La ny gullplan umiddelbart etter den sure bronsen

LAHTI/OSLO (NRK): Johannes Høsflot Klæbo tok bronse i VM-debuten men var ikke fornøyd. Allerede før han tok intervjurunden måtte han snakke med bestefar om veien videre mot gull.

Pellegrino vant sprinten. Høsflot Klæbo tok bronsemedalje

SIKRER MEDALJE: Johannes Høsflot Klæbo tar VM-bronse.

Laster innhold, vennligst vent..

– Jeg blir jo den andre taperen. Når du kommer i mål rett bak førsteplassen merker du det er surt, sier Johannes Høsflot Klæbo til NRK etter torsdagens bronsemedalje.

– Han var ikke helt fornøyd, og det er et solid tegn på at det er en stor skiløper. Å starte med en bronse er kjempebra, jeg skulle gjerne hatt den selv, sier Finn-Hågen Krogh, som ble firer.

Italienske Federico Pellegrino gråt av glede etter at han tok VM-gullet foran Sergej Ustjugov. Klæbo klarte ikke å henge med duoen, som var i en egen klasse.

– En enorm prestasjon av Klæbo. Det er stort av en 20-åring å levere det han gjør, sier NRKs ekspert Fredrik Aukland.

– Må bare lære

Men ekspertskryt preller av på den unge trønderen. Han tenker mer på hva han kunne gjort annerledes.

– Jeg skulle nok ikke sluppet Pellegrino på inner’n i sistebakken der. Men jeg må bare lære av det. Vi er tross alt på første dag her, og å få medalje betyr mye, påpeker han.

Søndag går han etter alt å dømme sitt andre løp – lagsprinten – og veien fram mot den begynte han å diskutere med bestefar og trener Kåre Høsflot allerede før han tok intervjurunden.

– Straks løpet er ferdig planlegger vi det som skal skje framover, diverse økter, det vi skal gjøre for å være i form gjennom hele mesterskapet, forteller han til NRK.

– En av verdens beste

Få i Norge hadde hørt om 20-åringen fra Byåsen før denne sesongen, men torsdag forsvarte Klæbo hele Norges sprintære. Da han tok steget opp på pallen på VM-stadion kom smilet omsider fram.

– Jeg skulle gjerne stått på toppen, men jeg må si meg strålende fornøyd med tredjeplass. Når jeg har fått summet meg er jeg fornøyd, sier Klæbo.

– Han er en av verdens beste nå, sier NRK-kommentator Jann Post om 20-åringen.

Det var italienske Federico Pellegrino som vant VM-sprinten foran russiske Sergej Ustjugov.

Bak Klæbo fulgte Finn-Hågen Krogh og Petter Northug, som overrasket med minimale VM-forberedelser.

Sportsnyheter

Siste nytt

 • Knuste Bolsjunov i siste bakke

  Johannes Høsflot Klæbo måtte vise spurtferdighetene for å vinne minitouren i Ruka. Verdenscupåpningen har endt med to seirer og en annenplass for Klæbo.

  Den norske skikongen startet jaktstarten 26 sekunder foran konkurrenten Aleksandr Bolsjunov og 31 sekunder foran Emil Iversen.

  Etter halve løpet var Bolsjunov i tet. Russeren dro hele veien, men i den siste bakken viste Klæbo fram rykket sitt. Trønderen gikk suverent i bakken og fikk luka han trengte ned til de to rivalene. På oppløpet holdt han unna, og han vant foran Bolsjunov og Iversen på tredjeplass.

  Med seieren passerte Klæbo Petter Northug i antall verdenscupseirer.

  – Han gikk ganske kontrollert i starten og viste ekstremt friske ben på slutten, sier NRK-ekspert Torgeir Bjørn.

  Øvrige norske: Bjørnestad Skar (11), Sjur Røthe (16), Simen Hegstad Krüger (18), Pål Golberg (23), Erik Valnes (24), Didrik Tønseth (27).

 • Trøbbel for Romania før EM

  En av Norges motstandere i EM-håndballen er satt i karantene etter en positiv koronaprøve i den rumenske troppen.

  – Det er jo slikt som kan skje nå for tiden. Vi må bare tenke på oss selv og gjøre alt for at det ikke skal bli smitte i troppen vår, sier Veronica Kristiansen til NTB.

  Hun ble koronasmittet tidligere i november, men er på vei tilbake i form og på plass i Danmark.

  Rumenerne skal etter planen spille mot Norge 7. desember. Det er nøkkelspilleren Crina Pintea som fikk påvist smitten. Det skriver avisen gsp.ro.

  Dermed må Romanias tropp legge om sine planer med tanke på avreise til Danmark der mesterskapet spilles.

  Trøbbel for Romania
  Foto: Vidar Ruud / NTB
 • Tande hopper søndag

  Daniel Andre Tande kommer til å hoppe dagens individuelle konkurranse i Ruka selv om han ble kraftig forslått i gårsdagens renn. Det bekrefter landslagstrener Alexander Stöckl til NRK. Tande falt i lørdagens konkurranse og både han selv og støtteapparatet fryktet en alvorlig kneskade.

  Daniel-Andre Tande
  Foto: Andreas Hagen / NRK

Sendeplan

Kl. Program Kanal