Hopp til innhold

Lagerbäck vil gjeninnføre utenlandsturné i januar

Landslagssjef Lars Lagerbäck ønsker for første gang siden 2014 å reise på landslagssamling med Norge i januar neste år. Svensken mener spillerne trenger mer internasjonal erfaring.

Lars Lagerbäck

PÅ TURNE?: Lars Lagerbäck vil spille så mange kamper som mulig med Norge før EM-kvaliken høsten 2018.

Foto: Heiko Junge / NTB scanpix

– Vi diskuterer det, men det er absolutt ingenting klart. Jeg gjør det gjerne, men samtidig er det en del logistikk og praktiske ting som må løses. Det er et stort spørsmålstegn i dag, men jeg er positiv til å gjøre en slik turné, sier Lars Lagerbäck til NRK.

Det blir i så fall første gang på fire år at Norge reiser på landslagssamling i januar.

– Bra investering

I 2014 tok daværende landslagssjef Per-Mathias Høgmo Norge med til De Forente arabiske emirater. Der ble det 2-1-seier over Moldova, etterfulgt av et 3-0-tap mot Polen.

Troppen den gangen besto av spillere fra Eliteserien og utenlandsproffene som hadde vinterpause.

Slik blir det trolig også denne gangen, dersom Lagerbäck får viljen sin.

– Det er først og fremst for spillere i de nordiske landene. Tidligere har det også vært i samarbeid med U21-landslaget, og det regner jeg med at vi kommer til å gjøre nå også. Jeg tror det er en bra sportslig investering på sikt å gjøre dette, sier Lagerbäck.

Høgmo

KULTURFORSKJELL: Tidligere landslagssjef Per-Mathias Høgmo i Abu Dhabi i 2014. Her i samtale med Souhaib Mishmish (organisator for idrettsanlegget i byen).

Foto: Berit Roald / NTB scanpix

– Lære å kjenne spillere

En seier, to uavgjort og 2 tap er fasiten så langt til svensken etter åtte måneder som landslagssjef.

6-0-slakten mot Tyskland viser at 68-åringen har en stor jobb foran seg dersom han skal klare målet om å føre Norge til EM i 2020.

Derfor vil Lagerbäck spille «så mange kamper som mulig» før EM-kvaliken starter høsten 2018.

– Spillere i Norge, Sverige og Island får ikke så veldig mye internasjonal «matching». Jeg har gjennom årene opplevd at landskampene i januar har vært positive. Jeg får lære å kjenne spillere som ikke har vært med, men som er under utvikling, og forhåpentligvis er på vei inn i landslaget. Det er mange fordeler med en slik turné, sier Lars Lagerbäck.

Egil Olsen

PÅ TUR: Landslagssjef Egil Olsen og landslaget i Sør-Afrika i 2013.

Foto: Heiko Junge / NTB scanpix

– Play off-problemer

Det har vært en lang tradisjon for landslaget å reise til varmere strøk i januar. Tidligere landslagssjef Egil Olsen reiste med Norge til Sør-Afrika i 2013 og Thailand i 2012.

Åge Hareide var landslagssjef fra 2003 til 2009.

I 2004 gikk turen til Singapore og Hong Kong, i 2005 til Bahrain og Kuwait, mens valget falt på California i USA i 2006.

Samtidig som Lagerbäck ønsker en ny januar-turne i 2018, jobber fotballforbundet med to privatlandskamper i det internasjonale vinduet fra 6. til 14. november.

– Men det er vanskelig fordi det er flere land som er usikre om de skal spille «play off» til VM. Vi vil ha så bra motstand som mulig, men samtidig må vi se på hvilke muligheter vi har, og hva vi får til slutt, sier Lars Lagerbäck.

Sportsnyheter

do_tl5ocRYU

Historiske Haaland scoret fem: – Heitest i hele fotballverden

Erling Braut Haaland ble historisk da han scoret fem mål i FA-cupens femte runde. Det fikk han god hjelp til av makker Kevin De Bruyne, som assisterte ham fire ganger.

Siste nytt

 • Slind og Kalvå syke - står over i Lahti

  Astrid Øyre Slind og Anne Kjersti Kalvå stiller ikke til start under helgens verdenscuprenn i Finland.

  Det opplyser Skiforbundet i en pressemelding.

  – Vi har dessverre fått to sykdomstilfeller natt til i dag. Både Astrid og Anne Kjersti våknet med sår hals og må derfor stå over Lahti, sier fagsjef Per Elias Kalfoss i pressemeldingen.

  Hedda Østberg Amundsen og Anna Svendsen kommer inn i troppen for å gå distanserenn, mens Julie Bjervig Drivenes skal gå sprint.

  BjmE-RAt5Q8
  Foto: NTB
 • Thingnes Bø avslører sykdom før Kollen-renn - var klar til å trosse legeråd

  Johannes Thingnes Bø ble VM-kongen i Nove Mesto og leder verdenscupen før de siste rennhelgene.

  Denne uken skal skiskytterne gå i Holmenkollen og Thingnes Bø avslører at han har slitt med sykdom etter VM ble avsluttet for halvannen uke siden.

  – Jeg trente bra de første dagene og så ble jeg syk. Jeg har vært syk de siste fem dagene. Nå er jeg frisk igjen og klar for nye renn, sier Thingnes Bø.

  Han forklarer at han har hatt en lett forkjølelse i dagene etter VM.

  – Hva gjør det med målsetningen for helgen?

  – De endrer seg egentlig aldri. Jeg får testet meg på trening etterpå, så får vi se hvordan det føles ut.

  – Har du vurdert å ikke gå?

  – Nei. Jeg går alltid, uansett. Jeg er på startstrek uansett form og farge, sier han med et smil.

  Han svarer bekreftende «ja» på spørsmål om det betyr at han ville gått også hvis formen var dårligere.

  – Hva sier legen til det?

  – Han ville nok mest sannsynlig vært imot det.

  – Hvordan er den «kampen» mellom deg, kroppen og legen?

  – Det er ikke noe problem. Jeg er frisk nå. Det slipper vi heldigvis å diskutere.

  Verdenscuprunden i Holmenkollen starter med 15 kilometer for kvinnene på torsdag. Du kan se alle rennene på NRK.

  Thingnes Bø
 • Sverre Lunde Pedersen legger opp: – Jeg er veldig stolt

  Det forteller Sverre Lunde Pedersen til NRK. Nyheten ble offentliggjort i en pressemelding fra Norges Skøyteforbund tidligerte onsdag.

  Skøyte-VM allround arrangeres i Inzell 9.-10. mars. Det blir 31-åringens siste konkurranse.

  – Det er veldig spesielt. Prosessen til å ta en avgjørelse var det vanskeligste. Men nå når jeg har bestemt meg for det, føles det riktig. Nå gleder jeg meg til å gyve løs på det siste løpet i Inzell, sier Lunde Pedersen til NRK.

  Nordmannen har 21 internasjonale mesterskapsmedaljer, 47 pallplasser i verdenscupen og 16 NM-gull. VM-gullet fra 2019 og OL-gullene fra 2018 og 2022 står igjen som de store høydepunktene i hans karriere.

  – Jeg føler jeg har opplevd alt. Fra de dypeste bunnene til de høyeste toppene. Jeg har oppnådd alt jeg ønsker på skøytebanen, oppnådd drømmene mine. Jeg er veldig stolt, sier Lunde Pedersen.

  Etter 15 år på toppnivå setter han punktum.

  – Det har vært en veldig vanskelig avgjørelse å ta, men det faller til slutt på at jeg ikke har den nødvendige motivasjonen og sulten til å gjennomføre den kvaliteten i treningen som jeg ønsker. Det mangler litt på den siste gnisten til å jage nye mål og tider på isen, sier Lunde Pedersen.

  Han ønsker også å ta større hensyn til familien hjemme. Han er gift med IngunnTrædal-Lunde og sammen har de sønnen Svein.

  XretSkyP_z0
  Foto: NTB

Sendeplan

Kl. Program Kanal