Johansen stilnet kritikerne: – Tolk det som dere vil

ULLEVAAL (NRK): Stefan Johansen (27) har fått minimalt med spilletid i Fulham denne sesongen, men mot Kypros briljerte den norske kapteinen og ga kritikerne svar på tiltale.

A-landslag fotball menn 2018 Norge-Kypros

SCORET TO: Stefan Johansen scoret Norges første mål etter 20 minutter mot Kypros, og gjorde dette tegnet under feiringen.

Foto: Terje Pedersen / NTB scanpix

Laster innhold, vennligst vent..

– I fotball handler det om å gripe sjansen når man får muligheten, sa Stefan Johansen til NRK dagen før landskampen mot Kypros.

Han har ikke startet én kamp for Fulham i Premier League så langt denne sesongen, og har måttet tåle spørsmål hele uka om han frykter å bli satt ut av det norske landslaget.

Mot Kypros ga Johansen klart svar på tiltale. Han grep den muligheten han snakket om.

For etter 20 minutter løp Norges kaptein inn en langpasning, gjorde resten selv og dunket ballen i nettaket. Og like før pause løftet han et frispark fra 17 meter over muren og inn i keeperhjørnet.

– Det var godt. Jeg vil jo hjelpe laget med mål, og det er de som lager tre poeng, sier Johansen til NRK etter 2-0-seieren i den første kampen i nasjonsligaen.

– Tolk det som dere vil

Om at noen mente han kanskje burde blitt vraket i forkant av oppgjøret, bryr han seg lite om.

– Jeg lar ikke slikt påvirke meg. Folk får få mene hva de vil. Jeg følte jeg svarte på tiltale i dag, sier 27-åringen til TV 2.

– Stefan var god i dag, og det er derfor han starter. Han er en veldig klok spiller og har mye erfaring. I første kamp i Nations League var det mye som talte for ham. Han er alltid god for laget, men jeg ville nok ikke gjettet at han skulle bli tomålsscorer, sier landslagssjef Lars Lagerbäck med et smil på pressekonferansen.

Hva Johansen mente med å holde begge pekefingrene bak ørene etter den første scoringen, ville han derimot ikke fortelle.

– Dere får tolke feiringen som dere vil, sier Johansen til NRK og gliser.

– Du merket det på ham at det betydde mer enn bare en scoring. Han er i en situasjon hvor han får lite spilletid, og over tid har også Lagerbäck sagt at det ikke holder over tid, men det hjelper å levere scoringer på måten han gjorde, selv om han fikk litt hjelp av keeper på den andre, sier NRKs ekspert Carl-Erik Torp. .

Fra skade til scoringer

A-landslag fotball menn 2018 Norge-Kypros

KAPTEIN MED STOR K: Stefan Johansens andre scoring kom på et frispark.

Foto: Terje Pedersen / NTB scanpix

Johansen ble taklet og ble liggende nede etter bare ett minutt på Ullevaal, men englandsproffen ristet og iset av seg smertene i foten og kom seg på beina.

Deretter kjørte Norge over Kypros de første 45 minuttene. Flere av de norske spillerne var frempå foran mål, men det var altså mannen fra Vardø som skulle stå for målene.

Før kampen uttalte han at han til tross for bare å ha startet en ligacupkamp for Fulham denne sesongen, så var han full av selvtillit i landslagstrøya.

– Det er som å skru to år tilbake i tid, da jeg kom til Fulham. Vi henter enormt med spillere i nesten hvert overgangsvindu, så da er det naturlig at treneren vil prøve litt for å finne ut hva som fungerer best mulig. Jeg har en god dialog med treneren også. Vi har pratet mye, og jeg henger ikke med hodet. Jeg vet at jeg får muligheten, sa han til NRK.

Byttet ut

Selv var han ikke redd for å bli satt ut av det norske laget.

– Lars og jeg har også en bra dialog. Det er likt for alle, og anser han at ikke nok spilletid, så… Vi har fått en ganske «tight » gruppe hvor alle støtter alle, så jeg vil gjøre mitt uansett om jeg spiller eller ikke, fortalte Johansen.

A-landslag fotball menn 2018 Norge-Kypros

BYTTET UT: Landslagssjef Lars Lagerbäck takker Stefan Johansen når han byttes ut etter 71 minutter. På søndag venter Bulgaria for Norge.

Foto: Terje Pedersen / NTB scanpix

Da han ble byttet ut etter 71 minutter sto det fortsatt 2–0 til Norge, selv om Kypros kom bedre med i kampen i den andre omgangen.

Til tross for flere store muligheter begge veier, endte åpningskampen i nyinnvinningen Nations League med 2–0 til Norge.

– De hadde ikke så mye å by på, og vi burde scoret både tre og fire. Takket være Stefan så får vi tre poeng, sier Joshua King, som hadde flere store sjanser.

– Det var en jobb som skulle gjøres og vi var soleklare på at vi skulle ha tre poeng i dag. Andre omgang er under pari fra vår del, men det blir kanskje litt sånn når man leder 2–0. Det pleier å skje, selv om jeg ikke har noe svar på det. Nå er det Bulgaria på søndag, sier Norges kaptein.

 • Bulgaria slo Slovenia 2-1 på bortebane i Norges gruppe.
Laster innhold, vennligst vent..

Siste nytt

 • Ledet New York City til finale

  Ronny Deila er én finalekamp unna å gjøre New York City til MLS-mester i fotball. Søndag ble det 2-1-seier mot et hardt koronarammet Philadelphia Union.

  Dette er klubbens første finale noensinne.

  Talles Magno avgjorde semifinalen med sin matchvinnerscoring i det 88. minutt. Dermed vant Deilas lag den østlige avdelingen i MLS-sluttspillet, og førstkommende søndag kan New York City krone det med en tittel i finalen mot Portland Timbers.

  Det var målløst til pause, men etter litt over en time tok Philadelphia Union ledelsen etter Alexander Callens' selvmål. To minutter senere utlignet Maxi Moralez.

  Eliteserien fotball Vålerenga - Brann. 1-0
  Foto: Berit Roald / NTB
 • Lorentzen nære verdenscuppallen

  Håvard Holmefjord Lorentzen har hatt en tung sesongstart, men søndag kviknet han til med fjerdeplass på 1000 meter i verdenscupen på skøyter i Salt Lake City.

  Bergenseren klokket inn til 1.07,00 og endte fire hundredeler bak Hein Otterspeer på tredjeplass. Pallen besto bare av nederlandske løpere. Thomas Krol vant foran Kjeld Nuis med tiden 1.06,44.

  Prestasjonen er en opptur for Lorentzen. Inntil søndag hadde 29-åringen denne sesongen vært langt unna de beste. For to uker siden ble han bare nummer 14 på 1000-meteren i Stavanger.

  Lorentzen tok i 2018 OL-sølv på distansen, mens han ble mester på 500 meter.

  World Cup Skøyter
  Foto: CARINA JOHANSEN / NTB
 • Utforrenn avlyst grunnet sterk vind

  Verdenscuprennet i utfor for herrer er avlyst på grunn av sterk vind. Rennet ble utsatt tre ganger, før juryen kl. 21 fattet en endelig avgjørelse om å avlyse rennet.

  Aleksander Aamodt Kilde var favoritt før søndagens utfor etter at han vant både fredagens super-G og lørdagens utfor, og kunne dermed tatt sin tredje verdenscupseier på rad. Søndagens avlysning gjør at det ikke er mulig.

  WCUP Mens Downhill Skiing
  Foto: Robert F. Bukaty / AP

Sendeplan

Kl. Program Kanal