Hopp til innhold

Her tørker mamma Adas gledestårer

REGGIO EMILIA/OSLO (NRK) Ada Hegerberg gråt av glede etter å ha løftet mesterligatroféet.

Ada Hegerberg tok til tårene etter mesterligatriumfen med Lyon.

MESTERLIGATÅRER: Ada Hegerberg klarte ikke å holde tårene tilbake da hun møtte mor og far etter å ha vunnet mesterligaen.

Laster innhold, vennligst vent..

– Jeg er uten ord. Det er den største dagen i mitt liv, sier en rørt og gråtkvalt Hegerberg til NRK.

– Det var magisk, men det var ekstremt vanskelig å slippe inn et mål to minutter før slutt. Det krever en del mentalt å reise seg etter å fått en sånn i trynet, fortsetter hun.

For det ble en emosjonell kveld på jobben for den norske spisstjerna. Hun scoret 1-0-målet for Lyon i kampens 12. minutt, men da Wolfsburg klarte å svare rett før full tid, gikk kampen til både ekstraomganger og straffer. Hegerberg tok den første straffen, bommet, men ble reddet av lagvenninnene.

– Hva gikk gjennom hodet ditt da du bommet på den straffen?

– Hva gikk ikke gjennom hodet mitt? Jeg hadde tro på at vi skulle klare det, og jeg er så stolt, så stolt, lover Hegerberg, og jakter på foreldrene som har tatt turen til Italia for å se den yngste datteren spille mesterligafinale.

Søsteren: – Utslitt, kvalm, happy, rørt

FOTBALLSØSTRE: Andrine og Ada Hegerberg

FOTBALLSØSTRE: Andrine og Ada Hegerberg

Foto: Roald, Berit / NTB scanpix

Der er ikke Hegerbergs kanskje viktigste støttespiller – nemlig storesøster Andrine. Kopparbergs/Göteborg-spilleren så finalen på en kafe i den svenske hjembyen.

– Jeg er utslitt, kvalm, happy, rørt. Og ikke minst stolt! Er det én jeg unner dette, så er det Ada. Det fordi jeg vet hva som ligger bak. Det jeg er så ufattelig imponert over, er styrken hun viser gang på gang – og det i en alder av 20, sier en utrolig stolt Andrine til NRK.

– Ada er en person som legger mye følelser ned i arbeidet. Det hun gjør er ekte. Så akkurat nå tror jeg det er mye følelser i spill, fortsetter søsteren.

– Det beste en norsk spiller har gjort

– Å vinne mesterligaen i en sesong der laget også har vunnet serie og cup, og man selv har scoret over 50 scoringer, er helt enormt, sier NRKs fotballekspert Lise Klaveness.

– Det er uten sidestykke det beste en norsk spiller har gjort i utlandet noensinne, legger hun til.

Klaveness snakker om Hegerbergs elleville sesong, med 54 scoringer og seier i alle turneringer. Torsdag kveld kronet hun altså det hele med mesterligatriumf.

Ada Hegerberg

SOLSKJÆR 2: Ada Hegerberg gjorde som Ole Gunnar Solskjær i 1999 da hun scoret for Lyon i mesterligafinalen.

Foto: Reuters

Jublet som Solskjær 17 år etter

På veien mot mesterligatriumf har Hegerberg bøttet inn mål. Det gjorde hun også i den siste og viktigste kampen for sesongen. I det 12. minutt satte superspissen inn sitt 13. mål i turneringen da hun stod helt riktig plassert i boksen.

Det skjedde nøyaktig 17 år etter at Ole Gunnar Solskjær avgjorde mesterligafinalen for Manchester United, og Lyon-spissen jublet nøyaktig likt som den nåværende Molde-manageren.

Sportsnyheter

Mange nordmøringar har møtt opp for å ta imot opprykksheltane.

KBK-gutane blir tatt imot som heltar i Kristiansund

På straffekonk klarte Kristiansund BK å knuse Vålerenga i siste minutt. Dermed er dei klare for Eliteserien.

Siste nytt

 • Carlsen fortsatt ubeseiret i Toronto

  Magnus Carlsen har vunnet alle sine fire første dueller i Champions Chess Tour-sluttspillet. Igjen måtte han ut i armageddon.

  Der fant han en vei til seier med hvite brikker, og det var også helt nødvendig. Remis ville ha gitt Hikaru Nakamura seieren i Toronto.

  Begge de ordinære hurtigsjakkpartiene endte med poengdeling. En vinner måtte dermed kåres i armageddon. Carlsen lyktes også i det formatet da han lørdag slo tenåringen Nodirbek Abdusattorov.

  Carlsen vant duellen mot Fabio Caruana etter å ha spilt remis med hvite brikker og vunnet med svarte. (NTB)

  Magnus Carlsen
  Foto: Christian Grieg Sander / NRK
 • Gironas sensasjonsferd fortsetter

  Girona slutter ikke å overraske i tetsjiktet i Spania. Søndag ble det 4-2-seier i Catalonia-derbyet borte mot Barcelona.

  Bragden gjør Girona til serieledere i La Liga, med 41 poeng på 16 kamper. Det er to poeng ned til Real Madrid, og syv til regjernde mester Barcelona.

  Artem Dovbyk tok Girona foran etter tolv minutters spill. Ukraineren ble satt opp av landsmannen Viktor Tsyhankov og scoret via stolpen.

  Robert Lewandowski headet inn utligningen kort tid senere, men Girona slo til igjen før pause. Miguel Gutiérrez curlet vakkert gjestene opp i 2-1.

  Mot slutten la innbytter Valery Fernández på til 3-1. Han hadde kun vært på banen i to minutter.

  I tilleggstiden tente Ilkay Gündogan et håp for Barcelona, men Cristhian Stuani fjernet all tvil i det femte overtidsminuttet.

  Girona ble nummer ti i La Liga sist sesong. Nå ryster Catalonia-klubben de etablerte i spansk toppfotball. (NTB)

  Girona jubler for borteseier mot Barcelona
  Foto: Joan Monfort / AP
 • Wembstad røk korsbåndet

  Alpintalentet Inni Holm Wembstad har røket korsbåndet. Det bekrefter 23-åringen selv på Instagram.

  – Jeg er knust og tom før ord. Jeg har kost meg på ski på et nytt nivå de siste månedene, skriver Wembstad.

  Dermed fortsetter St. Mortiz-marerittet for Wembstad. I fjor strakk hun korsbåndet i kneet etter fall i den sveitsiske bakken.

  Den gang røk hele sesongen for den norske kvinnen, og nå blir det nok et langt skadeavbrekk.

  – St. Moritz... Du vant denne gangen også. Mitt hat-elsk forhold til denne bakken fortsetter, skriver Wembstad.

  Inni Holm Wembstad
  Foto: Sergei Belski / Reuters

Sendeplan

Kl. Program Kanal