Hopp til innhold

Tandrevold med «Reodor Felgen»-grep – slipte dressen før renn

Ingrid Landmark Tandrevold skinte i fraværet av de største, norske stjernene og sikret pallplass i verdenscupåpningen. Men før rennet måtte hun ta et spesielt grep.

Ingrid Landmark Tandrevold i Kontiolahti.

SKAPTE FRIKSJON: Tandrevold tydde til litt utradisjonelle metoder for å gjøre albuene på dressen mindre glatte.

SKAPTE FRIKSJON: Tandrevold tydde til litt utradisjonelle metoder for å gjøre albuene på dressen mindre glatte.

For første gang siden 2019 – og for første gang på en normaldistanse – ble det 20 av 20 treff for Ingrid Landmark Tandrevold. Det belønnet seg med pallplass i verdenscupåpningen.

Glatte forhold på standplass kunne ha blitt en større utfordring – men Tandrevold hadde gjort hjemmeleksene.

Jeg sklei veldig mye på matta, selv om jeg prøvde å være helt Reodor Felgen å slipe på renndressen og alt mulig for å få litt bedre grep, sier Tandrevold til TV 2.

Ingrid Landmark Tandrevold på pallen i Kontiolahti.

PALLEN: Tandrevold ble nummer to bak Hanna Öberg.

Foto: VESA MOILANEN / AFP

Trener Patrick Oberegger forteller at Tandrevold ringte ham dagen før for å få hjelp:

Hun ringte i går etter at gutta gikk og sa at konkurransedressen var alt for glatt. Den er ny og litt lite brukt, så vi tok med litt slipepapir og gjorde noen grep som vanligvis brukes til feste på klassisk ski, sier Oberegger til NRK.

I tillegg til sliping av albuene på dressen, måtte hun jobbe smart underveis.

Gjorde beregninger underveis

For de glatte mattene gjorde også at hun måtte ta seg ekstremt god tid på standplass. På flere av skytingene kunne man se at Tandrevold både byttet stilling og tok seg tid til å fyre av.

Jeg måte bruke litt ekstra tid, men samtidig så er det en normaldistanse og hvis du får en bom så er det ett minutt. Hvis du bruker 10–15 sekunder ekstra så lønner det seg likevel ifølge mine matematiske beregninger underveis sier Tandrevold til NRK.

Hun forteller at hun skled mye og dermed måtte rette seg opp underveis i skytingen.

Jeg merket det på innskyting og jeg var veldig forberedt på at det kom til å føles litt ubehagelig og ikke så sikker på liggende som vanlig. Da måtte jeg bare ta meg den tiden jeg trengte.

Hun har trengt litt tid i dag på liggende. Det var noen sekunder vi ga bort til de andre, men veldig fornøyd med stående, sier Oberegger.

Les også: Nye reglar får gjennomgå: – Prioriterer sal av TV-tid over helsa til utøvarane

Luchsinger Tandrevold
Luchsinger Tandrevold

Slått av svensken

For med prikkfri skyting både på liggende og stående ble det en sterk start på sesongen for Tandrevold. Men der var lite å gjøre med svenske Hanna Öberg, som med sin ene bom leverte nok til seier i langrennssporet.

Biathlon, IBU World Cup, Kontiolahti, Women’s 15km

PÅ TOPP: Hanna Öberg vant sesongens første.

Foto: KALLE PARKKINEN / BILDBYRÅN

Både Tiril Eckhoff og Marte Olsbu Røiseland stod over åpningsrennet av ulike grunner, men det har ikke gjort at Tandrevold kjenner på ekstra press.

Jeg fikk tatt brodden av det i går da gutta gikk. Jeg gledet meg veldig til å gå i dag, selv om jeg var dårlig i magen fra jeg stod opp til jeg stod på start. Det er alltid presset innenfra som er det verste, men nå har jeg litt mer senkede skuldre, sier Tandrevold.

Resten av de norske fikk en tyngre dag både i langrennssporet og på standplass. Karoline Knotten ble nest beste norske på 27.-plass.

Slik endte sesongens første renn:

Siste nytt

 • Norges bronsevinner forlot pallen for tidlig: – Ikke vant til slike ting

  Kajsa Vickhoff Lie (24) innrømmer novisetakter på VM-podiet etter bronsen i super-G. Hun begynte å gå lenge før seremonien var over.

  Episoden i målområdet i Méribel var helt uskyldig. Bærumsalpinisten tuslet ikke mange meter før hun oppdaget glippen.

  Den oppsto før både gaver og blomster var delt ut. Heller ikke Italias nasjonalsang til ære for nybakt verdensmester Marta Bassino var avspilt.

  – Jeg er ikke vant til slike ting og trodde at det var ferdig. Jeg må få litt mer erfaring, sa Vickhoff Lie lattermildt til NTB onsdag kveld.

  (NTB)

  Kajsa Vickhoff Lie
  Foto: Lise Åserud / NTB
 • Zuccarello med assist og tap i møte med gamleklubben

  Mats Zuccarello og Minnesota Wild var aldri i nærheten av seier da laget besøkte Dallas Stars. Nordmannen noterte seg likevel for én assist.

  Den første perioden ble målløs, men med en pangåpning på andre periode ledet Stars 3–0 etter halvspilt periode.

  Zuccarellos rekkekamerat Joel Erikson Ek reduserte mot slutten av perioden etter en assist fra nordmannen, men reduseringen hjalp lite.

  I kampens tredje og siste periode holdt Dallas-keeper Jake Oettinger buret rent, og litt over to minutter før slutt kunne Roope Hintz sette pucken i åpent mål ettersom Wild hadde tatt ut sin keeper.

  Wild ligger nå på en niende plass i Western Conference. (NTB)

  Zuccarello
  Foto: Tony Gutierrez / AP
 • Fulham tok siste plass i FA-cupens åttedelsfinale

  Fulham vant 3-2 borte over Sunderland i onsdagens omkamp i FA-cupen og tok siste plass i åttedelsfinalen. Der venter Leeds. Harry Wilson, Andreas Pereira og Layvin Kurzawa var målscorerne til London-laget, mens Jack Clarke og Jewison Bennette sørget for målene til Sunderland.

  – Vi har jobbet hardt for å nå dette nivået og skape en vinnermentalitet. Med ni endringer i laget visste vi at det ikke ville bli vår beste kamp, men jeg er fornøyd, sa Fulham-manager Marco Silva, som måtte se kampen fra tribuneplass på grunn av en disiplinærstraff.

  Fulham-jubel
  Foto: Owen Humphreys / AP

Sendeplan

Kl. Program Kanal
Sport
Spiller nå
Norsk-svensk «smørekonflikt» i skiskytter-sirkuset: – Over grensen 01:29
Neste