Holøs: - Det blir deilig

Klokken ett natt til søndag blir Jonas Holøs den 6. nordmannen som får sjansen i NHL. - Utrolig morsomt, sier Colorado Avalanche-spilleren til NRK.

Video Jonas Holøs får spille

- Jeg skal være med fra start. Det er utrolig morsomt, sier Jonas Holøs til NRK.

I dag hadde Colorado Avalanche sin formiddagstrening på Nassau Coliseum hvor New York Islanders spiller.

- Deilig

I kveld lokal tid er det duket for norsk debut. Holøs, med nummer seks på ryggen, blir den sjette nordmannen som får sjansen i NHL.

- Det er en lettelse. Det blir deilig å spille matcher igjen. Det er over to uker siden sist. Det blir deilig å komme igang og kjenne på det, sier en glad Holøs i treningsgarderoben.

Mot slutten av treningen kom en av trenerne bort til Holøs og fortalte han at han skulle gjøre seg klar for kamp, og sarpingen selv er klar til å ta sjansen i verdens tøffeste hockeyliga.

- Det er NHL og man har lyst til å prøve. Da får man beskjed på hvor man står. Nå er det bare å lette på trykket, ler Holøs, som skal erstatte kaptein Adam Foote.

Treneren: - Jeg liker ham


Hovedtreneren Joe Sacco har sett mye positivt med Holøs og synes det nå var på tide at han skulle få spille.

- Dette er en god mulighet for ham. Holøs har jobbet veldig hardt og spilt bra før sesongen. Vi kan ikke ha ham sittende på tribunen hele tiden. Vi ser frem til å se ham spille i kveld, sier hovedtrener for Colorado Avalanche, Joe Sacco, til NRK i ettermiddag.

- Vil han få spille flere kamper?

- Vi får se. Jeg håper han spiller seg inn i en av rekkene etterhvert. Det kommer an på hvordan han spiller.

- Hva synes du om Holøs?

- Jeg liker ham. Han har stor bevegelighet, skøyter bra og er en veldig hardtarbeidende gutt, noe jeg liker. Jeg synes det er gøy å trene folk som er villig til å trene hardt. Jeg tror han har en meget lys fremtid, sier Sacco til NRK.

Vil vise seg frem

Den hardtarbeidende landslagsbacken vet at dette betyr mye.

- Det betyr veldig mye. Nå kan jeg vise meg frem og vise at jeg vil ha en plass i laget. Selv om jeg gjør en dårlig kamp i dag så betyr ikke det at løpet er kjørt.

Da NRK snakket med ham på formiddagen lokal tid, var Holøs på vei tilbake på hotellet for å gjøre seg klar til kamp.

- Det blir nok en powernap nå og gjøre seg klar til match, sier Holøs som sier han skal sende noen gledelige sms'er til familien.

Kampen starter klokken 01 natt til søndag, norsk tid.

Siste nytt

 • Nederland til sluttspel

  Nederland scora to gonger på dei siste fem minutta, og 2-2 mot Tyskland var nok til å ta den siste plassen i "final four" som skal kjempe om sigeren i nasjonsligaen neste sommar.

  Dei tre andre er England, Portugal og Sveits.

 • – Ikke vanskelig å droppe Johansen

  – Var det vanskelig å sette Stefan Johansen ut? ble Lars Lagerbäck spurt på pressekonferansen.

  – Nei. Han vurderte at han ikke kunne spille mer enn 20-30 minutter. Han har noe rart i sin muskulatur. Vi hadde satt ham inn om vi hadde behøvt ham, sa landslagssjefen.

 • Beste sesong på 89 år

  Med 2-0 over Kypros har Norges landslag avsluttet sin beste sesong siden 1929. På ti kamper har laget et poengsnitt på 2,50.

  I 1929 var snittet 2,60, men da spilte Norge bare 5 kamper. 2,50 er tangering av 1934-sesongen.

  Ola Kamara Scorer
  Foto: Lise Åserud / NTB scanpix

Sendeplan

Kl. Program Kanal