Hopp til innhold

Lot seg irritere av NRK under oppvarminga: – Det var ikke bare positivt

De norske skiskytterkvinnene fikk ekstra motivasjon da de hørte NRK Sport på radio under oppvarminga før torsdagens stafett. Det endte med en overraskende pallplass.

Biathlon, IBU World Cup, Kontiolahti, Women's Relay

MOTIVERT: De norske kvinnene brukte NRK som motivasjon før pallplassen på stafetten.

Foto: KALLE PARKKINEN / BILDBYRÅN

De var langt ifra noen favoritter uten stjernene Marte Olsbu Røiseland og Tiril Eckhoff.

Til tross for Ingrid Tandrevolds andreplass på gårsdagens normaldistanse, var Sverige, Tyskland og Frankrike lagene de fleste trodde skulle kjempe om seieren.

Men på oppvarminga med radiokanalen NRK Sport på øret, fikk de motivasjonen de trengte for å knipe en pallplass på sesongens første stafett.

– Det var ikke bare positivt å høre der, men jeg fikk en liten boost av å høre at skytinga mi var dårlig. «Nå skal jeg vise dem at jeg kan skyte», forteller Ragnhild Femsteinevik om radiosendingen.

Biathlon, IBU World Cup, Kontiolahti, Women's Relay

PLETTFRITT: Ragnhild Femsteinevik skjøt ti av ti på sin stafettetappe.

Foto: KALLE PARKKINEN / BILDBYRÅN

– Hva gjør det med deg?

– Da ble jeg enda mer gira på å gjøre det bra, følger hun opp.

Tandrevold varmet opp sammen med Femsteinevik og bet seg også merke i ordene som falt fra NRKs kommentatorduo Ingrid Sørli Glomnes og Ola Lunde.

– Jeg sa til Ragnhild at når vi gikk her i fjor så hørte jeg på første og andreetappe hvor dårlig taktisk det var at jeg skulle gå ankeretappen. Så sitter Ragnhild i dag og hører at hun var det svakeste kortet, så ...

– Jeg tror vi må slutte med det, men samtidig så gikk det veldig bra for begge to i dag med litt utpsyking før start. Så kanskje det er oppskriften, forteller Tandrevold.

– Veldig stolt

Og det gjorde Femsteinevik definitivt på standplass. Etter fire bom på andre liggende og 68. plass i går, svarte hun med fullt hus og en etappe som brakte Norge helt opp i pallkampen torsdag.

Biathlon, IBU World Cup, Kontiolahti, Women's Relay

OPPSKRIFT: Tandrevold lurer på om man har funnet en form for oppskrift på suksess.

Foto: BILDBYRÅN

– Det var veldig deilig i dag. Alle blinkene bare datt ned, så det var veldig bra. Disse jentene her er så gode. Vi har det skikkelig bra sammen, og vi presterer veldig bra. Det er deilig, sier Femsteinevik etter løpet.

Tandrevold fikk da jobben med å sikre pallplassen, noe hun klarte selv om hun tapte en intens duell med tyske Denise Herrmann-Wick om andreplassen.

– Jeg er veldig stolt. Veldig fornøyd med den jobben og den lagbyggingen vi har gjort, som gjør at vi kun skyter tre ekstraskudd og går oss opp på pallen. Det synes jeg vi har all grunn til å være stolte av, sier Tandrevold til NRK.

Mest stolt var hun over lagvenninnen som motbeviste kommentatorduoens ord.

– At hun selv hører at hun er et svakt kort og så skyter ti treff, går en kanonetappe og kjører en «360 f*** you» til de som sier det, sier hun til TV 2.

Les også: Nye reglar får gjennomgå: – Prioriterer sal av TV-tid over helsa til utøvarane

Luchsinger Tandrevold
Luchsinger Tandrevold

– Er det ikke bra?

Samtidig mener hun at såpass må de tåle.

– Vi får tåle det. De snakker bare om tidligere statistikk så det er fint å kunne motbevise litt.

Ida Lien sier hun tror NRK prøver å snakke kvinnenes sjanser ned når Røiseland og Eckhoff ikke er med.

– Jeg tror bare vi har bestemt oss for å bevise at dere tar feil. Og da har vi bare prøvd å holde oss positive og kose oss med stafett og da blir det god stemning av det og, smiler Lien til NRKs reporter.

Ola Lunde

GLAD: Lunde setter pris på åat han blir brukt som motivasjon.

Foto: Vidar Ruud / NTB

Etter løpet var Lunde glad for at de norske kvinnene hadde brukt hans ord i oppladningen som en del av torsdagens suksessløp.

– Er det ikke kjempebra at de bruker meg som motivasjon? Det setter jeg stor pris på, og ikke minst at de hører på norsk radio, sier Lunde.

Sørli Glomnes forklarer at det var tre andre lag som var større favoritter på papiret før start.

– Vi ville gjerne forberede lytterne på at en pallplass er en opptur i dag. Det er naturlig når de to største profilene ikke er med. Jeg var optimist hele veien, og ingenting gledet meg mer enn å se jentene gjøre våre spådommer til skamme. Stafett er stafett – og det norske laget imponerte vanvittig, akkurat slik vi håpet på, sier NRKs kommentator.

Les også: Tandrevold med «Reodor Felgen»-grep – slipte dressen før renn

Ingrid Landmark Tandrevold i Kontiolahti.
Ingrid Landmark Tandrevold i Kontiolahti.

Sportsnyheter

Tror den greske sensasjonen kan ta VM-medalje: – Alt kan skje

Få hadde hørt om greske AJ Ginnis før slalåmrennet i Chamonix. I dag tok han sin første pallplass i verdenscupen. Nå tror den regjerende verdensmesteren at han også kan overraske i VM.

Siste nytt

 • Casemiro utvist - Manchester United vant likevel

  Manchester United hadde full kontroll, fikk Casemiro utvist og måtte kjempe med nebb og klør. Men de sto løpet ut og slo Crystal Palace 2-1.

  Det ble en intens avslutning på oppgjøret på Old Trafford. På stillingen 2-0 etter scoringer fra Bruno Fernandes og Manchester United oppsto det fullstendig kaos da Jeffrey Schlupp kroppstaklet Antony ut av banen. Da fyrte flere spillere på alle sylindere og videodommerne plukket opp bilder av Casemiro som så ut til å ta et kvelertak på Will Hughes. Han fikk direkte rødt for det.

  Like etter reduserte Schlupp for gjestene, som deretter presset på for utligningen. Den kom imidlertid aldri, Manchester United sto imot og vant oppgjøret 2-1.

  Det var de røde djevlenes 13. strake hjemmeseier i alle turneringer.

  Dermed klatrer Erik ten Hags menn forbi Newcastle på tabellen. De skal for øvrig i aksjon mot West Ham klokken 18.30 lørdag.

  Britain Soccer Premier League
  Foto: Dave Thompson / AP
 • Granerud tok sin tredje strake verdenscupseier

  Halvor Egner Granerud sikret sin tredje strake verdenscupseier med to kjempehopp i storbakken i tyske Willingen lørdag.

  – Begge hoppene var utrolige. Jeg justerte meg ikke med en finger engang. Det var et av mine beste renn i karrieren, sa Granerud til arrangøren.

  Granerud har vist kjempeform etter jul og tok lørdag sin 21. seier i verdenscupen. Med to svev på 149,5 og 138 meter slo Asker-hopperen slovenske Anze Lanisek i kampen om seieren.

  Johann André Forfang hoppet godt med svev på 134 og 135 meter. Tromsøværingen endte på 7.-plass etter å ha hoppet seg opp mange plasser i finaleomgangen.

  Resten av de norske hopperne fikk det ikke til å stemme. Bendik Jakobsen Heggli ble nummer 21, mens Marius Lindvik og Daniel-André Tande, Fredrik Villumstad og Kristoffer Eriksen Sunndal røk ut i 1. omgang. (NRK/NTB)

  Halvor Egner Granerud
  Foto: INA FASSBENDER / AFP
 • Haller scoret sitt første etter kreftsykdommen

  Sebastian Haller scoret sitt første mål etter å ha kjempet seg tilbake fra testikkelkreft-diagnosen han fikk i fjor sommer.

  Passende nok kom scoringen på verdens kreftdag som markeres 4. februar.

  Haller scoret det tredje målet i Borussia Dortmunds 5-1-seier over Freiburg.

  Den ivorianske spissen ble hentet fra Ajax i fjor sommer og skulle være Erling Braut Haalands erstatter. Kreftdiagnosen gjorde imidlertid at han ikke fikk sin første kamp før for bare noen uker siden.

  Bundesliga - Borussia Dortmund v SC Freiburg
  Foto: PIROSCHKA VAN DE WOUW / Reuters

Sendeplan

Kl. Program Kanal
Sport
Spiller nå
Norsk-svensk «smørekonflikt» i skiskytter-sirkuset: – Over grensen 01:29
Neste