Hopp til innhold

Avaldsnes i strupen på NFF: – Usaklig forskjellsbehandling

Norges Fotballforbunds argumenter om etikk og moral kommer ikke til å hindre Avaldsnes i å inngå avtale med et utenlandsk spillselskap.

Elise Thorsnes og Maren Mjelde, Avaldsnes

SPONSET AV?: Elise Thorsnes og Maren Mjelde jubler under en kamp mot Stabæk i fjor høst. nå vil Avaldsnes at et utenlandsk spillselskap skal finansiere mer jubel.

Foto: Pedersen, Terje / NTB scanpix

Det bekrefter sportslig leder Arne Utvik til NRK.

Han er tydelig på at moral kommer i andre rekke, og at det eneste som står i veien for at Avaldsnes skal inngå den kontroversielle avtalen, er om Norges Fotballforbund (NFF) slår i bordet med en paragraf.

– Vi er opptatt av om NFF kan hindre oss juridisk. De må komme med lovene og reglene, forklarer Utvik.

– Dersom NFF «kun» argumenterer med at det er illojalt og umoralsk, kommer dere til å inngå avtalen?

– Ja, fastslår Avaldsnes-lederen, og forteller at avtalen er ferdigforhandlet.

Haugesunds Avis omtalte sponsortilbudet først.

– Truslene har ikke fått oss til å endre mening

Toppserieklubben har spurt NFF om lov til å inngå en avtale som innebærer at et utenlandsk bettingselskap blir Avaldsnes' offisielle sponsor utenfor Norge.

Arne Utvik

KRITISK: Arne Utvik.

Foto: Jan Kåre Ness / NTB scanpix

I sitt svarbrev peker NFF på at avtalen er illojal, og at den vil føre til at klubben ikke vil motta mer pengestøtte fra forbundet, men de viser ikke til lovbrudd.

– De truslene har ikke fått oss til å endre mening, kontrer Utvik.

– Vi mener det er usaklig forskjellsbehandling og antakelig i strid med idrettens eget regelverk. Dette vil vi se nærmere på, men vi mener det er svært useriøst å true med slike ting uten engang å komme i dialog med oss, fortsetter han.

Beskylder NFF for dobbeltmoral

Klubben jobber med et oppfølgingsbrev med svarfrist til NFF, for å få en avklaring.

– I Norge forholder vi oss til avtalen som eksisterer, men vi kan ikke se hvordan den kan gjelde utenlands, sier Utvik.

Han forstår at samarbeidet kan oppfattes som umoralsk, men forklarer at Avaldsnes på sikt har ambisjoner om å vinne mesterligaen, og at kvinnefotballklubbene er nødt til å se etter kreative løsninger.

– Vi møter en holdning i NFF som vi opplever som dobbeltmoral. Det er nok å vise til at NFF indirekte vil motta millioner fra utenlandske spillselskaper når den nye TV-avtalen med Discovery trer i kraft.

NFF: – Tydelig på vårt ståsted

Fotballforbundet har fått Avaldsnes' uttalelser av NRK, men har ikke lyst til å argumentere i media. I svarbrevet ber NFF Avaldsnes om lojalt å støtte opp om enerettsmodellen (se faktaboks).

– Vi ønsker ikke å bidra til å gi denne utenlandske spillaktøren mer oppmerksomhet enn høyst nødvendig. Vi har vært tydelige på vårt ståsted i denne saken i media, og vi har i etterkant sendt et brev til Avaldsnes der vi har begrunnet vårt syn og kommet med en klar oppfordring til klubben – som er på linje med oppfordringen deres egen serieforening har gitt, opplyser NFFs kommunikasjonssjef Yngve Haavik til NRK

Siste nytt

  • Ny teknikktrener for alpinkvinnene: – Glade for at vi er attraktive for de beste trenerne i verden

    Østerrikske Johannes Zöchling (44) har blitt ansatt som ny hovedtrener for de norske alpinkvinnenes teknikklag.

    Det skriver Norges Skiforbund i en pressemelding.

    – Vi er glade for at Johannes velger å bli med oss og ser fram til å få han på laget. «Hannes» har en sterk og variert bakgrunn, med gode resultater, forteller alpinsjef Claus Johan Ryste.

    Zöchling kommer fra Det østerrikske skiforbundet, hvor han har jobbet i ulike roller de siste 15 årene. Blant annet har han hatt ansvaret for kvinnenes teknikklag i seks år, mens han de siste tre sesongene har hatt ansvar for rekrutteringslandslaget på herresiden.

    Østerrikeren tar over for Janne Haralla, som har fått en rolle i den amerikanske superstjernen, Mikaela Shiffrins, lag. (NTB)

    Thea Louise Stjernesund i Kranjska Gora
    Foto: BORUT ZIVULOVIC / Reuters
  • Chelsea bekrefter: Enzo mister resten av sesongen

    Chelseas Enzo Fernandez mister resten av sesongen, det melder klubben på sine nettsider.

    Argentineren har vært under kniven på grunn av et lyskeproblem, og Chelsea bekreftet at operasjonen var vellykket. Samtidig betyr det at han er ute resten av sesongen.

    23-åringen har spilt 62 kamper for klubben etter at de hentet ham i januar i fjor.

    Carabao Cup - Final - Chelsea v Liverpool
    Foto: HANNAH MCKAY / Reuters
  • Wada skal etterforskes etter kritikk i dopingsak

    Verdens Antidopingbyrå (Wada) har bedt om en uavhengig gjennomgang av byråets håndtering av saken om en mulig dopingsak med noen av verdens beste svømmere.

    Ifølge Wada skal sveitseren Eric Cottier få adgang til sakens innhold og gi sin vurdering av byråets behandling av saken. Wada opplyser at arbeidet ventes å være ferdig om to måneder.

    – Wadas integritet og omdømme er under angrep. I de siste dagene er Wada blitt anklaget for partiskhet overfor Kina, opplyser antidopingbyrået.

    Lørdag kom nyheten om at kinesiske svømmere hadde spor av hjertemedisinen trimetazidin i prøver avgitt noen måneder før sommerlekene i 2021. 13 av dem deltok i OL i Tokyo.

    Kinesiske antidopingmyndigheter har avvist anklagene og hevder at utøverne skal ha fått i seg stoffet i mat under et stevne.

    Senere stilte Wada seg bak den forklaringen. Det har fått blant andre Det amerikanske antidopingbyrået (Usada) til å reagere sterkt. Den amerikanske antidopingsjefen Travis Tygart gikk mandag hardt ut mot Wada og mente at de dekket over for kineserne. (NTB)

    Soccer FIFA 2034 World Cup
    Foto: Hassan Ammar / AP

Sendeplan

Kl. Program Kanal