Hopp til innhold

Maalen og Rosenborg buet av banen til pause: – Alt som kunne gå galt, gikk galt

Svein Maalen fikk en dårlig start som Rosenborg-trener da Sarpsborg 08 scoret to mål på to minutter i første omgang. Og marerittet var ikke over med det.

Svein Maalen

NY I JOBBEN: Svein Maalen ledet Rosenborg i sin første kamp. Det ble ingen god dag på jobben.

Foto: Ole Martin Wold / NTB

– Det er en fryktelig prestasjon. Alt som kunne gå galt, gikk galt, oppsummerer Svein Maalen til NRK.

For det startet egentlig jevnspilt, men fra det 22. til det 24. minutt raknet det for Rosenborg i Maalens første kamp etter at han tok over etter sparkede Kjetil Rekdal.

Først utnyttet Sarpsborg 08 og Mikkel Maigaard svakt forsvarsspill fra vertene, og bare to minutter senere dunket Eirik Wichne inn doblingen fra langt holdt.

Da utnyttet Maalen en drikkepause i varmen til å ta en alvorsprat med spillerne sine.

«Lengre angrep, senk skuldrene, frem å støte og tenk at det er 0-0», manet den midlertidige Rosenborg-sjefen.

Buet av banen til pause

Til liten nytte. For i det tredje overtidsminuttet i den første omgangen økte Kristian Fardal Opseth ledelsen til 3–0 – som også ble sluttresultatet – med en frisparksuser.

– Jeg og vi trenerne må ta ansvaret for det, for vi gjør veldig mange endringer på kort tid. Det igjen gjør at vi sprekker opp og ser veldig ustrukturerte ut. Jeg opplever at det i stor grad skyldes for dårlig angrepsspill, for vi har knapt tre pasninger på rad, sier Maalen, som gikk tilbake til en 4-3-3-formasjon.

sarpsborg 08

JUBEL: Sarpsborg 08 hadde mye å juble for i første omgang i Trondheim.

Foto: Ole Martin Wold / NTB

På vei inn i garderoben ble laget buet av banen av Lerkendal.

– Det er fortjent. Vi spiller en veldig dårlig fotballkamp. Det er store forventninger og de forventer at vi skal ligne på Rosenborg og spille underholdende, men så blir vi nesten rundspilt, mener Maalen.

– Forferdelig. Vi blir straffa knallhardt og det setter en støkk i oss, sa Markus Henriksen til TV 2 i pausepraten.

Bilder med tillatelse fra TV 2.

«Medisin som har gjort pasienten enda sykere»

Viaplays fotballekspert Lars Tjernås var svært hard i sin kritikk på Twitter, og mente det ikke var mulig å spille en svakere omgang.

Lars Tjernås Twitter
Foto: Skjermdump Twitter

Og han var langt fra den eneste som tok til sosiale medier. Rosenborg-legenden Jahn Ivar «Mini» Jakobsen spurte rett og slett: «Hvor er du, Kjetil Rekdal?»

Mini Twitter
Foto: Skjermdump Twitter

Maalen gjorde to bytter til andre omgang. Ut med Per Ciljan Skjelbred og Oscar Aga, og inn kom Sverre Nypan og Ole Sæter, som var tilbake etter et langt skadeavbrekk.

– Det er artig å være tilbake, men det er kjedelig at det blir sånn. Vi gjorde et forsøk på å få det til og det gikk ikke. Vi taper 0–3 hjemme og det er ikke bra nok uansett hva som har skjedd, mener Sæter.

– Vi må bare komme oss opp på hesten igjen. Det er ingen grunn til å legge seg ned, dette er bare begynnelsen. Når vi endrer såpass mye som vi har gjort, så må vi tåle å få noen trøkker i starten så oppturene skal bli såpass store som det vi ønsker å få til med Svein, fortsetter han.

Kapteinen av med skade

Begge lag hadde muligheten de siste 45, og nærmest var hjemmelaget med to ulike forsøk i sluttminuttene som ble reddet på strek.

Markus Henriksen

HINKET UT: RBK-kaptein Markus Henriksen.

Foto: Ole Martin Wold / NTB

Men i stedet ble det enda mer skuffelse for Rosenborg da lagets kaptein Henriksen også måtte hjelpes av banen med en skade fem minutter før slutt.

Da begynte flere av de 14.000 publikummerne å gå, og kampen endte med klar seier til Sarpsborg 08.

– Fra starten ville vi ha et offensivt spilt og kontrollere kampen. Vi visste de ville trykke på og vise publikum, så vi sa vi måtte være modige og spille høyt. Da ble de litt tvilende og det så ikke ut som de forventet det, sier gjestenes trener, Stefan Billborn, til NRK.

Maalen innrømmer at det blir vanskeligere å få tilbake optimismen etter en så tøff start.

– Vi hadde håpet å få en «flying start» i dag og at det kunne gi oss en «boost» videre for å bli et bedre fotballag. Nå er det opp til oss selv, hele spillergruppa og klubben, at vi klarer å løfte oss selv, nullstille og legge denne kampen bak oss, klokkeklart, lover RBK-treneren.

Sportsnyheter

NM-fotball, cupfinale for menn 2023: Bodø/Glimt - Molde

Senket Glimt etter tabbemål i finalen: – Har nesten ikke ord

Molde klarte igjen å stanse Kjetil Knutsens seiersmaskin i en cupfinale. Avgjørelsen falt da Glimt klønet det til for seg selv helt mot slutten av kampen.

Svensk landslagssjef legger seg flat etter finale-manøver – får utestengelse og bot

Johannes Høsflot Klæbo var suveren i comebacket i Östersund, men det var en svensk trener på ville veier som ble den store snakkisen.

Siste nytt

 • Forvirring rundt stortalent

  20-åringen Cian Uijtdebroeks ble lørdag presentert for Jumbo-Visma, men bare timer senere benektet hans nåværende lag overgangen.

  Jumbo-Visma meldte på sine nettsider at Uijtedebroeks ville slutte seg til laget 1. januar 2024, og at belgieren skulle signere en fireårskontrakt.

  Lørdag kveld melder imidlertid Bora-Hansgrohe i sosiale medier at Uijtedebroeks skal sykle for dem også i 2024.

  – Han er bundet til oss på en kontrakt frem til 31. desember 2024, skriver laget.

  Cian Uijtdebroeks
  Foto: DIRK WAEM / AFP
 • Graham Hansen med scoring og assist i Barcelonas målfest

  Caroline Graham Hansen noterte seg med både mål og målgivende da Barcelona høvlet over Eibar i 5-0-seieren på hjemmebane i spansk fotball.

  Dermed forlenger den katalanske klubben seiersrekken til elleve strake denne sesongen. Det betyr også at de fortsatt har til gode å avgi poeng.

  Graham Hansen scoret kampens første mål etter 57 minutter, før hun bare ett minutt senere serverte Esmee Brugts på 2-0-scoringen.

  Ingrid Syrstad Engen spilte også hele kampen for Barcelona. (NTB)

  Graham Hansen
  Foto: PAU BARRENA / AFP
 • De norske herrene på pallen i lagtempo

  Peder Kongshaug, Hallgeir Engebråten og Sverre Lunde Pedersen gikk inn til 3.46,50 på lørdagens lagtempo i verdenscupen på skøyter. Det holdt til 3.-plass.

  Den norske trioen måtte gi tapt for det italienske laget som fikk 3.45,38. I et senere par noterte USA vinnertiden 3.44,85.

  Norge og Italia gikk i samløp. Etter å ha hatt en knapp ledelse underveis, klarte ikke de norske å holde unna italienernes sluttspurt.

  Peder Kongshaug, Hallgeir Engebråten og Sverre Lunde Pedersen gikk inn til 3.46,50 på lørdagens lagtempo i verdenscupen på skøyter. Det holdt til 3.-plass.

  Den norske trioen måtte gi tapt for det italienske laget som fikk 3.45,38. I et senere par noterte USA vinnertiden 3.44,85.

  Norge og Italia gikk i samløp. Etter å ha hatt en knapp ledelse underveis, klarte ikke de norske å holde unna italienernes sluttspurt. (NTB)

  ISU World Cup skøyter - Stavanger 2022
  Foto: Jan Kåre Ness / NTB

Sendeplan

Kl. Program Kanal