Hopp til innhold
Ettering, Tyskland.

Motorsport

Oppsummert

 • Her følger vi alt av motorsport, med spesielt fokus på de store profilene.
 • Solberg havnet i grøfta i historisk rally

  Oliver Solberg ledet RAC-rallyet for historiske biler i Wales klart, men endte i grøfta og måtte se seieren ryke mandag.

  Før avkjøringen på mandagens første fartsprøve, den 29. i løpet, hadde Solberg vunnet 19 av prøvene som var kjørt.

  – Vi hadde skikkelig fin flyt, men rett før siste sving var det en kompresjon, og vi ble sendt ut i gjørma og inn i en grøft. Der satt vi bom fast. Skikkelig kjedelig med tanke på at vi var så nær mål, sier Solberg i en uttalelse.

  22-åringen ledet sammenlagt med over fem og et halvt minutt før uhellet var ute. Det til tross for at det ble trøbbel også søndag.

  Rallyprofilen kjørte faren Petters historiske Ford Escort RS 1800 i løpet i Wales. Kun rallybiler av årgang før 1991 var tillatt på start.

  Briten Marty McCormack vant løpet som er oppkalt etter Roger Albert Clark, tidenes første britiske vinner av en VM-runde i rally. Det skjedde i 1976. (NTB)

  Oliver Solberg
  Foto: MICKE FRANSSON / AFP
 • Hauger nummer fire i Abu Dhabi-sprinten

  Formel 2-fører Dennis Hauger kjørte inn til 4.-plass i sprintløpet i Abu Dhabi lørdag.

  Nordmannen startet fra femte beste posisjon og klatret én plass på løpets siste runde.

  Etter en heftig start ble feltet tidlig samlet igjen da sikkerhetsbilen måtte ut. Juan Manuel Correa ble tvunget til å bryte løpet. Danske Frederik Vesti stakk til slutt av med seieren og skapte ytterligere spenning i kampen om VM-tittelen.

  Hauger, som skaffet seg fem poeng, er nummer åtte i VM når det gjenstår ett løp. I kampen om tittelen er det helt åpent mellom Théo Pourchaire (ART) og Vesti (Prema). Det skiller 17 poeng foran hovedløpet. Der stikker vinneren av med 25 poeng.

  Pourchaire leverte en svak kvalifisering fredag og starter fra 14. posisjon. Dermed har Vesti muligheten til å ta seg forbi franskmannen om han leverer varene søndag.

  Hauger starter fra sjetteposisjon i hovedløpet søndag. Tidligere i høst ble det klart at Hauger kjører Formel 2 for MP også neste sesong. (NTB)

  Pressekonferanse med formel 2-fører Dennis Hauger
  Foto: Rodrigo Freitas / NTB
 • Kumlokk-skandale i Formel 1 – trening utsatt i to timer

  Formel 1-treningen i Las Vegas måtte avbrytes etter at rammen til et kumlokk traff bilen til Ferrari-fører Carlos Sainz. Trening nummer to forsinkes kraftig.

  Den første treningen ble stanset etter bare 21 minutter sent torsdag kveld lokal tid. Sainz' bil ga fra seg store gnisninger etter å ha truffet kumlokket.

  Ferrari-sjef Frederic Vasseur var svært misfornøyd.

  – Det er mange deler som er ødelagt på bilen. Det er uakseptabelt. Det har kostet oss en formue, sa han i etterkant av episoden.

  Formel 1-løpet i Las Vegas er allerede møtt med en solid dose kritikk. Den stilner neppe etter torsdagens avbrudd. Arrangørene inspiserte i etterkant alle løse kumlokk på den vel seks kilometer lange gatebanen i Las Vegas.

  Den andre treningsomgangen skulle etter planen starte ved midnatt lokal tid (kl. 9 norsk tid), men er utsatt i to timer. Den skal også vare i en time i stedet for 90 minutter.

  Løpene i gamblingbyen skal kjøres sent på kvelden lokal tid. Når trening nummer to starter, vil klokken ha bikket 02.00 i Nevada.

  Det er første gang at det kjøres F1-løp i Las Vegas siden 1982. (NTB)

  F1 Las Vegas
  Foto: JIM WATSON / AFP
 • Verstappen vant sprintløpet

  Formel 1-verdensmester Max Verstappen var forbi Lando Norris etter første sving og kunne til slutt juble for seier i sprintløpet i São Paulo lørdag.

  Nederlenderen har vært nærmest ustoppelig i årets Formel 1-sesong. Han har vunnet 16 av 19 Grand Prix-løp.

  Verstappen startet fra 2. posisjon i lørdagens sprintløp etter å ha blitt slått i kvalifiseringen av McLaren-fører Norris.

  Nederlenderen fikk imidlertid en kjempestart på løpet og var forbi Norris allerede etter første sving.

  Ledelsen ga han aldri fra seg og kunne juble for seier. Norris ble nummer to, mens Red Bull-kamerat Sergio Perez kapret den siste pallplassen.

  Søndag er det hovedløp i São Paulo. Da starter Verstappen fremst med Charles Leclerc rett bak seg.

  Etter helgen i São Paulo gjenstår det to VM-runder. Det skjer i Las Vegas 18. november og i Abu Dhabi 26. november.

  (NTB)

  Y2fjMdsZn5U
  Foto: Marcelo Chello / AP
 • Mikkelsen sikret seieren i Akropolis Rally

  Andreas Mikkelsen kjørte forrykkende i WRC2-klassen lørdag og søndag og avanserte fra 15.-plass til seier. Han var til slutt 10,3 sekunder foran briten Gus Greensmith i den nest beste klassen i rallysirkuset.

  – Det har vært en helt sinnssyk helg. Med tre punkteringer fredag og et tap på nesten to minutter skal det være umulig å vinne et WRC2-løp. Vi ga ikke opp og for første gang på lenge glemte vi alt av risiko, sa Mikkelsen til VG.

  Mikkelsen økte med seieren også sin ledelse i VM-sammendraget når tre VM-runder gjenstår.

  I den største WRC-klassen gikk seieren til finske Kalle Rovanperä. Den regjerende verdensmesteren vant med 1.31,7 minutter foran briten Elfyn Evans. Finnen økte også sin ledelse i VM-sammendraget hvor også Evans er toer.

  (NTB)

  World Rally Championship - Rally Finland
  Foto: LEHTIKUVA / Reuters

Siste nytt

 • Tarik Elyounoussi ferdig i japansk fotball

  Japan-proffen Tarik Elyounoussi gir seg i J-ligaklubben Shonan Bellmare, melder Fredriksstad Blad.

  Beslutningen ble tatt mandag.

  – Jeg snakket med klubbens sportssjef og president, hvor vi synes det var greit å gå hver til sitt, sier 35-åringen til Fredriksstad Blad.

  35-åringen reiser nå hjem til Norge med familien. Hvor fotballkarrieren fortsetter vet han ikke.

  Elyounoussi har hatt en innholdsrik fotballkarriere i sine elleve år som utenlandsproff. Han var i Fredrikstad, Lillestrøm og Rosenborg i hjemlig serie før han dro til Heerenveen (Nederland).

  Deretter har det blitt opphold i Hoffenheim (Tyskland), Olympiakos (Hellas), Qarabag (Aserbajdsjan) og AIK (Sverige), før turen gikk til Japan.

  Elyounoussi har også spil 60 A-landskamper og scoret ti mål.

  Tarik Elyounouss med ballen i beina for Norge.
  Foto: NTB
 • Haugesund sikret seg Bodø/Glimt-spiller

  Midtbanespilleren Morten Konradsen forlater Bodø/Glimt til fordel for spill Haugesund neste sesong. 29-åringen har signert en treårskontrakt.

  Haugesund bekrefter overgangen tirsdag. Konradsen kommer gratis.

  – Jeg følte at jeg og FK Haugesund var en veldig god match etter å ha snakket med både sportslig leder og trener. De virket veldig sultne på å få til noe og jeg er veldig sulten på det samme. Det var lysten til å bidra i det spennende som skjer her som var grunnen til at jeg bestemte meg for å komme hit, sier Konradsen til klubbens hjemmesider.

  Konradsen har spilt for årets seriemester siden 2018. Totalt ble det 169 kamper for Glimt.

  – Morten kommer til FK Haugesund som en spiller som skal være med og bidra til treningskulturen som skal råde fremover. Han tar med seg masse verdifull erfaring fra Bode/Glimt, representerer veldig mye av det Oskar ser etter i spillere, og blir et veldig fint tilskudd til neste sesongs spillergruppe, sier sportslig leder Eirik Opedal.

  Oskar Hrafn Thorvaldsson er trener i vestlandsklubben. (NTB)

   Morten Konradsen i spill for Bodø/Glimt.
  Foto: NTB
 • Stabæks daglige leder gir seg etter nedrykket.

  Jon Tunold gir seg som daglig leder i Stabæk to dager etter nedrykket fra Eliteserien. Beslutningen skal ha blitt tatt for flere uker siden.

  Tunolds avgang bekreftes av klubben på egne nettsider.

  Der heter det at Tunold har sagt opp sin stilling og takket ja til en stilling i et tannlegefirma. Han trer over i næringslivet ved utgangen av februar.

  – Det er vemodig å slutte i en jobb som på mange måter har definert livet mitt de siste åtte årene. Det er ekstra tungt å forlate klubben når nedrykket var et faktum. Jeg skulle veldig gjerne overlatt stafettpinnen til en ny leder i øverste divisjon, sier Tunold selv om situasjonen.

  – Uansett ble beslutningen min tatt for noen uker siden da Colosseum Tannlege ba meg bli med i en prosess for en spennende stilling i et selskap med store vekstambisjoner, legger han til.

  Tunold har vært daglig leder i klubben over to perioder og takker denne gang av etter åtte år i sjefsstolen. (NTB)

  Jon Tunold snakker med pressen.
  Foto: NTB

Sendeplan

Kl. Program Kanal