Hopp til innhold
Østsiden-Follo
Foto: Knut Stenseth

Kampfiksingssaken

Oppsummert

29. april 2015 ble tre spillere fra Follo og Asker dømt til fengsel, og to frifunnet i den såkalte kampfiksingssaken. En av gamblerne ble frifunnet, mens den andre ble idømt fengselsstraff. Nå er det klart at aktor anker alle dommene.

 • Frikjent spelar får ny kompensasjon

  Tidlegare Follo-spelar Formose Pape Mendy som blei frikjent i kampfiksingsskandalen frå 2012, er tilkjent til saman 40.000 kroner i oppreisning. Erstatningskravet hans på over 4,3 millionar kroner blei forkasta av Oslo tingrett.

  Oslo tingrett
  Foto: Cornelius Poppe / NTB
 • Nekter for kampfiksing

  Samtlige erklærer seg ikke skyldig i kampfiksingssaken i Borgarting lagmannsrett. Tre av de fem tiltalte spillerne, samt en svensk og en norsk bakmann, ble i tingretten dømt i Norges første kampfiksingssak våren 2015.

 • Nekter skyld for kampfiksing

  Samtlige tiltalte erklærte seg ikke skyldig i kampfiksingssaken i Borgarting lagmannsrett. Tre av de fem tiltalte spillerne, samt en svensk og en norsk bakmann ble i tingretten dømt i Norges første kampfiksingssak våren 2015.

 • Kampfiksing-tiltalte kan spille

  Påtalenemnda i Norges Fotballforbund vi ikke be om videre suspensjon for spillerne som er involvert i den såkalte kampfiksingssaken. Det betyr at spillerne nå kan finne seg klubber igjen.

 • Kampfiksingssaken opp i vinter

  Andre runde av kampfiksingssaken i fotball kommer opp i lagmannsretten til vinteren. Det er satt av en måned til behandlingen av ankesakene, 19. januar til 19. februar, opplyser seniorkonsulent Marianne Ruud ved Borgarting lagmannsrett til NTB.

Nyhetstips 03030

Er du der det skjer eller vet noe vi burde vite? Ta kontakt på 915 03030 eller 03030@nrk.no