Hopp til innhold

Kjæresten har ikke møtt Klæbo siden nyttår: – Jeg har sett på ham at det har vært tungt

OBERSTDORF (NRK): Johannes Høsflot Klæbo tok et suverent VM-gull på sprinten. Det har aldri krevd mer av ham enn denne gangen.

lefB4ZjU3qM

FØLELSESLADD: Johannes Høsflot Klæbo trengte noen minutter for seg selv etter at han hadde sikret sitt andre strake VM-gull i sprint.

Foto: Lise Åserud / NTB

Etter å ha avgjort hele sprinten i siste sving, gått over målstreken som overlegen verdensmester i sprint nok en gang, og i tillegg delte pallen med lagkameratene Erik Valnes og Håvard Solås Taugbøl, var det tid for refleksjon og ettertanke for gullvinneren.

– Klarte ikke å holde meg

Han viser sjelden følelser. Han er sjelden preget. Klæbo gråter i hvert fall aldri. Selv om han har vunnet aldri så mye og er rik på opplevelser i en alder av 24 år. Men denne gangen ble det for mye.

Noe av det første han gjorde etter målgang, var nemlig å ringe faren. Og Klæbo gråt.

– Da klarte jeg ikke å holde meg. Han sa ikke så mye han heller. Han vet også hvor mye dette betyr, sier Klæbo, som fortsatt er såpass følelsesladet at han ser ut til å prøve å gjemme seg bak den store ansiktsmasken.

aEJ7jIMOZb8

Før VM ladet Klæbo opp på Skeikampen sammen med morfar og trener Kåre Høsflot og pappa og manager Håkon Klæbo.

Foto: Geir Olsen

Det bekrefter pappa Haakon.

– Det ble ikke sagt mye. Men det var ganske mye energi gjennom telefonen. Jeg forstår veldig godt hvor mye det betyr for ham. Vi har bodd sammen på hytta i fire-fem uker. Det koster. Det bærer den gleden han viser i dag også preg av.

– Har sett at det har vært tungt

Det har aldri før krevd så mye av ham å ta en seier. Klæbo har levd i tilnærmet isolasjon denne sesongen for å unngå koronaviruset.

Klæbo og Pernille

KJÆRESTER: Pernille Døsvik og Johannes Høsflot Klæbo, her sammen under en ferie tidligere.

Foto: Med tillatelse fra Klæbos vlog / Privat

Gjennom både vår, sommer, høst og vinter. Han har fortalt at regimet overfor venner og kjæreste har vært knallhardt. De siste månedene har han stort sett bodd på hytta på Skeikampen sammen med morfar Kåre Høsflot og pappa Haakon.

Klæbos kjæreste, Pernille Døsvik, har ikke for vane å snakke med mediene. Men torsdag sier hun til NRK at hun er glad for å se hvor mye gullet betydde for ham. Det er få, i tillegg til nærmeste familie, som vet hvor mye 24-åringen har ofret siden mars måned.

Blant annet da de i høst bestemte seg for å isolere seg hjemme i Trondheim da pandemien blusset opp igjen. Hun tror de to aldri har vært alene sammen over en så lang periode. Hun røper at Klæbo har nytt godt av å ha TV-spill, som gjør at han kunne ha interaksjon med andre spillere.

– Men ellers hadde vi hverandre. Men ingenting av familie og venner. Jeg har jo sett på ham at det har vært tungt.

_mzGX--iZrk

LITE KONTAKT SISTE MÅNEDENE: Johannes Høsflot Klæbo gir kjæresten Pernille Døsvik et seierskyss etter et renn sist sesong.

Foto: Terje Pedersen / NTB

– Alt lønner seg til slutt, selv om det har kostet

Døsvik forteller til NRK at hun ikke har møtt Klæbo fysisk siden nyttår, i hvert fall tidlig i januar. Han har vært på noen få konkurransehelger og de siste ukene har han tilbragt på hytta på Skeikampen.

– Der har han vært sammen med Haakon og Kåre. Jeg bestemte meg for å bli hjemme. Så var han fokusert på å trene og gå på ski. Vi har ikke møttes, men snakker på Facetime hver kveld. Så vi har fått se hverandre, sier hun og smiler.

På spørsmål om hva hun kommer til å si til ham, når de to endelig snakker sammen i løpet av torsdagen, svarer hun slik:

– At jeg savner ham. At han er flink og at jeg er stolt. Jeg blir bare så glad på hans vegne. Alt lønner seg til slutt, selv om det har kostet mye.

tzUV1UNNnCE

– Holde hodet kaldt

Hovedpersonen selv beskriver det siste året slik:

– Det har vært en rar sesong. Og når du føler du har sagt fra deg alt av sosialt liv, familie … sånne ting, sier Klæbo.

– Hvor mye har du sett kjæresten, venner, mor?

– Det er lite. Pappa og morfar har jeg møtt. Jeg har jobbet med dem og med Arild (Monsen, landslagstrener) den siste måneden med både formen og hodet. Holde hodet kaldt og gjøre de riktige tingene, forteller Klæbo.

lefB4ZjU3qM

FØLELSESLADD: Johannes Høsflot Klæbo trengte noen minutter for seg selv etter at han hadde sikret sitt andre strake VM-gull i sprint.

Foto: Lise Åserud / NTB

– Ikke normalt

I tillegg til isolasjonen har Klæbo stått over nesten alt av konkurranser, nettopp for å minske risikoen for å pådra seg smitte. Men det er den siste måneden, sammen med faren og morfaren, som har vært spesielle. Trioen har virkelig vært i VM-boblen.

– Det er jo ikke normalt at du i en alder av 24 skal bo med morfaren og treneren din på 78 år og faren din på 50 år. Han skal trene de timene sine, spise riktig. Alt skal gjentas, sier Haakon Klæbo.

– Jeg vet også hvor mye laget har betydd for ham. Det har de klart i en situasjon der de konkurrerer lite ute, men vært avhengig av hverandre i Norge. Det har vært utrolig viktig å lykkes der. Stor honnør til Arild (Monsen) for den jobben han gjør.

_TfDiL9ZvCE

Slik ble det litt korona-pregede seierspallbildet. Fra venstre: Erik Valnes, Johannes Høsflot Klæbo og Håvard Solås Taugbøl.

Foto: T

– Full pott

Mange ventet at den mest spennende duellen ville bli nettopp mellom lagkameratene Klæbo og VM-debutant Valnes. Slik ble det også: De to fulgte hverandre som skygger, og ble nummer en og to i prologen, kvartfinalen, semifinalen og finalen.

– Jeg er enormt glad. Medalje er stort, det er enormt. Johannes er bare sterkere, sier en rørt Valnes.

I finalen slåss Klæbo og Valnes om å gå den siste bakken raskest, men på oppløpet viste Klæbo at det fortsatt er han som er verdens desidert raskeste sprinter.

Valnes tok sølvet, og så ble det også en gledelig overraskelse på bronseplass, sett med norske øyne. Der kom nemlig Håvard Solås Taugbøl, som VM-debuterte i dette rennet.

– Det var full pott og vel så det. Helt etter planen fra første til siste stavtak, sier sprintlandslagstrener Arild Monsen.

I kvinnenes finale var det svenske Jonna Sundling som vant, mens Maiken Caspersen Falla tok sølv.

Sportsnyheter

Bayern München raste 12 minutter på overtid – hevder dommeren innrømte feil

Nesten tretten minutter på overtid satte Bayern München ballen i mål, men dommeren blåste av for offside like før. Det skaper reaksjoner.

Siste nytt

  • Regjerende mester Molde slapp med skrekken – snudde til seier etter Sarpsborg-utvisning

    Sarpsborg 08 var nær en skikkelig cupbombe, før Sondre Ørjasæter ble sendt i dusjen. Da snudde de regjerende mesterne Molde til 4-2-seier på hjemmebane.

    Dermed lever fortsatt Moldes drøm om å forsvare NM-tittelen.

    Det var Sarpsborg som kom best ut fra startblokkene da Peter Reinhardsen sendte Sarpsborg i ledelsen etter en drøy halvtime.

    Tre minutter inn i 2. omgang utlignet Kristian Eriksen for Molde, men det resultatet holdt seg ikke i ett minutt engang før Sondre Ørjasæter sendte østfoldingene i ledelsen igjen.

    Dessverre for 20-åringen var veien kort fra helt til syndebukk da han satte inn en grisetakling på Eirik Haugan. Det resulterte i hans annet gule kort og marsjordre.

    Dermed åpnet det seg store rom for de regjerende mesterne, som satte inn to raske mål signert Anders Hagelskjær og Magnus Wolff Eikrem.

    Med åtte minutter igjen på klokken fastsatte Eirik Hestad resultatet for vertene.

    I Bærum tok Stabæk seg videre med 5-1-seier over divisjonskollega Bryne, mens Sandnes Ulf vant 5-3 borte over Eidsvold Turn. Fredrikstad sikret seg også avansement med 3-2 borte over Raufoss.

    Etter ekstraomganger klarte også KFUM å ta seg videre med 3-2-seier over Lysekloster, mens Vålerenga tok seg videre på straffet på bekostning av HamKam. (NTB)

    Kristian Eriksen
    Foto: NTB
  • Beltran sendte Fiorentina til conferenceligafinalen – 4-3 sammenlagt over Vetlesen og Nusas Brugge

    Lucas Beltran ble den store helten da han sikret 1-1 til Fiorentina borte mot Brugge i semifinalen i conferenceligaen.

    Italienerne hadde nemlig en 3-2-ledelse fra det første oppgjøret og er dermed klar for finalen i conferenceligaen med 4-3-seier sammenlagt.

    Hugo Vetlesen startet kampen for Brugge og pådro seg et gult kort før han ble byttet ut etter 70 minutter. Antonio Nusa startet på benken, men kom inn etter 86 minutter.

    Brugge fikk en drømmestart på kampen da Maxim De Cuyper stanget vertene i ledelsen etter 20 minutter. Dermed sto det også likt mellom lagene.

    Dessverre for belgierne pådro de seg en straffe da det bare sto igjen fem minutter på klokken. Den banket Beltran i nettmaskene bak Simon Mignolet.

    Vetlesen
    Foto: AP
  • Hoppkvinnene får utvidet skiflygingsrenn i Vikersund neste sesong: – Et veldig stort skritt

    Neste sesong skal for første gang 25 kvinnelige hoppere få delta i et skiflygningsrenn i Vikersund. Det blir også renn i Holmenkollen, tross VM i Trondheim.

    Det ble klart da hoppkomiteen i Det internasjonale ski- og snowboardforbundet (FIS) hadde møte i slovenske Portoroz onsdag.

    – Vi er stolte over at vi får til en Raw Air-turnering også i VM-året i Trondheim, og vi gleder oss ekstra til å vise fram VM-heltene i Holmenkollen og Vikersund bare noen dager etter mesterskapet, forteller prosjektleder for turneringen, Ståle Villumstad.

    Til tross for at det skal arrangeres ski-VM i Trondheim mellom 28. februar og 9. mars, har også Holmenkollen fått hopprenn bare fire dager etter mesterskapet, på en torsdag.

    Forrige sesong satte Silje Opseth verdensrekord i Vikersund, og hun gleder seg nå over at 25 kvinner skal få delta i 2025. Denne sesongen var det 17. (NTB)

    Silje Opseth
    Foto: NTB

Sendeplan

Kl. Program Kanal