NRK Meny
Normal

Landslagskapteinen om konflikten: – Jeg synes hele saken er vanskelig

Maren Mjelde (26) frykter at det å være landslagskaptein, ikke lar seg kombinere med det å reklamere for et utenlandsk spillselskap.

Maren Mjelde

LANDSLAGSKAPTEIN: Maren Mjelde, her under OL-kvalifiseringen til landslaget tidligere i år, håper at NFF og Avaldsnes kommer til enighet før det går utover spillerne.

Foto: Roald, Berit / NTB scanpix

– Jeg synes hele saken er vanskelig. Jeg skjønner at Avaldsnes går ut og prøver å finne midler, men de må ikke komme i konflikt med Norges fotballforbund (NFF) som sitter med Norsk Tipping som hovedsponsor, sier Mjelde til NRK.

26-åringen er kaptein for både landslaget og serieleder Avaldsnes.

Sistnevnte er i konflikt med NFF, ettersom toppserieklubben ønsker å få et utenlandsk spillselskap som hovedsponsor når laget spiller utenfor Norges grenser. Det liker NFF dårlig, og til tross for flere brev frem og tilbake, har ikke klubben og forbundet blitt enige.

Nytt møte i dag

– Lar det seg kombinere å være sponset av et utenlandsk bettingselskap samtidig som du er landslagskaptein?

– I utgangspunktet så gjør det ikke det. Det er derfor jeg håper at man kan komme til enighet i denne saken uansett hvilken vei det går, sier Mjelde.

I ettermiddag hadde klubben et nytt møte for å finne ut om de skal inngå den kontroversielle avtalen. Utvalget landet på at svarene fra NFF ikke er nok til at bettingsamarbeidet skrinlegges. Mandag kommer trolig styret til å ta et endelig valg.

– Per i dag så ser ikke vi at det er noe som kan hindre oss i å inngå avtalen, sier Frode Nygaard, styremedlem og talsperson.

Skuffet over NFF

Han er skuffet over svarene fra NFF, som i stor grad har vært rettet mot samvittigheten til klubben. Forbundet har henvist til enerettsmodellen – en ordning som gjør at det kun er Norsk Tipping og Rikstoto som kan reklamere for spill her til lands – i stedet for å argumentere med lover og regler.

nils fisketjønn

SKEPTISK: NFFs Nils Fisketjønn.

Foto: NRK

– Enerettsmodellen har vært veldig god for norsk idrett siden like etter krigen. Fotballforbundet stiller seg veldig lojalt bak den modellen, sier Nils Fisketjønn, konkurransedirektør i Norges Fotballforbund.

Han erkjenner likevel at Avaldsnes har lov til å spille med bettingreklame, dersom de kommer langt i mesterligaen.

– Fra kvartfinalen så er det UEFA som godkjenner draktene, og de har ikke noe forbud mot å bruke spillobjekter eller spillselskaper som reklame på drakter. Men den drakten kan da ikke brukes i Norge, forklarer han.

Siste nytt

 • Ringerike rykker opp

  Drømmen om eliteserien brast for Arctic Eagles som ble knust av Ringrike i kveldens kvalifiseringskamp. Nordlendingene måtte ha minimum uavgjort, men Ringerike vant hele 7-2 og tar steget opp til øverste nivå neste sesong.

  Ishockey: Kvalifisering til Get-ligaen
  Foto: Terje Pedersen / NTB scanpix
 • Graham Hansen briljerte

  Caroline Graham Hansen storspilte da Wolfsburg knuste Slavia Praha i mesterligaens kvartfinale. 23-åringen leverte både scoring og målgivende pasning i 5-0-seieren. Dermed har det tyske storlaget et meget bra utgangspunkt før returoppgjøret i Tjekkia.

  FBL-C1-WOMEN-PARIS-WOLFSBURG
  Foto: FRANCK FIFE / Afp
 • Berg Edseth til topps

  Marte Berg Edseth vant superkombombieni NM etter en strålende slalåmomgang. Edseth lå på annenplass etter utfordelen, 0,84 sekunder bak Hannah Sæthereng, som måtte ta til takke med sølvet. Maren Skjøld endte på tredjeplass.

  NM Alpint på Hafjell
  Foto: Norges Skiforbund/Alpin-NM Hafjell/ / NTB scanpix

Sendeplan

Kl. Program Kanal