Hopp til innhold

Svarer på Klæbo-utspill: – Tror ikke på det

Verdenscupstarten nærmer seg, men Johannes Høsflot Klæbo har enda ikke signert en avtale med landslaget.

Johannes Høsflot Klæbo og Espen Bjervig.

IKKE ENIGE: Langrennssjef Espen Bjervig (til høyre) tror ikke på Klæbos utspill om at han ikke har dårlig tid.

Foto: Wold/Pedersen / NTB

– Hva er status?

– Status er at vi har dialog og håper at vi snarlig får de siste detaljene på plass. Alle vil vi ha Johannes på start i Ruka, sier langrennssjef Espen Bjervig til NRK.

Kvinnelaget og herrenes sprintlandslag har samling på Lillehammer denne uka, men der mangler det største navnet av dem alle – Johannes Høsflot Klæbo. 26-åringen takket nei til landslaget i vår, og har ennå ikke signert en såkalt representasjonsavtale, som gir han mulighet til å likevel stille til start i verdenscupen.

Klæbo har gitt uttrykk for at han ikke nødvendigvis trenger å gå verdenscup til vinteren og at han sånn sett ikke har dårlig tid. Det tror ikke sjefen på.

– Nei, helt ærlig, jeg tror ikke på det. Jeg tror han har veldig lyst til å gå verdenscup. Det er nok sagt litt flåsete, sier Bjervig.

Les også Svarer på Klæbos kritikk - varsler nye samtaler med skistjernen

Johannes Høsflot Klæbo

Føler seg trygg på at Klæbo vil gå

For den avtroppende langrennssjefen tror det begynner å nærme seg en løsning.

– Jeg føler jo det. Sesongen nærmer seg jo, så da må det også nærme seg. Vi har en god dialog, så jeg tror vi skal lande godt på beina, sier Bjervig.

– Så det er flåsete sagt, ikke et forhandlingsargument?

– Jeg føler meg trygg på at Johannes har lyst til å gå verdenscuprenn. Verdens beste skiløper har nok lyst til å konkurrere mot de andre beste i verden.

Uttaket til langrennslandslaget sesongen 2023-2024

GOD DIALOG: Bjervig føler seg trygg på at Klæbo står med gult startnummer i verdenscupåpningen i Ruka.

Foto: Lars Thomas Nordby / NTB

Han sier ballen ligger hos begge parter og at det er praktiske ting de må få plass. Men han er trygg på at Klæbo står med startnummer i verdenscupåpningen i Ruka 24. november.

– Så får vi bare se

I et intervju under Toppidrettsveka i august, sa Klæbo at han skal gå skirenn i vinter, men spesifiserte ikke hvilken type renn.

Hovedmålet mitt er VM i 2025. Hvordan blir i vinter, det satser jeg på at løser seg. Det er lenge til VM. Det viktigste er å gjøre en best mulig jobb frem mot det, og så er jo den vinteren som kommer nå selvfølgelig en viktig sesong med Tour de Ski og det som er. Men i det store bildet er det VM på hjemmebane som er det viktigste, sa Klæbo til NRK.

Jeg skal være på start i vinter også, jeg kommer til å gå skirenn, og så får vi bare se hvilken art av skirenn det er.

I et annet intervju samme uke hevdet 26-åringen at backupplanen for vinteren er å gå for Petter Northugs langløpslag.

 • NRK har forsøkt å komme i kontakt med manager og far Haakon Klæbo i forbindelse med denne saken, men har så langt ikke fått svar.
Toppidrettsveka

I KJENT STIL: Klæbo vant jaktstarten under Toppidrettsveka i august i år.

Foto: Joakim Halvorsen / NTB

Lekkasje

For flere av landslagsutøverne er det energitappende at forbundet og Klæbo enda ikke har kommet til en løsning.

Blinkfestivalen

HÅPER PÅ LØSNING: Golberg håper det kommer en avklaring i god tid før de skal stå på startstreken på Beitostølen.

Foto: Carina Johansen / NTB

– Det er jo en form for energilekkasje som ikke er konstruktiv for noen. Vi ønsker å ha fokus på å bli best mulig på ski og stille best mulig forberedt både fysisk, men også mentalt, på Beitostølen. Det regner jeg med også gjelder for Johannes, sier Pål Golberg til NRK.

Det er i alles interesse at dette kommer i havn. Alle vil jo ha Johannes på start og jeg ser ikke for meg at Johannes ønsker noe annet heller.

Også Simen Hegstad Krüger uttalte til NRK tidligere til uken at de merker at partene ikke har kommet til enighet.

Les også Landslagsløpere stusser over Klæbo-kritikk: – Lite konkrete eksempler

 Martin Løwsrøm Nyenget og Simen Hegstad Krüger i Oberstdorf i januar

– Jeg tenker at det begynner å bli på tide at man blir enig. Jeg ser ikke hva som skal være i veien for å finne enighet. Det er noe som kan være en energilekkasje både for oss og for ham, sa Krüger

Bjervig sier han har forståelse for at en manglende avklaring kan oppleves som noe som tapper energi for løperne.

– Det gjelder vel for alle. For Johannes, de andre utøverne her og for så vidt noen andre som også er involvert i dette her. Alle har lyst til å få dette på plass og det er jeg trygg på at vi skal få til, sier Bjervig.

Siste nytt

 • Kvitfjell-utforen avlyst

  Det dårlige været på Kvitfjell gjør at Ragnhild Mowinckel og Kajsa Vickhoff Lie skal kjøre to super-G-renn i verdenscupen i helgen.

  Det internasjonale ski- og snowboardforbundet (FIS) opplyser at treningen er avlyst etter tre utsettelser tidlig på dagen.

  For å arrangere et utforrenn er man avhengig å ha gjennomført minst én offisiell trening. Den dårlige sikten på Kvitfjell hindret det torsdag og fredag.

  Juryen tar ingen sjanser på å arrangere utfortrening lørdag morgen.

  – Vi tør ikke å risikere det om vi får enda en avlysning, sier rennleder Ole Johan Bjørge til NTB.

  Det betyr at lørdagens utforrenn blir erstattet med ett av de to avlyste super-G-rennene i italienske Val di Fassa sist uke, bekrefter Kvitfjells rennleder. Søndag blir det nok et super-G-renn som også i utgangspunktet var satt opp.

  Da NTB pratet med Bjørge fredag, sto han ved det velkjente Russispranget i Kvitfjell-traseen og kunne ikke se verken porten nedenfor eller overfor. Tett tåke og snø gjorde sikten dårlig. Nede i dalen regnet det.

  Helgen i Kvitfjell blir Ragnhild Mowinckels siste i verdenscupsirkuset. 31-åringen har varslet at hun legger opp etter sesongen.

  Mowinckel er på 9.-plass i kampen om super-G-kula. Lie er på 6.-plass. (NTB)

  nLAn2v3ySKs
  Foto: AFP
 • Overlegen norsk stafettseier i ungdoms-VM skiskyting

  Den norske trioen var knusende overlegen på mennenes stafett i ungdoms-VM skiskyting og vant med nesten to minutter.

  Ankermann Kasper Kalkenberg tok sitt tredje gull i mesterskapet i Otepää, etter seier på sprinten onsdag og fellesstarten torsdag. Han har også sølv fra normaldistanse og blandet stafett tidligere i mesterskapet.

  Isak Skogrand gikk første etappe og vekslet 15,4 sekunder bak ledende Italia. Oliver Alm, som tok bronse på fellesstarten, gikk Norge opp i ledelse og sendte Kalkenberg ut med vel 10 sekunders forsprang til Italia.

  På ankeretappen ble det knockout, og Kalkenberg paraderte inn til gull 1.46,4 minutt foran Antonin Guy, som sikret sølvet for Frankrike. Italias ankermann Nicola Giordano var slått med over to minutter.

  (NTB)

 • Utfortrening på Kvitfjell utsatt tre ganger

  Arrangørene i Kvitfjell utsetter fredagens utfortrening for tredje gang. Neste avgjørelse skal tas 12.20.

  Torsdagens utfortrening i Kvitfjell i kvinnenes verdenscup ble avlyst som følge av dårlig sikt og snøfall. Nå er det også usikkerhet rundt fredagens trening.

  Tidlig fredag kom beskjeden om at utfortreningen som etter planen skulle starte klokken 11 ble utsatt til 12.

  Like etter klokken elleve kom det en ny beskjed om at den utsettes ytterligere 30 minutter til 12.30. Nå melder arrangørene at det klokken 12.20 skal avgjøres hvorvidt treningen kan starte 13.

  Lørdag er det utfor i kvinnenes verdenscup i Kvitfjell. Søndag skal det kjøres super-G.

  Ragnhild Mowinckel og Kajsa Vickhoff Lie er de eneste norske som stiller til start.

  (NTB)

  Ragnhild Mowinckel
  Foto: AP

Sendeplan

Kl. Program Kanal