Klæbo ut mot FIS: – Fryktelig lei

I en ny video forteller Johannes Høsflot Klæbo (24) om det som skjedde etter at han ble fratatt VM-gullet på femmila i Oberstdorf.

Johannes Høsflot Klæbo

ÅPNER OPP: Johannes Høsflot Klæbo er ikke spesielt fornøyd med hvordan det internasjonale skiforbundet håndterte situasjonen med ham og Aleksandr Bolsjunov.

Foto: Terje Pedersen / NTB

Femmila i VM i Oberstdorf vil huskes i lang tid etter den dramatiske innspurten mellom Johannes Høsflot Klæbo og Aleksandr Bolsjunov, der førstnevnte ble diskvalifisert og med det mistet gullet.

Klæbo endte i en skvis med russeren som brakk staven og muligheten til å delta i spurten med begge stavene intakt.

Det tok fire dager før Klæbo åpnet seg opp til media om situasjonen. Da var beskjeden at han ikke ønsket å bruke mer tid på saken, og heller se fremover, og at Norge hadde trukket anken.

Nå får vi et innblikk i hva han tenkte rett etter den mye omtalte femmila.

– Håndterer ting dårlig

Klæbo sier også at han har sett TV-bildene fra en annen vinkel og at han oppfatter det slik at han blir skjøvet rett ut. Han sier at han er tom for ord og at han virkelig sliter med å skjønne hva han skal gjøre.

– Skal jeg bare reise hjem, gi f*** i resten av verdenscupsesongen og se om jeg skal finne på noe annet? FIS (det internasjonale skiforbundet) er jeg fryktelig lei av, sier Klæbo i videoen.

– Måten de håndterer saker på synes jeg er dårlig. De tør ikke å ta en avgjørelse som er riktig, og her sitter jeg uten medalje eller noen ting.

Klæbo forteller i videoen at det bare er gått en fire-fem timer siden juryen bestemte at han ble disket og fratatt gullet.

– Jeg ble skviset ut

Trønderen forteller at han føler seg urettferdig behandlet og at han hadde god kontroll på situasjonen som oppsto.

– Dere har helt sikkert sett at jeg ble disket, og det er noe jeg mener er helt sykt. Jeg har gått så sinnssykt mange sprintrenn og heat, og jeg vet hvordan ting skal løses. Jeg følte meg überpigg og at jeg hadde full kontroll.

– Jeg ble rett og slett skviset ut av løypa, til og med da jeg gikk på siden av ham. Jeg har sett det som skjedde med Mäki og Bolsjunov tidligere i vinter, og jeg vet at jeg ikke kan gjøre det samme, sier Klæbo som videre forteller at han opplevde det som urettferdig.

Det hører med til historien at Klæbo stilte i verdenscupen i Sveits helgen etter.

Aleksandr Bolsjunov

Det var en svært preget Aleksandr Bolsjunov som med én stav staket seg inn til det som til slutt endte med en andreplass på femmila i Oberstdorf.

Foto: Terje Pedersen / NTB

Siste nytt

 • Negative tester i Odd

  Mandag fikk Odd svar på koronatestene som ble tatt etter at en spiller testet positivt i forkant av seriepremieren mot Sandefjord. Alle de andre spillerne og støtteapparatet hadde negative prøvesvar, opplyser klubben på egne nettsider. Spillerne er fortsatt likevel i karantene og klubben vet ikke om de kan spille kampen mot Stabæk den 16. mai.

  Teningskamp i fotball 2021: Sarpsborg 08 - Odd
  Foto: Christoffer Andersen / NTB
 • Reginiussen legger opp

  Forsvarsspiller Tore Reginussen (35) annonserer på sin Instagram-konto at han legger fotballskoene på hylla etter denne sesongen. Etter å ha spilt i Rosenborg siden 2012, signerte han for den tyske klubben FC St. Pauli i januar. Siste seriekamp er 23. mai.

  – Det har vært en utrolig reise, med endeløse høydepunkter og opplevelser, skriver han.

  Reginiussen har 31 landskamper og ble blant annet kåret til årets spiller i eliteserien i 2017.

  – Tiden er inne for å ta fatt på et nytt kapittel i livet mitt.

Sendeplan

Kl. Program Kanal