Hopp til innhold

Johansen stilnet kritikerne: – Tolk det som dere vil

ULLEVAAL (NRK): Stefan Johansen (27) har fått minimalt med spilletid i Fulham denne sesongen, men mot Kypros briljerte den norske kapteinen og ga kritikerne svar på tiltale.

A-landslag fotball menn 2018 Norge-Kypros

SCORET TO: Stefan Johansen scoret Norges første mål etter 20 minutter mot Kypros, og gjorde dette tegnet under feiringen.

Foto: Terje Pedersen / NTB scanpix

Laster innhold, vennligst vent..

– I fotball handler det om å gripe sjansen når man får muligheten, sa Stefan Johansen til NRK dagen før landskampen mot Kypros.

Han har ikke startet én kamp for Fulham i Premier League så langt denne sesongen, og har måttet tåle spørsmål hele uka om han frykter å bli satt ut av det norske landslaget.

Mot Kypros ga Johansen klart svar på tiltale. Han grep den muligheten han snakket om.

For etter 20 minutter løp Norges kaptein inn en langpasning, gjorde resten selv og dunket ballen i nettaket. Og like før pause løftet han et frispark fra 17 meter over muren og inn i keeperhjørnet.

– Det var godt. Jeg vil jo hjelpe laget med mål, og det er de som lager tre poeng, sier Johansen til NRK etter 2-0-seieren i den første kampen i nasjonsligaen.

– Tolk det som dere vil

Om at noen mente han kanskje burde blitt vraket i forkant av oppgjøret, bryr han seg lite om.

– Jeg lar ikke slikt påvirke meg. Folk får få mene hva de vil. Jeg følte jeg svarte på tiltale i dag, sier 27-åringen til TV 2.

– Stefan var god i dag, og det er derfor han starter. Han er en veldig klok spiller og har mye erfaring. I første kamp i Nations League var det mye som talte for ham. Han er alltid god for laget, men jeg ville nok ikke gjettet at han skulle bli tomålsscorer, sier landslagssjef Lars Lagerbäck med et smil på pressekonferansen.

Hva Johansen mente med å holde begge pekefingrene bak ørene etter den første scoringen, ville han derimot ikke fortelle.

– Dere får tolke feiringen som dere vil, sier Johansen til NRK og gliser.

– Du merket det på ham at det betydde mer enn bare en scoring. Han er i en situasjon hvor han får lite spilletid, og over tid har også Lagerbäck sagt at det ikke holder over tid, men det hjelper å levere scoringer på måten han gjorde, selv om han fikk litt hjelp av keeper på den andre, sier NRKs ekspert Carl-Erik Torp. .

Fra skade til scoringer

A-landslag fotball menn 2018 Norge-Kypros

KAPTEIN MED STOR K: Stefan Johansens andre scoring kom på et frispark.

Foto: Terje Pedersen / NTB scanpix

Johansen ble taklet og ble liggende nede etter bare ett minutt på Ullevaal, men englandsproffen ristet og iset av seg smertene i foten og kom seg på beina.

Deretter kjørte Norge over Kypros de første 45 minuttene. Flere av de norske spillerne var frempå foran mål, men det var altså mannen fra Vardø som skulle stå for målene.

Før kampen uttalte han at han til tross for bare å ha startet en ligacupkamp for Fulham denne sesongen, så var han full av selvtillit i landslagstrøya.

– Det er som å skru to år tilbake i tid, da jeg kom til Fulham. Vi henter enormt med spillere i nesten hvert overgangsvindu, så da er det naturlig at treneren vil prøve litt for å finne ut hva som fungerer best mulig. Jeg har en god dialog med treneren også. Vi har pratet mye, og jeg henger ikke med hodet. Jeg vet at jeg får muligheten, sa han til NRK.

Byttet ut

Selv var han ikke redd for å bli satt ut av det norske laget.

– Lars og jeg har også en bra dialog. Det er likt for alle, og anser han at ikke nok spilletid, så… Vi har fått en ganske «tight » gruppe hvor alle støtter alle, så jeg vil gjøre mitt uansett om jeg spiller eller ikke, fortalte Johansen.

A-landslag fotball menn 2018 Norge-Kypros

BYTTET UT: Landslagssjef Lars Lagerbäck takker Stefan Johansen når han byttes ut etter 71 minutter. På søndag venter Bulgaria for Norge.

Foto: Terje Pedersen / NTB scanpix

Da han ble byttet ut etter 71 minutter sto det fortsatt 2–0 til Norge, selv om Kypros kom bedre med i kampen i den andre omgangen.

Til tross for flere store muligheter begge veier, endte åpningskampen i nyinnvinningen Nations League med 2–0 til Norge.

– De hadde ikke så mye å by på, og vi burde scoret både tre og fire. Takket være Stefan så får vi tre poeng, sier Joshua King, som hadde flere store sjanser.

– Det var en jobb som skulle gjøres og vi var soleklare på at vi skulle ha tre poeng i dag. Andre omgang er under pari fra vår del, men det blir kanskje litt sånn når man leder 2–0. Det pleier å skje, selv om jeg ikke har noe svar på det. Nå er det Bulgaria på søndag, sier Norges kaptein.

 • Bulgaria slo Slovenia 2-1 på bortebane i Norges gruppe.
Laster innhold, vennligst vent..

Sportsnyheter

Messi passerte ellevill Maradona-statistikk: – Det er fotballens trollmann

Jubileum, scoring og passering av legende var noen av nøkkelordene i det som ble en festaften for Lionel Messi. Argentina er klare for VM-kvartfinale etter 2-1-seier over Australia.

Siste nytt

 • Hovland briljerer – i soleklar ledelse

  Viktor Hovland imponerte stort på tredje dag av Hero World Challenge i Bahamas.

  Hovland ledet turneringen før lørdagens spill og fulgte opp på mesterlig vis med flere elleville runder og hele ti birdier.

  – Jeg har aldri sett ham bedre. I dag har alt gått, sa Discovery-kommentator Henrik Bjørnstad.

  – Det er så rått det han viser nå. Det er nesten så jeg drømmer, fortsatte Discovery-kommentator Per Haugsrud.

  Med ti birdier og to bogey gikk Hovland en runde på åtte slag under par. Nordmannen ligger 13 slag under par, etterfulgt av amerikanske Scottie Scheffler med tre slag bak.

  Hovland går med det inn i turneringens siste dag med en komfortabel ledelse og kan gjenta fjorårets seier i turneringen.

  Hero World Challenge arrangeres av golflegenden Tiger Woods, med 20 deltakere.

  Hovland
  Foto: MIKE EHRMANN / AFP
 • Pelé fra sykesenga: – Tusen takk for alt

  Fotballegenden Pelé har i lengre tid slitt med kreftsykdom og ligger nå på pallitativ avdeling og får lindrende behandling på sykehus i Sao Paolo.

  I et innlegg på Instagram lørdag kveld kommer han med en oppdatering.

  «Mine venner, jeg vil holde alle rolige og positive. Jeg er sterk, med mye håp og følger behandlingen min som vanlig. Jeg vil takke hele lege- og sykepleieteamet for all omsorg jeg har fått,» skriver han i innlegget.

  Han skriver videre at han har stor tro på Gud og at alle kjærlige budskap han har mottatt holder han full av energi, og ikke minst å se Brasil i verdensmesterskapet.

  – Tusen takk for alt, avslutter han.

  Pele VM
  Foto: FRANCK FIFE / AFP
 • Mowinckel topp ti da Goggia tok andre seier på to dager

  Ingen klarte å hamle opp med Sofia Goggia i kvinnenes utforrenn i Lake Louise. Italieneren tok sin andre utforseier på to dager.

  For de tre norske ble det ikke topplasseringer, men Ragnhild Mowinckel klarte å snike seg innenfor topp ti, 1,17 sekunder bak Goggia. Niendeplassen er det beste hun har gjort i utfor i Lake Louise i løpet av karrieren.

  Kajsa Vickhoff Lie, som fredag gjorde comeback etter et nesten to år langt skadeavbrekk, fikk det heller ikke helt til å stemme og endte på 30.-plass.

  Den ferskeste av de tre, Inni Wembstad, har ikke lang fartstid i verdenscupen, men leverte et og et halvt sekund bedring fra rennet på fredag. Wembstad endte til slutt på 39.-plass.

  Alpine Skiing: Lake Louise Audi FIS Ski World Cup - Downhill - Women
  Foto: Sergei Belski / Reuters

Sendeplan

Kl. Program Kanal
Sport
Spiller nå
Er Ola Lunde og fotball den perfekte kombinasjonen? 00:51
Neste