Hopp til innhold

Johansen stilnet kritikerne: – Tolk det som dere vil

ULLEVAAL (NRK): Stefan Johansen (27) har fått minimalt med spilletid i Fulham denne sesongen, men mot Kypros briljerte den norske kapteinen og ga kritikerne svar på tiltale.

A-landslag fotball menn 2018 Norge-Kypros

SCORET TO: Stefan Johansen scoret Norges første mål etter 20 minutter mot Kypros, og gjorde dette tegnet under feiringen.

Foto: Terje Pedersen / NTB scanpix

Laster innhold, vennligst vent..

– I fotball handler det om å gripe sjansen når man får muligheten, sa Stefan Johansen til NRK dagen før landskampen mot Kypros.

Han har ikke startet én kamp for Fulham i Premier League så langt denne sesongen, og har måttet tåle spørsmål hele uka om han frykter å bli satt ut av det norske landslaget.

Mot Kypros ga Johansen klart svar på tiltale. Han grep den muligheten han snakket om.

For etter 20 minutter løp Norges kaptein inn en langpasning, gjorde resten selv og dunket ballen i nettaket. Og like før pause løftet han et frispark fra 17 meter over muren og inn i keeperhjørnet.

– Det var godt. Jeg vil jo hjelpe laget med mål, og det er de som lager tre poeng, sier Johansen til NRK etter 2-0-seieren i den første kampen i nasjonsligaen.

– Tolk det som dere vil

Om at noen mente han kanskje burde blitt vraket i forkant av oppgjøret, bryr han seg lite om.

– Jeg lar ikke slikt påvirke meg. Folk får få mene hva de vil. Jeg følte jeg svarte på tiltale i dag, sier 27-åringen til TV 2.

– Stefan var god i dag, og det er derfor han starter. Han er en veldig klok spiller og har mye erfaring. I første kamp i Nations League var det mye som talte for ham. Han er alltid god for laget, men jeg ville nok ikke gjettet at han skulle bli tomålsscorer, sier landslagssjef Lars Lagerbäck med et smil på pressekonferansen.

Hva Johansen mente med å holde begge pekefingrene bak ørene etter den første scoringen, ville han derimot ikke fortelle.

– Dere får tolke feiringen som dere vil, sier Johansen til NRK og gliser.

– Du merket det på ham at det betydde mer enn bare en scoring. Han er i en situasjon hvor han får lite spilletid, og over tid har også Lagerbäck sagt at det ikke holder over tid, men det hjelper å levere scoringer på måten han gjorde, selv om han fikk litt hjelp av keeper på den andre, sier NRKs ekspert Carl-Erik Torp. .

Fra skade til scoringer

A-landslag fotball menn 2018 Norge-Kypros

KAPTEIN MED STOR K: Stefan Johansens andre scoring kom på et frispark.

Foto: Terje Pedersen / NTB scanpix

Johansen ble taklet og ble liggende nede etter bare ett minutt på Ullevaal, men englandsproffen ristet og iset av seg smertene i foten og kom seg på beina.

Deretter kjørte Norge over Kypros de første 45 minuttene. Flere av de norske spillerne var frempå foran mål, men det var altså mannen fra Vardø som skulle stå for målene.

Før kampen uttalte han at han til tross for bare å ha startet en ligacupkamp for Fulham denne sesongen, så var han full av selvtillit i landslagstrøya.

– Det er som å skru to år tilbake i tid, da jeg kom til Fulham. Vi henter enormt med spillere i nesten hvert overgangsvindu, så da er det naturlig at treneren vil prøve litt for å finne ut hva som fungerer best mulig. Jeg har en god dialog med treneren også. Vi har pratet mye, og jeg henger ikke med hodet. Jeg vet at jeg får muligheten, sa han til NRK.

Byttet ut

Selv var han ikke redd for å bli satt ut av det norske laget.

– Lars og jeg har også en bra dialog. Det er likt for alle, og anser han at ikke nok spilletid, så… Vi har fått en ganske «tight » gruppe hvor alle støtter alle, så jeg vil gjøre mitt uansett om jeg spiller eller ikke, fortalte Johansen.

A-landslag fotball menn 2018 Norge-Kypros

BYTTET UT: Landslagssjef Lars Lagerbäck takker Stefan Johansen når han byttes ut etter 71 minutter. På søndag venter Bulgaria for Norge.

Foto: Terje Pedersen / NTB scanpix

Da han ble byttet ut etter 71 minutter sto det fortsatt 2–0 til Norge, selv om Kypros kom bedre med i kampen i den andre omgangen.

Til tross for flere store muligheter begge veier, endte åpningskampen i nyinnvinningen Nations League med 2–0 til Norge.

– De hadde ikke så mye å by på, og vi burde scoret både tre og fire. Takket være Stefan så får vi tre poeng, sier Joshua King, som hadde flere store sjanser.

– Det var en jobb som skulle gjøres og vi var soleklare på at vi skulle ha tre poeng i dag. Andre omgang er under pari fra vår del, men det blir kanskje litt sånn når man leder 2–0. Det pleier å skje, selv om jeg ikke har noe svar på det. Nå er det Bulgaria på søndag, sier Norges kaptein.

 • Bulgaria slo Slovenia 2-1 på bortebane i Norges gruppe.
Laster innhold, vennligst vent..

Siste nytt

 • Roma-spiller fikk medisinsk tilsyn - Serie A-kamp avbrutt

  Drøyt 70 minutter ut i kampen mellom Udinese og Roma satte midtstopper Evan Ndicka seg ned på gressmatta, uten at noen andre var i nærheten av Roma-forsvaren. Ndicka tok seg tydelig til brystet mens han lå nede.

  Like etter kom det medisinske apparatet inn på banen og Ndicka ble like etter fraktet ut av banen på båre. På vei ut av banen ga Roma-spilleren en tommel opp til en lagkamerat.

  Kampen ble avbrutt like etter og lagene gikk inn i garderoben. På det tidspunktet var stillingen 1-1 i søndagens kamp.

  Roma skriver i en oppdatering på X søndag kveld at Roma-laget har vært på besøk hos Ndicka på sykehuset, og at midtstopperen føler seg bedre. Ndicka vil holde seg på sykehuset for videre observasjon.

  Roma
  Foto: AP
 • Ødegaard så Arsenal tape fra benken - ga fra seg ligaledelsen

  Arsenal, Liverpool og Manchester City har fulgt hverandre tett i kampen om seriegullet i Premier League de siste ukene.

  Etter at Liverpool gikk på et overraskende 0-1-tap mot Crystal Palace tidligere søndag, var det Arsenals tittelhåp som fikk seg et skudd for baugen søndag kveld.

  Arsenal styrte lenge mot Aston Villa, hvor Martin Ødegaard spilte en sentral rolle. Drøyt ti minutter før slutt ble Ødegaard byttet ut og derfra fikk han se at det raknet for Arsenal.

  To scoringer fra Leon Bailey og Ollie Watkins i løpet av to og halvt minutt sørget for Unai Emerys Aston Villa tok en svært viktig seier i kampen om en topp fire-plass.

  Samtidig er det nå Manchester City som fører an i Premier League. Med seks runder igjen leder de regjerende mesterne med to poeng ned til Arsenal og Liverpool.

  Arsenal-manager Mikel Arteta sier til VG at Ødegaard «følte på noe» og at nordmannen derfor ikke kunne fortsette.

  Ødegaard
  Foto: Reuters
 • Hjemmespøkelset fortsatte for Vålerenga: – De er forhekset

  Nok en gang måtte tusenvis av Vålerenga-supportere se laget i sitt hjerte gå av banen uten seier. Søndag røk de 1-3 mot Stabæk i 1. divisjon.

  Sist Oslo-klubben vant på hjemmebane, var 17. september over Aalesund. Siden den gang har de spilt sju kamper uten seier.

  – Man må se litt bak resultatene, men så må vi prøve å vinne her snart, sa en oppgitt Vegar Eggen Hedenstad til TV 2.

  – Det er ikke sånn at vi tenker på statistikken. Vi gleder oss til kamp, fortsatte han.

  To scoringer på to minutter fra Kasper Pedersen var det som vippet søndagens oppgjør i Stabæks favør. Totalt mot spillets gang.

  – Det er fantastisk, det er en skikkelig god følelse, sa tomålsscoreren til TV 2.

  Vålerenga står dermed med bare én seier etter tre serierunder i 1. divisjon. Det i en sesong hvor kun opprykk er godt nok.

  Stabæk topper på sin side tabellen med sju av ni mulige poeng. (NTB)

  Vålerenga
  Foto: NTB

Sendeplan

Kl. Program Kanal