Hopp til innhold

Her tørker mamma Adas gledestårer

REGGIO EMILIA/OSLO (NRK) Ada Hegerberg gråt av glede etter å ha løftet mesterligatroféet.

Ada Hegerberg tok til tårene etter mesterligatriumfen med Lyon.

MESTERLIGATÅRER: Ada Hegerberg klarte ikke å holde tårene tilbake da hun møtte mor og far etter å ha vunnet mesterligaen.

Laster innhold, vennligst vent..

– Jeg er uten ord. Det er den største dagen i mitt liv, sier en rørt og gråtkvalt Hegerberg til NRK.

– Det var magisk, men det var ekstremt vanskelig å slippe inn et mål to minutter før slutt. Det krever en del mentalt å reise seg etter å fått en sånn i trynet, fortsetter hun.

For det ble en emosjonell kveld på jobben for den norske spisstjerna. Hun scoret 1-0-målet for Lyon i kampens 12. minutt, men da Wolfsburg klarte å svare rett før full tid, gikk kampen til både ekstraomganger og straffer. Hegerberg tok den første straffen, bommet, men ble reddet av lagvenninnene.

– Hva gikk gjennom hodet ditt da du bommet på den straffen?

– Hva gikk ikke gjennom hodet mitt? Jeg hadde tro på at vi skulle klare det, og jeg er så stolt, så stolt, lover Hegerberg, og jakter på foreldrene som har tatt turen til Italia for å se den yngste datteren spille mesterligafinale.

Søsteren: – Utslitt, kvalm, happy, rørt

FOTBALLSØSTRE: Andrine og Ada Hegerberg

FOTBALLSØSTRE: Andrine og Ada Hegerberg

Foto: Roald, Berit / NTB scanpix

Der er ikke Hegerbergs kanskje viktigste støttespiller – nemlig storesøster Andrine. Kopparbergs/Göteborg-spilleren så finalen på en kafe i den svenske hjembyen.

– Jeg er utslitt, kvalm, happy, rørt. Og ikke minst stolt! Er det én jeg unner dette, så er det Ada. Det fordi jeg vet hva som ligger bak. Det jeg er så ufattelig imponert over, er styrken hun viser gang på gang – og det i en alder av 20, sier en utrolig stolt Andrine til NRK.

– Ada er en person som legger mye følelser ned i arbeidet. Det hun gjør er ekte. Så akkurat nå tror jeg det er mye følelser i spill, fortsetter søsteren.

– Det beste en norsk spiller har gjort

– Å vinne mesterligaen i en sesong der laget også har vunnet serie og cup, og man selv har scoret over 50 scoringer, er helt enormt, sier NRKs fotballekspert Lise Klaveness.

– Det er uten sidestykke det beste en norsk spiller har gjort i utlandet noensinne, legger hun til.

Klaveness snakker om Hegerbergs elleville sesong, med 54 scoringer og seier i alle turneringer. Torsdag kveld kronet hun altså det hele med mesterligatriumf.

Ada Hegerberg

SOLSKJÆR 2: Ada Hegerberg gjorde som Ole Gunnar Solskjær i 1999 da hun scoret for Lyon i mesterligafinalen.

Foto: Reuters

Jublet som Solskjær 17 år etter

På veien mot mesterligatriumf har Hegerberg bøttet inn mål. Det gjorde hun også i den siste og viktigste kampen for sesongen. I det 12. minutt satte superspissen inn sitt 13. mål i turneringen da hun stod helt riktig plassert i boksen.

Det skjedde nøyaktig 17 år etter at Ole Gunnar Solskjær avgjorde mesterligafinalen for Manchester United, og Lyon-spissen jublet nøyaktig likt som den nåværende Molde-manageren.

Siste nytt

  • Straus' Bayern München vant sjette strake seriegull

    Bayern München vant 2-1 borte mot Leverkusen og forlenget dermed rekken med seriegull i kvinnenes Bundesliga til seks.

    Seieren betyr nemlig at laget til den norske treneren Alexander Straus ikke lenger kan tas igjen foran sesongens to siste kamper. Det skiller sju poeng ned til Wolfsburg på 2.-plass.

    Bayerns kvinnelag er ubeseiret i 37 ligakamper, og de er også klare for den tyske cupfinalen, hvor de møter Wolfsburg på torsdag.

    Wolfsburg har vunnet cupen ni ganger på rad, mens Bayern kun har vunnet tittelen én gang tidligere (2012).

    Forrige sesong holdt Leverkusen Bayern til 0-0 og hindret dem da i å feire mesterskapet før sesongslutt. Denne gangen ble det raskt klart at dette ikke ville skje igjen.

    For etter bare 17 minutter sendte Georgia Stanway gjestene i ledelsen, før Linda Dallmann doblet ti minutter senere. I andre omgang reduserte imidlertid Nikola Karczewska for vertene.

    Norske Tuva Hansen startet kampen på benken, men ble byttet inn etter 71 minutter. Emilie Bragstad og Julie Jorde startet for Leverkusen, mens Synne Skinnes Hansen kom inn etter en snau times spill. (NTB)

    Bayern München trening
    Foto: Johan Nilsson/TT / NTB
  • Svensk stjerne hjalp Ull/Kisa til seier i Holmenkollstafetten - Tjalve-seier for kvinnene

    Med strålende sol og over 20 grader var det duket for folkefest i årets utgave av Holmenkollstafetten, som har en løype på 18.425 meter fordelt på 15 etapper.

    Arrangørklubb Tjalve meldte på forhånd om deltakerrekord med over 70.000 til start.

    Tjalve leverte også varene selv i kvinneklassen, hvor de blant annet stilte med sterke løpere som Ingeborg Østgård og Malin Edland. Vidar var også lenge med i seierskampen, men Tjalve fikk en avgjørende luke på den tiende etappen ved Edland og holdt unna til mål. Dermed forsvarte de seieren fra i fjor.

    Det gjorde også Ullensaker/Kisa på herresiden, som tok over ledelsen på den fjerde etappen.

    Der løp Andreas Kramer, 800 meter-spesialisten som representerer Sverige, men som har norsk mor. Kramer tok blant annet sølv på 800 meter i EM i 2018 og sølv på 800 meter i innendørs-VM i år.

    Kramer har også tidligere løpt Holmenkollstafetten for Ullensaker/Kisa og leverte en ny strålende etappe i år.

    Med blant andre Awet Kibrab, Senay Fissehatsion og Fredrik Sandvik på laget på senere etapper, holdt Ullensaker/Kisa på ledelsen og Markus Einan fikk æren av å løpe klubben inn til en ny seier i Holmenkollstafetten.

    Andreas Kramer
    Foto: NTB
  • Thomsen klarte EM-kravet

    Marcus Thomsen leverte sitt beste kulestøt på over tre år lørdag.

    I stevnet Stora Turebergskastet i svenske Sollentuna, noterte han seg for et støt på 21,05 meter.

    Det skriver friidrettsbloggen Friidrett1 på X.

    Støtet er over EM-kravet på 20,85 og bare fire centimeter bak Thomsens personlige rekord på 21,09, satt innendørs.

    21,05 er Thomsens lengste kulestøt utendørs og det er kun fjerde konkurranse i karrieren at han har støtet over 21 meter, etter at han gjorde det to ganger i 2020 og én gang i 2021.

    Ifølge Friidrett1 er det også det beste kulestøtet av en norsk utøver utendørs på 38 år.

    Thomsen har fremdeles noen centimeter opp til OL-kravet på 21,50, men kulestøteren ligger foreløpig an til å kvalfisere seg til OL gjennom ranking.

    Marcus Thomsen
    Foto: Beate Oma Dahle / NTB

Sendeplan

Kl. Program Kanal