NRK Meny
Normal

Klubbløse Hovland om landslagsfremtiden: – Uten spill har man ingen sjanse

SOGNDAL/OSLO (NRK): Even Hovland har vært klubbløs siden mai, og vet landslagsplassen kan ryke om han ikke snart finner seg en ny arbeidsgiver.

Even Hovland

TRENER HJEMME: Even Hovland har trent med Sogndal i sommer, men ønsker heller å spille i utlandet - selv om gamleklubben er interessert.

Foto: Sondre Dalaker / NRK

– Uten klubb og uten spill har man ingen sjanse, sier Even Hovland til NRK.

Han har gått klubbløs helt siden tyske Nürnberg ikke ga ham ny kontrakt i juni. Hovland har trent med Sogndal - som gjerne sikrer seg stopperen - men håper i det lengste på et interessant tilbud fra en utenlandsk klubb - selv om det betyr at spill for Norge kan bli mindre aktuelt nå.

– Jeg er klar over at Lagerbäck ønsker spilere som spiller fast, så jeg må finne en klubb hvor jeg får spille, sier han.

– Har takket nei

Even Hovland

SER PÅ: Even Hovland på tribunen under Sogndal - Odd i sommer.

Foto: Christian Blom / NTB scanpix

Neste uke er det landslagsuttak for VM-kvalifiseringskampene mot Aserbajdsjan og Tyskland. Innen den tid håper 28-åringen en ny kontrakt er signert.

– Jeg må nok kanskje finne en så fort som mulig.

– Kjenner du på presset? Det røyner jo litt på nå....

– Ja, det gjør det, men nei, egentlig ikke. Jeg har roen ennå. Det ordner seg til slutt, svarer han.

Derfor har han også takket nei til flere tilbud, forteller Hovland.

– Tidligere har jeg gjort det, men jeg har også fått en del tilbud som ikke er interessante, og som vi da ikke har gått videre med, hevder han, uten å ville utdype fra hvem.

– Best å spille fast i Norge

Overgangsvinduet i Norge stenger natt til torsdag, men siden Hovland er klubbløs, kan han hentes frem til 10. september. NRKs fotballekspert, Tom Nordlie, mener det likevel begynner å haste.

– Det er mulig han kommer med i troppen nå, men det vil å i så fall være på «håret».

– Det haster med å finne seg en klubb, både med tanke på å finne formen for å være bra nok for en klubb på et visst nivå, og for å beholde landslagsplassen, sier Nordlie, som mener Hovland må finne seg en klubb der han er garantert å spille fast.

– Sånn sett tror jeg det er viktigere å spille fast på en bra klubb i Norge enn å sitte på benken i utlandet. Det kommer an på hvilke klubber han har i kikkerten, men ingen spillere har godt av å være uvirksomme for lenge, mener Tom Nordlie.

Siste nytt

 • Bøkko går lagtempo

  Håvard Bøkko ersatter Sindre Henriksen på lagtempoen. Det bekrefter landslagssjef Sondre Skarli til NRK. Henriksen hadde store problemer på kvartfinalen. De to andre på laget er Sverre Lunde Pedersen og Simen Spieler Nilsen.

  Bøkko
  Foto: Erik Johansen / NTB scanpix
 • Kasai sikter mot to nye OL

  Noriaki Kasai deltok i sitt første OL i 1992, og ble tidenes eldste OL-medaljør i Sotsji-lekene for fire år siden. Selv om det ikke har blitt noen medaljer i Sør-Korea, så sikter han videre, skriver Eurosport. Hvis japaneren gjennomfører målet sitt vil han være 53 år når han hopper under OL i 2026.

  Kasai
  Foto: LEHTIKUVA / Reuters
 • Gull-Krüger: – Surrealistisk

  Simen Hegstad Krüger viste frem OL-medaljene da han landet på Gardermoen mandag.

  – Hele OL har vært en surrealistisk opplevelse. Jeg trenger noen dager for å lande litt. Jeg tror fortsatt ikke helt at medlajene er mine når jeg ser på dem, sier han.

  Simen Hegstad Krüger
  Foto: MARTIN JUTKVAM

Sendeplan

Kl. Program Kanal