Hopp til innhold
Ettering, Tyskland.

Motorsport

Oppsummert

  • Her følger vi alt av motorsport, med spesielt fokus på de store profilene.
  • Svindal gir seg med motorsport: – En veldig kul opplevelse

    Aksel Lund Svindal (41) har drevet med motorsport de to siste årene, men den tidligere alpinisten kommer ikke til å fortsette som racerfører denne sesongen.

    41-åringen ga seg som alpinist i 2019, men debuterte i 2022 som racerfører i Porsche Sprint Challenge Cup i Skandinavia. I 2023 tok han steget opp til Porsche Carrera Cup Skandinavia, men i år kommer han ikke til å fortsette.

    – Det var en gøy utfordring jeg fikk mulighet til å være med på. En veldig kul opplevelse. Det var ment som nettopp det, og ikke noe langsiktig prosjekt, sier Svindal til Nettavisen.

    I september i fjor fikk Lund Svindal sitt første barn sammen med friidrettsstjernen Amalie Iuel. Det gjør at det blir mindre tid til andre prosjekter.

    – Han innså vel at han hadde ganske mange prosjekter gående på en gang, og når du skal bli far, det er mye reising og mye trening og sånne ting. Det var noe han gjorde i en liten periode og syntes det var veldig gøy, sier Iuel.

    Lund Svindal utelukker likevel ikke at han kan returnere til motorsporten i fremtiden.

    – Kanskje dukker det opp en mulighet igjen. Vi får se, sier 41-åringen. (NTB)

    Porsche Festival 2022
    Foto: Beate Oma Dahle / NTB
  • Nedtur for Dennis Hauger - måtte starte bakerst

    Dennis Hauger vant kvalifiseringen og hadde et strålende utgangspunkt med første startspor i søndagens hovedløp.

    Men da løperne skulle ut på formasjonsrunden kvelte Hauger motoren, og nordmannen ble stående igjen på startstreken. Dermed måtte nordmannen starte bakerst i feltet.

    – Er det mulig?! Det skal ikke være mulig, utbrøt Viaplays kommentator Thomas Schie.

    – Jeg har ikke så mye mer å si uten at det blir stygt. Jeg ble overrasket, men visste med en gang jeg stoppet at det var det, sier Hauger til Viaplay etter løpet.

    Dermed var Hauger sjanseløs på å kjempe i teten, og endte til slutt på 14. plass.

    Dennis Hauger
    Foto: Cicilie S. Andersen / NRK
  • Stenshorne-straff i Østerrike – ble nummer tolv

    Martinius Stenshorne (18) var for mange ganger utenfor banegrensene under Formel 3-løpet i Østerrike. Han ble straffet med fem sekunder og endte på 12.-plass.

    Stenshorne startet fra 12. posisjon og viste seg tidlig aggressiv da han avanserte flere plasser, men på runde sju tapte han terreng etter å ha havnet litt utenfor banen.

    I etterkant slet han med å passere bilene foran, og verre ble det da han noen runder før slutt ble tildelt straffesekunder for å ha brutt banegrensene.

    Dermed endte han til slutt på 12.-plass, og han fikk ikke poeng i VM-sammendraget. Hokksund-gutten står stadig uten poeng i hovedløp i sin debutsesong i F3.

    Hitech-fører Stenshorne ble lørdag nummer to i sprintløpet. Da startet han fremst, men greide ikke å holde på føringen. Han står med én seier i F3. Den kom i sprintløpet i Melbourne.(NTB)

    Martinius Stenshorne på Bahrain International Circuit i Sakhir.
    Foto: Diederik van der Laan
  • Stenshorne mistet ledelsen – nummer to i sprintløpet i Østerrike

    Martinius Stenshorne (18) tok sin andre pallplass i Formel 3 da han ble nummer to i sprintløpet i Østerrike lørdag.

    Stenshorne startet i det fremste startsporet etter at han ble nummer tolv i kvalifiseringen fredag. I sprintløpet snus de tolv beste fra kvalifiseringen om.

    Stenshorne tapte raskt to plasser i starten, men holdt deretter følge med lederen. De to Art-førerne Nikola Tsolov og Christian Mansell kjempet om tetplassen med Stenshorne like bak.

    Med fire runder igjen måtte sikkerhetsbilen ut etter et stort sammenstøt bak i feltet. Det utnyttet Stenshorne da han snek seg forbi Mansell.

    – Det var en frekkas av Martinius, sa Viaplay-kommentator Simen Næss Hagen.

    Formel 3-føreren Martinius Stenshorne bak rattet i Barcelona.
    Foto: NTB
  • Rusthen tilbake i Norge

    Motorsyklisten Mia Rusthen er hentet hjem til Norge og er innlagt på Ullevål sykehus. Det opplyser faren hennes, Trond Rusthen, til VG.

    – Flyturen hjem gikk bra, og nå er hun hos proffe leger på Ullevål. De skal nok studere de bildene som allerede er tatt og muligens ta sine egne bilder, sier han og legger til:

    – Hvis det hadde vært snev av fare ved å flytte henne, så hadde ikke det blitt gjort.

    Rusthen veltet på Misona-banen i Italia i tidenes første VM-ritt for kvinner i roadracing. Hun ble lagt i kunstig koma etter ulykken og ble operert for å unngå økende trykk i hodet.

    (©NTB)

    Mia Rusthen
    Foto: WAHLROSS FILM

Siste nytt

  • Nosa overstrålte Nusa – assist i debuten da Mechelen spilte 1-1 mot Brugge

    Petter Nosa Dahl debuterte for Mechelen etter overgangen tidligere i uka og leverte assist da laget greide 1-1 borte mot Brugge.

    Nosa Dahl ble leid ut fra Bodø/Glimt til gamleklubben KFUM Oslo før denne sesongen. Han gjorde stor suksess med seks mål og tre assist på 17 kamper, men denne uka solgte Glimt ham til belgiske Mechelen.

    20-åringen startet på benken i Brugge, men kom inn i det 62. minutt. Tre minutter senere leverte han assist til Patrick Pfluckes utligningsmål.

    Joaquin Seys hadde gitt Brugge ledelsen i det 51. minutt, men det ble bare uavgjort for hjemmelaget.

    Brugges norske landslagsspillere Antonio Nusa og Hugo Vetlesen startet begge. De ble byttet ut samtidig i det 80. minutt.

    (NTB)

    Eliteserien i fotball 2024: KFUM Oslo - Brann (0-0)
    Foto: Annika Byrde / NTB
  • Andreas Georgson ferdig som LSK-trener – får assistentrolle i Manchester United

    Svenske Andreas Georgson forlater Åråsen etter bare et halvt år som Lillestrøms hovedtrener. 42-åringen er ansatt som assistenttrener i Manchester United.

    Det opplyser Lillestrøm i egne mediekanaler. Assistenttrener Robin Asterhed overtar inntil videre som hovedtrener.

    Torsdag erfarte både Romerikes Blad og Nettavisen at Georgson var i samtaler med en ny klubb. Sistnevnte skrev senere på kvelden at det dreide seg om Manchester United.

    Ifølge Nettavisen behøvde den engelske storklubben bare å betale en klausul i Georgsons LSK-kontrakt. Den skal angivelig ha vært på rundt fire millioner kroner.

    Den svenske 42-åringen har en fortid i flere engelske klubber. Han har blant annet vært dødballtrener i Southampton, i tillegg til å ha roller i både Arsenal og Brentford.

    I februar forlot Manchester Uniteds dødballtrener Eric Ramsay klubben. (NTB)

    Eliteserien i fotball 2024: Molde - Lillestrøm (3-0)
    Foto: Marius Simensen / NTB
  • Nigerias basketballkvinner reiste 20 mil – fikk ikke plass på båten

    I regnværet under åpningsseremonien var det god plass på mange av båtene som fraktet OL-deltakere, men ikke for Nigerias basketballkvinner.

    Det nigerianske kvinnelaget hadde reist over 20 mil fra Lille, der gruppespillet avvikles, for å være med i åpningsseremonien.

    Vel framme ble de nektet å gå om bord i båten der Nigerias utøvere skulle være med.

    Årsaken var at båten var for full.

    Ifølge nyhetsbyrået AP var det en representant for Nigerias OL-komité som besluttet at det ikke var plass til basketballkvinnene. Skuffet måtte de reise tilbake til Lille.

    Nigeria var på samme båt som Niger og Norge. TV-bildene fra båten viste at det tilsynelatende var en del ledig plass om bord.

    Nigeria spiller sin første OL-kamp mandag mot Australia. (NTB)

    2P-7bT3AJRc
    Foto: AP

Sendeplan

Kl. Program Kanal