Hopp til innhold

Bisarr overgang i NHL: Matt Duchene ble byttet vekk midt i kampen

Matt Duchene (26) fikk en brå slutt på oppholdet i Colorado Avalanche. – I det minste har jeg en god historie å fortelle, sier Duchene.

matt duchene

FERDIG: Matt Duchene har spilt for Colorado Avalanche siden 2009, men nå er det over.

Foto: David Zalubowski / AP

10 minutter og 37 sekunder var spilt av kampen mellom Colorado Avalanche og New York Islanders da bortelagets store stjerne Matt Duchene (26) sklei av isen.

Klubbens store stjerne kom aldri utpå igjen; Duchene ble byttet bort av klubbledelsen – midt under kampen. Nå er han klar for Ottawa Senators.

Laster innhold, vennligst vent..

– Beklager, men jeg må rekke et fly

– Det var veldig rart, men det er en del av spillet. I det minste har jeg en god historie å fortelle, sa Duchene til pressen før han hastet ut av Barclays Arena i New York.

Matt Duchene

SKLIR AV ISEN: Her har NY Islanders nettopp tatt ledelsen 1–0 i nattens kamp. Det ble den siste scoringen Matt Duchene (i forgrunnen) fikk oppleve som Avalanche-spiller.

Foto: Kathy Willens / AP

Det ble ikke noe rørende farvel med lagkameratene for Duchene. Mens kampen ble spilt videre viste TV-bildene fra New York at 26-åringen gikk i garderoben, skiftet og forlot arenaen i sivile klær.

Pressen møtte den ferske Ottawa-spilleren i heisen på vei ut, og fikk stilt tre-fire spørsmål før Duchene avsluttet seansen:

– Beklager, gutter, men jeg må rekke et fly. Takk for nå.

Omfattende overgang

En bisarr avslutning på et langt klubbforhold for en av Canadas største stjerner, men det er slik overgangssystemet i NHL fungerer. Hvis to klubber er enige om en overgang, har en spiller svært lite han skulle ha sagt.

Avalanche-sjef Joe Sakic mener Duchene har etterlyst en overgang siden julen i fjor, og har bedt ham være tålmodig.

– Jeg hadde mange samtaler med Matt, men vi måtte vente til vi fikk den rette avtalen, sier Sakic ifølge NHL.com.

Svenske Aftonbladet mener avtalen involverer tre klubber. Handelen inkluderer også fire andre spillere og tre valg i neste års draft:

  • Colorado Avalanche får Samuel Girard og Vladislav Kamenev fra Nashville Predators og Shane Bowers og Andrew Hammond fra Ottawa Senators. I tillegg har de sikret seg første- og tredjevalget i NHL-draften fra Ottawa og Nashvilles andrevalg i draften.
  • Nashville Predators sikrer seg Kyle Turris fra Ottawa Senators, og signerte umiddelbart en seksårsavtale. De gir også fra seg ett valg i neste års draft.
  • Ottawa Senators sikrer seg Duchene, mister Turris, Bowers og Hammond og to valg i draften.
NHL: Stanley Cup Playoffs-Pittsburgh Penguins at Ottawa Senators

BYTTET: Kyle Turris går fra Ottawa til Colorado.

Foto: Dan Hamilton / Reuters

586 kamper

Matt Duchene debuterte for Colorado Avalanche tilbake i 2009. Han er kun 26 år, men står med utrolige 586 NHL-kamper. De har resultert i 178 mål og 250 målgivende pasninger.

Den siste tiden har det vært en del spekulasjoner rundt en eventuell overgang. Natt til mandag norsk tid gikk den i orden.

– Jeg er veldig takknemlig for tiden min i Colorado. Det var favorittklubben min som barn, og jeg var privilegert som fikk spille her. Nå er jeg veldig spent på en ny utfordring i Ottawa, sier Duchene ifølge Newsday.

Som om ikke overgangen var kuriøs nok: Duchene får trolig debuten for Ottawa mot nettopp Colorado Avalanche fredag kveld.

Siste nytt

  • Eliteserieklubbene smadret salgsrekorden i 2023

    Norsk Toppfotballs (NTF) mål om at landets fotballklubber samlet skal selge spillere for mer enn én milliard kroner årlig innen 2028 er nesten nådd allerede.

    Det viser en fersk rapport fra Europatoppen.

    I 2023 solgte norske klubber spillere for hele 959 millioner kroner. Det var en markant økning fra 355 millioner i 2022.

    – Det er fantastiske tall, og det viser at spillere i norske klubber er attraktive på det internasjonale markedet. Samtidig er det en risiko for at ligaen blir svekket dersom man ikke klarer å fylle på med egenutviklede spillere eller bommer på spillerkjøp, sier NTFs sportssjef Erik Hoftun.

    I fjor solgte Molde alene spillere for nær en kvart milliard kroner, mens også Bodø/Glimt (149 millioner) og Rosenborg (105 millioner) passerte et tresifret antall millioner. (NTB)

    Sivert Mannsverk
    Foto: NTB
  • Højlund punkterte kampen – reddet Manchester United

    Danske Rasmus Højlund avgjorde for Manchester United da han satte 4–2 mot Sheffield United etter fremspill av Bruno Fernandes.

    Portugiseren ble kampens store spiller for de rødkledde vertene.

    Han utlignet til 2-2 fra straffemerket etter en time, og 20 minutter senere knallet han inn 3–2 fra distanse.

    Før hvilen sto Fernandes også for frisparket som et par trekk senere ga Manchester Uniteds første utligning.

    Hjemmelaget dominerte banespillet tungt og kom til flere store sjanser, men gikk likevel til pause på 1-1.

    En fæl feilpasning fra vertenes keeper André Onana ga Jayden Bogle muligheten til å snappe ballen, gå på løp og score fra skrått hold.

    Ledelsen varte ikke lenge. Sju minutter senere stusset Harry Maguire inn utligningen.

    Tidlig i 2.-omgangen ble Old Trafford-publikummet rystet igjen. Ben Brereton Diaz sørget for at det sto 1-2 på lystavla etter fine Sheffield United-kombinasjoner.

    Manchester United tok seg opp til 6.-plassen med onsdagens seier. Klubben har kun vunnet to av sine åtte siste kamper i Premier League.

    Helst sist ligger Sheffield United med sine 16 poeng fra 34 kamper. Dert er ti poeng opp til riktig side av nedrykksstreken. (NTB/NRK)

    Britain Soccer Premier League
    Foto: Dave Thompson / AP
  • Skaslien og Nedregotten videre i curling-VM

    Det norske ekteparet Kristin Skaslien og Magnus Nedregotten vant sin sjette kamp på rad da Sveits ble slått 6-5 den blandede parturneringen i curling-VM.

    Tidligere onsdag slo de Italia 7-4. Dermed topper duoen gruppe A sammen med Sveits og er klar for utslagsrundene allerede før siste kamp i grunnspillet.

    Torsdag venter Spania, som ligger sist i gruppe A.

    Det gjelder å komme seg blant de tre beste i gruppen. Vinneren går direkte til semifinalen, mens to de to neste skal ut i utslagsrunde mot toer- og treerlagene fra gruppe B.

    Skaslien og Nedregotten spiller sitt første mesterskap sammen siden de tok sølv i Beijing-OL i 2022. (NTB)

    Nedregotten og Skaslien
    Foto: LILLIAN SUWANRUMPHA / AFP

Sendeplan

Kl. Program Kanal