Tyskland hjem i skam: – VM-mareritt! Mer har vi heller ikke fortjent

Forbannelsen over regjerende verdensmestere holder seg. Tyskland må reise hjem, og der hjemme venter merkelappen «historisk skam»

World Cup - Group F - South Korea vs Germany

AUS: Joachim Löw og Tyskland må sensasjonelt reise hjem fra Russland, før utslagskampene.

Foto: Michael Dalder / Reuters

– VM-mareritt! Mer har vi heller ikke fortjent. Dette er den største skammen i tysk VM-historie, skriver Bild.

«En historisk skam» beskriver Spiegel Online.

World Cup - Group F - South Korea vs Germany

PINLIG: Tyske fans trodde ikke det de så fra tribunen i Kazan.

Foto: John Sibley / Reuters

Ut etter gruppespillet for første gang

Dermed brøt Tyskland akkurat den av statistikkene de ikke ønsket å bryte. For tre av de fire siste regjerende verdensmesterne har røket ut i gruppespillet, og alle de tre siste fra Europa (Frankrike 2002, Italia 2010, Spania 2014). Forbannelsen lever videre.

Men Tyskland hadde aldri noensinne røket ut av gruppespillet. Før nå, for da de røk ut i første runde 1938 var det ikke gruppespill, men rene utslagskamper fra starten av.

FBL-WC-2018-MATCH43-KOR-GER

FORTVILELSE: Tyskland og Timo Werner klarte ikke å slå Sør-Korea.

Foto: LUIS ACOSTA / AFP

Utfallet var ikke helt i tråd med garantien Joachim Löw gav til VG etter tapet i åpningskampen mot Mexico.

Ekspert Lise Klaveness i studio på Kontraskjæret mener Tyskland ble avslørt på tempo igjen, og på sosiale medier hanglet kritikken underveis; særlig mot kroppsspråket til Mezut Özil.

Laster Twitter-innhold

– Det er en trener som må gå her

Löw blir ikke spart etter 90+6 tafatte minutter mot Sør-Korea.

– Tyskland er ute, det er helt utrolig bare å si det. De skaper sjanser, men det er overhodet ikke spill mot et mål, sier NRK-ekspert Carl-Erik Torp.

– Det er en trener som må gå her, mener Morten Morisbak Skjønsberg om treneren som senest i mai forlenget kontrakten til 2022.

Tyskland trengte bare et mål. I stedet var det Sør-Korea som scoret to ganger på overtid. Den første etter et mål som først ble annullert for offside, men som ble helt riktig omgjort da VAR overtok og fikk med seg at ballen kom fra Tysklands Toni Kroos.

I siste sekund kontret Heung Min Son inn 2–0 med Tyskland-keeper Manuel Neuer oppe i motsatt ende av banen i et siste desperat forsøk.

– Jeg er sjokkert

Joachim Löw sier til FIFA etter kampen at det er for tidlig å si noe om fremtiden, fordi det vil ta tid å la alt synke inn.

– Jeg er sjokkert, og utrolig skuffet. Vi fortjente ikke å vinne VM igjen, og vi fortjente ikke å gå videre. Skuffelsen er bare enorm, og for øyeblikket er det vanskelig å si hvorfor vi er ute, sier Joachim Löw.

– Laget vårt manglet den dynamikken og klassen vi normalt har, og derfor fortjener vi å ryke ut.

På spørsmålet om dette er starten på en dyster tid for tysk fotball svarer han at de har mange unge, talentfull spillere med potensial til å ta Tyskland videre.

– Dette har skjedd med andre nasjoner før, vi må bare trekke de rette slutningene og gjøre det bedre på veien videre.

Laster Twitter-innhold

Laster Twitter-innhold
Laster innhold, vennligst vent..
Laster innhold, vennligst vent..

Sportsnyheter

VM-kvalifisering i fotball for damer: Norge - Armenia

Landslagsdebutanten åpnet målfesten: – Jeg tenkte «åh, hva gjør jeg her?»

ULLEVAAL (NRK): I sin aller første kamp for det norske landslaget åpnet Guro Bergsvand (27) ballet for det som ble en målrik affære for det norske landslaget.

Siste nytt

 • Dette er Beijings OL-slagord

  «Saman for ei delt framtid» blir mottoet til vinter-OL i Beijing neste år. Det vart lansert i den kinesiske hovudstaden fredag.

  Ifølgje den lokale organisasjonskomiteen vart frasen vald frå eit utval på 79 forslag frå det mest kjende universitetet i Kina.

  – Ikkje berre omfamnar det konseptet om å dele, men det speglar òg situasjonen i verda med ein global pandemi og ambisjonar alle land har om å komme saman for ei betre framtid, seier seremonidirektør Chen Ning.

  Opningsseremonien blir 4. februar. Beijing blir første vertsbyen som arrangerer leikane både sommar og vinter. I 2008 hadde den kinesiske hovudstaden ansvaret for sommar-OL.

  Motto for Beijing-OL
  Foto: Tingshu Wang / Reuters
 • Meir rulleski for Northug

  Petter Northug held fram med å gå på rulleski på svenske vegar. Søndag stiller han til start på det ni mil lange rennet i Värmland.

  I slutten av august hamna Northug på 42.-plass i Alliansloppet i Trollhättan. Då gjorde han unna 48 kilometer, og rennet vart vunne av heimehåpet Max Novak.

  Søndag prøver Northug seg på nytt i Värmland. Det melder det svenske nyheitsbyrået TT.

  Førre månad gjekk Northug òg to andre rulleskirenn. Han gjorde comeback i ein lagkonkurranse i Blink-festivalen 8. august, og snautt to veker seinare kom han på 65.-plass i ein konkurranse i Toppidrettsveka. Novak dominerte begge gonger.

  Northug la opp som langrennsløpar i 2018.

  Medietreff Langrenn Menn Elite Sprint & Allround
  Foto: Heiko Junge / NTB scanpix
 • Brettforbundet: Markering aktuelt

  Ola Keul i Brettforbundet seier det er aktuelt å markere menneskerettssituasjonen i Kina i Beijing-OL. IOC godtek ikkje det i konkurranse og seremoniar.

  Den siste tida har skipresident Erik Røste og idrettspresident Berit Kjøll teke avstand frå menneskerettsbrota i arrangørlandet Kina. Vinterleikane er 140 dagar unna.

  Torsdag presenterte norsk idrett et nytt strategidokument som skal veilede hele norsk idrett i internasjonale spørsmål, blant annet om menneskerettigheter.

  Det var forslaget frå Brettforbundet på tinget tidlegare i år som førte fram til dokumentet. Presidenten i forbundet, Ola Keul, seier til NTB at ein kan få sjå utøvarar markere seg, ikkje berre sportsleg, i Kina.

  – Det er aktuelt. Landslaget har for eksempel møtt Amnesty for å få informasjon om menneskerettssituasjonen i Kina og moglege markeringar. Vi trur mest på krafta i felles markeringar på tvers av idrettar og vil samarbeide med andre, skriv Keul i ein e-post.

  OL i Beijing
  Foto: Nicolas Asfouri / AFP

Sendeplan

Kl. Program Kanal