NRK Meny
Normal

Lagvenninne om Hegerberg: – Hun har eksplodert på en positiv måte

REGGIO EMILIA/OSLO (NRK) Ada Hegerberg (20) hylles av både med- og motspillere før morgendagens mesterligafinale.

Ada Hegerberg

JAKTER NY TITTEL: Ada Hegerberg, som her feirer etter den første semifinalen i mesterligaen, kan bli en nøkkelspiller i morgendagens finale.

Foto: ROMAIN LAFABREGUE / Afp

Laster innhold, vennligst vent..

Den norske 20-åringen er i sitt livs form og har scoret 53 mål hittil i sesongen. I morgen spiller hun mesterligafinale mot Wolfsburg, og det er liten tvil om at hun har en viktig rolle i laget.

– Hun har eksplodert på en positiv måte. Hun er veldig viktig, svarer lagvenninne Camille Abily på NRKs spørsmål under kveldens pressekonferanse i italienske Reggio Emila.

– Hun er ung, full av kvalitet. Vi vet at hun kan score når som helst, og enten få oss til å vinne eller hjelpe oss til å vinne, fortsetter Abily.

Jakter «the treble»

Camille Abily

MØTTE PRESSEN: Camille Abily.

Foto: GIUSEPPE CACACE / Afp

Hegerberg har allerede vunnet både serien og cupen denne sesongen. Nå skal et ellevilt år krones med finale i selveste mesterligaen – den gjeveste turneringen en fotballspiller kan vinne på klubbnivå.

– Én av styrkere våre, er at vi har et sterkt kollektiv, som vi kan regne med selv om noen har en dårlig dag, forklarer Abily.

LES OGSÅ: Hegerberg herjet da Lyon sikret finalebillett

Laster Twitter-innhold

Frykter Hegerberg

Wolfsburg-spiller Alexandra Popp, som har vunnet mesterligaen hele tre ganger, er fullstendig klar over hvilken trussel den norske stjernespissen utgjør, og det er nettopp Hegerberg som trekkes frem når Popp skal vurdere morgendagens finalemotstander.

– Lyon er sterke offensivt, både fra begge kantene og på midten med Ada Hegerberg. De er komplette, sier 25-åringen under en pressekonferanse i Reggio Emilia.

PS: Caroline Graham Hansen er skadet og skal derfor ikke spille finalen. Synne Jensen har spilt to kamper for det tyske laget hittil i turneringen. Det er usikkert om hun er i troppen i morgen.

Siste nytt

 • Nytt nederlag for Zuccarello

  Drømmen om NHL-sluttspill henger i en enda tynnere tråd for New Yorks Rangers og Mats Zuccarello etter nok et tap. Det endte 3-4 mot Philadelphia Flyers. Det er ti poeng opp til New Jersey Devils, som har den siste «wild card»-plassen.

  Video Zucca spent foran ny sesong
  Foto: Nyhetsspiller
 • Ringerike rykker opp

  Drømmen om eliteserien brast for Arctic Eagles som ble knust av Ringrike i kveldens kvalifiseringskamp. Nordlendingene måtte ha minimum uavgjort, men Ringerike vant hele 7-2 og tar steget opp til øverste nivå neste sesong.

  Ishockey: Kvalifisering til Get-ligaen
  Foto: Terje Pedersen / NTB scanpix
 • Graham Hansen briljerte

  Caroline Graham Hansen storspilte da Wolfsburg knuste Slavia Praha i mesterligaens kvartfinale. 23-åringen leverte både scoring og målgivende pasning i 5-0-seieren. Dermed har det tyske storlaget et meget bra utgangspunkt før returoppgjøret i Tjekkia.

  FBL-C1-WOMEN-PARIS-WOLFSBURG
  Foto: FRANCK FIFE / Afp

Sendeplan

Kl. Program Kanal
NRK Sport Live
NRK Sport Live
V-cupfinale skiskyting: Sprint kvinner
Vinterstudio
V-cupfinale hopp: Skiflyging
Sport i dag med V-cupfinaler, skiskyting og hopp
Sport i dag
Privatlandskamp fotball menn: Norge - Australia
VM kunstløp: Friløp kvinner