Hopp til innhold
FC Barcelona
Foto: Manu Fernandez / AP

Kampfiksing i fotball

 • Italiensk landslagsspiller dømt til fem års fengsel for kampfiksing

  Armando Izzo, midtstopper i Serie A-laget Monza med tre landskamper for Italia på merittlista, er dømt til fem års fengsel for kampfiksing.

  Han ble dømt for å ha hjulpet mafiaen i Napoli å fikse en kamp for ni år siden. 31-åringen sa umiddelbart at han vil anke dommen.

  – Jeg er veldig skuffet. Jeg ble frikjent for å ha fikset en kamp 25. mai 2014, men dømt for å ha fikset kampen 17. mai, en kamp jeg ikke engang spilte. Jeg vil lese begrunnelsen med mine forsvarere, og vi vil anke, sa han ifølge Gazzetta dello Sport.

  Izzo møtte i retten i Napoli tiltalt for å ha hjulpet til å fikse en kamp i Serie B mellom Modena og hans daværende klubb Avellino. Han ble funnet skyldig i deltakelse i organisert kriminalitet og sportsbedrageri.

  Izzos fetter Umberto Accurso, som antas å være medlem av mafiaen, ble dømt til 18 måneders fengsel. Det ble også en annen person som var tiltalt for medvirkning.

  Monza, som eies av tidligere statsminister Silvio Berlusconi, støtter Izzo og sier i en uttalelse at klubben tror på hans uskyld.

  (©NTB)

  Armando Izzo
  Foto: AP
 • Barcelona siktet for dommer-korrupsjon

  Spansk påtalemyndighet har siktet storklubben Barcelona for korrupsjon etter at klubben skal ha betalt en dommer over 70 millioner kroner.

  Påtalemyndigheten bekreftet i midten av februar at klubben var under etterforskning som følge av utbetalingene.

  Det er den tidligere nestlederen i dommerkomiteen i det spanske fotballforbundet, Jose Maria Enriquez Negreira, som mottok pengene mellom 2016 og 2018.

  Barcelona har begrunnet transaksjonene med at Negreira skal ha levert tekniske rapporter til klubben. I tillegg skal han ha bidratt med informasjon om talenter fra andre klubber i Spania.

  Fredag bekreftet påtalemyndighet at Barcelona er siktet i saken. Også de tidligere klubbtoppene Josep Maria Bartomeu, Sandro Rosell, Òscar Grau og Albert Sole er siktet, ifølge radiokanalen Cadena Ser. (NTB)

  Camp Nou barcelona
  Foto: ALBERT GEA / Reuters
 • Seks arrestert i spansk i kampfiksingssak

  Spansk politi har anholdt seks personer i en sak om kampfiksing i forbindelse med en kamp i Copa del Rey, melder AFP.

  De arresterte ble mistenkt etter at de vant 30.000 euro på et oppgjør som endte 8–0 i spansk femtedivisjon i desember 2021.

  Pågripelsene skjedde et døgn etter at en lokal domstol hadde avhørt seks personer, blant dem en tidligere spiller fra Huracan Melilla.

  Politiet bekrefter at de har satt i gang etterforskning på oppfordring av La Liga og flere bookmakere.

 • Frikjent spelar får ny kompensasjon

  Tidlegare Follo-spelar Formose Pape Mendy som blei frikjent i kampfiksingsskandalen frå 2012, er tilkjent til saman 40.000 kroner i oppreisning. Erstatningskravet hans på over 4,3 millionar kroner blei forkasta av Oslo tingrett.

  Oslo tingrett
  Foto: Cornelius Poppe / NTB
 • Agent blir sittende i varetekt

  Fem personer blir sittende i varetekt etter opprullingen av en omfattende sak om kampfiksing og økonomisk svindel i belgisk fotball. Mogi Bayat er blant de fem som fortsatt må sitte i varetekt. I mediene blir han beskrevet som Belgias mektigste sportsagent. Også to andre agenter, og Mechelens økonomidirektør er i varetekt

  FILE PHOTO: Soccer agent Mogi Bayat is seen during the Jupiler Pro League match RSC Anderlecht against KAA Gent in Brussels
  Foto: Stringer / Reuters

Siste nytt

 • Warholm har bestemt seg – sesongdebuterer onsdag

  Karsten Warholm innleder utendørssesongen med å løpe 300 meter hekk i Trond Mohn Games på Fana stadion onsdag kveld. Warholm tok beslutningen sammen med trener Leif Olav Alnes etter mandagens treningsøkt.

  – Jeg har trent hardt i Spania og tenker 300 meter hekk er en fin start for å se om farten er på plass. Og selvfølgelig også gøy å få delta på Trond Mohn sitt eget stevne. Rett og slett vanskelig å finne en grunn til å la være, skriver Warholm i en melding til NRK.

  Han legger til:

  – Jeg og sjefen (Leif) tror det kan være en fin gjennomkjøring før 400 hekk-debuten på Bislett.

  Karsten Warholm er både regjerende verdensmester og regjerende olympisk mester, og ikke minst verdensrekordholder, på 400 meter hekk. Hans tøffeste rivaler, Rai Benjamin og Alison dos Santos, har allerede levert knallsterke sesongåpninger og vist at Warholm ikke frå noe gratis i sommerens OL i Paris.

  Med tiden 33,26 er Warholm også den raskeste i verden gjennom tidene på 300 meter. Spørsmålet er om rekorden fra 2021 overlever tirsdagens stevne i Bergen.

  Trond Mohn Games sendes direkte på NRK1 fra kl. 18.00 onsdag.

  Karsten Warholm
  Foto: Anders Skjerdingstad / NRK
 • Kashafali løp inn til VM-bronse

  Salum Kashafali (30) måtte se seg slått som tittelforsvarer på 100 meter i para-VM i Japan. Han tok den siste medaljen.

  Bergenseren var i mål på 10,79 og endte 35 hundredeler bak vinneren Skander Djamil Athmani fra Algerie. Bronsen kom i T13-klassen.

  Kashafali ble i fjor verdensmester i den samme klassen. Det greide han selv om han konkurrerte mot utøvere som hadde bedre syn enn ham selv.

  I 2019 tok han VM-gull som T12-løper. To år senere ble det også tittelsuksess på 100-meteren i Paralympics.

  Mandagens bronseløp sikret Norges første medalje i årets para-VM i Kobe.

  Kashafali innehar verdensrekorden på 100 meter for parautøvere med tiden 10,37. Den satte han på Bislett Games i fjor sommer.

  (©NTB)

  Salum Kashafali, Parautøver
  Foto: NTB
 • Roing: Borch til finale om OL-plass

  Kjetil Borch (34) er klar for en siste dragkamp med Norges singlesculler i jakten på nok en OL-deltakelse i roing.

  Veteranen ble nummer to i sitt semifinaleheat med tiden 6.55,27. De tre beste avanserte til tirsdagens finale.

  Borch ble slått med 2,53 sekunder av rumeneren Mihai Chiruta. Tidligere på dagen var han også nest best i den andre kvartfinalen, mens han søndag tok en heatseier i det innledende forsøket.

  Den siste OL-kvalifiseringen holdes i sveitsiske Luzern. Borch må være en av de to beste i finalen blant dem som ikke allerede er kvalifisert for å ta seg til OL i Paris.

  For tre år siden tok Borch OL-sølv i singlesculler, mens det ble bronse med Olaf Tufte i dobbeltsculler i 2016. Hans første leker var i 2012 i London.

  Norge har allerede kvalifisert fire båter til årets OL og Paralympics: Kvinner dobbeltsculler, herrer dobbeltsculler, herrer lettvekt dobbeltsculler og kvinner singlesculler (Paralympics).

  Ved siden av Borch er ytterligere én norsk båt på jakt etter OL-billett. Dobbeltfireren for menn med Erik Solbakken, Kristoffer Brun, Jonas Juel og Oskar Helvig imponerte i søndagens kvalifisering og er klare for tirsdagens finale.

  (©NTB)

  Pressetreff med roerne foran VM i Tsjekkia
  Foto: Håkon Mosvold Larsen / NTB

Sendeplan

Kl. Program Kanal