Kristoffersen om Hirschers utklassing: – Jeg skulle vært født fem år senere

WENGEN/OSLO (NRK): Storfavoritten Marcel Hirscher (28) vant med nesten ett sekund over Henrik Kristoffersen (23), som kjørte inn til nok en andreplass.

SKI-ALPINE-WORLD-MEN

2.-PLASS IGJEN: Henrik Kristoffersen tok nok en 2.-plass. Han var nesten ett sekund bak Marcel Hirscher.

Foto: FABRICE COFFRINI / AFP

Laster innhold, vennligst vent..

Henrik Kristoffersen kjørte alt han hadde i andre omgang, men det holdt ikke til å tukte verdens beste alpinist, Marcel Hirscher. Østerrikeren tok dermed sin femte strake seier.

Hirscher gjorde to feil i finaleomgangen, men suste likevel ned til en soleklar seier. Han slo Kristoffersen med 93 hundredels sekund.

– Jeg var for langt bak i første omgang, og da må jeg prøve alt jeg har i andre omgang. Hirscher er bare bedre for øyeblikket. Sånn er det bare, sier Kristoffersen til NRK.

– Det kuleste er den dagen du slår ham

Kristoffersen har vært på verdenscuppallen hele ti ganger denne sesongen uten å vinne. Sju av dem har vært andreplasser.

– Det er bedre å være på pallen nesten hver gang, som jeg har vært, enn å vinne en gang iblant, sier Kristoffersen

– Det er ingen som har vært bedre teknisk enn Hirscher siden Ingemar Stenmark. Jeg skulle vært født fem år senere, smiler 23-åringen.

Kristoffersen setter pris på å konkurrere mot de beste i verden, og vil gjøre alt han kan for å prøve å slå Hirscher.

– Det kuleste er den dagen du slår ham. Det er ingen bedre enn ham for øyeblikket, men vi skal kjempe alt vi kan for å bli det.

ALPINE-SKIING/MEN

VANT IGJEN: Ingen kunne slå Marcel Hirscher i Wengen søndag. Han vant med nesten ett sekund over Henrik Kristoffersen.

Foto: DENIS BALIBOUSE / Reuters

– Det er godt å ha Henrik å konkurrere mot, fordi de siste årene har han vist oss hva som er mulig å klare i slalåm. For øyeblikket funker alt bra for meg personlig, men det er bare et spørsmål om tid før Henrik tar førsteplassen, sier Hirscher.

På skuddhold

Kristoffersen lå på tredjeplass før finaleomgangen i den tradisjonsrike Wengen-slalåmen. Kristoffersen kjørte en solid første omgang og var 59 hundredels sekund bak Marcel Hirscher.

Leif Kristian Nestvold-Haugen (30) lå på en fjerdeplass rett bak Kristoffersen etter første omgang, og endte til slutt på en sterk femteplass.

SKI-ALPINE-WORLD-MEN-SLALOM

FORNØYD: Leif Kristian Nestvold-Haugen var fornøyd med femteplassen i Wengen.

Foto: FABRICE COFFRINI / AFP

– Utrolig deilig å få et godt resultat. Jeg skulle gjerne kommet ned og tatt ledelsen, men alt i alt kjempet jeg og ga gass. Jeg hadde fjoråret litt i bakhodet, så jeg «safet» litt. Hirscher var det ikke noe å gjøre med i dag, sier Nestvold-Haugen.

– Det er moro å kunne si at man har konkurrert mot kanskje tidenes beste alpinist, sier 30-åringen.

Jonathan Nordbotten kjørte ut i finaleomgangen. Han var på 16.-plass etter første omgang, mens Sebastian Foss Solevåg tok seg opp fra 17.- til 15.-plass.

Siste nytt

 • Ventura klarte ikke cuten

  Kristoffer Ventura gikk fem slag under par på den andre dagen av PGA-turneringen i Georgia i USA. Det holdt likevel ikke til videre spill.

  24-åringen ødela nemlig langt på vei turneringen da han torsdag åpnet med å være seks slag over par etter to hull på åpningsrunden. Nordmannen reddet seg til slutt noe inn og endte tre slag over par.

  Etter en bedre dag fredag endte Ventura på to slag under par etter to dager. Det var ikke nok til å klare cuten og sikre spill videre i helgen.

  A Military Tribute At The Greenbrier - Round One
  Foto: Jared C. Tilton / AFP
 • Forfang vraka til laghopp

  Johann André Forfang er vraka til lagkonkurransen under sesongopninga i Wisla laurdag. Han leverte dårlegast i kvalifiseringa på fredag, der han enda på ein 32.plass. Robert Johansson, Thomas Aasen Markeng, Marius Lindvik og Daniel André Tande hoppar for Norge.

  Tande og Forfang
  Foto: Tore Meek / NTB scanpix

Sendeplan

Kl. Program Kanal