Normal

Klubbløse Hovland om landslagsfremtiden: – Uten spill har man ingen sjanse

SOGNDAL/OSLO (NRK): Even Hovland har vært klubbløs siden mai, og vet landslagsplassen kan ryke om han ikke snart finner seg en ny arbeidsgiver.

Even Hovland

TRENER HJEMME: Even Hovland har trent med Sogndal i sommer, men ønsker heller å spille i utlandet - selv om gamleklubben er interessert.

Foto: Sondre Dalaker / NRK

– Uten klubb og uten spill har man ingen sjanse, sier Even Hovland til NRK.

Han har gått klubbløs helt siden tyske Nürnberg ikke ga ham ny kontrakt i juni. Hovland har trent med Sogndal - som gjerne sikrer seg stopperen - men håper i det lengste på et interessant tilbud fra en utenlandsk klubb - selv om det betyr at spill for Norge kan bli mindre aktuelt nå.

– Jeg er klar over at Lagerbäck ønsker spilere som spiller fast, så jeg må finne en klubb hvor jeg får spille, sier han.

– Har takket nei

Even Hovland

SER PÅ: Even Hovland på tribunen under Sogndal - Odd i sommer.

Foto: Christian Blom / NTB scanpix

Neste uke er det landslagsuttak for VM-kvalifiseringskampene mot Aserbajdsjan og Tyskland. Innen den tid håper 28-åringen en ny kontrakt er signert.

– Jeg må nok kanskje finne en så fort som mulig.

– Kjenner du på presset? Det røyner jo litt på nå....

– Ja, det gjør det, men nei, egentlig ikke. Jeg har roen ennå. Det ordner seg til slutt, svarer han.

Derfor har han også takket nei til flere tilbud, forteller Hovland.

– Tidligere har jeg gjort det, men jeg har også fått en del tilbud som ikke er interessante, og som vi da ikke har gått videre med, hevder han, uten å ville utdype fra hvem.

– Best å spille fast i Norge

Overgangsvinduet i Norge stenger natt til torsdag, men siden Hovland er klubbløs, kan han hentes frem til 10. september. NRKs fotballekspert, Tom Nordlie, mener det likevel begynner å haste.

– Det er mulig han kommer med i troppen nå, men det vil å i så fall være på «håret».

– Det haster med å finne seg en klubb, både med tanke på å finne formen for å være bra nok for en klubb på et visst nivå, og for å beholde landslagsplassen, sier Nordlie, som mener Hovland må finne seg en klubb der han er garantert å spille fast.

– Sånn sett tror jeg det er viktigere å spille fast på en bra klubb i Norge enn å sitte på benken i utlandet. Det kommer an på hvilke klubber han har i kikkerten, men ingen spillere har godt av å være uvirksomme for lenge, mener Tom Nordlie.

Siste nytt

 • Storhamar-seier i toppkampen

  Etter en målløs åpningsperiode eksploderte det i storkampen mellom Storhamar og Vålerenga i ishockey torsdag. I sudden death ga Joel Johansson vertene 5-4. Dermed satte forrige sesongs dobbeltmester en stopper for Vålerengas perfekte seriestart.

  Eliteserien ishockey, menn: Storhamar - Stavanger Oilers 1 - 2
  Foto: Fredrik Hagen / NTB scanpix
 • Kalla dropper Tour de Ski

  Charlotte Kalla har VM i Seefeld som sitt naturlige hovedmål til vinteren. Hun dropper derfor Tour de Ski og rene sprinthelger.

  – I de periodene vil jeg heller trene, sier Kalla til TT.

  Charlotte Kalla
  Foto: Ned Alley / NTB scanpix
 • Brann uten førstekeeperen

  Brann-målvakt Samuel Sahin-Radlinger må opereres. Han går dermed glipp av tre viktige seriekamper i gullinnspurten i Eliteserien. Det er noen løse fragmenter i kneet som skal fjernes, ifølge BA. 19 år gamle Markus Olsen Pettersen får sjansen istedet.

  Samuel Sahin-Radlinger
  Foto: Lise Åserud / NTB scanpix

Sendeplan

Kl. Program Kanal