Hopp til innhold

Lagerbäck om lavt tilskuerantall: – Ingen god opplevelse

Kun drøye 5000 mennesker var interessert i å se Norge slå Kypros på Ullevaal. Men Lars Lagerbäck vil helst ikke flytte fra nasjonalarenaen.

A-landslag fotball menn 2018 Norge-Kypros

LANGT MELLOM TILSKUERNE: De få fremmøte hadde god plass på Ullevaal torsdag kveld.

Foto: Terje Pedersen / NTB scanpix

– Det er kjedelig å komme ut fra oppvarmingen når det er så lite folk. Det er ingen god opplevelse.

Det sier Lars Lagerbäck, dagen etter 2-0-triumfen mot Kypros.

Norge fikk en strålende start på nasjonsligaen, men det var ikke veldig mange som hadde tatt turen til Ullevaal for å se kampen. Totalt var det 5172 tilskuere til stede.

Det er ifølge NTB det laveste antallet i en turneringskamp på hjemmebane siden 3540 så hjemmetapet mot Island i EM-kvalifiseringen i september 1987.

Joshua King sa etter torsdagens kamp at han tror situasjonen vil bedre seg.

– Det er selvfølgelig mer gøy å spille når det fullt på Ullevaal, men kanskje flere kommer når de ser at vi kanskje kommer oss til EM.

Mange tok til Twitter for å påpeke publikumsfraværet.

Laster Twitter-innhold
Laster Twitter-innhold
Laster Twitter-innhold
Laster Twitter-innhold

– Spiller bedre med flere på tribunen

Lagerbäck mener det kun er én ting han, og spillerne på landslaget, kan gjøre for å dra flere folk til stadion.

– Vi kan bare vinne kamper. Jeg ser ingen annen løsning. Jeg vet ikke hva vi gjør feil.

Joshua King klarte ikke å score mot Kypros. Han er klar på at fulle tribuner er til god hjelp for spillerne.

– Jeg spiller bedre med flere på tribunen, men vi kan ikke gjøre annet enn å vinne kamper, sier King.

Til kampen mot Kypros kostet de dyreste billettene 500 kroner for voksne, og 250 kroner for barn. Landslagssjefen sier de stive prisene kan ha hatt noe å si for publikumsoppmøte.

– Det er klart at for en familie uten stor inntekt kan det selvsagt ha noe å si.

FBL-FRIENDLY-ISL-NOR

TRIST: Lars Lagerbäck sier han ikke vet hva mer de kan gjøre for å fri til publikum.

Foto: HARALDUR GUDJONSSON / AFP

Kommunikasjons- og samfunnsdirektør i Norges Fotballforbund, Svein Graff, sier til NTB at de kommer til å vurdere billettprisene fremover.

– Ja, vi må vurdere prisene for de kommende kampene. Selv om sen kampstart og andre forhold også påvirker publikum, var tilskuertallet mot Kypros altfor lavt. Vi må ta kritikken på alvor, sier Svein Graff.

Laster Twitter-innhold

Skeptisk til å spille på andre arenaer

Et mulig tiltak, som har vært nevnt for å trekke flere til stadion, er å spille landskamper på flere arenaer, rundt omkring i Norge.

Lagerbäck forstår den tankegangen, men stiller seg likevel noe kritisk til forslaget.

– Vi har ei linje der vi jobber for å gjøre Ullevaal til vårt fort. Jeg liker å spille på en nasjonalarena. Samtidig har vi et ansvar. Kanskje vi kan legge noen treningskamper og slikt til andre arenaer, forteller Lagerbäck.

Siste nytt

 • PA: Presset Horner møtte Verstappens manager

  Red Bull-sjef Christian Horner skal mandag ha møtt Max Verstappens agent ansikt-til-ansikt i Dubai i et forsøk på å dempe spenningene rundt Formel 1-laget.

  Det er det britiske nyhetsbyrået PA som melder om samtalene som skal ha funnet sted i Midtøsten.

  Møtet mellom Horner og Verstappen-manager Raymond Vermeulen ble holdt kun 48 timer etter at Formel 1-stjernens far, Jos, uttalte at Red Bull vil «eksplodere» dersom Horner fortsetter som teamsjef.

  Ifølge PA opplysninger var verken Jos Verstappen eller sønnen til stede i Dubai mandag. Vermeulen representerte i stedet den regjerende verdensmesteren.

  Ifølge en kilde PA har vært i kontakt med skal samtalene ha «gått bra». Også flere andre ledere i Red Bull-systemet skal ha deltatt. (NTB)

  MuRbRxEufU4
  Foto: AP
 • VAR-motstanderne led nytt nederlag – Molde stemte for å beholde teknologien

  Molde Fotballklubb sa mandag ja til at den omstridte VAR-teknologien skal fortsette å bli benyttet i norsk fotball. Det ble klart på klubbens årsmøte.

  VAR-motstanden har vært til dels stor i deler av norsk fotball i lengre tid. Særlig fra supporterhold har det vært ytret misnøye med teknologien og anvendelsen av den.

  Så langt har imidlertid ingen klubber tatt et aktivt standpunkt mot VAR. Tidligere har Odd og 1. divisjonsklubben Aalesund på sine årsmøte stilt seg positiv til at bruken skal fortsette.

  Lsn5MqsUuaM
  Foto: NTB
 • BBC: Mektig motorsport-topp etterforskes

  Presidenten i Det internasjonale bilsportforbundet (FIA) etterforskes for å ha påvirket utfallet av forrige sesongs Formel 1-løp i Saudi-Arabia, melder BBC.

  Den britiske allmennkringkasteren skriver at Mohammed Ben Sulayem skal ha grepet inn for å få annullert en tidsstraff veteranen Fernando Alonso ble ilagt i det aktuelle løpet.

  Opplysningene om FIA-presidentens innblanding skal ha kommet fra en varsler. BBC hevder å ha sett et dokument, som er sendt til FIAs etiske komité, der påstandene framkommer.

  Kanalen skriver at den uten hell forsøkt å få en kommentar fra både forbundet og Ben Sulayem. (NTB)

  kSykObywMsM
  Foto: AP

Sendeplan

Kl. Program Kanal