Hopp til innhold

King irritert på norske medier – lei dumme spørsmål

Bournemouth-angriper Joshua King (26) føler seg både annerledes og unorsk, men selv om han er kritisk til norsk presses jakt på overskrifter, vil han fortsette å si det han mener.

SOCCER-ENGLAND-WAT-BOU/

HET: Joshua King har imponert i sesongåpningen. Det samme har laget hans Bournemouth.

Foto: ANDREW BOYERS / Reuters

– Jeg er ikke «A4». Jeg er meg selv, sier Joshua King.

Han svarer på hvorfor han føler seg unorsk. Noe han fortalte i et langt intervju med britiske Telegraph nylig. Der åpnet landslagsspissen opp om hans etter hvert så lange liv i engelsk fotball, men også oppveksten med gambisk far og norsk mor på Romsås i Oslo.

– Nordmenn er veldig «A4», veldig enkle, blir han sitert på.

– Jeg er bare annerledes som person. Det er ikke negativt å være A4, men jeg er utadvendt og liker å dele mine meninger. Jeg er ikke redd for å si hva jeg har på hjertet, utdyper King på pressetreff i Oslo før Slovenia-kampen lørdag.

Vil ikke gi «bensin til bålet»

Også hans til tider anstrengte forhold til norsk media kommer godt frem i intervjuet med avisen.

– Da jeg kom på landslaget var det litt mye styr med at jeg var annerledes og sånn, men jeg har bare vært meg selv og har ikke forandret meg. Men jeg passer nok litt mer på hva jeg sier til media i dag, for jeg har lært at en del media liker overskrifter, forteller Bournemouth-proffen til NRK.

Joshua King

LANDSKAMPKLAR: Joshua King er en viktig brikke for Norge, som møter Slovenia på lørdag og Bulgaria neste tirsdag i nasjonsligaen.

Foto: Håkon Mosvold Larsen / NTB scanpix

– Jeg var misfornøyd da jeg var yngre, men nå bryr jeg meg ikke. Jeg har lært at norsk presse de sier det de vil og det de må for å få flest lesere, så det er viktig for meg å ikke gi dere bensin til bålet, fortsetter 26-åringen.

King smiler litt.

– Får du en del dumme spørsmål, synes du?

– En del? Det er altfor mange dumme spørsmål. Jeg føler altfor mange kommer hit uten planlagte spørsmål, men det er ikke jobben min, den er på fotballbanen.

Landslagskaptein Stefan Johansen liker godt at King ofte snakker i overskrifter.

Han sier det som det er og akkurat hva han mener. Han er ærlig. Når man er en stor profil, og en av våre beste, blir det overskrifter. Det er sånn dere elsker. Men det gjør ikke noe for meg. Jeg synes det er artig han han skaper litt blest rundt oss.

Får ros av sjefen

Lars Lagerbäck og det norske fotball landslaget forbereder seg til bortekampen mot San Marino.

GODT TEAM: Landslagssjef Lars Lagerbäck og Joshua King.

Foto: Vidar Ruud / NTB scanpix

Men King skaper overskrifter også på banen, og blant annet scoret han to mot Watford i helgen.

– Josh har utviklet seg under min tid. Jeg synes han er blitt en mye bedre toveisspiller, både i Bournemouth og på landslaget. Vi har mer nytte av ham nå, og jeg er veldig fornøyd med forsvarsjobben han har lagt ned, roser landslagssjef Lars Lagerbäck.

– Hva synes du om ham som person?

– Nå for tiden liker jeg ham godt. Vi har fått et ganske godt forhold, synes jeg. Vi kommer jo fra ulik bakgrunn. Han flyttet til England da han var 15–16 år, så man kan ikke si at han er typisk «nordbo». Han er våken, og vet ganske bra hva saker og ting handler om, svarer han.

Siste nytt

  • Nosa overstrålte Nusa – assist i debuten da Mechelen spilte 1-1 mot Brugge

    Petter Nosa Dahl debuterte for Mechelen etter overgangen tidligere i uka og leverte assist da laget greide 1-1 borte mot Brugge.

    Nosa Dahl ble leid ut fra Bodø/Glimt til gamleklubben KFUM Oslo før denne sesongen. Han gjorde stor suksess med seks mål og tre assist på 17 kamper, men denne uka solgte Glimt ham til belgiske Mechelen.

    20-åringen startet på benken i Brugge, men kom inn i det 62. minutt. Tre minutter senere leverte han assist til Patrick Pfluckes utligningsmål.

    Joaquin Seys hadde gitt Brugge ledelsen i det 51. minutt, men det ble bare uavgjort for hjemmelaget.

    Brugges norske landslagsspillere Antonio Nusa og Hugo Vetlesen startet begge. De ble byttet ut samtidig i det 80. minutt.

    (NTB)

    Eliteserien i fotball 2024: KFUM Oslo - Brann (0-0)
    Foto: Annika Byrde / NTB
  • Andreas Georgson ferdig som LSK-trener – får assistentrolle i Manchester United

    Svenske Andreas Georgson forlater Åråsen etter bare et halvt år som Lillestrøms hovedtrener. 42-åringen er ansatt som assistenttrener i Manchester United.

    Det opplyser Lillestrøm i egne mediekanaler. Assistenttrener Robin Asterhed overtar inntil videre som hovedtrener.

    Torsdag erfarte både Romerikes Blad og Nettavisen at Georgson var i samtaler med en ny klubb. Sistnevnte skrev senere på kvelden at det dreide seg om Manchester United.

    Ifølge Nettavisen behøvde den engelske storklubben bare å betale en klausul i Georgsons LSK-kontrakt. Den skal angivelig ha vært på rundt fire millioner kroner.

    Den svenske 42-åringen har en fortid i flere engelske klubber. Han har blant annet vært dødballtrener i Southampton, i tillegg til å ha roller i både Arsenal og Brentford.

    I februar forlot Manchester Uniteds dødballtrener Eric Ramsay klubben. (NTB)

    Eliteserien i fotball 2024: Molde - Lillestrøm (3-0)
    Foto: Marius Simensen / NTB
  • Nigerias basketballkvinner reiste 20 mil – fikk ikke plass på båten

    I regnværet under åpningsseremonien var det god plass på mange av båtene som fraktet OL-deltakere, men ikke for Nigerias basketballkvinner.

    Det nigerianske kvinnelaget hadde reist over 20 mil fra Lille, der gruppespillet avvikles, for å være med i åpningsseremonien.

    Vel framme ble de nektet å gå om bord i båten der Nigerias utøvere skulle være med.

    Årsaken var at båten var for full.

    Ifølge nyhetsbyrået AP var det en representant for Nigerias OL-komité som besluttet at det ikke var plass til basketballkvinnene. Skuffet måtte de reise tilbake til Lille.

    Nigeria var på samme båt som Niger og Norge. TV-bildene fra båten viste at det tilsynelatende var en del ledig plass om bord.

    Nigeria spiller sin første OL-kamp mandag mot Australia. (NTB)

    2P-7bT3AJRc
    Foto: AP

Sendeplan

Kl. Program Kanal