Ettering, Tyskland.

Motorsport

Oppsummert

 • Her følger vi alt av motorsport, med spesielt fokus på de store profilene.
 • Ny jobb for Jacobsen

  Tidligere skihopper og NRK-ekspert, Anders Jacobsen, er ansatt som sportssjef i Norges motorsportforbund og begynner i sin nye jobb allerede 1. november, skriver NTB. Jacobsen erkjenner at han ikke har så mye erfaring med motorsport, men gleder seg til utfordringen. – Jeg har en del tanker i forhold til hva vi kan gjøre, sier han.

  – Bedre toppidrettshode skal man lete lenge etter, og dette vil være med å løfte forbundets satsing på toppidrett, sier generalsekretær Tony Isaksen.

  Anders Jacobsen
  Foto: Cornelius Poppe / NTB scanpix
 • Bottas vann etter flagg-tabbe

  Valeri Bottas vann Japan Grand Prix i dag, men formel 1-løpet blei skjemt av ein stygg flaggtabbe.

  Det blei vinka med målflagget ein runde for tidleg, og det skapte forvirring. Reglementet tilseier at når det skjer, skal rekkefølgja når flagget går, bli det endelege resultatet.

  Årsaka til tabben er uklar, og det internasjonale bilsportforbundet skal granske hendinga nærmare.

  Bottas hadde tredje beste startspor etter kvalifiseringa like før løpet, men freste forbi alle allereie på startsida, og leia deretter heile løpet.

  Sebastian Vettel og Lewis Hamilton blei nr 2 og 3.

  Fem rundar før sesongslutt er det klart at VM-kampen står mellom Mercedes-førararne Bottas og Hamilton.

  Valeri Bottas
  Foto: Kim Hong-ji / AFP
 • Avlyst på grunn av tyfon

  Tyfonen Hagibis knuste alle håp om å få avvikla kvalifiseringsrunden til Japan Grand Prix i dag. Hagibis er rekna som den kraftigaste og farlegaste tyfonen som har råka Tokyo-området sidan 1958.

  Det er varsla enormt kraftige vindkast og store mengder regn.

  Arrangørane kryssar firngane for at tyfonen spaknar såpass at det blir trygt å avvikle VM-runden på Suzuka-bana søndag, og at kvaliken kan gjennomførast i timane før løpsstart.

  Om det ikkje er mogeleg å gjennomføre kvalifiseringa, blir resultatet frå den siste offisielle treninga fredag gjeldande. I så fall får Max Verstappen den beste startposisjonen.

  Meteorologane spår at Hagibis når sitt toppunkt seint laurdag kveld.

  Formel 1-førararne som hadde tenkt å nyte den uventa fridagen i Tokyo, må halde seg på hotellet. All trafikk med tog og fly er innstilt på grunn av tyfonen.

  Informasjon om avlyst formel 1-kvalik
  Foto: Issei Kato / Reuters
 • Hauger sikret seieren i Italia

  16 år gamle Dennis Hauger ble italiensk mester i formel 4 søndag etter at han tok seieren i helgens løp på Mugello-banen i Italia. Finalehelgen i det italienske mesterskapet går av stabelen først om to uker. Forrige helg sikret tenåringen sølv i det tyske formel 4-mesterskapet.

  Dennis Hauger
  Foto: Dutch Photo Agency/Red Bull Content Pool
 • Oliver Solberg vant overlegent

  Oliver Solberg (17) sikret sin sjuende internasjonale seier for sesongen da han vant STPR-rallyet i USA. Om en drøy uke skal talentet ta førerkortet. Den norsksvenske 17-åringen vant med 55,4 sekunder foran tidobbelt amerikansk mester David Higgins, heter det i en pressemelding. Solberg vant 11 av 15 fartsprøver totalt, men på den nest siste fikk han trøbbel med bakhjulsdriften. Det kostet mer enn et halvt minutt, men unggutten hadde likevel god kontroll. (NTB)

  Oliver Solberg jublet etter sin første EM-seier
  Foto: FIA ERC
Solberg

Siste nytt

 • Mjøndalen sikret viktig poeng

  Bodø/Glimt kom til uttallige sjanser mot Mjøndalen på Aspmyra i dag, men klarte aldri å sette ballen i mål. Kampen endte derfor 0-0. Bodø/Glimt er på andreplass, syv poeng bak Molde. Mjøndalen er på sisteplass, kun ett poeng fra trygg plass.

  Bodø/Glimt - Mjøndalen
  Foto: Mats Torbergsen / NTB scanpix
 • Dermendzjev tar over Bulgaria

  Georgij Dermendzjev er utpekt til å overta som sjef for Bulgarias fotballherrer etter at Krasimir Balakov trakk seg som følge av rasismeskandalen sist uke.

  64-åringen er en av Bulgarias mest suksessfulle klubbtrenere.

  Euro 2020 Qualifier - Group A - Bulgaria v England
  Foto: Carl Recine / Reuters
 • Vil forlenge Lagerbäcks kontrakt

  Norges Fotballforbund (NFF) vil ha Lars Lagerbäck med videre som landslagssjef etter neste sommer, dersom svensken ønsker det selv.

  Det bekrefter fotballpresident Terje Svendsen overfor Nettavisen.

  – Det er ingen hemmelighet fra vår side at vi ønsker at han skal fortsette, sier Svendsen.

  I forbindelse med EM-kvalifiseringskampene mot Spania og Romania fikk Lagerbäck gjentatte ganger spørsmål om sin framtid som sjef for fotballherrene. Hans nåværende kontrakt går ut til sommeren, men Lagerbäck har ikke vært avvisende til å forlenge avtalen.

  – Den ballen ligger hos NFF. Jeg vil jo råde dem til å få dette avklart så raskt som mulig, sa Lagerbäck.

  Det betyr at Lagerbäcks framtid trolig avgjøres før Norge skal spille omspill i nasjonsligaen i mars. Det er siste mulighet til å sikre seg plass i fotball-EM til sommeren. (NTB)

  Lagerbäck
  Foto: Lise Åserud / NTB Scanpix

Sendeplan

Kl. Program Kanal