Kristoffersen om Hirschers utklassing: – Jeg skulle vært født fem år senere

WENGEN/OSLO (NRK): Storfavoritten Marcel Hirscher (28) vant med nesten ett sekund over Henrik Kristoffersen (23), som kjørte inn til nok en andreplass.

SKI-ALPINE-WORLD-MEN

2.-PLASS IGJEN: Henrik Kristoffersen tok nok en 2.-plass. Han var nesten ett sekund bak Marcel Hirscher.

Foto: FABRICE COFFRINI / AFP

Laster innhold, vennligst vent..

Henrik Kristoffersen kjørte alt han hadde i andre omgang, men det holdt ikke til å tukte verdens beste alpinist, Marcel Hirscher. Østerrikeren tok dermed sin femte strake seier.

Hirscher gjorde to feil i finaleomgangen, men suste likevel ned til en soleklar seier. Han slo Kristoffersen med 93 hundredels sekund.

– Jeg var for langt bak i første omgang, og da må jeg prøve alt jeg har i andre omgang. Hirscher er bare bedre for øyeblikket. Sånn er det bare, sier Kristoffersen til NRK.

– Det kuleste er den dagen du slår ham

Kristoffersen har vært på verdenscuppallen hele ti ganger denne sesongen uten å vinne. Sju av dem har vært andreplasser.

– Det er bedre å være på pallen nesten hver gang, som jeg har vært, enn å vinne en gang iblant, sier Kristoffersen

– Det er ingen som har vært bedre teknisk enn Hirscher siden Ingemar Stenmark. Jeg skulle vært født fem år senere, smiler 23-åringen.

Kristoffersen setter pris på å konkurrere mot de beste i verden, og vil gjøre alt han kan for å prøve å slå Hirscher.

– Det kuleste er den dagen du slår ham. Det er ingen bedre enn ham for øyeblikket, men vi skal kjempe alt vi kan for å bli det.

ALPINE-SKIING/MEN

VANT IGJEN: Ingen kunne slå Marcel Hirscher i Wengen søndag. Han vant med nesten ett sekund over Henrik Kristoffersen.

Foto: DENIS BALIBOUSE / Reuters

– Det er godt å ha Henrik å konkurrere mot, fordi de siste årene har han vist oss hva som er mulig å klare i slalåm. For øyeblikket funker alt bra for meg personlig, men det er bare et spørsmål om tid før Henrik tar førsteplassen, sier Hirscher.

På skuddhold

Kristoffersen lå på tredjeplass før finaleomgangen i den tradisjonsrike Wengen-slalåmen. Kristoffersen kjørte en solid første omgang og var 59 hundredels sekund bak Marcel Hirscher.

Leif Kristian Nestvold-Haugen (30) lå på en fjerdeplass rett bak Kristoffersen etter første omgang, og endte til slutt på en sterk femteplass.

SKI-ALPINE-WORLD-MEN-SLALOM

FORNØYD: Leif Kristian Nestvold-Haugen var fornøyd med femteplassen i Wengen.

Foto: FABRICE COFFRINI / AFP

– Utrolig deilig å få et godt resultat. Jeg skulle gjerne kommet ned og tatt ledelsen, men alt i alt kjempet jeg og ga gass. Jeg hadde fjoråret litt i bakhodet, så jeg «safet» litt. Hirscher var det ikke noe å gjøre med i dag, sier Nestvold-Haugen.

– Det er moro å kunne si at man har konkurrert mot kanskje tidenes beste alpinist, sier 30-åringen.

Jonathan Nordbotten kjørte ut i finaleomgangen. Han var på 16.-plass etter første omgang, mens Sebastian Foss Solevåg tok seg opp fra 17.- til 15.-plass.

Siste nytt

 • City stilte med 35-årig debutant

  Ferrán Torres gjorde hattrick i Manchester Citys 4-3-seier borte mot Newcastle fredag. Torres scoret vinnermålet på en returball etter 66 minutter. City stilte med keeper Scott Carson, som spilte sin første kamp for de lyseblå. Oppgjøret var faktisk engelskmannens første Premier League-kamp siden 2011.

  Premier League - Newcastle United v Manchester City
  Foto: Scott Heppell / Reuters
 • Vellykket operasjon for Pedersen

  Skøyteprofilen Sverre Lunde Pedersen ble fredag kveld operert for to mindre brudd i venstrehånden og et brudd i høyre underarm.

  Det opplyser Norges Skøyteforbund i en pressemelding.

  Operasjonen ble gjennomført på Ullevål sykehus. Pedersen har også fått påvist et mindre brudd i kinnbeinet.

  28-åringen har i tillegg en rift i leveren. Han blir liggende på sykehus til videre observasjon. Skaden i leveren er fortsatt under kontroll og stabil.

  Osingen pådro seg skadene i en sykkelulykke ved Nesvatn i Fyresdal kommune i Vestfold og Telemark torsdag ettermiddag.

  Netherlands Speed Skating European Championships
  Foto: Peter Dejong / AP
 • Ventura raste nedover listene

  Kristoffer Ventura fikk PGA-turneringen i Texas ødelagt under første halvdel av fredagens runde. Det blir neppe helgespill på den norske golfproffen.

  Torsdag avsluttet Ventura forrykende med fem strake birdier og én eagle. Det tok ham opp til en delt 19.-plass. Dagen etter så han ut til å fortsette der han slapp, men etter birdien på først hull kom nedturene tett.

  De sju neste hullene ga hele fem bogeyer. Ventura kom aldri helt til hektene igjen etter marerittrekken. 26-åringen gikk fredagens runde to slag over par.

  Cutgrensen ligger an til å være på fem slag under par. Etter to runder er Ventura ett slag unna. Dermed går det mot nok en PGA-helg der han ikke er kvalifisert for videre spill. (NTB)

  Ventura-nedtur
  Foto: Gerald Herbert / AP

Sendeplan

Kl. Program Kanal