Normal

Her tørker mamma Adas gledestårer

REGGIO EMILIA/OSLO (NRK) Ada Hegerberg gråt av glede etter å ha løftet mesterligatroféet.

Ada Hegerberg tok til tårene etter mesterligatriumfen med Lyon.

MESTERLIGATÅRER: Ada Hegerberg klarte ikke å holde tårene tilbake da hun møtte mor og far etter å ha vunnet mesterligaen.

Laster innhold, vennligst vent..

– Jeg er uten ord. Det er den største dagen i mitt liv, sier en rørt og gråtkvalt Hegerberg til NRK.

– Det var magisk, men det var ekstremt vanskelig å slippe inn et mål to minutter før slutt. Det krever en del mentalt å reise seg etter å fått en sånn i trynet, fortsetter hun.

For det ble en emosjonell kveld på jobben for den norske spisstjerna. Hun scoret 1-0-målet for Lyon i kampens 12. minutt, men da Wolfsburg klarte å svare rett før full tid, gikk kampen til både ekstraomganger og straffer. Hegerberg tok den første straffen, bommet, men ble reddet av lagvenninnene.

– Hva gikk gjennom hodet ditt da du bommet på den straffen?

– Hva gikk ikke gjennom hodet mitt? Jeg hadde tro på at vi skulle klare det, og jeg er så stolt, så stolt, lover Hegerberg, og jakter på foreldrene som har tatt turen til Italia for å se den yngste datteren spille mesterligafinale.

Søsteren: – Utslitt, kvalm, happy, rørt

FOTBALLSØSTRE: Andrine og Ada Hegerberg

FOTBALLSØSTRE: Andrine og Ada Hegerberg

Foto: Roald, Berit / NTB scanpix

Der er ikke Hegerbergs kanskje viktigste støttespiller – nemlig storesøster Andrine. Kopparbergs/Göteborg-spilleren så finalen på en kafe i den svenske hjembyen.

– Jeg er utslitt, kvalm, happy, rørt. Og ikke minst stolt! Er det én jeg unner dette, så er det Ada. Det fordi jeg vet hva som ligger bak. Det jeg er så ufattelig imponert over, er styrken hun viser gang på gang – og det i en alder av 20, sier en utrolig stolt Andrine til NRK.

– Ada er en person som legger mye følelser ned i arbeidet. Det hun gjør er ekte. Så akkurat nå tror jeg det er mye følelser i spill, fortsetter søsteren.

– Det beste en norsk spiller har gjort

– Å vinne mesterligaen i en sesong der laget også har vunnet serie og cup, og man selv har scoret over 50 scoringer, er helt enormt, sier NRKs fotballekspert Lise Klaveness.

– Det er uten sidestykke det beste en norsk spiller har gjort i utlandet noensinne, legger hun til.

Klaveness snakker om Hegerbergs elleville sesong, med 54 scoringer og seier i alle turneringer. Torsdag kveld kronet hun altså det hele med mesterligatriumf.

Ada Hegerberg

SOLSKJÆR 2: Ada Hegerberg gjorde som Ole Gunnar Solskjær i 1999 da hun scoret for Lyon i mesterligafinalen.

Foto: Reuters

Jublet som Solskjær 17 år etter

På veien mot mesterligatriumf har Hegerberg bøttet inn mål. Det gjorde hun også i den siste og viktigste kampen for sesongen. I det 12. minutt satte superspissen inn sitt 13. mål i turneringen da hun stod helt riktig plassert i boksen.

Det skjedde nøyaktig 17 år etter at Ole Gunnar Solskjær avgjorde mesterligafinalen for Manchester United, og Lyon-spissen jublet nøyaktig likt som den nåværende Molde-manageren.

Siste nytt

 • Foss på sjetteplass i VM

  Danske Mikkel Bjerg forsvarte sin tittel på temposykkelen i U23-klassen i sykkel-VM i Innsbruck. Norske Tobias Foss ble beste nordmann på en sjetteplass, 2.25 minutter bak vinneren. Andreas Leknessund ble nummer 13.

  SYKKEL-VM BERGEN 2017.
  Foto: Marit Hommedal / NTB scanpix
 • Alternativ trening for Moan

  Magnus Moan fikk et ublidt møte med reklamegjerdene i bunnen av hoppbakken i Planica søndag. Verst gikk det utover skulderen. Moan melder nå på sin Twitter-konto at det blir alternativ trening de kommende dagene.

  Magnus Moan
  Foto: Terje Pedersen / NTB scanpix

Sendeplan

Kl. Program Kanal