Lagerbäck vil gjeninnføre utenlandsturné i januar

Landslagssjef Lars Lagerbäck ønsker for første gang siden 2014 å reise på landslagssamling med Norge i januar neste år. Svensken mener spillerne trenger mer internasjonal erfaring.

Lars Lagerbäck

PÅ TURNE?: Lars Lagerbäck vil spille så mange kamper som mulig med Norge før EM-kvaliken høsten 2018.

Foto: Heiko Junge / NTB scanpix

– Vi diskuterer det, men det er absolutt ingenting klart. Jeg gjør det gjerne, men samtidig er det en del logistikk og praktiske ting som må løses. Det er et stort spørsmålstegn i dag, men jeg er positiv til å gjøre en slik turné, sier Lars Lagerbäck til NRK.

Det blir i så fall første gang på fire år at Norge reiser på landslagssamling i januar.

– Bra investering

I 2014 tok daværende landslagssjef Per-Mathias Høgmo Norge med til De Forente arabiske emirater. Der ble det 2-1-seier over Moldova, etterfulgt av et 3-0-tap mot Polen.

Troppen den gangen besto av spillere fra Eliteserien og utenlandsproffene som hadde vinterpause.

Slik blir det trolig også denne gangen, dersom Lagerbäck får viljen sin.

– Det er først og fremst for spillere i de nordiske landene. Tidligere har det også vært i samarbeid med U21-landslaget, og det regner jeg med at vi kommer til å gjøre nå også. Jeg tror det er en bra sportslig investering på sikt å gjøre dette, sier Lagerbäck.

Høgmo

KULTURFORSKJELL: Tidligere landslagssjef Per-Mathias Høgmo i Abu Dhabi i 2014. Her i samtale med Souhaib Mishmish (organisator for idrettsanlegget i byen).

Foto: Berit Roald / NTB scanpix

– Lære å kjenne spillere

En seier, to uavgjort og 2 tap er fasiten så langt til svensken etter åtte måneder som landslagssjef.

6-0-slakten mot Tyskland viser at 68-åringen har en stor jobb foran seg dersom han skal klare målet om å føre Norge til EM i 2020.

Derfor vil Lagerbäck spille «så mange kamper som mulig» før EM-kvaliken starter høsten 2018.

– Spillere i Norge, Sverige og Island får ikke så veldig mye internasjonal «matching». Jeg har gjennom årene opplevd at landskampene i januar har vært positive. Jeg får lære å kjenne spillere som ikke har vært med, men som er under utvikling, og forhåpentligvis er på vei inn i landslaget. Det er mange fordeler med en slik turné, sier Lars Lagerbäck.

Egil Olsen

PÅ TUR: Landslagssjef Egil Olsen og landslaget i Sør-Afrika i 2013.

Foto: Heiko Junge / NTB scanpix

– Play off-problemer

Det har vært en lang tradisjon for landslaget å reise til varmere strøk i januar. Tidligere landslagssjef Egil Olsen reiste med Norge til Sør-Afrika i 2013 og Thailand i 2012.

Åge Hareide var landslagssjef fra 2003 til 2009.

I 2004 gikk turen til Singapore og Hong Kong, i 2005 til Bahrain og Kuwait, mens valget falt på California i USA i 2006.

Samtidig som Lagerbäck ønsker en ny januar-turne i 2018, jobber fotballforbundet med to privatlandskamper i det internasjonale vinduet fra 6. til 14. november.

– Men det er vanskelig fordi det er flere land som er usikre om de skal spille «play off» til VM. Vi vil ha så bra motstand som mulig, men samtidig må vi se på hvilke muligheter vi har, og hva vi får til slutt, sier Lars Lagerbäck.

Sportsnyheter

TAYjBA1taNw

Jakobs stikk etter Gjerts kommentar: – Virker som han ikke kan så mye om  løping

Jakob Ingebrigtsen hadde ingen problemer med å ta seg til OL-finalen på 1500 meter, og i stedet var det - som vanlig - da han og faren kom til intervjusonen det virkelig tok fyr.

Siste nytt

 • 38 grader: Fotballfinalen flyttet

  Stekende hete gir trolig store utfordringer for OL-utøvere fredag. Lørdag ligger det an til å bli lyn, torden og regn for sandvolleygutta og Jakob Ingebrigtsen.

  Det kan bli hele 38 varmegrader i skyggen i Tokyo fredag. Det vil i så fall være toppnotering for OL-perioden.

  Torsdag kom det anmodninger fra myndighetene om at man bør oppholde seg lite utendørs den dagen på grunn av stor risiko for heteslag.

  Sveriges fotballkvinner skulle etter planen spille finale mot Canada med avspark 11.00 lokal tid. Det oppgjøret er flyttet til 21.00 og spilles da i Yokohama, ikke på OL-stadion i Tokyo som planlagt.

  Det gleder svenskene, som allerede hadde tatt til orde for å gi finalen et annet tidspunkt for å unngå at kampen gikk midt på natten hjemme i Sverige. Nå spilles den i stedet 14.00 europeisk tid.

  Natt til lørdag er det ventet å komme inn uvær med lyn, torden og regn. Det skal holde seg store deler av dagen. Sandvolleygutta Anders Mol og Christian Sørum spiller medaljekamp på formiddagen. Jakob Ingebrigtsen er ventet å løpe for 1500-metergullet på kveldstid.

  Sveriges landslag i fotball, kvinner
  Foto: Annika Byrde / NTB
 • USA tok bronsen i målfest

  Turneringsfavoritt USA slo tilbake etter det skuffande semifinaletapet for Canada, og tok bronsen i ein målfest av ein kamp mot Australia.

  USA vann 4-3, etter to mål kvar av stjernene Megan Rapinoe og Carli Lloyd.

  Rapinoe opna scoringane etter åtte minutt, men Sam Kerr utlikna etter 17.

  Rapinoe gav USA leiinga tilbake like etter. Lloyd la på til 3-1 for USA på overtid av omgangen, og til 4-1 seks minutt ut i andre omgang.

  Så kom Australias innspurt. Caitlin Foord reduserte berre tre minutt etterpå, og Emily Gielnik reduserte ein giong til i det klokka passerte 90 minutt. Australia pressa sterkt for utlikning, men USA heldt unna.

  Carli Lloyd
  Foto: Henry Romero / Reuters
 • Eriksen vil spille igjen

  Christian Eriksen er optimistisk med tanke på en retur til fotballbanen. Han er fast bestemt på at han kan spille igjen ved nyttår.

  – Om fire-fem måneder begynner jeg å spille igjen. Det går bra med meg, sier Eriksen ifølge avisen Corriere dello Sport. Det betyr rundt desember eller januar.

  Eriksen kom ifølge avisen med uttalelsen da han møtte lagkameratene på Inters treningsfelt onsdag.

  Eriksen møtte klubbdirektørene, trener Simone Inzaghi, lagkamerater og støtteapparat. Ifølge Inter har midtbanemannen det bra, og han er angivelig i «utmerket fysisk og mental form».

  29-åringen, som kom til Inter i januar i fjor, skal gjennom et rehabiliteringsprogram han har fått av sine leger i Danmark. De skal også bidra med koordineringen av Eriksens kliniske oppfølging.

  Det er ikke sikkert at Eriksen kan gjenoppta karrieren, selv om han er fast bestemt på det selv. Han fikk operert inn hjertestarter etter å ha falt om med hjertestans under en EM-kamp i Parken i juni, og i henhold til italienske regler kan han da ikke spille i Serie A.

  Eriksen fikk livreddende førstehjelp på banen etter hendelsen 12. juni.

  AGKp-LFoc9Y
  Foto: Antonio Calanni / AP

Sendeplan

Kl. Program Kanal