Hopp til innhold

Endelig lyktes Håvard Bøkko: – Surrealistisk å se ned på Kramer

Norge satte olympisk rekord i semifinalen, da de slo ut regjerende mester Nederland. I finalen var det Sør-Korea som ble for små for det norske lagtempotoget.

Norge hadde små problemer med å håndtere Sør-Korea i finalen i lagtempo onsdag, for det var i semifinalen at grunnlaget ble lagt. Håvard Bøkko, Simen Spieler Nielsen og Sverre Lunde Pedersen satte ny olympisk rekord da de regelrett smadret et Nederland med gullgrossist Sven Kramer på laget.

Helt uvirkelig for Håvard Bøkko, som i store deler av sin karriere har sett ryggen på nettopp Kramer

– Det ble et drømmescenario. Vi tullet om å slå ut Nederland i semifinale i går, og om å gjøre det stille her i finalen ved å slå Sør-Korea. Det er helt sykt at det gikk så bra som i dag, sier Bøkko.

Sølvmedaljør Sven Kramer lot seg intervju rett etter det nederlandske sølvet. Da mente han Bøkko var den i Norge som fortjente det mest. Rosen fra den evige nummer én gjør ikke gullkvelden noe dårligere.

– Det er stort av han å si det. Det er mange ganger jeg har sett opp til han på pallen, og det å kikke ned til venstre å se Kramer. Det er litt surrealistisk, sier han.

Lagtempo Norge Finale

GULLGUTTER: En fantastisk lagtempo sørget for at Norge tok gull, etter at de slo Sør-Korea med over ett sekund.

Foto: Terje Pedersen / NTB scanpix

– Det betyr alt

– Det betyr alt. Vi tok ingen medaljer i Sotsji og blitt gradvis bedre i årene etterpå. Det betyr alt. Det er det største for oss, og det største i norsk idrettssammenheng, så det er helt fantastisk å lykkes, sier Sverre Lunde Pedersen.

– Det var helt sykt kick å slå ut Nederland, men OL-gull er enormt. I dag gikk alt bra, sier han.

På NRKs skøytesending var kommentatorene enige.

– Takk Sverre Lunde Pedersen! Takk Håvard Bøkko! Takk Simen Spieler Nilsen! For noen historier vi skriver i Gangneung Oval, utbrøt NRKs skøytekommentator, Carl Andreas Wold etter seieren.

– Vi går altså det beste lagtempoet på en lavlandsbane noensinne i semifinalen, også er vi to og et halvt tidel svakere i finalen, en drøy time etterpå, sier NRKs skøyteekspert, Even Wetten.

Johannes Høsflot Klæbo fulgte også med på finalen, og hørte den på radio sammen med NRK.

– Det der er sykt. Dæven! OL-gull i skøyter også nå. Ting klaffer for tiden, altså! Det er helt rått, sier Klæbo.

Skarli tok grep

Gull i lagtempo var det få som så for seg da Sindre Henriksen ikke klarte å henge med resten av laget på kvartfinalen, men da tok Sondre Skarli grep.

Landslagssjefen dyttet inn Håvard Bøkko på laget, og i semifinalen banket de til med ny olympisk rekord og slo ut den regjerende mesteren, Nederland.

Tiden i semifinalen tilsa at Sør-Korea skulle bli noen numre for små for det norske laget, og det gjorde det så til de grader.

Allerede tidlig i løpet klokket Norge inn på over et halvt sekund foran hjemmelaget. Da Seung Hoon-Lee tok over drajobben for Sør-Korea tok de inn til de var mer eller mindre likt før de norske kjørte frem Sverre Lunde Pedersen mot slutten.

Med Fana-ekspressen i front økte Norge til over sekundet foran, og med en utrolig avslutning endte Norge med et enormt gull på lagtempoet.

Siste nytt

  • Messi-fans får 50 prosent refusjon etter Hongkong-fiaskoen

    Fans som kjøpte billetter for å se Lionel Messi i Hongkong får tilbakebetalt 50 prosent av billettprisen etter at argentineren mistet treningskampen.

    Det er riktignok kun så lenge de ikke iverksetter rettslige skritt mot arrangøren.

    Et utsolgt stadion betalte fra 880 Hongkong-dollar (1200 norske kroner) for å se den åttedobbelte gullballvinneren i aksjon 4. februar. Da ble det spilt en treningskampen mellom Inter Miami mot en utvalgt Hongkong XI.

    Reaksjonene var sterke da Messi ble sittende på benken gjennom hele kampen på grunn av en skade.

    Det ble ikke bedre da han tre dager senere spilte en halvtime da laget hans møtte japanske Vissel Kobe i Tokyo. Da kom anklagene om at Messis «no show» i Hongkong var rettet mot Kina.

    Arrangør Tatler Asia tilbød mandag 50 prosent refusjon for «de som kjøpte billetter gjennom offisielle kanaler til kampen».

    De som vil ha noen av pengene tilbake, må godta vilkår og betingelser som inkluderer at de ikke kan ta rettslige skritt mot arrangøren.

    Messi på benken under kampen i Hongkong
    Foto: AFP
  • Curling-VM: Norsk storseier over Tyrkia

    De norske curlingkvinnene slo knallhardt tilbake etter to strake tap og knuste Tyrkia 11-5 i curling-VM i Canada.

    Skip Marianne Rørvik fronter det norske VM-laget sammen med Kristin Skaslien, Mille Haslev Nordbye og Martine Rønning.

    Etter fem VM-kamper står de med to seiere og tre tap. Det gjør at Norge ligger på en delt 6.-plass. Sveits topper tabellen med fem av fem seire.

    Senere tirsdag venter det nok en kamp mot storfavoritt Sveits.

    Curling VM Norge
    Foto: Darren Calabrese / AP
  • Fire argentinske fotballspillere arrestert for voldtekt

    Fire profesjonelle fotballspillere i Argentina ble mandag pågrepet for å ha voldtatt en kvinnelig sportsjournalist på et hotellrom tidligere denne måneden. Den 24-år gamle kvinnen sier hun ble med på et hotellrom med en av dem, sovnet, og ble voldtatt, melder AFP.

    Toppklubben Velez Sarsfield har suspendert de fire og satt i gang en intern etterforskning.

Sendeplan

Kl. Program Kanal