Landslagssjef Lars Lagerbäck ønsker for første gang siden 2014 å reise på landslagssamling med Norge i januar neste år. Svensken mener spillerne trenger mer internasjonal erfaring.

PÅ TURNE?: Lars Lagerbäck vil spille så mange kamper som mulig med Norge før EM-kvaliken høsten 2018.

– Vi diskuterer det, men det er absolutt ingenting klart. Jeg gjør det gjerne, men samtidig er det en del logistikk og praktiske ting som må løses. Det er et stort spørsmålstegn i dag, men jeg er positiv til å gjøre en slik turné, sier Lars Lagerbäck til NRK.

Det blir i så fall første gang på fire år at Norge reiser på landslagssamling i januar.

– Bra investering

I 2014 tok daværende landslagssjef Per-Mathias Høgmo Norge med til De Forente arabiske emirater. Der ble det 2-1-seier over Moldova, etterfulgt av et 3-0-tap mot Polen.

Troppen den gangen besto av spillere fra Eliteserien og utenlandsproffene som hadde vinterpause.

Slik blir det trolig også denne gangen, dersom Lagerbäck får viljen sin.

– Det er først og fremst for spillere i de nordiske landene. Tidligere har det også vært i samarbeid med U21-landslaget, og det regner jeg med at vi kommer til å gjøre nå også. Jeg tror det er en bra sportslig investering på sikt å gjøre dette, sier Lagerbäck.

Høgmo

KULTURFORSKJELL: Tidligere landslagssjef Per-Mathias Høgmo i Abu Dhabi i 2014. Her i samtale med Souhaib Mishmish (organisator for idrettsanlegget i byen).

– Lære å kjenne spillere

En seier, to uavgjort og 2 tap er fasiten så langt til svensken etter åtte måneder som landslagssjef.

6-0-slakten mot Tyskland viser at 68-åringen har en stor jobb foran seg dersom han skal klare målet om å føre Norge til EM i 2020.

Derfor vil Lagerbäck spille «så mange kamper som mulig» før EM-kvaliken starter høsten 2018.

– Spillere i Norge, Sverige og Island får ikke så veldig mye internasjonal «matching». Jeg har gjennom årene opplevd at landskampene i januar har vært positive. Jeg får lære å kjenne spillere som ikke har vært med, men som er under utvikling, og forhåpentligvis er på vei inn i landslaget. Det er mange fordeler med en slik turné, sier Lars Lagerbäck.

Egil Olsen

PÅ TUR: Landslagssjef Egil Olsen og landslaget i Sør-Afrika i 2013.

– Play off-problemer

Det har vært en lang tradisjon for landslaget å reise til varmere strøk i januar. Tidligere landslagssjef Egil Olsen reiste med Norge til Sør-Afrika i 2013 og Thailand i 2012.

Åge Hareide var landslagssjef fra 2003 til 2009.

I 2004 gikk turen til Singapore og Hong Kong, i 2005 til Bahrain og Kuwait, mens valget falt på California i USA i 2006.

Samtidig som Lagerbäck ønsker en ny januar-turne i 2018, jobber fotballforbundet med to privatlandskamper i det internasjonale vinduet fra 6. til 14. november.

– Men det er vanskelig fordi det er flere land som er usikre om de skal spille «play off» til VM. Vi vil ha så bra motstand som mulig, men samtidig må vi se på hvilke muligheter vi har, og hva vi får til slutt, sier Lars Lagerbäck.

Bayern München raste 12 minutter på overtid – hevder dommeren innrømte feil

Nesten tretten minutter på overtid satte Bayern München ballen i mål, men dommeren blåste av for offside like før. Det skaper reaksjoner.

• Regjerende mester Molde slapp med skrekken – snudde til seier etter Sarpsborg-utvisning

Sarpsborg 08 var nær en skikkelig cupbombe, før Sondre Ørjasæter ble sendt i dusjen. Da snudde de regjerende mesterne Molde til 4-2-seier på hjemmebane.

Dermed lever fortsatt Moldes drøm om å forsvare NM-tittelen.

Det var Sarpsborg som kom best ut fra startblokkene da Peter Reinhardsen sendte Sarpsborg i ledelsen etter en drøy halvtime.

Tre minutter inn i 2. omgang utlignet Kristian Eriksen for Molde, men det resultatet holdt seg ikke i ett minutt engang før Sondre Ørjasæter sendte østfoldingene i ledelsen igjen.

Dessverre for 20-åringen var veien kort fra helt til syndebukk da han satte inn en grisetakling på Eirik Haugan. Det resulterte i hans annet gule kort og marsjordre.

Dermed åpnet det seg store rom for de regjerende mesterne, som satte inn to raske mål signert Anders Hagelskjær og Magnus Wolff Eikrem.

Med åtte minutter igjen på klokken fastsatte Eirik Hestad resultatet for vertene.

I Bærum tok Stabæk seg videre med 5-1-seier over divisjonskollega Bryne, mens Sandnes Ulf vant 5-3 borte over Eidsvold Turn. Fredrikstad sikret seg også avansement med 3-2 borte over Raufoss.

Etter ekstraomganger klarte også KFUM å ta seg videre med 3-2-seier over Lysekloster, mens Vålerenga tok seg videre på straffet på bekostning av HamKam. (NTB)

Kristian Eriksen
  • Beltran sendte Fiorentina til conferenceligafinalen – 4-3 sammenlagt over Vetlesen og Nusas Brugge

Lucas Beltran ble den store helten da han sikret 1-1 til Fiorentina borte mot Brugge i semifinalen i conferenceligaen.

Italienerne hadde nemlig en 3-2-ledelse fra det første oppgjøret og er dermed klar for finalen i conferenceligaen med 4-3-seier sammenlagt.

Hugo Vetlesen startet kampen for Brugge og pådro seg et gult kort før han ble byttet ut etter 70 minutter. Antonio Nusa startet på benken, men kom inn etter 86 minutter.

Brugge fikk en drømmestart på kampen da Maxim De Cuyper stanget vertene i ledelsen etter 20 minutter. Dermed sto det også likt mellom lagene.

Dessverre for belgierne pådro de seg en straffe da det bare sto igjen fem minutter på klokken. Den banket Beltran i nettmaskene bak Simon Mignolet.

Vetlesen
  • Hoppkvinnene får utvidet skiflygingsrenn i Vikersund neste sesong: – Et veldig stort skritt

Neste sesong skal for første gang 25 kvinnelige hoppere få delta i et skiflygningsrenn i Vikersund. Det blir også renn i Holmenkollen, tross VM i Trondheim.

Det ble klart da hoppkomiteen i Det internasjonale ski- og snowboardforbundet (FIS) hadde møte i slovenske Portoroz onsdag.

– Vi er stolte over at vi får til en Raw Air-turnering også i VM-året i Trondheim, og vi gleder oss ekstra til å vise fram VM-heltene i Holmenkollen og Vikersund bare noen dager etter mesterskapet, forteller prosjektleder for turneringen, Ståle Villumstad.

Til tross for at det skal arrangeres ski-VM i Trondheim mellom 28. februar og 9. mars, har også Holmenkollen fått hopprenn bare fire dager etter mesterskapet, på en torsdag.

Forrige sesong satte Silje Opseth verdensrekord i Vikersund, og hun gleder seg nå over at 25 kvinner skal få delta i 2025. Denne sesongen var det 17. (NTB)