Johansen stilnet kritikerne: – Tolk det som dere vil

ULLEVAAL (NRK): Stefan Johansen (27) har fått minimalt med spilletid i Fulham denne sesongen, men mot Kypros briljerte den norske kapteinen og ga kritikerne svar på tiltale.

A-landslag fotball menn 2018 Norge-Kypros

SCORET TO: Stefan Johansen scoret Norges første mål etter 20 minutter mot Kypros, og gjorde dette tegnet under feiringen.

Foto: Terje Pedersen / NTB scanpix

Laster innhold, vennligst vent..

– I fotball handler det om å gripe sjansen når man får muligheten, sa Stefan Johansen til NRK dagen før landskampen mot Kypros.

Han har ikke startet én kamp for Fulham i Premier League så langt denne sesongen, og har måttet tåle spørsmål hele uka om han frykter å bli satt ut av det norske landslaget.

Mot Kypros ga Johansen klart svar på tiltale. Han grep den muligheten han snakket om.

For etter 20 minutter løp Norges kaptein inn en langpasning, gjorde resten selv og dunket ballen i nettaket. Og like før pause løftet han et frispark fra 17 meter over muren og inn i keeperhjørnet.

– Det var godt. Jeg vil jo hjelpe laget med mål, og det er de som lager tre poeng, sier Johansen til NRK etter 2-0-seieren i den første kampen i nasjonsligaen.

– Tolk det som dere vil

Om at noen mente han kanskje burde blitt vraket i forkant av oppgjøret, bryr han seg lite om.

– Jeg lar ikke slikt påvirke meg. Folk får få mene hva de vil. Jeg følte jeg svarte på tiltale i dag, sier 27-åringen til TV 2.

– Stefan var god i dag, og det er derfor han starter. Han er en veldig klok spiller og har mye erfaring. I første kamp i Nations League var det mye som talte for ham. Han er alltid god for laget, men jeg ville nok ikke gjettet at han skulle bli tomålsscorer, sier landslagssjef Lars Lagerbäck med et smil på pressekonferansen.

Hva Johansen mente med å holde begge pekefingrene bak ørene etter den første scoringen, ville han derimot ikke fortelle.

– Dere får tolke feiringen som dere vil, sier Johansen til NRK og gliser.

– Du merket det på ham at det betydde mer enn bare en scoring. Han er i en situasjon hvor han får lite spilletid, og over tid har også Lagerbäck sagt at det ikke holder over tid, men det hjelper å levere scoringer på måten han gjorde, selv om han fikk litt hjelp av keeper på den andre, sier NRKs ekspert Carl-Erik Torp. .

Fra skade til scoringer

A-landslag fotball menn 2018 Norge-Kypros

KAPTEIN MED STOR K: Stefan Johansens andre scoring kom på et frispark.

Foto: Terje Pedersen / NTB scanpix

Johansen ble taklet og ble liggende nede etter bare ett minutt på Ullevaal, men englandsproffen ristet og iset av seg smertene i foten og kom seg på beina.

Deretter kjørte Norge over Kypros de første 45 minuttene. Flere av de norske spillerne var frempå foran mål, men det var altså mannen fra Vardø som skulle stå for målene.

Før kampen uttalte han at han til tross for bare å ha startet en ligacupkamp for Fulham denne sesongen, så var han full av selvtillit i landslagstrøya.

– Det er som å skru to år tilbake i tid, da jeg kom til Fulham. Vi henter enormt med spillere i nesten hvert overgangsvindu, så da er det naturlig at treneren vil prøve litt for å finne ut hva som fungerer best mulig. Jeg har en god dialog med treneren også. Vi har pratet mye, og jeg henger ikke med hodet. Jeg vet at jeg får muligheten, sa han til NRK.

Byttet ut

Selv var han ikke redd for å bli satt ut av det norske laget.

– Lars og jeg har også en bra dialog. Det er likt for alle, og anser han at ikke nok spilletid, så… Vi har fått en ganske «tight » gruppe hvor alle støtter alle, så jeg vil gjøre mitt uansett om jeg spiller eller ikke, fortalte Johansen.

A-landslag fotball menn 2018 Norge-Kypros

BYTTET UT: Landslagssjef Lars Lagerbäck takker Stefan Johansen når han byttes ut etter 71 minutter. På søndag venter Bulgaria for Norge.

Foto: Terje Pedersen / NTB scanpix

Da han ble byttet ut etter 71 minutter sto det fortsatt 2–0 til Norge, selv om Kypros kom bedre med i kampen i den andre omgangen.

Til tross for flere store muligheter begge veier, endte åpningskampen i nyinnvinningen Nations League med 2–0 til Norge.

– De hadde ikke så mye å by på, og vi burde scoret både tre og fire. Takket være Stefan så får vi tre poeng, sier Joshua King, som hadde flere store sjanser.

– Det var en jobb som skulle gjøres og vi var soleklare på at vi skulle ha tre poeng i dag. Andre omgang er under pari fra vår del, men det blir kanskje litt sånn når man leder 2–0. Det pleier å skje, selv om jeg ikke har noe svar på det. Nå er det Bulgaria på søndag, sier Norges kaptein.

 • Bulgaria slo Slovenia 2-1 på bortebane i Norges gruppe.
Laster innhold, vennligst vent..

Siste nytt

 • Lillehammer slo Oilers

  Stavanger Oilers gikk på sitt første tap i ordinær spilletid i årets sesong da Lillehammer vant 5-2 på hjemmebane. Stavangerklubben leder eliteserien i ishockey suverent. Lillehammer klatret til tredjeplass på tabellen.

  Hockey Classic Lillehammer
  Foto: Geir Olsen / NTB scanpix
 • Wales klare for EM

  Aaron Ramsey scoret begge målene da Wales slo Ungarn 2-0, og tok seg til EM i fotball i 2020. Waliserne måtte vinne for å ta seg til mesterskapet, og knep EM-plassen foran Slovakia og Ungarn.

  Wales
  Foto: Paul Ellis / AFP
 • Byåsen Håndball må kutte

  Byåsen Håndball Elite fristiller tre av spillerne og innfører lønnskutt på resten. Klubben går ca. to millioner i underskudd, melder Adresseavisen. Byåsen ligger på tredjeplass i kvinnenes eliteserie.

  Ida Alstad, Byåsen håndball
  Foto: Bent Lindsetmo/NRK

Sendeplan

Kl. Program Kanal