Hopp til innhold
Ettering, Tyskland.

Motorsport

Oppsummert

 • Her følger vi alt av motorsport, med spesielt fokus på de store profilene.
 • Stenshorne langt bak i Monaco-kvalifiseringen

  Racingtalentet Martinius Stenshorne (18) hadde ingen heldig kvalifisering foran Monacos Grand Prix i formel 3. Han var nest sist i sin kvalifiseringsgruppe.

  Stenshorne fra Hokksund kjørte for annen gang i karrieren på en gatebane. Han fikk bare noen få runder under torsdagens trening før regnet ødela.

  Hans beste rundetid var på 1.26,594, og han var 1,673 sekunder bak den raskeste i sitt heat.

  Italienske Gabriele Mini var raskest i den første gruppen og totalt med 1.23,942. Han starter i pole position i søndagens hovedløp.

  Stenshorne vant sprintløpet i Melbourne og er en av seks vinnere i de seks første løpene denne sesongen. Den norske 18-åringen har derimot ikke klarte å følge helt opp og endte uten poeng i Imola i siste løp. (NTB)

  Formel 3 Martinius Stenshorne
  Foto: Diederik van der Laan / Dutch Photo Agency / NTB
 • Hauger like utenfor poengplass i Imola

  Dennis Hauger avsluttet en rotete helg i Imola med 12. plass i søndagens hovedløp i Formel 2.

  Dermed ble det sesongens første helg uten poeng for nordmannen.

  Med 13. plass i fredagens kvalifisering, hadde Hauger 13. beste startposisjon i både lørdagens sprintløp og søndagens hovedløp.

  Lørdag krasjet Hauger allerede på den første runden. Søndag havnet han tidlig i trøbbel igjen, men 21-åringen holdt seg på banen og klatret totalt én plass opp til 12. plass – to plasser bak poengplass.

  Med null poeng fra italienske Imola, faller Hauger fra tredje- til fjerdeplass i Formel 2-sammendraget. Hauger blir stående med 41 poeng.

  Isack Hadjar vant søndagens hovedløp, dro med seg 25 poeng, passerte Hauger og gikk opp på tredjeplass med 59 poeng totalt.

  Etter fire av 14 Formel 2-runder leder Zane Maloney med 68 poeng, mens Paul Aron har 63.

  Dennis Hauger
  Foto: Torbjørn Brovold / NRK
 • «Gekko» med gode pretasjoner i sesongåpningen

  24 år gamle Sondre «Gekko» Haga fra Sandnes tok en seier første dag i sesongstarten i Trial i Japan lørdag.

  Søndagen ble det en 5. plass etter jevn konkurranse.

  Selv sier Haga at han mistet fokus i runde to og kjørte på seg en del prikker.

  – Tror jeg skal være glad for å slippe unna med 5. plass med alle de feilene. Heldigvis fikk jeg fokuset på plass igjen og kjørte veldig bra siste del av den runden. I et veldig jevnt løp var det ikke jeg som hadde marginene på min side i dag, sier han i en pressemelding.

  Sammenlagt ligger «Gekko» på fjerde plass etter sesongåpningen, to poeng bak lederen.

  – Jeg er godt fornøyd med å få verifisert at både den nye sykkelen og jeg holder verdensklasse og jeg tror ikke jeg har hatt noen bedre sesongåpning tidligere år. Det er et supert grunnlag for resten av sesongen. Jeg gleder meg allerede til neste løp som skal kjøres i Andorra om 3 uker.

  Sondre "Gekko" Haga i VM i Japan 2024.
  Foto: TEAM SONDRE GEKKO HAGA
 • Hauger rett ut i kaosstart i Imola

  Dennis Hauger var involert i en krasj med mange biler rett etter start i lørdagens Formel 2-sprintløp i italienske Imola.

  Etter at et par av bilene like foran Hauger krasjet i hverandre, kjørte Hauger rett ut på høyresiden av banen. Der sto det allerede en bil, og Hauger smalt inn i veggen.

  – Det var bare uflaks. Han prøvde å komme seg unna trøbbel, så havnet han bak en av disse bilene som ble stående ute på gresset, sier Viaplay-ekspert Stein Pettersen.

  Hauger ble stående igjen med ødelagt frontvinge og det høyre bakhjulet sto skjevt.

  Han var én av totalt fem førere som måtte bryte løpet etter den tidlige krasjen. Til slutt var det Franco Colapinto – Haugers lagkamerat i MP Motorsport – som vant.

  Nordmannen hadde 13. beste startposisjon i lørdagens sprintløp, og vil ha det samme i søndagens hovedløp.

  Etter de tre første rundene av sesongen lå Hauger på tredjeplass i Formel 2-sammendraget med 41 poeng. Zane Maloney leder med 62 poeng, mens Paul Aron på andreplass har 47.

  Pressekonferanse med formel 2-fører Dennis Hauger
  Foto: Rodrigo Freitas / NTB
 • Elektrisk start på sesongen for «Gekko»

  Sondre «Gekko» Haga fra Sandnes startet sesongen med seier i VM i trial utendørs i Japan. Løpet 18. mai var det første der 24-åringen brukte elektrisk sykkel i stedet for bensindrevet sykkel.

  Dermed er sandnesgauken, som ble verdensmester i Trial2 i 2022, historisk.

  – Dette er første gang en VM-runde i trial, som er åpen for alle typer sykler, blir vunnet av en elektrisk sykkel. Det er en grensesprengende milepæl, sier manager og far Martin Haga i en pressemelding.

  «Gekko» selv er storfornøyd.

  – I denne klassen og i dette selskapet er det ikke rom for å gjøre unødvendige feil. Heldigvis klarte jeg å være skikkelig fokusert gjennom hele løpet. Dette var så ekstremt deilig.

  Trial er en motorsykkelsport der førerne skal ta seg gjennom en avgrenset løype i krevende terreng.

  «Gekko» har et nytt løp i Japan tidlig 19. mai.

  Sondre "Gekko" Haga fra Sandnes fikk en fantastisk sesongstart i Japan
  Foto: Team Sondre Gekko Haga

Siste nytt

 • Tottenham leier Timo Werner en sesong til

  Tottenham er blitt enig med RB Leipzig om å forlenge leieavtalen for Timo Werner med en sesong til.

  Spissen har spilt 14 kamper i ulike turneringer og scoret to mål siden han ble hentet til London-klubben i januar.

  I den opprinnelige leieavtalen hadde Tottenham opsjon på å kjøpe Werner for 15 millioner pund i sommer. I stedet leies han hele kommende sesong, og neste sommer har Tottenham en kjøpsopsjon på 8,5 millioner pund,

  Werner mistet de fem siste seriekampene som følge av en hamstringskade. Han har tidligere vunnet mesterligaen, den europeiske supercupen og klubb-VM med Chelsea.

  Tottenham ble nummer fem i Premier League og skal spille i europaligaen neste sesong.

  (©NTB)

  7ePYnBr9wE8
  Foto: AP
 • Ingebrigtsen-rivaler dropper EM

  Josh Kerr og Jake Wightman har vunnet VM på 1500 meter de to siste årene, men ingen av dem stiller til start i årets EM i friidrett.

  Det ble klart etter at det britiske forbundet presenterte EM-troppen sin tirsdag kveld.

  Istedenfor stiller Storbritannia med Adam Fogg og Neil Gourley på 1500 meter.

  Kerr slo Jakob Ingebrigtsen i nordmannens sesongåpning i Eugene i helgen på én engelsk mil. I den forbindelse uttalte Kerr at han ikke hadde bestemt seg for om han skulle delta i EM eller ikke.

  – Akkurat nå er vi der vi ønsker å være, så det er ikke noe vits å presse på, sa Kerr.

  Samtidig har Jakob Ingebrigtsen kritisert rivalene for å ikke konkurrere mer mot ham før OL i Paris, hvor Ingebrigtsen stiller som regjerende mester på 1500 meter. Kerr tok bronsen på øvelsen i forrige OL.

  EM i friidrett arrangeres i Roma fra 7. til 12. juni. Sommerens OL i Paris starter 26. juli, hvor friidrettsøvelsene arrangeres fra 1. til 11. august.

  VEEr5sOE8VI
  Foto: Reuters
 • Magnus Carlsen slo Nakamura i armageddon – leder Norway Chess

  Magnus Carlsen spilte remis mot Hikaru Nakamura i 2. runde i Norway Chess, men vant i armageddon og leder Norway Chess.

  Langsjakkpartiet endte uavgjort etter 36 trekk og snaut tre og en halv time ved brettet.

  – Det ble en direkte pinlig affære der jeg prøvde å spille noe sikkert ganske tidlig, og så greide jeg å overse ... ikke noe langt uti der, men hans neste trekk. Jeg innså med en gang at jeg var ikke i nærheten av å stå bedre. Senere følte jeg at han satt og utspilte meg litt, men jeg fikk heldigvis omgruppert etter hvert og styrt partiet mot noe mer trygt, sa Carlsen til TV 2.

  Carlsen hadde hvite brikker i armageddon og skaffet seg et avgjørende overtak som resulterte i seier etter 50 trekk. Dermed fikk han et ekstra halvpoeng. (NTB)

  Carlsen
  Foto: NTB

Sendeplan

Kl. Program Kanal