NRK Meny
Normal

Blir dette Larviks siste storkamp?

Det er spørsmålet norsk håndball stiller seg før kvartfinalen i mesterligaen. Larvik står overfor en stor utfordring før kveldens kamp, men også foran neste sesong.

Larvik håndball jubler for cupgull i 2016.

SUVERENE: Larvik har vært ubeseiret på hjemmebane i serien siden 1999. Når får vi se slike bilder av et norsk lag i mesterligaen neste gang?

Foto: Audun Braastad / NTB scanpix

For å ta seg videre i mesterligaen må de slå Budocnost Podgorica med over 14 mål, etter 17-31-tapet i Montenegro forrige uke.

Per dags dato virker det nærmest som en umulig oppgave for laget som har vært norsk håndballs stormakt siden 2001.

Som et bakteppe til kveldens kamp ligger nemlig en enda større utfordring foran laget fra Vestfold. En utfordring som gjør at man kan stille seg spørsmålet: Når blir neste gang vi ser Larvik spille en slik storkamp?

En uviss fremtid

mørk

BLIR I LARVIK: Thea Mørk.

Foto: Audun Braastad / NTB scanpix

– Vi har jo havnet i en situasjon som har vært vanskelig over tid. Det er kanskje mange løse tråder, som er vanskelige å samle og komme seg videre fra. Vi har slitt en stund og det ser faktisk ikke så lyst ut, men vi gjør det beste ut av det per dags dato, men det er jo ikke så positivt, sier Larvik-spiller Thea Mørk til NRK.

Økonomiske problemer, spillere på utgående kontrakter og en uviss fremtid har nemlig vært stikkordene for klubben den siste sesongen.

Neste år står laget uten flere sentrale spillere som Marit Malm Frafjord og Amanda Kurtovic som forlater LHK til fordel for CSM Bucuresti. Tidligere har Sandra Toft Galsgaard og Sanna Solberg meldt overgang til danske Esbjerg, Vilde Johansen reiser til Bergen og Tertnes, Alma Hasanic Grizovic drar til Storhamar, mens både Gro og Anja Hammerseng-Edin legger opp.

– Avhengig av et lag som Larvik

Landslagssjef Thorir Hergeirsson mener det vil bli et tap for norsk håndball uten et Larvik som er med og kjemper i toppen ute i Europa.

EM håndball kvinner i Sverige. Scandinavium Gøteborg.

LANDSLAGSSJEF: sier Hergeirsson

Foto: Ruud, Vidar / NTB scanpix

– Landslaget er avhengig av norske toppklubber som toner flagg og vil opp, og hevder seg i Europa. Larvik er en representant for det, og det har vært viktig. Jeg håper de vil fortsette med det selv om det er vanskelige tider. Det er også andre klubber etter Larvik som har ambisjoner i Europa. Det trenger norsk kvinnehåndball, sier Hergeirsson.

Et annet tegn på at vi står ovenfor et tronskifte i norsk håndball, kom da Vipers, som første lag siden 1999, slo Larvik på hjemmebane i eliteserien. Sportssjef i Kristiansand-klubben, Peder Langfeldt, tror Larvik fremdeles vil være å se i toppen av norsk håndball, men at det nå vil bli jevnere.

– Larvik har vært et flaggskip, og vært banebrytende i forhold til klubbdrift. Det har vært bra for norsk håndball at de har vært så gode, noe å strekke seg etter, sier Langfeldt.

Den siste kvartfinalen spilles i Larvik 17.00!

Siste nytt

 • Odd-venstreback klar for Brann

  Odds venstreback, Thomas Grøgaard, har skrevet under for serieleder Brann. 24-åringen slutter seg til bergenserne fra januar 2019.

  Det bekrefter Brann på sine nettsider.

  Grøgaard gjennomførte den medisinske testen mandag, og har signert en toårskontrakt med Brann.

  Thomas Grøgaard
  Foto: Håkon Mosvold Larsen / NTB scanpix
 • G19 tapte åpningskamp

  Norge startet G19-EM i Finland med 1–3 tap mot Portugal. Norge reduserte til 1–2 ved Eman Markovic i andre omgang, men G19-gutta fikk aldri utligningen. I stedet scoret Portugal sitt tredje mål på overtid.

  norge-portugal-g19
  Foto: Mikko Stig / Lehtikuva / NTB Scanpix
 • Frigitt RBK-spiller til Ranheim

  Magnus Stamnestrø, som nylig ble frigitt av Rosenborg skal forsette karrieren i Ranheim. 26-åringen har vært i RBK siden 2015, men har ikke spilt en seriekamp for klubben siden 2016.

  Magnus Stamnestrø
  Foto: Ned Alley / NTB scanpix

Sendeplan

Kl. Program Kanal
Sport i dag