Hopp til innhold

Lagerbäck vil gjeninnføre utenlandsturné i januar

Landslagssjef Lars Lagerbäck ønsker for første gang siden 2014 å reise på landslagssamling med Norge i januar neste år. Svensken mener spillerne trenger mer internasjonal erfaring.

Lars Lagerbäck

PÅ TURNE?: Lars Lagerbäck vil spille så mange kamper som mulig med Norge før EM-kvaliken høsten 2018.

Foto: Heiko Junge / NTB scanpix

– Vi diskuterer det, men det er absolutt ingenting klart. Jeg gjør det gjerne, men samtidig er det en del logistikk og praktiske ting som må løses. Det er et stort spørsmålstegn i dag, men jeg er positiv til å gjøre en slik turné, sier Lars Lagerbäck til NRK.

Det blir i så fall første gang på fire år at Norge reiser på landslagssamling i januar.

– Bra investering

I 2014 tok daværende landslagssjef Per-Mathias Høgmo Norge med til De Forente arabiske emirater. Der ble det 2-1-seier over Moldova, etterfulgt av et 3-0-tap mot Polen.

Troppen den gangen besto av spillere fra Eliteserien og utenlandsproffene som hadde vinterpause.

Slik blir det trolig også denne gangen, dersom Lagerbäck får viljen sin.

– Det er først og fremst for spillere i de nordiske landene. Tidligere har det også vært i samarbeid med U21-landslaget, og det regner jeg med at vi kommer til å gjøre nå også. Jeg tror det er en bra sportslig investering på sikt å gjøre dette, sier Lagerbäck.

Høgmo

KULTURFORSKJELL: Tidligere landslagssjef Per-Mathias Høgmo i Abu Dhabi i 2014. Her i samtale med Souhaib Mishmish (organisator for idrettsanlegget i byen).

Foto: Berit Roald / NTB scanpix

– Lære å kjenne spillere

En seier, to uavgjort og 2 tap er fasiten så langt til svensken etter åtte måneder som landslagssjef.

6-0-slakten mot Tyskland viser at 68-åringen har en stor jobb foran seg dersom han skal klare målet om å føre Norge til EM i 2020.

Derfor vil Lagerbäck spille «så mange kamper som mulig» før EM-kvaliken starter høsten 2018.

– Spillere i Norge, Sverige og Island får ikke så veldig mye internasjonal «matching». Jeg har gjennom årene opplevd at landskampene i januar har vært positive. Jeg får lære å kjenne spillere som ikke har vært med, men som er under utvikling, og forhåpentligvis er på vei inn i landslaget. Det er mange fordeler med en slik turné, sier Lars Lagerbäck.

Egil Olsen

PÅ TUR: Landslagssjef Egil Olsen og landslaget i Sør-Afrika i 2013.

Foto: Heiko Junge / NTB scanpix

– Play off-problemer

Det har vært en lang tradisjon for landslaget å reise til varmere strøk i januar. Tidligere landslagssjef Egil Olsen reiste med Norge til Sør-Afrika i 2013 og Thailand i 2012.

Åge Hareide var landslagssjef fra 2003 til 2009.

I 2004 gikk turen til Singapore og Hong Kong, i 2005 til Bahrain og Kuwait, mens valget falt på California i USA i 2006.

Samtidig som Lagerbäck ønsker en ny januar-turne i 2018, jobber fotballforbundet med to privatlandskamper i det internasjonale vinduet fra 6. til 14. november.

– Men det er vanskelig fordi det er flere land som er usikre om de skal spille «play off» til VM. Vi vil ha så bra motstand som mulig, men samtidig må vi se på hvilke muligheter vi har, og hva vi får til slutt, sier Lars Lagerbäck.

Sportsnyheter

Nyland

Får huden full etter Norge-tap: – Rett og slett fryktelig

Norge gikk på en smell i bortekampen mot Slovenia lørdag kveld. Nå får den klubbløse målvakten Ørjan Nyland kritikk for måten det avgjørende målet kom på.

Siste nytt

 • Mitrovic skadet da Serbia kjørte over Sverige

  Sverige fikk en god start borte mot Serbia i Norges gruppe i Nasjonsligaen, da Viktor Claesson sendte gjestene i ledelsen etter 15 minutter. Men resten av kampen handlet det meste om Serbia- som Norge møter i gruppespillfinale på tirsdag.

  Fulham-spissen Aleksandar Mitrovic scoret hele tre ganger, før en perle fra Sasa Lukic sikret 4-1-seier.

  Mitrovic fikk seg en smell i foten og gikk av banen med 18 minutter igjen. I etterkant viste TV-bildene serberen sittende på benken med en ispose.

  En som ikke blir klar til Ullevaal-kampen kommende uke er Sergej Milinkovic-Savic. Lazio-stjernen pådro seg gult kort mot Sverige og går glipp av oppgjøret med karantene. Tirsdag møtes Norge og Serbia til kamp om gruppeseieren i nasjonsligaen. Uavgjort vil være godt nok for Norge.

  Norge vinner uansett gruppe 4 om de tar poeng hjemme mot Serbia om tre dager. Mens Sverige må slå Slovenia i siste kamp for ikke å rykke ned til gruppe C i nasjonsligaen.

 • Carlsen leier finalen

  Magnus Carlsen leier finalen i årets sjuande Champions Chess Tour-turnering etter 2,5-0,5-seier over indiske Arjun Erigaisi laurdag.

  Nordmannen treng med det «berre» uavgjort over fire parti søndag for å ta sin fjerde seier totalt og sin andre strake i årets Champions Chess Tour. Carlsen vann også turneringa i Miami i august.

  Aldri har ein motstandar greidd å komme tilbake og vinne over Carlsen etter å ha hamna under 0–2 i Champions Chess-samanheng.

  Erigaisi må vinne søndag for å ta kampen til lynsjakk og eventuelt armageddon i jakta på å stoppe den seiersvane nordmannen.

 • Avaldsnes tapte på overtid

  Med ei scoring tre minutt på overtid slo Lyn Avaldsnes 2-1 i Toppseriens kvalik-sluttspel.

  Jenny Røsholm Olsen gav Lyn leiinga etter 33 minutt, men Kaja Olsen utlikna like etter pause.

  Det såg ut til å gå mot eit sterkt og kjærkome poeng for Avaldsnes heilt til Cathionka Tandberg sette inn Lyns sigersmål på overtid.

  John Arne Riises Avaldsnes er dermed på delt sisteplass med eitt poeng på tre kampar, og er i fare for å rykke ned til 1. divisjon.

  Toppserien fotball 2022: Avaldsnes - LSK Kvinner (0-2)
  Foto: Jan Kåre Ness / NTB

Sendeplan

Kl. Program Kanal
Spilleliste med 62 klipp
Sport
Spiller nå
Haaland om anklagene mot City-eierne: – Drøye ord 01:20
Neste