Kampfiksing i fotball

 • Frikjent spelar får ny kompensasjon

  Tidlegare Follo-spelar Formose Pape Mendy som blei frikjent i kampfiksingsskandalen frå 2012, er tilkjent til saman 40.000 kroner i oppreisning. Erstatningskravet hans på over 4,3 millionar kroner blei forkasta av Oslo tingrett.

  Oslo tingrett
  Foto: Cornelius Poppe / NTB
 • Agent blir sittende i varetekt

  Fem personer blir sittende i varetekt etter opprullingen av en omfattende sak om kampfiksing og økonomisk svindel i belgisk fotball. Mogi Bayat er blant de fem som fortsatt må sitte i varetekt. I mediene blir han beskrevet som Belgias mektigste sportsagent. Også to andre agenter, og Mechelens økonomidirektør er i varetekt

  FILE PHOTO: Soccer agent Mogi Bayat is seen during the Jupiler Pro League match RSC Anderlecht against KAA Gent in Brussels
  Foto: Stringer / Reuters
 • Mistanke om kampfiksing i Sverige

  Det svenske fotballforbundet har gått til politianmeldelse av to kamper mistenkt for kampfiksing, skriver Dagens Nyheter.

  Det er en cupkamp, Assyriska – Värnamo, og en 1.divisjonskamp, Värnamo Forward – Linköping City, som er under etterforskning.

  Illustrasjonsbilde fotball
  Foto: Vegard Wivestad Grøtt / NTB scanpix
 • Mistanke om kampfiksing i Sverige

  Det svenske fotballforbundet har gått til politianmeldelse av to kamper mistenkt for kampfiksing, ifølge Dagens Nyheter.

  Det er en cupkamp mellom Assyriska og Värnamo, og en 1.divisjonskamp mellom Värnamo Forward og Linköping City som er under etterforskning.

  Illustrasjonsbilde fotball
  Foto: Vegard Wivestad Grøtt / NTB scanpix
 • Storaksjon mot kampfiksing

  Midt i forberedelsene til mesterligafinalen i Kiev rystes ukrainsk fotball av det som kan være en stor kampfiksingsskandale. Topplagene Vorskla Poltava og Zorja Lugansk er på listen over i alt 35 klubber som politiet mener har vært involvert i kampfiksing.

Siste nytt

 • Para-VM på Lillehammer utsettes

  Para-VM i snøsport er utsatt til 2022. Det skriver Norges Skiforbund i en pressemelding.

  VM skulle etter planen arrangeres på Lillehammer i februar neste år.

  – Vi vet hvor mye arrangementet betyr for mange og forstår godt skuffelsen over å måtte vente et helt år, men mesterskapets omfang, varighet og kompleksitet lar seg ikke forene med smittesituasjonen nasjonalt og internasjonalt. Risikoen for smittespredning hos frivillige, utøvere og i lokalsamfunnet gjør det ikke forsvarlig å gjennomføre som planlagt, sier skipresident Erik Røste i pressemeldingen.

  Verdenscup paralangrenn
  Foto: Norges Skiforbund / NTB
 • Rambo vender hjem til Runar

  Håndballprofilen Christoffer Rambo gir seg i den tyske bundesligaklubben Minden etter inneværende sesong. Karrieren fortsetter hjemme i Norge for Runar.

  Minden bekrefter i en melding på sine nettsider onsdag at Rambo er inne i sin siste sesong for klubben.

  31 år gamle Rambo har vært proff i Tyskland de åtte siste sesongene. I løpet av 184 kamper for Minden har han scoret 780 mål.

  Den sterke skytteren har også vært sentral på det norske landslaget. 208 mål på 93 kamper er fasiten der.

  Christoffer Rambo
  Foto: Vidar Ruud / NTB
 • Australian Open blir trolig utsatt

  Tennisturneringen Australian Open blir trolig utsatt med en uke eller to. Casper Ruud og de andre tennisstjernene vet foreløpig ikke hvordan året vil se ut.

  Turneringen var planlagt å starte 18. januar, men idrettsminister i delstaten Victoria, Martin Pakula, uttalte onsdag at det «mest sannsynlig» blir en forsinkelse.

  Melbourne har kun nylig åpnet delvis opp etter måneder med full nedstenging på grunn av koronapandemien. I åtte måneder har Australia nærmest vært stengt fra resten av verden med et innreiseforbud for alle som ikke bor i landet.

  Casper Ruud
  Foto: Jil Yngland / NTB

Sendeplan

Kl. Program Kanal