Praktmål sikret Norge etterlengtet seier

Ola Kamara og Yann Erik de Lanlay scoret på hver sin nydelige lobb mot Moldova, og sikret Per Mathias Høgmos første seier som landslagssjef.

Ola Kamara

Ola Kamara utlignet for Norge like før pause med en vakker lobb.

Foto: Roald, Berit / NTB scanpix

Laster innhold, vennligst vent..
Per Mathias Høgmo

Per Mathias Høgmo tok sin første seier som landslagssjef mot Moldova.

Foto: Roald, Berit / NTB scanpix

– Vi spiller oss gradvis opp. Vi ser at vi er litt kamprustne, men etter hvert begynner pasningsspillet å sette seg. Vi spiller oss til sjanser og vi scorer to veldig fine mål, sier Per Mathias Høgmo til MAX.

Landslagssjefen sto med fire kamper uten seier før oppgjøret i De forente arabiske emirater, men i den femte kampen våknet Norge – endelig.

Og ungguttene ga de drøye 30 tilskuerne (!) på stadion virkelig valuta for pengene: Norges scoringer var nemlig av ypperste sort.

Kamara-lobb

Etter å ha kommet under 1–0 en halvtime ut i førsteomgang, våknet Høgmos menn.

Ett minutt før pause mottok Ola Kamara en nydelig pasning fra Morten Gamst Pedersen. Spissen holdt hodet kaldt og kippet ballen elegant over en utrusende keeper.

– Det var veldig deilig. Gamsten holdt lenge på ballen, og så slapp han den helt perfekt. Jeg så at målvakten gikk ned, og da var det bare å kippe den inn, sier Ola Kamara til kanalen.

Det var spissens første landslagsmål.

Ga Norge ledelsen

Men det er ikke bare Strømsgodset-spissen som kan score vakkert på landslaget.

I det 67. minutt viste Yann Erik de Lanlay hva han er god for. Jo Inge Berget sendte en ball i bakrom, de Lanlay dempet elegant og lobbet ballen følsomt over keeper.

– Det var deilig å se den gå i mål. Det var en stor følelse, og det gir stor selvtillit, sier de Lanlay til NTB.

Det var lite jubel å finne blant de 44.000 tomme setene på Zayed Sports City Stadium, men de norske spillerne viste stor glede på gressmatten.

(Artikkelen fortsetter under bildet)

Tilskuere

Her er noen av de få tilskuerne på tribunen på Zayed Sports City Stadium.

Foto: Roald, Berit / NTB scanpix

Første seier for «Nye Norge»

Per Mathias Høgmo har hatt en tøff start som landslagssjef for Norge etter at han tok over for Egil Drillo Olsen i slutten av september.

Fire tap var fasiten før kveldens privatlandskamp, men denne opphentingen gjør trolig mye for selvtilliten til «Nye Norge».

– Det var nesten EM-laget til Moldova, en tøff og fin motstander, og for tredje kamp på rad kjørte vi matchen i lange perioder, sier Høgmo til NTB.

Allerede lørdag møtes Norge og Polen til ny privatlandskamp.

Fotball

Oppsummert

 • Klokken 17.30: Brann-styret møter pressen om nachspielskandalen.
 • Viking sendte Rosenborg ut av cupen

  Scoringer av Kristoffer Løkberg og Yann-Erik de Lanlay ga Viking en 2-0-ledelse i 3.-rundekampen mot Rosenborg onsdag kveld.

  Carlo Holse reduserte til 1-2 i 2. omgang, men Viking sikret 3-1-seier etter scoring av Zlatko Tripic (bildet).

  – Det smaker fryktelig deilig, sier Vikings Kristoffer Løkberg.

  – Det er ikke bra, vi blir kjempet ut av stilen, sier RBK-trener Åge Hareide.

  Rosenborg er det femte eliteserielaget som ryker ut av cupen onsdag. Tidligere på dagen røk Kristiansund, Mjøndalen, Vålerenga og Stabæk ut.

  NM fotball 2021: Viking - Rosenborg
  Foto: Carina Johansen / NTB
 • Oppløftende nyheter for Maanum

  Landslagsspiller Frida Maanum fikk seg en ordentlig smell i duell med Kosovos keeper i VM-kvalifiseringskampen tirsdag kveld.

  Arsenal-spilleren ble liggende og gispe etter luft, og hadde store smerter i brystet.

  – Keeperen kommer inn med kneet i høy fart i det høyre ribbeinet mitt. Det var mye smerte. Jeg har hørt at ribbein er veldig vondt og det kan jeg bekrefte, sier Maanum til NRK dagen derpå.

  Heldigvis unngikk hun ribbeinsbrudd, og føler seg mye bedre allerede.

  – I går var jeg redd, men i dag er jeg positiv. De kom frem til at det ikke var brudd, men et hardt slag mot ribbeinet. Så får jeg følge opp med medisinsk team i Arsenal når jeg kommer tilbake dit.

  Forhåpentligvis rekker 22-åringen toppoppgjøret i den engelske superligaen allerede på søndag når de spiller mot Manchester City.

  Frida Maanum skadet
  Foto: Nikola Krstic / NTB
 • Forren klar for 4. div.

  Tidigere Brann-spiller Vegard Forren er klar for 4. divisjonsklubben Eide og Omegn FK, melder nettstedet norskfotball.com.

  Forren ble 11. august enig med Brann om å terminere kontrakten etter det mye omtalte nachspielet på Brann Stadion.

  – Vegard er en av syv nye spillere vi har signert i dag. Det er en spiller som vil utfylle stallen vår og gi våre unge spillere en del input. Vi opplever at Eide og Omegn er en attraktiv klubb som stadig vekk tiltrekker seg nye spillere, sier styreleder Wiggo Kanck til norskfotball.com.

  Eliteserien i fotball 2020: Sarpsborg 08 - Brann (0-1)
  Foto: Christoffer Andersen / NTB
World Cup - UEFA Qualifiers - Group I - Hungary v England
Sverige
Ronaldo