NRK Meny
Normal

Praktmål sikret Norge etterlengtet seier

Ola Kamara og Yann Erik de Lanlay scoret på hver sin nydelige lobb mot Moldova, og sikret Per Mathias Høgmos første seier som landslagssjef.

Ola Kamara

Ola Kamara utlignet for Norge like før pause med en vakker lobb.

Foto: Roald, Berit / NTB scanpix

Laster innhold, vennligst vent..
Per Mathias Høgmo

Per Mathias Høgmo tok sin første seier som landslagssjef mot Moldova.

Foto: Roald, Berit / NTB scanpix

– Vi spiller oss gradvis opp. Vi ser at vi er litt kamprustne, men etter hvert begynner pasningsspillet å sette seg. Vi spiller oss til sjanser og vi scorer to veldig fine mål, sier Per Mathias Høgmo til MAX.

Landslagssjefen sto med fire kamper uten seier før oppgjøret i De forente arabiske emirater, men i den femte kampen våknet Norge – endelig.

Og ungguttene ga de drøye 30 tilskuerne (!) på stadion virkelig valuta for pengene: Norges scoringer var nemlig av ypperste sort.

Kamara-lobb

Etter å ha kommet under 1–0 en halvtime ut i førsteomgang, våknet Høgmos menn.

Ett minutt før pause mottok Ola Kamara en nydelig pasning fra Morten Gamst Pedersen. Spissen holdt hodet kaldt og kippet ballen elegant over en utrusende keeper.

– Det var veldig deilig. Gamsten holdt lenge på ballen, og så slapp han den helt perfekt. Jeg så at målvakten gikk ned, og da var det bare å kippe den inn, sier Ola Kamara til kanalen.

Det var spissens første landslagsmål.

Ga Norge ledelsen

Men det er ikke bare Strømsgodset-spissen som kan score vakkert på landslaget.

I det 67. minutt viste Yann Erik de Lanlay hva han er god for. Jo Inge Berget sendte en ball i bakrom, de Lanlay dempet elegant og lobbet ballen følsomt over keeper.

– Det var deilig å se den gå i mål. Det var en stor følelse, og det gir stor selvtillit, sier de Lanlay til NTB.

Det var lite jubel å finne blant de 44.000 tomme setene på Zayed Sports City Stadium, men de norske spillerne viste stor glede på gressmatten.

(Artikkelen fortsetter under bildet)

Tilskuere

Her er noen av de få tilskuerne på tribunen på Zayed Sports City Stadium.

Foto: Roald, Berit / NTB scanpix

Første seier for «Nye Norge»

Per Mathias Høgmo har hatt en tøff start som landslagssjef for Norge etter at han tok over for Egil Drillo Olsen i slutten av september.

Fire tap var fasiten før kveldens privatlandskamp, men denne opphentingen gjør trolig mye for selvtilliten til «Nye Norge».

– Det var nesten EM-laget til Moldova, en tøff og fin motstander, og for tredje kamp på rad kjørte vi matchen i lange perioder, sier Høgmo til NTB.

Allerede lørdag møtes Norge og Polen til ny privatlandskamp.

Fotballnyheter

Videoklipp

Se alle målene her.
Se alle målene her.
Se alle målene fra kampen mellom Manchester United og Basel.