NRK Meny
Normal

Kristoffersen om Hirschers utklassing: – Jeg skulle vært født fem år senere

WENGEN/OSLO (NRK): Storfavoritten Marcel Hirscher (28) vant med nesten ett sekund over Henrik Kristoffersen (23), som kjørte inn til nok en andreplass.

SKI-ALPINE-WORLD-MEN

2.-PLASS IGJEN: Henrik Kristoffersen tok nok en 2.-plass. Han var nesten ett sekund bak Marcel Hirscher.

Foto: FABRICE COFFRINI / AFP

Laster innhold, vennligst vent..

Henrik Kristoffersen kjørte alt han hadde i andre omgang, men det holdt ikke til å tukte verdens beste alpinist, Marcel Hirscher. Østerrikeren tok dermed sin femte strake seier.

Hirscher gjorde to feil i finaleomgangen, men suste likevel ned til en soleklar seier. Han slo Kristoffersen med 93 hundredels sekund.

– Jeg var for langt bak i første omgang, og da må jeg prøve alt jeg har i andre omgang. Hirscher er bare bedre for øyeblikket. Sånn er det bare, sier Kristoffersen til NRK.

– Det kuleste er den dagen du slår ham

Kristoffersen har vært på verdenscuppallen hele ti ganger denne sesongen uten å vinne. Sju av dem har vært andreplasser.

– Det er bedre å være på pallen nesten hver gang, som jeg har vært, enn å vinne en gang iblant, sier Kristoffersen

– Det er ingen som har vært bedre teknisk enn Hirscher siden Ingemar Stenmark. Jeg skulle vært født fem år senere, smiler 23-åringen.

Kristoffersen setter pris på å konkurrere mot de beste i verden, og vil gjøre alt han kan for å prøve å slå Hirscher.

– Det kuleste er den dagen du slår ham. Det er ingen bedre enn ham for øyeblikket, men vi skal kjempe alt vi kan for å bli det.

ALPINE-SKIING/MEN

VANT IGJEN: Ingen kunne slå Marcel Hirscher i Wengen søndag. Han vant med nesten ett sekund over Henrik Kristoffersen.

Foto: DENIS BALIBOUSE / Reuters

– Det er godt å ha Henrik å konkurrere mot, fordi de siste årene har han vist oss hva som er mulig å klare i slalåm. For øyeblikket funker alt bra for meg personlig, men det er bare et spørsmål om tid før Henrik tar førsteplassen, sier Hirscher.

På skuddhold

Kristoffersen lå på tredjeplass før finaleomgangen i den tradisjonsrike Wengen-slalåmen. Kristoffersen kjørte en solid første omgang og var 59 hundredels sekund bak Marcel Hirscher.

Leif Kristian Nestvold-Haugen (30) lå på en fjerdeplass rett bak Kristoffersen etter første omgang, og endte til slutt på en sterk femteplass.

SKI-ALPINE-WORLD-MEN-SLALOM

FORNØYD: Leif Kristian Nestvold-Haugen var fornøyd med femteplassen i Wengen.

Foto: FABRICE COFFRINI / AFP

– Utrolig deilig å få et godt resultat. Jeg skulle gjerne kommet ned og tatt ledelsen, men alt i alt kjempet jeg og ga gass. Jeg hadde fjoråret litt i bakhodet, så jeg «safet» litt. Hirscher var det ikke noe å gjøre med i dag, sier Nestvold-Haugen.

– Det er moro å kunne si at man har konkurrert mot kanskje tidenes beste alpinist, sier 30-åringen.

Jonathan Nordbotten kjørte ut i finaleomgangen. Han var på 16.-plass etter første omgang, mens Sebastian Foss Solevåg tok seg opp fra 17.- til 15.-plass.

Siste nytt

 • Topptrioen vann i 1. div.

  Alle fire topplaga vann i 1. divisjon søndag, og AaFK leier med fire poeng på Sogndal og Mjøndalen. I botnen passerte Florø Strømmen.

  Resultat: HamKam - Sogndal 1-3, Florø - Jerv 3-2, Levanger - Mjøndalen 0-4, Notodden - Kongsvinger 1-2, Sandnes Ulf - Aalesund 1-2, Strømmen - Tromsdalen 1-3, Åsane - Ull/Kisa 1-5.

 • Svenskene beskyldt for spionasje

  En svensk trener ble kastet ut av stadion da han fulgte Sør-Korea under deres VM-treningsleir i Østerrike. Nå beskyldes Sverige for urent spill og spionasje.

  Den svenske landslagssjefen Janne Andersson sier at en i trenerapparatet skulle følge sørkoreanernes trening, men at han ikke var klar over at treningen var lukket.

  – Treneren forlot stadion da han ble bedt om å gå, men fulgte treningen fra litt lenger distanse, sier svensken, ifølge AP.

  Janne Andersson
  Foto: Dimitar Dilkoff / AFP
 • FIFA fornøyd med VAR-debuten i VM

  Det internasjonale fotballforbundet (FIFA) har uttalt at det er fornøyd med videodømmingsverktøyet VARs første avgjørelser i VM.

  En talsmann uttalte søndag at forbundet er «svært fornøyd» med hvilke avgjørelser som ble tatt dagen i forveien.

  – Alt gikk som det skulle gjøre. Vi håper det fortsetter på denne måten, fortsatte talsmannen.

  TOPSHOT-FBL-WC-2018-MATCH5-FRA-AUS
  Foto: LUIS ACOSTA / AFP

Sendeplan

Kl. Program Kanal
Morgensport og musikk
Morgensport og musikk
Morgensport og musikk
Morgensport og musikk
Morgensport og musikk
NRK Sport Live
NRK Sport Live
FIFA Fotball-VM 2018: VM-studio
FIFA Fotball-VM 2018: Sverige - Sør-Korea
FIFA Fotball-VM 2018: Sverige - Sør-Korea
Sport i dag