

    Red Bull har knust resten av Formel 1-sirkuset de siste sesongene, og er på vei til å vinne både førermesterskapet og kontruktørmesterskapet denne sesongen også. Newey har vært i Red Bull i nesten 20 år.

    – Hans visjon og briljans har hjulpet oss til 13 titler på 20 sesonger, sier Red Bull-sjef Christian Horner.

    Flere medier, blant annet BBC og tyske AMuS meldte i forrige uke at Newey slutter i Formel 1-laget grunnet misnøye med håndteringen av trakassering-anklagene mot Christian Horner.

    Horner ble tidligere i år anklaget av en kvinnelig kollega, men etter en ekstern etterforskning fikk briten fortsette som Red Bull-sjef.

    Bahrain Grand Prix
    Foto: Hamad I Mohammed / Reuters
  • Elverum klar for sluttspillfinale i håndball

    Elverum tok seg videre til finalen i sluttspillet i håndball etter at de vant 41-30 borte mot Arendal tirsdag kveld.

    Elverum møter Kolstad, som slo ut Drammen i sine semifinalekamper med 2-0. Første finalekamp i best av tre spilles mellom de to lagene 22. mai i Trondheim.

Sendeplan

Kl. Program Kanal