Hopp til innhold

Lagvenninne om Hegerberg: – Hun har eksplodert på en positiv måte

REGGIO EMILIA/OSLO (NRK) Ada Hegerberg (20) hylles av både med- og motspillere før morgendagens mesterligafinale.

Ada Hegerberg

JAKTER NY TITTEL: Ada Hegerberg, som her feirer etter den første semifinalen i mesterligaen, kan bli en nøkkelspiller i morgendagens finale.

Foto: ROMAIN LAFABREGUE / Afp

Laster innhold, vennligst vent..

Den norske 20-åringen er i sitt livs form og har scoret 53 mål hittil i sesongen. I morgen spiller hun mesterligafinale mot Wolfsburg, og det er liten tvil om at hun har en viktig rolle i laget.

– Hun har eksplodert på en positiv måte. Hun er veldig viktig, svarer lagvenninne Camille Abily på NRKs spørsmål under kveldens pressekonferanse i italienske Reggio Emila.

– Hun er ung, full av kvalitet. Vi vet at hun kan score når som helst, og enten få oss til å vinne eller hjelpe oss til å vinne, fortsetter Abily.

Jakter «the treble»

Camille Abily

MØTTE PRESSEN: Camille Abily.

Foto: GIUSEPPE CACACE / Afp

Hegerberg har allerede vunnet både serien og cupen denne sesongen. Nå skal et ellevilt år krones med finale i selveste mesterligaen – den gjeveste turneringen en fotballspiller kan vinne på klubbnivå.

– Én av styrkere våre, er at vi har et sterkt kollektiv, som vi kan regne med selv om noen har en dårlig dag, forklarer Abily.

LES OGSÅ: Hegerberg herjet da Lyon sikret finalebillett

Laster Twitter-innhold

Frykter Hegerberg

Wolfsburg-spiller Alexandra Popp, som har vunnet mesterligaen hele tre ganger, er fullstendig klar over hvilken trussel den norske stjernespissen utgjør, og det er nettopp Hegerberg som trekkes frem når Popp skal vurdere morgendagens finalemotstander.

– Lyon er sterke offensivt, både fra begge kantene og på midten med Ada Hegerberg. De er komplette, sier 25-åringen under en pressekonferanse i Reggio Emilia.

PS: Caroline Graham Hansen er skadet og skal derfor ikke spille finalen. Synne Jensen har spilt to kamper for det tyske laget hittil i turneringen. Det er usikkert om hun er i troppen i morgen.

Siste nytt

 • BBC: Mektig motorsport-topp etterforskes

  Presidenten i Det internasjonale bilsportforbundet (FIA) etterforskes for å ha påvirket utfallet av forrige sesongs Formel 1-løp i Saudi-Arabia, melder BBC.

  Den britiske allmennkringkasteren skriver at Mohammed Ben Sulayem skal ha grepet inn for å få annullert en tidsstraff veteranen Fernando Alonso ble ilagt i det aktuelle løpet.

  Opplysningene om FIA-presidentens innblanding skal ha kommet fra en varsler. BBC hevder å ha sett et dokument, som er sendt til FIAs etiske komité, der påstandene framkommer.

  Kanalen skriver at den uten hell forsøkt å få en kommentar fra både forbundet og Ben Sulayem. (NTB)

  kSykObywMsM
  Foto: AP
 • Dobbel skadesmell for Barcelona

  Den spanske fotballgiganten Barcelona opplyser at midtbaneduoen Frenkie de Jong og Pedri er utilgjengelige i tiden som kommer på grunn av skader.

  Begge spillerne pådro seg skader i første omgang av det målløse oppgjøret mot Athletic Bilbao søndag.

  De Jong skadet ankelen i det 26. minutt, og Barcelona skriver mandag at den nederlandske midtbanespilleren har fått påvist en leddbåndsskade.

  Medisinske tester viste også at Pedri pådro seg en skade i høyre lår underveis i oppgjøret. Han gikk i bakken uten at noen med- eller motspillere var i nærheten av ham.

  Det er ikke kjent hvor lenge de to midtbanestjernene blir på sidelinjen. (NTB)

  b-Lk_RBZFgk
  Foto: AP
 • KFUM skal spille på Ekeberg

  Det har lenge vært usikkerhet rundt hvor nyopprykkende KFUM skal spille hjemmekampene sine i Eliteserien.

  Intility Arena har vært lansert som et alternativ, men på egne hjemmesider opplyser KFUM at oppholdet på Vålerengas hjemmebane blir kortvarig.

  Bare første hjemmekamp blir på fremmed gress, om alt går etter planen. For KFUM har jobbet på spreng med å oppgradere banen på Ekeberg til eliteseriestandard.

  – Vi skal klare å innfri på alle de kravene som stilles til oss, lover daglig leder Thor-Erik Stenberg, som forteller at det blir nye tribuner med plass til 3300 mennesker, nye lysmaster og et nytt medietårn på anlegget.

  PetfJ2lDM-c
  Foto: NTB

Sendeplan

Kl. Program Kanal