Hopp til innhold

Tyskland hjem i skam: – VM-mareritt! Mer har vi heller ikke fortjent

Forbannelsen over regjerende verdensmestere holder seg. Tyskland må reise hjem, og der hjemme venter merkelappen «historisk skam»

World Cup - Group F - South Korea vs Germany

AUS: Joachim Löw og Tyskland må sensasjonelt reise hjem fra Russland, før utslagskampene.

Foto: Michael Dalder / Reuters

– VM-mareritt! Mer har vi heller ikke fortjent. Dette er den største skammen i tysk VM-historie, skriver Bild.

«En historisk skam» beskriver Spiegel Online.

World Cup - Group F - South Korea vs Germany

PINLIG: Tyske fans trodde ikke det de så fra tribunen i Kazan.

Foto: John Sibley / Reuters

Ut etter gruppespillet for første gang

Dermed brøt Tyskland akkurat den av statistikkene de ikke ønsket å bryte. For tre av de fire siste regjerende verdensmesterne har røket ut i gruppespillet, og alle de tre siste fra Europa (Frankrike 2002, Italia 2010, Spania 2014). Forbannelsen lever videre.

Men Tyskland hadde aldri noensinne røket ut av gruppespillet. Før nå, for da de røk ut i første runde 1938 var det ikke gruppespill, men rene utslagskamper fra starten av.

FBL-WC-2018-MATCH43-KOR-GER

FORTVILELSE: Tyskland og Timo Werner klarte ikke å slå Sør-Korea.

Foto: LUIS ACOSTA / AFP

Utfallet var ikke helt i tråd med garantien Joachim Löw gav til VG etter tapet i åpningskampen mot Mexico.

Ekspert Lise Klaveness i studio på Kontraskjæret mener Tyskland ble avslørt på tempo igjen, og på sosiale medier hanglet kritikken underveis; særlig mot kroppsspråket til Mezut Özil.

Laster Twitter-innhold

– Det er en trener som må gå her

Löw blir ikke spart etter 90+6 tafatte minutter mot Sør-Korea.

– Tyskland er ute, det er helt utrolig bare å si det. De skaper sjanser, men det er overhodet ikke spill mot et mål, sier NRK-ekspert Carl-Erik Torp.

– Det er en trener som må gå her, mener Morten Morisbak Skjønsberg om treneren som senest i mai forlenget kontrakten til 2022.

Tyskland trengte bare et mål. I stedet var det Sør-Korea som scoret to ganger på overtid. Den første etter et mål som først ble annullert for offside, men som ble helt riktig omgjort da VAR overtok og fikk med seg at ballen kom fra Tysklands Toni Kroos.

I siste sekund kontret Heung Min Son inn 2–0 med Tyskland-keeper Manuel Neuer oppe i motsatt ende av banen i et siste desperat forsøk.

– Jeg er sjokkert

Joachim Löw sier til FIFA etter kampen at det er for tidlig å si noe om fremtiden, fordi det vil ta tid å la alt synke inn.

– Jeg er sjokkert, og utrolig skuffet. Vi fortjente ikke å vinne VM igjen, og vi fortjente ikke å gå videre. Skuffelsen er bare enorm, og for øyeblikket er det vanskelig å si hvorfor vi er ute, sier Joachim Löw.

– Laget vårt manglet den dynamikken og klassen vi normalt har, og derfor fortjener vi å ryke ut.

På spørsmålet om dette er starten på en dyster tid for tysk fotball svarer han at de har mange unge, talentfull spillere med potensial til å ta Tyskland videre.

– Dette har skjedd med andre nasjoner før, vi må bare trekke de rette slutningene og gjøre det bedre på veien videre.

Laster Twitter-innhold

Laster Twitter-innhold
Laster innhold, vennligst vent..
Laster innhold, vennligst vent..

Sportsnyheter

Premier League - Manchester City v Liverpool

Liverpools spillerbuss angrepet: – Fullstendig uakseptabelt

Manchester City uten en skadd Erling Braut Haaland holdt lekestue med Liverpool. Men rødtrøyene ble forbannet på dommeravgjørelse som kunne snudd kampbildet.

NM-løypa skapte redsel og endte med skade: – Sporet var ødeleggende og farlig

Parautøver Lars Andresen hektet i sporet i en utforkjøring, falt inn i sikkerhetsnettet og skadet skulderen i NM-sprinten. Flere karakteriserer løypa som farlig, men det er Skiforbundet uenig i.

Siste nytt

 • Granerud skuffet i Planica – mistet skiflygningscupen

  Halvor Egner Granerud klarte ikke å forsvare ledelsen sin i skiflygningscupen da han endte på en skuffende 13.-plass i sesongavslutningen i Planica.

  26-åringen landet på 215,5 meter i første omgang og hadde mye å ta igjen i finaleomgangen. Der svarte han med et svev på 237 meter og klatret ti plasser. Det var likevel ikke nok til å forsvare ledelsen i skiflygningscupen.

  Granerud ledet cupen med ti poeng ned til østerrikske Stefan Kraft foran sesongens siste renn. Østerrikeren endte som nummer tre og sikret seg dermed krystallkula for tredje gang.

  Johann André Forfang ble beste norske på 10.-plass etter han fløy ned til 229,5 og 228,5 meter.

  Robert Johansson (16.-plass), Bendik Heggli Jakobsen (25.), Kristoffer Eriksen Sundal (26.) og Daniel-André Tande (30.) var også i aksjon i Planica. (NTB)

  Slovenia Ski Jumping World Cup
  Foto: Darko Bandic / AP
 • 262 ukrainske idrettsutøvere drept i krigen

  Krigen i Ukraina har kostet 262 av landets idrettsutøvere livet, opplyser landets idrettsminister. 363 idrettsanlegg er ødelagt.

  Tallene ble gjort kjent av minister Vladym Huttsait lørdag, da han møtte presidenten i Det internasjonale turnforbundet, Morinari Watanabe.

  Huttsait ga tydelig uttrykk for at han mener ingen russiske utøvere bør få delta i OL eller andre konkurranser.

  – De støtter alle denne krigen og deltar på arrangementer til støtte for krigen, sa Huttsait, ifølge en utskrift publisert på president Volodymyr Zelenskyjs nettsted.

  Den internasjonale olympiske komité (IOC) har anbefalt at russiske og belarusiske utøvere gradvis slippes til i internasjonale konkurranser, men at de skal delta under nøytralt flagg. IOC har utsatte nylig beslutningen om hvorvidt de to landenes utøvere kan delta i OL i Paris neste år. (NTB)

  Statsminister Jonas Gahr Støre besøkte Ukraina
  Foto: Javad Parsa / NTB
 • Granerud skuffet stort – ble nummer 23 i første omgang

  Halvor Egner Granerud klarte ikke å skaffe seg et godt utgangspunkt for finaleomgangen i skiflyging i Planica. Nordmannen fikk det ikke til, og ble bare nummer 23 i første omgang.

  Granerud hoppet 215 meter langt og fikk 190,1 poeng. Han er 34 poeng bak Anze Lanisek, som leder i Planica.

  Det kan bety at seieren i skiflygingscupen er i stor fare, ettersom Stefan Kraft er like bak ham i sammendraget. Kraft er på tredjeplass før finaleomgangen, og skal kjempe om seieren.

  Beste norske ble Johann Andre Forfang, som ligger på en 8. plass før andre omgang. Han hoppet 228 meter.

  Slovenia Ski Jumping World Cup
  Foto: Darko Bandic / AP

Sendeplan

Kl. Program Kanal
Sport
Spiller nå
Nektet å prate om Haaland - så skjedde dette 01:00
Neste