NRK Meny
Normal

Northug vil gå mer: – Vet ikke hva slags eventyrfortelling dette blir

LAHTI (NRK): Petter Northug har aldri før vært så fornøyd med å bli nummer fem. Etter den overraskende finaleplassen snur han og lover at han kommer til å gå femmila i VM.

SKI-NORDIC-WORLD-MEN

VIL GÅ MER: Petter Northug har kjempet seg tilbake i en brukbar form etter mange tunge måneder. Nå vil han, som han sier, prege flere renn i VM.

Foto: JONATHAN NACKSTRAND / AFP

– Det var hodet som gikk i dag. Jeg har ikke kropp til dette, egentlig, sier Petter Northug.

Han overrasket alle, inkludert seg selv, med å greie å karre seg helt til finalen i VM-sprinten. Der ble det en femteplass. Northug har vunnet utallige skirenn, men i dag var denne plasseringen som en seier for ham.

Og det føles litt merkelig.

Finland Nordic Skiing Worlds

Northug gratulerer vinneren Frederico Pellegrino.

Foto: Matthias Schrader / AP

– Jeg har aldri vært så fornøyd med en femteplass noen gang. Det føles litt feil å si det siden jeg alltid har lyst til å vinne, men jeg fikk være med å krige mot de beste. Det er jeg fornøyd med, sier han.

Garanterer at han går femmila

Northug har ymtet frempå om at sprinten kom til å bli hans eneste VM-løp. Han har friplass som tittelforsvarer også på femmila, men han har tvilt så mye på om han hadde noe der å gjøre at han var klar for å stå over.

Men etter sprintsuksessen gjør Northug helomvending.

– Jeg garanterer at jeg kommer tilbake til femmila. Om jeg går godt på ski, får en god dag og forbereder meg godt frem til da, så får jeg forhåpentligvis være med og prege et nytt løp i VM, sier Northug.

Han drar hjem til Norge for å trene før femmila, som avslutter VM neste søndag.

– Vi vet ennå ikke hva slags eventyrfortelling dette blir. Jeg har ikke klart for meg hva jeg gjør ennå, men jeg skal komme tilbake med det hodet jeg hadde i dag på en femmil og så får vi se hvor mange kilometer det bærer, fastslår Northug.

Ski-VM Lahti 2017.

Johannes Høstflot Klæbo imponerte igjen da han tok bronsemedalje på sprinten.

Foto: Terje Pedersen / NTB scanpix

– Bruker å være som postmannen

31-åringen er stolt over hvor mye han har greid å forbedre seg de siste ukene. Han har hatt sin svakeste sesong noensinne på grunn av overtrening.

– Hvordan er det å ikke være i stand til å levere helt som før?

– Jeg bruker å være som postmannen, jeg leverer alltid. Men nå ble det dessverre ikke sånn i år. Jeg skulle gjerne vært med og fighta og forsvart gullet fra Falun, sier han.

I sprintfinalen var han riktignok sjanseløs når det gjaldt pallplassene.

Italienske Federico Pellegrino ble verdensmester, mens russiske Sergej Ustjugov tok sølvet. Mesterskapsdebutant Johannes Høsflot Klæbo ble nummer tre, og tok dermed bronse i sitt første VM.

– Dette var min sjanse, og jeg gjorde alt jeg kunne. Det var artig å være med og prege enda et VM, sier Northug og gliser.

Laster innhold, vennligst vent..

Siste nytt

 • Fratatt to poeng etter sesongslutt

  Det italienske fotballforbundet har bestemt at Bari mister to poeng som følge av økonomisk rot. De faller ned fra sjette- til syvendeplass i Serie B, skriver NTB.

  Det gjør at klubben mister hjemmebanefordel i opprykkskvalifiseringen mot Cittadella.

 • Brølte for seier etter 46 poeng

  LeBron James leverte en kamp av de sjeldne med 46 poeng i nattens kamp i NBA-sluttspillet. Han bidro sterkt til at Cleveland Cavaliers slo Boston Celtics 109-99, og utlignet til 3–3 i kamper.

  Den avgjørende kamp syv spilles natt til mandag.

  LeBron James
  Foto: David Richard / Reuters
 • Martinsens IceHogs på vei tilbake

  Etter tre strake tap mot Texas Stars i AHL-sluttspillet, har Andreas Martinsen og Rockford IceHogs nå vunnet to strake kamper.

  Etter 3-1-seier i natt står det 2–3 i kamper, og Martinsens menn må vinne de to siste for å ta seg til sluttspillfinale.

  Andreas Martinsen
  Foto: Lise Åserud / NTB scanpix

Sendeplan

Kl. Program Kanal
Toppserien: Superhelg
Toppserien fotball kvinner: Røa - Arna-Bjørnar
Toppserien: Røa - Arna-Bjørnar
Toppserien: Superhelg
Toppserien: Kolbotn - Klepp
Toppserien fotball kvinner: Kolbotn - Klepp
4-4-2 med Schau og Aune
Toppserien: Superhelg
Toppserien: Stabæk - Sandviken
4-4-2 med Schau og Aune
4-4-2 med Schau og Aune