Hopp til innhold

Lagerbäck slår tilbake mot kritikk: – Vi hadde ingen problem med at spillere kom for sent

TV-profilen Patrick Ekwall mener Lars Lagerbäck noen ganger ikke håndterte Sveriges stjernekrangel godt nok, men den norske landslagssjefen kjenner seg ikke igjen i kritikken.

VM-kvalifisering fotball menn: Tyskland - Norge (6-0)

TILBAKEVISER: Lars Lagerbäck tilbakeviser at spillere kom for sent til trening da han var svensk landslagssjef. Her etter 6-0-tapet for Tyskland med Norge.

Foto: Torstein Bøe / NTB scanpix

Den svenske sportsjournalisten ga tirsdag ut boka «Vil du så kan du».

I boka beskriver han blant annet konflikten på det svenske landslaget mellom stjernespillerne Zlatan Ibrahimovic og Fredrik Ljungberg.

Patrick Ekwall

TV-STJERNE: Patrick Ekwall jobber for Eurosport etter flere år som sportsjournalist i TV 4.

– De pratet aldri med hverandre. De sentret aldri til hverandre på banen og Zlatans kompiser sentret bare til Zlatan. Det var overdrevet, og en barnslig oppførsel fra voksne menn, sier Ekwall til Sportsbibelen.

– Kom ikke for sent

I boka forteller Ekwall at Zlatan og Ljungberg også flere ganger konkurrerte om å komme sist ut fra garderoben til Lars Lagerbäcks treninger med Sverige.

Til Sportsbibelen sier Ekwall at Lagerbäck burde håndert situasjonene bedre.

Der brast Lars Lagerbäck litt i sitt lederskap, for de kunne komme ut til treningen kvart over elleve og da begynte treningen. Lagerbäck burde sagt at vi starter klokka elleve og «da får dere faen meg være ute», sier Ekwall.

Men Lars Lagerbäck avviser påstandene fra Ekwall overfor NRK.

– Det får stå for hans regning. Vi hadde ingen problemer med at spillere kom for sent. Dersom det skjedde, uansett hvem det var, så var det en grunn til det - at de for eksempel trengte ekstra behandling eller andre grunner, sier Lagerbäck, som er kjent for å innføre klare regler på landslagene sine.

– Men rent generelt hadde jeg ingen problem med at spillere kom for sent. Og aldri har jeg hørt at en spiller kom et kvarter for sent uten at det fantes en grunn. Det kan jeg ikke minnes. Jeg vet ikke hvor han har det fra, sier Lars Lagerbäck til NRK.

Soccer Euro 2008 Training Sweden

SJEF: Lars Lagerbäck måtte håndtere både Zlatan Ibrahimovic og Fredrik Ljungberg (med ballen) som svensk landslagssjef. Her under EM i 2008.

Foto: Martin Meissner / AP

– Ikke konflikt

68-åringen var svensk landslagssjef fra 2000 til 2009 og jobbet tett med både Zlatan og Ljungberg.

Zlatan Ibrahimovic forteller om den kalde relasjonen til Ljungberg i biografien sin «Jeg er Zlatan Ibrahimovic».

«Vi var en fin gjeng, bra karer og én primadonna. Primadonnaen snakket om at ”i Arsenal skjønner dere, der gjør vi sånn her. Det er faktisk sånn man skal gjøre. For i Arsenal vet man sånt”. Den stilen omtrent», skrev den nåverende Manchester United-spilleren.

Men Lars Lagerbäck mener det omtalte «hatet» mellom stjernene er overdrevet.

– Jeg vil ikke kalle det konflikt. Det var to personer som ikke gikk ut og drakk kaffe sammen, kan jeg vel si. Verre enn det var det vel ikke, mener Lagerbäck.

– Det er som det er i mange grupper at personkjemien ikke alltid klikker. I dette tilfellet var det to veldig sterke individer som ikke klikket, men de taklet det ganske bra profesjonelt synes jeg. Det var ingen større problem, sier den norske landslagssjefen.

Siste nytt

  • Skaslien og Nedregotten videre i curling-VM

    Det norske ekteparet Kristin Skaslien og Magnus Nedregotten vant sin sjette kamp på rad da Sveits ble slått 6-5 den blandede parturneringen i curling-VM.

    Tidligere onsdag slo de Italia 7-4. Dermed topper duoen gruppe A sammen med Sveits og er klar for utslagsrundene allerede før siste kamp i grunnspillet.

    Torsdag venter Spania, som ligger sist i gruppe A.

    Det gjelder å komme seg blant de tre beste i gruppen. Vinneren går direkte til semifinalen, mens to de to neste skal ut i utslagsrunde mot toer- og treerlagene fra gruppe B.

    Skaslien og Nedregotten spiller sitt første mesterskap sammen siden de tok sølv i Beijing-OL i 2022. (NTB)

    Nedregotten og Skaslien
    Foto: LILLIAN SUWANRUMPHA / AFP
  • Kolstad tok første stikk i semifinalen mot Drammen

    Kolstad gikk hardt ut på vei mot 32-26-seier over Drammen i lagenes første semifinalekamp i håndballsluttspillet.

    Seriemesteren ledet med fem mål i egen hall før DHK noterte sitt første. Bortsett fra en kort periode tidlig i 2.-omgangen ble duellen aldri spennende og Kolstad vant med seks mål.

    Semifinalen spilles i best av tre oppgjør. Kolstad kan avgjøre serien med borteseier mandag.

    Den andre semifinalen er mellom Elverum og ØIF Arendal.

    Kolstad er regjerende sluttspillmester. Inntil fjorårets finaletap hadde Elverum vunnet turneringen ni ganger på rad. (NTB)

    REMA1000-ligaen: Kolstad-Elverum 29–28.
    Foto: Ole Martin Wold / NTB
  • Glimt møter Lillestrøm i cupens 2. runde

    Onsdag kveld ble oppgjørene i 3. runde i cupen trukket. Tittelforsvarer Molde gjester Hødd.

    Molde er regjerende norgesmestere etter at de slo Bodø/Glimt 1-0 i fjorårets finale. Årets utgave avgjøres 7. desember på Ullevaal stadion.

    Allerede 1. mai skal neste runde spilles. Disse lagene møtes (eliteseriekamper uthevet):

    Sogndal – KFUM Oslo, Lysekloster – Kjelsås, Bodø/Glimt – Lillestrøm, Eik Tønsberg/Fredrikstad – Rosenborg, Råde – Hønefoss/Sarpsborg 08, Strømsgodset – Kristiansund, Hødd – Molde, Tromsdalen – Viking, Egersund – HamKam, Sandnes Ulf – Odd, Alta – Stabæk, Arendal – Bryne, Eidsvold Turn – Åsane, Ranheim – Raufoss, Levanger – Brann, Oppsal/Vålerenga – Tromsø.

    Alle oppgjørene i 2. runde er imidlertid ikke spilt enda. Torsdag spilles Fredrikstad – Eik Tønsberg, Sarpsborg – Hønefoss og Oppsal – Vålerenga.

    Det har vært flere cupbomber allerede i årets turnering. I første runde røk eliteserielagene Haugesund og Sandefjord ut for henholdsvis Torvastad og Fløy. Resten av eliteserielagene berget seg imidlertid videre fra 2. runde. (NTB)

    Eliteserien i fotball 2024: Lillestrøm - Bodø/Glimt (0-5)
    Foto: Javad Parsa / NTB

Sendeplan

Kl. Program Kanal