Her tørker mamma Adas gledestårer

REGGIO EMILIA/OSLO (NRK) Ada Hegerberg gråt av glede etter å ha løftet mesterligatroféet.

Ada Hegerberg tok til tårene etter mesterligatriumfen med Lyon.

MESTERLIGATÅRER: Ada Hegerberg klarte ikke å holde tårene tilbake da hun møtte mor og far etter å ha vunnet mesterligaen.

Laster innhold, vennligst vent..

– Jeg er uten ord. Det er den største dagen i mitt liv, sier en rørt og gråtkvalt Hegerberg til NRK.

– Det var magisk, men det var ekstremt vanskelig å slippe inn et mål to minutter før slutt. Det krever en del mentalt å reise seg etter å fått en sånn i trynet, fortsetter hun.

For det ble en emosjonell kveld på jobben for den norske spisstjerna. Hun scoret 1-0-målet for Lyon i kampens 12. minutt, men da Wolfsburg klarte å svare rett før full tid, gikk kampen til både ekstraomganger og straffer. Hegerberg tok den første straffen, bommet, men ble reddet av lagvenninnene.

– Hva gikk gjennom hodet ditt da du bommet på den straffen?

– Hva gikk ikke gjennom hodet mitt? Jeg hadde tro på at vi skulle klare det, og jeg er så stolt, så stolt, lover Hegerberg, og jakter på foreldrene som har tatt turen til Italia for å se den yngste datteren spille mesterligafinale.

Søsteren: – Utslitt, kvalm, happy, rørt

FOTBALLSØSTRE: Andrine og Ada Hegerberg

FOTBALLSØSTRE: Andrine og Ada Hegerberg

Foto: Roald, Berit / NTB scanpix

Der er ikke Hegerbergs kanskje viktigste støttespiller – nemlig storesøster Andrine. Kopparbergs/Göteborg-spilleren så finalen på en kafe i den svenske hjembyen.

– Jeg er utslitt, kvalm, happy, rørt. Og ikke minst stolt! Er det én jeg unner dette, så er det Ada. Det fordi jeg vet hva som ligger bak. Det jeg er så ufattelig imponert over, er styrken hun viser gang på gang – og det i en alder av 20, sier en utrolig stolt Andrine til NRK.

– Ada er en person som legger mye følelser ned i arbeidet. Det hun gjør er ekte. Så akkurat nå tror jeg det er mye følelser i spill, fortsetter søsteren.

– Det beste en norsk spiller har gjort

– Å vinne mesterligaen i en sesong der laget også har vunnet serie og cup, og man selv har scoret over 50 scoringer, er helt enormt, sier NRKs fotballekspert Lise Klaveness.

– Det er uten sidestykke det beste en norsk spiller har gjort i utlandet noensinne, legger hun til.

Klaveness snakker om Hegerbergs elleville sesong, med 54 scoringer og seier i alle turneringer. Torsdag kveld kronet hun altså det hele med mesterligatriumf.

Ada Hegerberg

SOLSKJÆR 2: Ada Hegerberg gjorde som Ole Gunnar Solskjær i 1999 da hun scoret for Lyon i mesterligafinalen.

Foto: Reuters

Jublet som Solskjær 17 år etter

På veien mot mesterligatriumf har Hegerberg bøttet inn mål. Det gjorde hun også i den siste og viktigste kampen for sesongen. I det 12. minutt satte superspissen inn sitt 13. mål i turneringen da hun stod helt riktig plassert i boksen.

Det skjedde nøyaktig 17 år etter at Ole Gunnar Solskjær avgjorde mesterligafinalen for Manchester United, og Lyon-spissen jublet nøyaktig likt som den nåværende Molde-manageren.

Siste nytt

 • Vidal klar for Inter

  Arturo Vidal har signert ein kontrakt med Inter. Det opplyser den italienske klubben sjølv på sine nettsider. 33-åringen kjem frå Barcelona og prisen skal ha vore på rundt 10 millionar kroner.

  JyA_z3pwsZM
  Foto: RAFAEL MARCHANTE / Reuters
 • Reiser ikke til EM og VM

  Norges Cykleforbund kommer ikke til å sende utøvere til kommende EM og VM i terrengsykling, det skriver de på sin hjemmeside.

  Bakgrunnen for beslutningen er det landslagsledelsen ser på som mangelfulle tiltak rundt smittevern. Blant annet har Det internasjonale sykkelforbundet vedtatt at det skal være frivillig med testing for utøvere og støtteapparat.

  – Sikkerheten til våre utøvere og støtteapparat kommer alltid i første rekke, sier landslagssjef Eddy Knudsen Storsæter.

  WC Terrengsykkel, Val di Sole
  Foto: Norges Cykleforbund
 • Ruud med rankingbyks

  Casper Ruud slår seg solid opp på verdensrangeringen i tennis etter suksessen i Roma. Han har forbedret seg over 100 plasser, og har gått fra nummer 136 til 30 på to år. Dette er hans beste posisjon i karrieren. I Italia tapte nordmannen søndag semifinalen mot verdensener Novak Djokovic med 0-2 (5-7 og 3-6) i sett. (NTB)

  Casper Ruud
  Foto: Riccardo Antimiani / AFP

Sendeplan

Kl. Program Kanal