Tyskland hjem i skam: – VM-mareritt! Mer har vi heller ikke fortjent

Forbannelsen over regjerende verdensmestere holder seg. Tyskland må reise hjem, og der hjemme venter merkelappen «historisk skam»

World Cup - Group F - South Korea vs Germany

AUS: Joachim Löw og Tyskland må sensasjonelt reise hjem fra Russland, før utslagskampene.

Foto: Michael Dalder / Reuters

– VM-mareritt! Mer har vi heller ikke fortjent. Dette er den største skammen i tysk VM-historie, skriver Bild.

«En historisk skam» beskriver Spiegel Online.

World Cup - Group F - South Korea vs Germany

PINLIG: Tyske fans trodde ikke det de så fra tribunen i Kazan.

Foto: John Sibley / Reuters

Ut etter gruppespillet for første gang

Dermed brøt Tyskland akkurat den av statistikkene de ikke ønsket å bryte. For tre av de fire siste regjerende verdensmesterne har røket ut i gruppespillet, og alle de tre siste fra Europa (Frankrike 2002, Italia 2010, Spania 2014). Forbannelsen lever videre.

Men Tyskland hadde aldri noensinne røket ut av gruppespillet. Før nå, for da de røk ut i første runde 1938 var det ikke gruppespill, men rene utslagskamper fra starten av.

FBL-WC-2018-MATCH43-KOR-GER

FORTVILELSE: Tyskland og Timo Werner klarte ikke å slå Sør-Korea.

Foto: LUIS ACOSTA / AFP

Utfallet var ikke helt i tråd med garantien Joachim Löw gav til VG etter tapet i åpningskampen mot Mexico.

Ekspert Lise Klaveness i studio på Kontraskjæret mener Tyskland ble avslørt på tempo igjen, og på sosiale medier hanglet kritikken underveis; særlig mot kroppsspråket til Mezut Özil.

Laster Twitter-innhold

– Det er en trener som må gå her

Löw blir ikke spart etter 90+6 tafatte minutter mot Sør-Korea.

– Tyskland er ute, det er helt utrolig bare å si det. De skaper sjanser, men det er overhodet ikke spill mot et mål, sier NRK-ekspert Carl-Erik Torp.

– Det er en trener som må gå her, mener Morten Morisbak Skjønsberg om treneren som senest i mai forlenget kontrakten til 2022.

Tyskland trengte bare et mål. I stedet var det Sør-Korea som scoret to ganger på overtid. Den første etter et mål som først ble annullert for offside, men som ble helt riktig omgjort da VAR overtok og fikk med seg at ballen kom fra Tysklands Toni Kroos.

I siste sekund kontret Heung Min Son inn 2–0 med Tyskland-keeper Manuel Neuer oppe i motsatt ende av banen i et siste desperat forsøk.

– Jeg er sjokkert

Joachim Löw sier til FIFA etter kampen at det er for tidlig å si noe om fremtiden, fordi det vil ta tid å la alt synke inn.

– Jeg er sjokkert, og utrolig skuffet. Vi fortjente ikke å vinne VM igjen, og vi fortjente ikke å gå videre. Skuffelsen er bare enorm, og for øyeblikket er det vanskelig å si hvorfor vi er ute, sier Joachim Löw.

– Laget vårt manglet den dynamikken og klassen vi normalt har, og derfor fortjener vi å ryke ut.

På spørsmålet om dette er starten på en dyster tid for tysk fotball svarer han at de har mange unge, talentfull spillere med potensial til å ta Tyskland videre.

– Dette har skjedd med andre nasjoner før, vi må bare trekke de rette slutningene og gjøre det bedre på veien videre.

Laster Twitter-innhold

Laster Twitter-innhold
Laster innhold, vennligst vent..
Laster innhold, vennligst vent..

Siste nytt

 • Den evige toar tok gullet

  Etter tre sylvmedaljar på rad blei det endeleg VM-gull på temporittet for Anna van der Bergen. Storfavoritten Cloe Dygert var regjerande verdsmeister på tempo. Ho var også på veg mot gullet i dag, men i ein sving mista ho kontrollen og velta.

  SYKKEL-VM BERGEN 2017
  Foto: Cornelius Poppe / NTB
 • Zlatan med positiv koronatest

  Zlatan Ibrahimovic har testet positivt for korona. Det melder den italienske klubben på sine egne nettsider. Svensken er satt i hjemmekarantene etter den positive prøven.

  Dermed mister 39-åringen kveldens Europaliga-kvalifisering mot Bodø/Glimt.

  Den positive prøven skal ha kommet fra ekstra tester gjort etter at det onsdag ble kjent at Milan-spiller Leo Duarte hadde avlagt en positiv prøve.

 • Johaug møter Bjørgen i testløp

  Therese Johaug har meldt seg klar til start i torsdagens rulleskirenn fra Sørkedalen til Tryvann. Det blir også Marit Bjørgens konkurransecomeback.

  Det er langløpslaget Team Ragde, som har Bjørgen i sin løperstall kommende vinter, som står bak arrangementet.

  – Nå har vi fått bekreftet at Therese Johaug stiller i kveldens rulleskirenn. Hun starter 30 sekunder bak Marit Bjørgen. Dette blir den første duellen mellom de to siden Bjørgen meldte at hun gjør comeback, skriver laget.

  Marit Bjørgen og Therese Johaug
  Foto: Terje Pedersen / NTB Scanpix

Sendeplan

Kl. Program Kanal