NRK Meny
Normal

Larvik røk ut av mesterligaen: – Dette er absolutt ikke «starten på slutten»

Larvik måtte vinne med over 14 mål for å ta seg videre, men tapte den andre kvartfinalen mot Buducnost med fem mål og røk ut av mesterligaen.

Marit Malm Frafjord ser skuffet ut under en mesterligakamp

RØK UT: Marit Malm Frafjord og Larvik røk ut av mesterligaen lørdag.

Foto: Vegard Wivestad Grøtt / NTB scanpix

For å ta seg videre i mesterligaen måtte Larvik slå Buducnost med over 14 mål, etter 17-31-tapet i Montenegro forrige uke. Larvik klarte ikke det umulige, og tapte med fem mål. Stillingen ble til slutt 30-35.

– Vi ville gjerne vinne, selv om vi visste at 14 mål var mye. Avansement var vel egentlig ikke på tale, sier trener Tor Odvar Moen til NRK like etter kampslutt.

Flere i norsk håndball har stilt spørsmålet om kampen mot Buducnost skulle bli Larviks siste storkamp på lenge. Spillerflukt og økonomiske problemer har ført til at klubben går en usikker fremtid i møte, men Marit Malm Frafjord avviser at dette er «starten på slutten» for norsk kvinnehåndballs lokomotiv.

– Dette er absolutt ikke starten på slutten. Larvik har så store tradisjoner i forhold til andre klubber i Norge. Ingen har vært i nærheten av å vinne like mye. Selv om det blir utskiftninger så ligger det en kultur i klubben. Jeg har stor tro på Larvik neste sesong også, sier hun.

Tine Stange

POSITIV: Tine Stange har tro på at Larvik skal gjøre det bra også neste sesong.

Foto: Ellen Kessel / NRK

Men noen ny kvartfinale i mesterligaen allerede neste sesong vil ikke Malm Frafjord, som forlater Larvik neste sesong, love.

– Vi må bygge opp et nytt lag, og få kulturen inn i hodene på de nye spillerne så fort som mulig. At det blir en ny kvartfinale neste år vil jeg ikke si, men det er et ungt lag som absolutt kan gjøre det bra.

Heller ikke Tine Stange tror Larviks dominans i norsk håndball er over etter sesongen.

– Ja, vi mister mange spillere, men hvorfor skal vi bli dårligere? Vi får nye spillere og vi har en god kultur. De gode verdiene skal bli med videre, så jeg har veldig god tro på den gjengen som blir her til neste år, sier hun, og legger til at hun gjerne tar på seg oppgaven å lære de nye spillerne kulturen.

Også Gro Hammerseng-Edin, Anja Hammerseng-Edin, Karoline Dyhre Breivang og Larvik-treneren svarer nei på spørsmålet om dette er starten på slutten for klubben fra Vestfold.

Usikker fremtid

Økonomiske problemer, spillere på utgående kontrakter og en uviss fremtid har vært stikkordene for Larvik denne sesongen. Neste år står laget uten flere sentrale spillere, som Marit Malm Frafjord og Amanda Kurtovic som forlater Larvik til fordel for CSM Bucuresti.

Tidligere har Sandra Toft Galsgaard og Sanna Solberg meldt overgang til danske Esbjerg. Vilde Johansen reiser til Bergen og Tertnes, Alma Hasanic Grizovic skal til Storhamar mens både Gro og Anja Hammerseng-Edin legger opp etter sesongen.

29. mars tapte laget fra Vestfold sin første hjemmekamp i eliteserien på 16 år da Vipers Kristiansand vant 32–30.

God første omgang

Larvik hang lenge med i første omgang, og gikk opp i ledelsen på stillingen 15–14 etter scoring av en god Karoline Dyhre Breivang. Da lagene gikk til pause ledet laget fra Montenegro med ett mål.

I andre omgang fikk de det derimot tøffere, og tapte til slutt med fem mål.

Seieren i dag betyr at Buducnost er klare for sin fjerde «FINAL4» i mesterligaen.

Larvik hadde bare 11 spillere tilgjengelig i det forrige møtet i Montenegro, som blant annet har verdensener Cristina Neagu på laget.

Siste nytt

 • Kastrati til Kristiansund

  Flamur Kastrati har signert for Kristiansund, det melder Tidens Krav. Avisa spekulerer i at overgangssummen er på 500 000 kroner. Kastrati kommer fra Sandefjord og har signert en kontrakt fram til sommeren 2021.

  Flamur Kastrati
  Foto: Trond Reidar Teigen / NTB scanpix
 • LSK Kvinner henter landslagsspiller

  LSK Kvinner har signert den islandske landslagsspilleren Sigridur Lara Gardarsdottir, det melder klubben på sin hjemmeside. 24-åringen har 13 landskamper for Island og kommer fra den hjemlige storklubben IBV.

  Sigridur Lara Gardarsdottir
  Foto: Vegard Wivestad Grøtt / NTB scanpix
 • Moses trekker seg

  Chelseas Victor Moses gir seg på Nigerias landslag. Det melder han i en post på instagram. Moses fikk 37 landskamper og 12 mål for landslaget, som kalles «Super Eagles». Nigeria røk ut i gruppespillet av sommerens VM.

  Victor Moses
  Foto: Toru Hanai / Reuters

Sendeplan

Kl. Program Kanal
NM-veka: NM-kveld
NM-veka: Kveldsmagasin
Doping Documentary: IOC og det russiske dopingkomplottet