Hopp til innhold

Jensen knuste Klæbo – satte ny verdensrekord

HAMAR/OSLO (NRK): Ludvig Søgnen Jensen forbedret sin egen verdensrekord på 100 meter ski, med Johannes Høsflot Klæbo like bak.

Og det var ikke Klæbo som kom i mål på 11.03.

Klæbo hadde på forhånd utfordret Jensens gamle verdensrekord på 11,56, satt i en sprint på Bislett i 2013.

I prologen under rennet Hamar Supersprint onsdag kveld klemte også Klæbo til med bunnsolide 11,38.

Satte ny verdensrekord i finalen

Problemet for trønderen var bare det at Jensen allerede hadde forbedret sin gamle verdensrekord med tiden 11,29 i sitt forsøk, kun få minutter tidligere. Og i finalen seinere på kvelden forbedret Jensen rekorden ytterligere med imponerende 11,03!

Klæbo presset Jensen hardt i begynnelsen av finaleheatet, men sistnevnte hadde mest krutt igjen i beina de siste meterne.

– Dette var gøy! Jeg fikk en litt dårlig start, og jeg så at Johannes gikk veldig bra. Derfor måtte jeg jage veldig, forteller Jensen til NRK.

– Det er gøy å slå Klæbo. Han er den nye stjernen. Men jeg skulle gjerne ha sett Petter Northug her, da, sier Jensen og ler.

Ski-VM Lahti 2017.

IKKE SKUFFET: Johannes Høsflot Klæbo ble imponert over den nye verdensrekorden på Hamar.

Foto: Terje Pedersen / NTB scanpix

Klæbo selv var ikke altfor skuffet over finaletapet.

– Jeg synes ikke det var noe nederlag. «Ludde» er utrolig rask, og han trener hele året på dette her. Jeg trente i går kveld og i dag morges, så jeg er veldig fornøyd med å bli nummer to her, sier Klæbo til NRK.

– Hadde jeg fått noen dager til å trent mer på overganger, og sett litt på «Ludde» om hvordan han gjør det, så kunne jeg kanskje klart å bite fra meg enda litt mer. Man han gikk fryktelig fort, sier trønderen.

Til sammenligning er for øvrig verdensrekorden på 100 meter uten ski på beina 9,58 sekunder, en rekord Usain Bolt satte i 2009.

Fantastisk sesong

20 år gamle Klæbo har uansett hatt en strålende vinter i sin første sesong som senior.

Den begynte med sprintseier i den nasjonale åpningen på Beitostølen, og sluttet med at han ble tidenes yngste vinner av sprintcupen og vant minitouren som avsluttet verdenscupen.

– Det har vært en utrolig reise. Å ha fått vært med på, og oppnådd, det som jeg har gjort i år, det klarer jeg ikke å sette ord på, sier Klæbo når han skal oppsummere sesongen.

Ludvig Søgnen Jensen satte ny verdensrekord på 100 meter skisprint.

11,56: Se Ludvig Søgnen Jensens gamle rekord fra 2013.

Siste nytt

  • Leicester rykket opp igjen til Premier League

    Leeds tapte hele 0-4 borte mot Queens Park Rangers fredag kveld. Dermed ser det ut til at et direkte opprykk glipper for den tradisjonsrike klubben, mens Leicester kan feire retur til Premier League neste sesong.

    Etter fredagens kamp har Leeds fire poeng opp til Leicester, men kun én kamp igjen å spille. Leicester har på sin side to kamper igjen å spille.

    For Leeds' del jakter Ipswich Town like bak. De er ett poeng bak Leeds, men har spilt to kamper mindre. Dermed vil fem poeng på de siste tre kampene sikre et opprykk for Ipswich.

    For Leicester ble oppholdet på nest øverste nivå i engelsk fotball kortvarig. Klubben som vant Premier League i 2016, rykket ned fra Premier League i fjor.

    Seieren til Queens Park Rangers gjør at de har sikret plassen på nest øverste nivå.

    Leicester
    Foto: AP
  • Medier: Liverpool og Feyenoord enige om Slot-overgang

    Arne Slot blir etter alt å dømme arvtakeren til Jürgen Klopp som Liverpool-manager. Ifølge flere medier har Feyenoord gått med på å slippe ham.

    Det skjer etter at Slot torsdag bekreftet at han ønsket seg til Liverpool.

    – Jeg vil gjerne til Liverpool. Nå venter jeg på å se om klubbene kommer til enighet. Jeg er veldig trygg på det, sa Slot til ESPN.

    Nå melder flere medier, blant dem The Athletic, at klubbene har kommet fram til en kompensasjon for nederlenderens tjenester. Også nederlandske medier hevder at Slot nærmer seg Liverpool-jobben.

    Liverpool har vært på managerjakt siden Klopp i vinter varslet at han kom til å gi seg ved sesongslutt. Tyskeren hadde egentlig to år igjen av kontrakten.

    I Nederland er 45-årige Slot kjent for å stå for en offensiv og energisk spillestil. Han ledet i fjor Feyenoord til serietittelen og fulgte i år opp med å vinne cupen.

    Slot tok for to år siden Rotterdam-laget til finalen i Serieligaen. Han leverte også sterke resultater som AZ Alkmaar-trener. (NTB)

    Arne Slot
    Foto: AFP
  • Stortalent herjet da Norge vant i VM-test

    Treningskampen mellom Norge og Danmark i Asker endte 4-3 fredag kveld etter spilleforlengelse.

    18 år gamle Michael Brandsegg-Nygård er blant verdens mest ettertraktede talenter og han viste hvorfor fredagens kamp.

    Brandsegg-Nygård ble kreditert alle Norges tre mål i ordinær tid.

    – Jeg vet ikke. To i hvert fall, sa Brandsegg-Nygård til TV 2 i pausen mellom andre og tredje periode.

    – Den gikk på skøyta mi, men så jeg ikke hva som skjedde etter. Jeg tror Petter (Vesterheim) slo den inn, sa Brandsegg-Nygård videre - noe også TV 2s kommentatorer konkluderte med.

    Norge ledet 3-1 etter den andre perioden, men Danmark kom tilbake i den tredje perioden og fikk utlignet til 3-3. Dermed ble det spilleforlengelse i Asker.

    Der var igjen Brandsegg-Nygård sentral og scoret Norges vinnermål i spilleforlengelsen.

    Norge og Danmark møtes til ny treningskamp lørdag. Deretter skal Norge spille to treningskamper borte mot Latvia neste uke, før VM starter 9. mai.

    Michael Brandsegg-Nygård
    Foto: NTB

Sendeplan

Kl. Program Kanal