Hopp til innhold

Holøs fikk spille mest av alle i debuten

Jonas Holøs fikk mest spilletid av alle på laget da han debuterte i NHL for Colorado Avalanche natt til søndag.

Jonas Holøs debuterte for Colorado Avalanche borte mot New York Islanders i NHL lørdag 16.10.2010

Jonas Holøs debuterte for Colorado Avalanche borte mot New York Islanders i NHL natt til søndag.

Foto: Jim McIsaac / Afp

23-åringen var på isen i 23.57 minutter da han Colorado Avalanche tapte 5-2 for New York Islanders.

- Det var jo litt drittmatch. Islanders vil mer enn oss og vi taper. Det er ikke akseptabelt, som man sier her, sa Jonas Holøs til NRK etter debuten.

Med sine nesten 24 minutter på isen var den norske NHL-debutanten den av Avalanche-spillerne som fikk mest spilletid. Veteranen og back-kollega John-Michael Liles var på isen et halvt minutt mindre.

Fikk skryt

Nordmannen fikk da også skryt av trener Joe Sacco etter kampen.

- Jeg synes det var en god start for ham, selv om han var del av et tapende lag, sa trener Joe Sacco til NRK etter kampen.

Særlig av Sacco imponert over nordmannens offensive egenskaper.

- Jeg så mye godt i ham, særlig når han hadde pucken på vei ut av egen sone, sa Sacco til NRK.

Hadde nerver

Holøs ble kreditert med to skudd mot mål og et par blokkeringer i en kamp Avalanche til slutt tapte 5-2.

- Jeg synes det gikk greit. Det var selvfølgelig litt nerver i starten, sa Holøs til NRK etter debuten.

Nå tror han på flere kamper i tiden fremover. Neste kamp er mot New York Rangers natt til tirsdag.

- Jeg føler ikke på noen måte at jeg spilte meg ut av laget. Det er noen justeringer jeg må gjøre så det blir bedre etterhvert, sa Jonas Holøs til NRK.

Sjette nordmann i NHL

Med nattens kamp ble Jonas Holøs den sjette nordmannen som har fått sjansen i NHL.

Tidligere har Bjørn Skaare, Espen Knutsen, Anders Myrvold, Ole-Kristian Tollefsen og Patrick Thoresen spilt i verdens beste ishockeyliga.

Beskjeden om at han skulle spille fikk han først mot slutten av lørdagens formiddagstrening.

Holøs ble satt inn da Avalanche-trener Joe Sacco valgte å gi kaptein Adam Foote en fridag, etter fire kamper på seks dager.

Video Jonas Holøs får spille

SE VIDEO: Jonas Holøs gledet seg til å debutere for Colorado Avalanche.

Siste nytt

 • Pogacar rykket til ny Giro-seier i grisevær

  Tadej Pogacar slo til med litt over én kilometer igjen og vant for femte gang i årets Giro d'Italia. Suksessen kom på en nedkortet fjelletappe.

  I rosa ledertrøye var sloveneren sterkest i en svært bratt stigning mot mål i Santa Cristina Valgardena. Uanstrengt tok Pogacar ledelsen med 700 meter igjen og tråkket inn til soloseier.

  Pogacar hadde en sammenlagtledelse på 6.41 minutter til Geraint Thomas før tirsdagens kjøring.

  Opprør i Giro-feltet tvang arrangøren til å endre på onsdagens løypeprofil. Starten ble flyttet til etter fjellpasset i Umbrasil, og etappen ble kortet ned fra 206 til 118,7 kilometer. Både ryttere og lag truet med å utebli hvis det ikke kom endringer.

  Årsaken til misnøyen var varsel om dårlig og kaldt vær i det nevnte fjellpasset. Juryen drøyde med å ta en avgjørelse, og den var fortsatt ikke tatt da den planlagte starten i Livigno skulle ha vært. (NTB)

  xVG8KBL2s3g
  Foto: AP
 • Ronaldo tatt ut til EM

  Cristiano Ronaldo (39) er blant Portugals utvalgte og spiller i sommer sitt sjette EM-sluttspill i fotball. Ingen før ham har kommet opp i et slikt antall.

  Angrepsveteranen delte rekorden på fem europamesterskap med Spanias keeperikon Iker Casillas. Ronaldo blir også spilleren i årets sluttspill med flest internasjonale mesterskap på CV-en.

  Dem vil han ha spilt elleve av om han slipper til på banen i Tyskland. Ronaldo har scoret i hvert eneste EM siden debuten i 2004, og han var en del av laget som tok gullet i 2016.

  Denne sesongen har Ronaldo gjort 42 mål på 41 kamper for Al-Nassr i Saudi-Arabia. (NTB)

  zb2vA3acc0M
  Foto: NTB
 • Rashford vraket til EM

  Manchester United-stjernen Marcus Rashford var ikke med da den engelske landslagssjefen Gareth Southgate presenterte bruttotroppen til fotball-EM tirsdag.

  Rashford var et av de aller fremste navnene som manglet da Southgate offentliggjorde sine utvalgte. Med var heller ikke tidligere Liverpool-spiller Jordan Henderson.

  Fire landslagsdebutanter er derimot med i troppen: Evertons Jarrad Branthwaite, Liverpool-duoen Curtis Jones og Jarell Quansah samt Crystal Palace-stjerneskuddet Adam Wharton. Burnley-keeper James Trafford har heller ingen landskamper fra før.

  Vraket i den engelske EM-troppen er for øvrig også Chelsea-trioen Raheem Sterling, Ben Chilwell og Reece James. De to sistnevnte har vært svært skadeplaget denne sesongen.

  Inne er derimot Manchester united-unggutten Kobbie Mainoo, som har tatt Premier League med storm de siste månedene. Det samme er Crystal Palace-spiller Eberechi Eze.

  Listen over spillere som ble presentert tirsdag talte i alt 33 navn. Southgate kan maksimalt ta med seg 26 spillere til sluttspillet i Tyskland som starter 14. juni. Dermed må syv navn ut i tiden som kommer.

  Den endelige fristen for å melde inn troppen er 7. juni. (NTB)

  Rashford
  Foto: AP

Sendeplan

Kl. Program Kanal