Hopp til innhold

Lagerbäck vil gjeninnføre utenlandsturné i januar

Landslagssjef Lars Lagerbäck ønsker for første gang siden 2014 å reise på landslagssamling med Norge i januar neste år. Svensken mener spillerne trenger mer internasjonal erfaring.

Lars Lagerbäck

PÅ TURNE?: Lars Lagerbäck vil spille så mange kamper som mulig med Norge før EM-kvaliken høsten 2018.

Foto: Heiko Junge / NTB scanpix

– Vi diskuterer det, men det er absolutt ingenting klart. Jeg gjør det gjerne, men samtidig er det en del logistikk og praktiske ting som må løses. Det er et stort spørsmålstegn i dag, men jeg er positiv til å gjøre en slik turné, sier Lars Lagerbäck til NRK.

Det blir i så fall første gang på fire år at Norge reiser på landslagssamling i januar.

– Bra investering

I 2014 tok daværende landslagssjef Per-Mathias Høgmo Norge med til De Forente arabiske emirater. Der ble det 2-1-seier over Moldova, etterfulgt av et 3-0-tap mot Polen.

Troppen den gangen besto av spillere fra Eliteserien og utenlandsproffene som hadde vinterpause.

Slik blir det trolig også denne gangen, dersom Lagerbäck får viljen sin.

– Det er først og fremst for spillere i de nordiske landene. Tidligere har det også vært i samarbeid med U21-landslaget, og det regner jeg med at vi kommer til å gjøre nå også. Jeg tror det er en bra sportslig investering på sikt å gjøre dette, sier Lagerbäck.

Høgmo

KULTURFORSKJELL: Tidligere landslagssjef Per-Mathias Høgmo i Abu Dhabi i 2014. Her i samtale med Souhaib Mishmish (organisator for idrettsanlegget i byen).

Foto: Berit Roald / NTB scanpix

– Lære å kjenne spillere

En seier, to uavgjort og 2 tap er fasiten så langt til svensken etter åtte måneder som landslagssjef.

6-0-slakten mot Tyskland viser at 68-åringen har en stor jobb foran seg dersom han skal klare målet om å føre Norge til EM i 2020.

Derfor vil Lagerbäck spille «så mange kamper som mulig» før EM-kvaliken starter høsten 2018.

– Spillere i Norge, Sverige og Island får ikke så veldig mye internasjonal «matching». Jeg har gjennom årene opplevd at landskampene i januar har vært positive. Jeg får lære å kjenne spillere som ikke har vært med, men som er under utvikling, og forhåpentligvis er på vei inn i landslaget. Det er mange fordeler med en slik turné, sier Lars Lagerbäck.

Egil Olsen

PÅ TUR: Landslagssjef Egil Olsen og landslaget i Sør-Afrika i 2013.

Foto: Heiko Junge / NTB scanpix

– Play off-problemer

Det har vært en lang tradisjon for landslaget å reise til varmere strøk i januar. Tidligere landslagssjef Egil Olsen reiste med Norge til Sør-Afrika i 2013 og Thailand i 2012.

Åge Hareide var landslagssjef fra 2003 til 2009.

I 2004 gikk turen til Singapore og Hong Kong, i 2005 til Bahrain og Kuwait, mens valget falt på California i USA i 2006.

Samtidig som Lagerbäck ønsker en ny januar-turne i 2018, jobber fotballforbundet med to privatlandskamper i det internasjonale vinduet fra 6. til 14. november.

– Men det er vanskelig fordi det er flere land som er usikre om de skal spille «play off» til VM. Vi vil ha så bra motstand som mulig, men samtidig må vi se på hvilke muligheter vi har, og hva vi får til slutt, sier Lars Lagerbäck.

Siste nytt

  • Nosa overstrålte Nusa – assist i debuten da Mechelen spilte 1-1 mot Brugge

    Petter Nosa Dahl debuterte for Mechelen etter overgangen tidligere i uka og leverte assist da laget greide 1-1 borte mot Brugge.

    Nosa Dahl ble leid ut fra Bodø/Glimt til gamleklubben KFUM Oslo før denne sesongen. Han gjorde stor suksess med seks mål og tre assist på 17 kamper, men denne uka solgte Glimt ham til belgiske Mechelen.

    20-åringen startet på benken i Brugge, men kom inn i det 62. minutt. Tre minutter senere leverte han assist til Patrick Pfluckes utligningsmål.

    Joaquin Seys hadde gitt Brugge ledelsen i det 51. minutt, men det ble bare uavgjort for hjemmelaget.

    Brugges norske landslagsspillere Antonio Nusa og Hugo Vetlesen startet begge. De ble byttet ut samtidig i det 80. minutt.

    (NTB)

    Eliteserien i fotball 2024: KFUM Oslo - Brann (0-0)
    Foto: Annika Byrde / NTB
  • Andreas Georgson ferdig som LSK-trener – får assistentrolle i Manchester United

    Svenske Andreas Georgson forlater Åråsen etter bare et halvt år som Lillestrøms hovedtrener. 42-åringen er ansatt som assistenttrener i Manchester United.

    Det opplyser Lillestrøm i egne mediekanaler. Assistenttrener Robin Asterhed overtar inntil videre som hovedtrener.

    Torsdag erfarte både Romerikes Blad og Nettavisen at Georgson var i samtaler med en ny klubb. Sistnevnte skrev senere på kvelden at det dreide seg om Manchester United.

    Ifølge Nettavisen behøvde den engelske storklubben bare å betale en klausul i Georgsons LSK-kontrakt. Den skal angivelig ha vært på rundt fire millioner kroner.

    Den svenske 42-åringen har en fortid i flere engelske klubber. Han har blant annet vært dødballtrener i Southampton, i tillegg til å ha roller i både Arsenal og Brentford.

    I februar forlot Manchester Uniteds dødballtrener Eric Ramsay klubben. (NTB)

    Eliteserien i fotball 2024: Molde - Lillestrøm (3-0)
    Foto: Marius Simensen / NTB
  • Nigerias basketballkvinner reiste 20 mil – fikk ikke plass på båten

    I regnværet under åpningsseremonien var det god plass på mange av båtene som fraktet OL-deltakere, men ikke for Nigerias basketballkvinner.

    Det nigerianske kvinnelaget hadde reist over 20 mil fra Lille, der gruppespillet avvikles, for å være med i åpningsseremonien.

    Vel framme ble de nektet å gå om bord i båten der Nigerias utøvere skulle være med.

    Årsaken var at båten var for full.

    Ifølge nyhetsbyrået AP var det en representant for Nigerias OL-komité som besluttet at det ikke var plass til basketballkvinnene. Skuffet måtte de reise tilbake til Lille.

    Nigeria var på samme båt som Niger og Norge. TV-bildene fra båten viste at det tilsynelatende var en del ledig plass om bord.

    Nigeria spiller sin første OL-kamp mandag mot Australia. (NTB)

    2P-7bT3AJRc
    Foto: AP

Sendeplan

Kl. Program Kanal