Lagvenninne om Hegerberg: – Hun har eksplodert på en positiv måte

REGGIO EMILIA/OSLO (NRK) Ada Hegerberg (20) hylles av både med- og motspillere før morgendagens mesterligafinale.

Ada Hegerberg

JAKTER NY TITTEL: Ada Hegerberg, som her feirer etter den første semifinalen i mesterligaen, kan bli en nøkkelspiller i morgendagens finale.

Foto: ROMAIN LAFABREGUE / Afp

Laster innhold, vennligst vent..

Den norske 20-åringen er i sitt livs form og har scoret 53 mål hittil i sesongen. I morgen spiller hun mesterligafinale mot Wolfsburg, og det er liten tvil om at hun har en viktig rolle i laget.

– Hun har eksplodert på en positiv måte. Hun er veldig viktig, svarer lagvenninne Camille Abily på NRKs spørsmål under kveldens pressekonferanse i italienske Reggio Emila.

– Hun er ung, full av kvalitet. Vi vet at hun kan score når som helst, og enten få oss til å vinne eller hjelpe oss til å vinne, fortsetter Abily.

Jakter «the treble»

Camille Abily

MØTTE PRESSEN: Camille Abily.

Foto: GIUSEPPE CACACE / Afp

Hegerberg har allerede vunnet både serien og cupen denne sesongen. Nå skal et ellevilt år krones med finale i selveste mesterligaen – den gjeveste turneringen en fotballspiller kan vinne på klubbnivå.

– Én av styrkere våre, er at vi har et sterkt kollektiv, som vi kan regne med selv om noen har en dårlig dag, forklarer Abily.

LES OGSÅ: Hegerberg herjet da Lyon sikret finalebillett

Laster Twitter-innhold

Frykter Hegerberg

Wolfsburg-spiller Alexandra Popp, som har vunnet mesterligaen hele tre ganger, er fullstendig klar over hvilken trussel den norske stjernespissen utgjør, og det er nettopp Hegerberg som trekkes frem når Popp skal vurdere morgendagens finalemotstander.

– Lyon er sterke offensivt, både fra begge kantene og på midten med Ada Hegerberg. De er komplette, sier 25-åringen under en pressekonferanse i Reggio Emilia.

PS: Caroline Graham Hansen er skadet og skal derfor ikke spille finalen. Synne Jensen har spilt to kamper for det tyske laget hittil i turneringen. Det er usikkert om hun er i troppen i morgen.

Sportsnyheter

Solskjær

Solskjær tar selvkritikk: – Jeg skal ikke finne unnskyldninger

Manchester United-manager Ole Gunnar Solskjær innrømmer etter tapet for Leicester at han gjorde dårlige vurderinger.

Siste nytt

 • Sørloth involvert i viktig seier

  Alexander Sørloth ble byttet inn i det 67. minutt i lørdagens seriekamp mellom Real Sociedad. Da var stillingen 0-0. Men i siste spilleminutt sørget Sørloths lagkamerat Julen Lobete for 1-0 og tre poeng til Sociedad.

  Det skjedde til tross for at baskene spilte hele andre omgang med én spiller mindre. Real Sociedad topper dermed spanske La Liga.

  Sørloth har fortsatt ikke scoret for sin nye klubb etter overgangen fra Leipzig, men innhoppet er likevel et steg framover etter skadefravær.

  FtKtpnOeuVw
  Foto: ANDER GILLENEA / AFP
 • Warholm kåret til årets utøver

  Det europeiske friidrettsforbundet kåret lørdag kveld Karsten Warholm til årets mannlige friidrettsutøver i Europa i 2021. Warholm vant også kåringen i 2020.

  Warholm var stor favoritt etter å ha tatt OL-gull på 400 meter hekk med en eventyrlig verdensrekord på 45,94. Han hadde selv den gamle rekorden på 46,70, som han satte på Bislett 1. juli.

  Sifan Hassan ble kåret til årets kvinnelige utøver i Europa. Hun leverte en historisk bragd i OL da hun tok gull på 10.000 og 5000 meter, samt bronse på 1500 meter.

  Warholm og Hassan er også de største favorittene når årets friidrettsutøver i verdens skal kåres.

  9h
  Foto: Heiko Junge / NTB
 • Chelsea på topp

  Chelsea slo Brentford 1-0 lørdag kveld etter en fin volley fra Ben Chilwell. Chelsea-keeper Edouard Mendy skal imidlertid ha en vesentlig del av æren for at det ble tre poeng for de blå.

  Seieren gjør at Chelsea topper Premier League-tabellen med 19 poeng, ett poeng foran Liverpool og to foran Manchester City.

  snAphesYrp0
  Foto: TOBY MELVILLE / Reuters

Sendeplan

Kl. Program Kanal