Rashford nådeløs etter City-tap: – Glem ligaen og topp fire, du taper ikke en sånn kamp

Manchester United leverte en god førsteomgang i det uhyre viktige byderbyet onsdag, men så koblet byrival City på turboen i den andre. Da hadde ikke Ole Gunnar Solskjær og hans menn mye å stille opp med og tapte fortjent.

X03807

BLYTUNG KVELD: For Ole Gunnar Solskjær, her avbildet etter Citys 2-0-scoring på Old Trafford.

Foto: CARL RECINE / Reuters

Laster innhold, vennligst vent..

– I dag spilte vi ikke som Manchester United. Det er ikke riktig. Det minste man kan gjøre er å jobbe hardt og gi alt for supporterne, klubben og deg selv, sier United-spiss Marcus Rashford til Sky Sports etter kampen.

Han legger så til at det har vært en tøff reise for å komme dit klubben er nå og at de ikke presterer på lik linje som i januar er svært skuffende. «Vi vet hva som har gått galt, det er mentaliteten og viljen til å løpe for laget ditt», påpeker Rashford, før han legger til:

– Glem ligaen og topp fire, du taper ikke en sånn kamp. Det er så enkelt for en Manchester United-supporter, sier unggutten som har vært i klubben omtrent hele sitt liv i fotballen.

Saken fortsetter under bildet.

AFP_1FW876

NEDBRUTTE: Manchester Uniteds spillere, blant annet Marcus Rashford (venstre), klarte ikke å svare på Citys to mål i andre omgang.

Foto: OLI SCARFF / AFP

Så fortvilet ut

For en drøy timinuttersperiode i begynnelsen av andre omgang var mer enn nok for de lyseblå fra Manchester til å avgjøre kampen på Old Trafford onsdag kveld.

Først da Bernardo Silva på sedvanlig vis dro seg inn fra høyre og hamret ballen i David de Geas korthjørne etter 54 minutter. Så etter 66 minutter, da Leroy Sané fikk æren av å avslutte en klassekontring av gjestene.

Ole Gunnar Solskjær satt på trenerbenken da 2-0 ble banket inn i United-målet. Han tittet rett ned i bakken og på TV-bildene så han helt fortvilet ut da han satte seg opp i stolen igjen. For selv med en snau halvtime igjen hadde ikke vertene så mye å varte opp med. Dermed vant City til slutt fullt fortjent.

– Kvalitetsforskjell

Solskjær var åpenbart fornøyd med at United «hadde en reaksjon» (etter Everton-tapet), men erkjenner overfor Sky Sports at hans menn ble slått av et bedre lag, at det var «en kvalitetsforskjell» og at «det er derfor de er på toppen og vi er der vi er».

– De har satt standarden. Når vi bor i Manchester så kan vi ikke være fornøyd med dét. Det er opp til oss å tette det gapet og overgå dem, sier nordmannen, og legger til at man «ikke kan si at spillerne ikke løp og man kunne se vilje og fokus».

Saken fortsetter under bildet.

X01988

MANET TIL INNSATS: Ole Gunnar Solskjær på sidelinjen i onsdagens oppgjør.

Foto: PHIL NOBLE / Reuters

– Kreves lederskap

TV 2-ekspert Petter Myhre mente det var klasseforskjell mellom lagene etter pausen. Han og kollega Brede Hangeland synes at Solskjær hadde en god plan, at det så bra ut de første 45 minuttene. Begge er imidlertid snar med å påpeke at det etter 1-0-scoringen så ut som om Manchester United ikke hadde noe å respondere med.

– Da var det ingen vei tilbake, sier Myhre.

– Solskjær fikk respons med tanke på arbeidsinnsats. De klappet sammen etter Citys første scoring. Nå kreves det lederskap av Solskjær og de andre som skal være ledere i dette laget, sier Hangeland.

Vanskelig med topp fire

Og med tre runder og ni poeng igjen å spille for, spøker det nå ordentlig for en topp fire-plassering for Manchester United. Før kampen hadde Solskjær & co. fire seire og seks tap på de siste ti kampene i alle turneringer. I ligaen stod de bokført med to seire og tre tap de siste fem.

Spesielt det siste 4-0-tapet borte mot Everton sist helg har gjort denne uken blytung. Solskjær beklaget prestasjonen, engelske medier rapporterte at spillerne skal ha diskutert høylytt i garderoben etter kampen. United kjemper tross alt om Europa-spill neste sesong. Med tap også mot City ser det svært tøft ut (se tabell i bunnen av saken).

Saken fortsetter under bildet.

X01988

STRÅLENDE FORNØYD: Pep Guardiola, her etter Citys 2-0-scoring onsdag kveld.

Foto: PHIL NOBLE / Reuters

Jevn åpning

Men det kunne se ut som om hjemmelaget hadde lagt Everton-kampen bak seg da City stod på andre siden av gressmatten.

For etter en noe tam åpning skjedde det ting i begge ender etter rundt et kvarter. Paul Pogba og Jesse Lingard testet Ederson i City-buret, mens Raheem Sterling og Bernardo Silva satte David de Gea på prøve. Men alle forsøk havnet enten rett på keeperne eller utenfor.

Først to minutter før pause kom omgangens største sjanse. Etter både fint kombinasjonsspill og litt tilfeldigheter, tråklet Sterling seg forbi «alle» inne i hjemmelagets 16-meter, men avslutningen gikk rett på de Gea. Guardiola var frustrert og 0-0 stod seg til pausesignalet gikk.

Saken fortsetter under bildet.

X03807

GLADE GUTTER: Manchester City-spillerne jubler for Leroy Sanés (ryggen til) scoring etter en drøy time på Old Trafford.

Foto: CARL RECINE / Reuters

– Spilte under stort press

Bortelaget kom i hvert fall ut med en helt annen energi etter hvilen. Bernardo Silva sørget altså for 1-0 da han dro inn fra sin høyreside, utfordret Luke Shaw og hamret inn scoringen med et skudd i korthjørnet. Innbytter Sané doblet ledelsen 12 minutter senere. Derfra og ut var det aldri ordentlig spennende, selv om Solskjærs menn hadde enkelte forsøk på City-keeper Ederson.

Med tre nye poeng til Manchester City noterte laget seg for sin ellevte strake ligaseier og fortsatt tabelltobb, bare poenget foran Liverpool.

– Vi spilte under stort press. De spiller for å Champions League-kvalifisering (neste sesong). Etter at de tapte 4-0 for Everton, så visste vi at spillerne deres kom til å være «forpliktet», sier Pep Guardiola etter kampen, før han påpeker at de skumle United-kontringene i første omgang kom etter feil i Citys midtbane.

– Men vi gjorde det bra nok til å vinne kampen i andre omgang. Heldigvis spilte vi utrolig da, sier manageren.

Laster innhold, vennligst vent..

Siste nytt

 • Atletico reddet poeng på overtid

  Juventus fikk en god start på årets mesterligasesong da de tok ledelsen 2–0 mot Atlético Madrid på bortebane, men hjemmelaget kom knallsterkt tilbake. Juan Cuadrado og Blaise Matuidi sørget en 2-0-ledelse til laget fra Torino, mens Stefan Savic reduserte til 2-1 20 minutter før full tid. På overtid sørget Hector Herrera for at det ble ett poeng til begge lagene i sesongdebuten. I den andre kampen i gruppen sørget Lokomotiv Moskva for en fin start på turneringen, da de slo Bayer Leverkusen 2–1 i Tyskland.

  X01622
  Foto: SUSANA VERA
 • Manchester City overlegne i Ukraina

  Manchester City vant komfortabelt 3–0 borte mot Sjakhtar Donetsk i første kamp av mesterligaens gruppespill. Riyad Mahrez, İlkay Gündoğan og Gabriel Jesus scoret målene for gjestene. I den andre kampen i gruppen slo Rosenborgs overmenn, Dinamo Zagreb, Atalanta hele 4–0.

  AFP_1KE5HM
  Foto: SERGEI SUPINSKY / AFP
 • Di Maria herjet med Real Madrid

  Tidligere Real Madrid-spiller Angel Di Maria stod for to av målene da PSG slo Real Madrid 3-0 i første kamp av mesterligaens gruppespill. Begge Di Marias mål kom i første omgang, mens Thomas Meunier økte ledelsen på overtid av den andre omgangen. Både Gareth Bale og Karim Benzema satt også ballen i mål, men scoringene ble annullert for henholdsvis hands og offside.

  X02011
  Foto: BENOIT TESSIER

Sendeplan

Kl. Program Kanal