Her tørker mamma Adas gledestårer

REGGIO EMILIA/OSLO (NRK) Ada Hegerberg gråt av glede etter å ha løftet mesterligatroféet.

Ada Hegerberg tok til tårene etter mesterligatriumfen med Lyon.

MESTERLIGATÅRER: Ada Hegerberg klarte ikke å holde tårene tilbake da hun møtte mor og far etter å ha vunnet mesterligaen.

Laster innhold, vennligst vent..

– Jeg er uten ord. Det er den største dagen i mitt liv, sier en rørt og gråtkvalt Hegerberg til NRK.

– Det var magisk, men det var ekstremt vanskelig å slippe inn et mål to minutter før slutt. Det krever en del mentalt å reise seg etter å fått en sånn i trynet, fortsetter hun.

For det ble en emosjonell kveld på jobben for den norske spisstjerna. Hun scoret 1-0-målet for Lyon i kampens 12. minutt, men da Wolfsburg klarte å svare rett før full tid, gikk kampen til både ekstraomganger og straffer. Hegerberg tok den første straffen, bommet, men ble reddet av lagvenninnene.

– Hva gikk gjennom hodet ditt da du bommet på den straffen?

– Hva gikk ikke gjennom hodet mitt? Jeg hadde tro på at vi skulle klare det, og jeg er så stolt, så stolt, lover Hegerberg, og jakter på foreldrene som har tatt turen til Italia for å se den yngste datteren spille mesterligafinale.

Søsteren: – Utslitt, kvalm, happy, rørt

FOTBALLSØSTRE: Andrine og Ada Hegerberg

FOTBALLSØSTRE: Andrine og Ada Hegerberg

Foto: Roald, Berit / NTB scanpix

Der er ikke Hegerbergs kanskje viktigste støttespiller – nemlig storesøster Andrine. Kopparbergs/Göteborg-spilleren så finalen på en kafe i den svenske hjembyen.

– Jeg er utslitt, kvalm, happy, rørt. Og ikke minst stolt! Er det én jeg unner dette, så er det Ada. Det fordi jeg vet hva som ligger bak. Det jeg er så ufattelig imponert over, er styrken hun viser gang på gang – og det i en alder av 20, sier en utrolig stolt Andrine til NRK.

– Ada er en person som legger mye følelser ned i arbeidet. Det hun gjør er ekte. Så akkurat nå tror jeg det er mye følelser i spill, fortsetter søsteren.

– Det beste en norsk spiller har gjort

– Å vinne mesterligaen i en sesong der laget også har vunnet serie og cup, og man selv har scoret over 50 scoringer, er helt enormt, sier NRKs fotballekspert Lise Klaveness.

– Det er uten sidestykke det beste en norsk spiller har gjort i utlandet noensinne, legger hun til.

Klaveness snakker om Hegerbergs elleville sesong, med 54 scoringer og seier i alle turneringer. Torsdag kveld kronet hun altså det hele med mesterligatriumf.

Ada Hegerberg

SOLSKJÆR 2: Ada Hegerberg gjorde som Ole Gunnar Solskjær i 1999 da hun scoret for Lyon i mesterligafinalen.

Foto: Reuters

Jublet som Solskjær 17 år etter

På veien mot mesterligatriumf har Hegerberg bøttet inn mål. Det gjorde hun også i den siste og viktigste kampen for sesongen. I det 12. minutt satte superspissen inn sitt 13. mål i turneringen da hun stod helt riktig plassert i boksen.

Det skjedde nøyaktig 17 år etter at Ole Gunnar Solskjær avgjorde mesterligafinalen for Manchester United, og Lyon-spissen jublet nøyaktig likt som den nåværende Molde-manageren.

Sportsnyheter

Sheriff Tiraspol sjokkerer i mesterligaen – slo Real Madrid

Lille Sheriff Tiraspol kommer fra en stat som ikke er internasjonalt anerkjent. Tirsdag slo de sensasjonelt Real Madrid i mesterligaen og leder nå den tøffe gruppe D.

Siste nytt

 • Messi-scoring da PSG slo City

  I den fjerde kampen for Paris Saint-Germain fikk Lionel Messi omsider sin scoring. Den bidro til 2-0-seier over Manchester City i mesterligaen.

  Messi og hans spisskollegaer hadde stanget lenge fram til Kylian Mbappé la ballen igjen til den lille argentineren på 16-metersstreken i det 74. minutt. Messi kom stormende og skrudde ballen høyt i målet utenfor City-keeper Edersons rekkevidde.

  Målet kom i Messis første hjemmekamp for PSG i mesterligaen, og den utløste naturligvis ville jubelscener blant hjemmefansen.

  Den ble også nådestøtet for et City-lag som kunne og burde ha svart på Idrissa Gueyes tidlige ledermål, som kom etter åtte minutters spill.

  Messis lag står nå med fire poeng og topper gruppe A. Brugge har også fire poeng, mens City har tre og RB Leipzig null.

 • Knusende Liverpool-seier over Porto

  Liverpool var i scoringsform da de slo Porto på bortbane hele 5-1 i mesterligaoppgjøret tirsdag. Både Mohammed Salah og Roberto Firmino scoret hver sine to mål, mens Sadio Mané også var ansvarlig for en scoring. Etter seieren topper Liverpool sin gruppe suverent med seks poeng.

  Porto var hardt rammet av skader. Stopperkjempen Pepe måtte gi seg etter å ha fått problemer under oppvarmingen, mens midtbanespilleren Otávio måtte byttes ut før det var spilt et kvarter. Laget er nå på sisteplass med ett poeng.

  Liverpool spilte for øvrig med sørgebind etter klubblegenden Roger Hunts død.

 • Bråthen har levert stevning

  Ifølge VG har hoppsjef Clas Brede Bråthen levert stevning til Oslo tingrett. Det får også NRK bekreftet. Det innebærer at det allerede varslede søksmålet mot Norges Skiforbund blir en realitet.

  Også Bråthens advokat, Marit Håvemoen, bekrefter dette overfor NTB.

  Bråthens fagforening, Handel og Kontor, vil kommentere stevningen i en pressemelding tirsdag kveld.

  Norges Skiforbund og forbundets hoppkomité satt mandag i møter om Bråthen-konflikten, men det er ikke kommet noen konklusjon fra møtet.

  Toppledelsen i skiforbundet ønsker ikke å forlenge kontrakten til Clas Brede Bråthen når den går ut i april 2022, mens Bråthen lenge har varslet et søksmål hvor han krever fast jobb.

  Hopperne konkurrerer på Lillehammer
  Foto: Geir Olsen / NTB

Sendeplan

Kl. Program Kanal