Hopp til innhold

Klubbtopp om savnet fotballspiller etter jordskjelvet: – Han er fortsatt i ruinene

Den tidligere Premier League-spilleren Christian Atsu er savnet etter jordskjelvet i Tyrkia og Syria, opplyser visepresidenten i klubben hans.

Atsu skal ha oppholdt seg i et leilighetsbygg i byen Hatay da det voldsomme jordskjelvet rammet natt til mandag. Bygningen raste sammen.

Fotballprofilen, som blant annet har spilt for Newcastle, ble matchvinner da det tyrkiske topplaget Hatayspor søndag kveld slo Kasimpasa 1-0. Bare timer senere ble han meldt savnet etter jordskjelvet med en styrke på 7,8.

Det samme ble Hatayspors sportsdirektør Taner Savut.

– Christian Atsu og Taner Savut er fortsatt i ruinene, sa klubbens visepresident Mustafa Ozat til den tyrkiske TV-stasjonen Play Spor.

Han fortalte videre til BEIN Sports at flere spillere og ledere hadde blitt reddet, og at det ble jobbet for å hjelpe flere.

Christian Atsu spilte for Newcastle og Everton i Premier League. Han har også tilhørt Chelsea.

Flere norske spillere har også blitt rammet av jordskjelvet. Fredrik Gulbrandsen har uttalt til Dagbladet at han fryktet for å dø.

Både Guldbrandsen og Jonas Svensson, som begge spiller i Tyrkia, drar tilbake til Norge på tirsdag, ifølge TV 2.

Christian Atsu
Foto: SCOTT HEPPELL / Reuters

Sportsnyheter

Northug i brytekamp med svenske da Klæbo vant suverent: – Måtte bare få ham unna

Johannes Høsflot Klæbo tok sin 18. seier for sesongen og avgjorde verdenscupen i suveren stil. Adskillig mer dramatisk var Even Northugs vei til seierspallen.

Siste nytt

 • Arsenal-back ute resten av sesongen

  Martin Ødegaard og Arsenal må klare seg uten backen Takehiro Tomiyasu ut sesongen. Japaneren har vært gjennom en operasjon.

  Tomiyasu skadet sitt høyre kne i torsdagens europaligakamp mot Sporting. Tirsdag ble han operert, og han vil ifølge klubben jobbe med rehabilitering fram mot sesongslutt og håper å være med når neste sesong skal forberedes.

  Arsenal topper Premier League-tabellen med 69 poeng. Ti kamper gjenstår. Manchester City er åtte poeng bak med én kamp mindre spilt. (NTB)

  Tomiyasu
  Foto: Ian Walton / AP
 • Analyseselskap om kampfiksing: Stor økning av «mistenkelige» kamper

  Onsdag formiddag kom Sportradar Integrity Services med en fersk rapport som viser en betydelig økning i mistenkelige kamper.

  Rapporten viser en økning på 34% i 2022.

  Sportradar Integrity Services er verdens ledende leverandør av integritetstjenester til sport, med kunder inkludert UEFA, FIA, Major League Baseball og NBA. Universal Fraud Detection System (UFDS) startet opp i 2005.

  I 2022 var det 1212 mistenkelige kamper, noe som er det høyeste noen sinne.

 • Tåke skaper trøbbel for alpin-NM – mennenes utfor utsatt

  Utforrennet i norgesmesterskapet i alpint kan i verste fall bli avlyst. Tett tåke i Trysil gjør at rennprogrammet blir endret.

  Opprinnelig skulle mennenes utfor vært i gang klokken 9 og kvinneutforen senere på dagen onsdag. Klokken 11 blir det tatt en avgjørelse om Kajsa Vickhoff Lie og de andre kvinnene får lov til å sette utfor i dag eller ikke.

  Tett tåke i traseen Høgegga gjør det foreløpig ikke forsvarlig å ha renn.

  Et alternativ er at kvinnenes utfor går senere i dag og at torsdagens superkombinasjon for menn utgår og blir erstattet med utfor (NTB)

Sendeplan

Kl. Program Kanal
Sport
Spiller nå
Femmilas historie: Brekker seg av gammelt smøretriks 02:59
Neste