Hopp til innhold

Thingnes Bø ville gå med storebror - får med seg Svendsen

PYEONGCHANG (NRK): Individuell bronse var nok til at Emil Hegle Svendsen får gå miksstafetten i OL. Johannes Thingnes Bø ville helst ha med seg storebror Tarjei.

Vinter-OL. Olympiske leker i Pyeongchang 2018. Skiskyting menn

GODE VENNER: Johannes Thingnes Bø har ingenting imot Emil Hegle Svendsen, men blod er tykkere enn vann hvis han får velge hvem han skal gå med i miksstafetten.

Foto: Terje Pedersen / NTB scanpix

– Etter denne dagen syns jeg at jeg fortjener plassen, sier Svendsen til NRK.

Søndag kveld kom beskjed om at Johannes Thingnes Bø, Tiril Eckhoff, Marte Olsbu og Emil Hegle Svendsen er de fire som får gå mixed-stafett tirsdag.

– Trenerne sa før OL at Tarjei og Johannes var de mest aktuelle, men jeg går det jeg får beskjed om, sier søndagens bronsevinner.

Han har slitt tungt. Men da Emil Hegle Svendsen i sitt aller siste individuelle OL-løp havnet i medaljejakt ut fra siste skyting på søndagens fellesstart, bet han tennene sammen og spurtet inn til bronse.

Etter fellesstarten bekreftet herrelandslagstrener Egil Kristiansen at det sto mellom Tarjei Bø og Emil Hegle Svendsen om den siste plassen ved siden av Johannes Thingnes Bø. Et par timer senere falt valget på Svendsen.

– Svak for familie

Svendsen slo Bø også på normaldistansen, mens Bø var best av de to på sprint og jaktstart.

Johannes Thingnes Bø drar litt på det når NRK før uttaket ble klart spør hvem av de to han ville valgt.

Vinter-OL. Olympiske leker i Pyeongchang 2018. Skiskyting menn

GÅR TIRSDAG: Emil Hegle Svendsen går på mixed-stafett tirsdag.

Foto: Terje Pedersen / NTB scanpix

– Jeg er jo naturligvis veldig svak for familie, så det er kanskje ikke så rart at jeg svarer Tarjei, sier han, og fortsetter:

– Emil er også en god kandidat og en god venn, så det blir bra uansett. Men skulle jeg velge, hadde jeg valgt Tarjei.

– Helt sinnssykt

Han gleder seg uansett over oppturen.

– Jeg har ikke hatt trua i det hele tatt i det siste, jeg skal være helt ærlig på det. Det har vært litt tungt, og jeg er typen som ikke alltid klarer å tenke positivt heller, så da var det deilig å kunne greie det. Jeg selger meg dyrt når jeg først kommer i posisjon, og det gjør jeg i dag også og klarer å ta med meg en medalje og det føles bra, sier Svendsen.

Han tar også med seg nest beste langrennstid inn mot herretiden som han definitivt skal gå. Bare Martin Fourcade var raskere søndag.

– Det er helt sinnssykt at jeg greier det. Det hadde jeg ikke trodd. Jeg var litt som en turist tidligere i OL, så det er litt deilig å klare det, erkjenner Emil Hegle Svendsen.

Sportsnyheter

Kastet ut av landslaget etter dette intervjuet – får støtte av norsk profil

Like etter at Josef Alami ble svensk mester i taekwondo gikk han hardt ut mot landslagsledelsen i et direktesendt intervju med SVT. Det fikk alvorlige konsekvenser.

Siste nytt

  • Norsk lag tok VM-tittelen i cheerleading

    Norske Viqueens Cheerleaders kunne i natt slippe jubelen løs etter å ha blitt verdensmestre for klubblag i Orlando.

    Viqueens konkurrerte i International Open Level 7 og vant foran amerikanske GymTyme All-Stars og Gothenburg Cheer One fra Sverige.

    Det norske cheerleading-laget har lagt ut en rekke innlegg på historiefunksjonen til Instagram, der de feirer verdensmestertittelen.

  • Forlenger med storklubben – får superlønn

    Travis Kelce tar to nye år hos Superbowl-mester Kansas City Chiefs. Den amerikanske NFL-stjernen, som også er kjent som Taylor Swifts kjæreste, har signert en avtale som gir ham hele 34,3 millioner dollar, eller 378 millioner kroner etter dagens kurs. Det opplyser NFL selv på sine nettsider, ifølge danske Ritzau.

    Kelce, som er tight end, har spilt 11 sesonger i NFL. Avtalen gjør han til en av de best betalte spillerne i denne posisjonen.

    Travis Kelce
    Foto: PATRICK T. FALLON / AFP
  • Superstjerne mistet sønnen – delte hjerteskjærende innlegg

    Kameruneren Francis Ngannou har vært en stor stjerne innenfor kampsporten i lang tid. Nå mottar Ngannou støtte fra en hel idrettsverden etter at det ble kjent at han har mistet sin 18 måneder gamle sønn.

    – Jeg ropte navnet hans igjen og igjen, men han responderte ikke, skriver han i et innlegg på X.

    – Hvordan håndterer man en slik ting? Hvordan kan du leve med det? Vær så snill å hjelp meg om du har noen ideer – for jeg vet virkelig ikke hva jeg skal gjøre og hvordan jeg skal håndtere dette, fortsetter han.

    Det er foreløpig ikke kjent hva som er årsaken til sønnens bortgang.

    Ngannou er tidligere UFC-mester i tungvektsklassen. Han byttet senere til boksing. Nylig møtte han Anthony Joshua i ringen.

    Francis Ngannou
    Foto: DANIEL LEAL / AFP

Sendeplan

Kl. Program Kanal