Hopp til innhold

Klæbo vant minitouren etter målfoto: – Aldri opplevd en jevnere kamp

QUÉBEC/OSLO (NRK): Johannes Høsflot Klæbo vant minitouren i Canada foran hjemmehåpet Alex Harvey. Niklas Dyrhaug ble nummer tre, og vil ha spurt-trening med Klæbo hjemme i Norge.

Klæbo vant foran Harvey og Dyrhaug.

THRILLERAVSLUTNING: Klæbo vant etter målfoto

– Jeg var så stiv, så jeg prøvde bare å ta korteste vei og spurte det jeg hadde. Jeg skjønte ikke at jeg vant før jeg kryssa målstreken, sier Klæbo.

Stortalentet har hatt en fantastisk sesong – han vant både i sesongåpningen på Beitostølen og sesongens siste renn.

– Jeg trodde egentlig jeg skulle bli nummer tre, men så tenkte jeg at dette er det siste i sesongen og at jeg bare måtte komme meg fortest mulig til mål, sier stortalentet.

– Jeg trodde egentlig at jeg kom til å se minitouren på TV, så dette er utrolig gøy, fortsetter han.

– Det er utrolig imponerende det Johannes gjør. Da vi tok han igjen så vi at han var sliten, men han klarer å mobilisere kreftene og er helt enorm på oppløpet. Han har de samme egenskapene som Petter Northug har. Selv om han er stiv klarer han å få opp en helt enorm toppfart, sier Dyrhaug om lagkompisen.

Lureløp

20-åringen gikk ut med et forsprang på 22 sekunder ned til Dyrhaug og 23 sekunder ned til Harvey, men etter fem kilometer ble han hentet av de to forfølgerne.

Niklas Dyrhaug

NUMMER TRE: Niklas Dyrhaug tapte spurten mot Klæbo og Harvey.

Foto: Jacques Boissinot / AP

Da ble det et lureløp i tet. Trioen gikk sammen til mål, og det hele ble avgjort med en spurt. Den ble meget jevn, og det måtte målfoto til for å finne ut av hvem som hadde den lengste foten.

– Det var en veldig spennende «fight». Jeg skjønte fort at det kom til å bli en duell mellom oss tre. Jeg prøvde en langspurt, men det ble bare nesten. Jeg er fornøyd med å bli nummer tre, men akkurat nå er jeg skuffet over at jeg ikke tok det hjem, sier Dyrhaug.

– Jeg tror aldri jeg har vært med på en så jevn kamp. Nå skal jeg bli med Johannes på spurt-trening. Det er bare å ta av seg hatt og hansker og det som er for han, fortsetter han.

Hund i løypa

Tidligere søndag holdt Tiril Eckhoff på å bli felt av et ekorn i Holmenkollen.

Også på jaktstarten i Canada var det dyr i langrennsløypa. Etter ti kilometer fikk nemlig trioen i tet besøk av en hund, men alle holdt seg på beina.

Bikkja i bakken ville også løpe fort.

HUND I BAKKEN: En hund forstyrret løperne i Canada.

Dramatikk i målområdet

Etter at målfoto måtte avgjøre om det var Klæbo eller Harvey som vant minitouren var det mer dramatikk i målområdet.

Svenske Emil Jönsson måtte få legehjelp. Han veltet over ende da han gikk i mål og lå nede i snøen i målområdet, men det så ut til å gå bra med svensken.

Dramatisk avslutning på tour de Canada for Emil Jönsson.

FIKK LEGEHJELP: Jönsson lå lenge i målområdet med smerter.

Laster innhold, vennligst vent..

Siste nytt

  • Leicester rykket opp igjen til Premier League

    Leeds tapte hele 0-4 borte mot Queens Park Rangers fredag kveld. Dermed ser det ut til at et direkte opprykk glipper for den tradisjonsrike klubben, mens Leicester kan feire retur til Premier League neste sesong.

    Etter fredagens kamp har Leeds fire poeng opp til Leicester, men kun én kamp igjen å spille. Leicester har på sin side to kamper igjen å spille.

    For Leeds' del jakter Ipswich Town like bak. De er ett poeng bak Leeds, men har spilt to kamper mindre. Dermed vil fem poeng på de siste tre kampene sikre et opprykk for Ipswich.

    For Leicester ble oppholdet på nest øverste nivå i engelsk fotball kortvarig. Klubben som vant Premier League i 2016, rykket ned fra Premier League i fjor.

    Seieren til Queens Park Rangers gjør at de har sikret plassen på nest øverste nivå.

    Leicester
    Foto: AP
  • Medier: Liverpool og Feyenoord enige om Slot-overgang

    Arne Slot blir etter alt å dømme arvtakeren til Jürgen Klopp som Liverpool-manager. Ifølge flere medier har Feyenoord gått med på å slippe ham.

    Det skjer etter at Slot torsdag bekreftet at han ønsket seg til Liverpool.

    – Jeg vil gjerne til Liverpool. Nå venter jeg på å se om klubbene kommer til enighet. Jeg er veldig trygg på det, sa Slot til ESPN.

    Nå melder flere medier, blant dem The Athletic, at klubbene har kommet fram til en kompensasjon for nederlenderens tjenester. Også nederlandske medier hevder at Slot nærmer seg Liverpool-jobben.

    Liverpool har vært på managerjakt siden Klopp i vinter varslet at han kom til å gi seg ved sesongslutt. Tyskeren hadde egentlig to år igjen av kontrakten.

    I Nederland er 45-årige Slot kjent for å stå for en offensiv og energisk spillestil. Han ledet i fjor Feyenoord til serietittelen og fulgte i år opp med å vinne cupen.

    Slot tok for to år siden Rotterdam-laget til finalen i Serieligaen. Han leverte også sterke resultater som AZ Alkmaar-trener. (NTB)

    Arne Slot
    Foto: AFP
  • Stortalent herjet da Norge vant i VM-test

    Treningskampen mellom Norge og Danmark i Asker endte 4-3 fredag kveld etter spilleforlengelse.

    18 år gamle Michael Brandsegg-Nygård er blant verdens mest ettertraktede talenter og han viste hvorfor fredagens kamp.

    Brandsegg-Nygård ble kreditert alle Norges tre mål i ordinær tid.

    – Jeg vet ikke. To i hvert fall, sa Brandsegg-Nygård til TV 2 i pausen mellom andre og tredje periode.

    – Den gikk på skøyta mi, men så jeg ikke hva som skjedde etter. Jeg tror Petter (Vesterheim) slo den inn, sa Brandsegg-Nygård videre - noe også TV 2s kommentatorer konkluderte med.

    Norge ledet 3-1 etter den andre perioden, men Danmark kom tilbake i den tredje perioden og fikk utlignet til 3-3. Dermed ble det spilleforlengelse i Asker.

    Der var igjen Brandsegg-Nygård sentral og scoret Norges vinnermål i spilleforlengelsen.

    Norge og Danmark møtes til ny treningskamp lørdag. Deretter skal Norge spille to treningskamper borte mot Latvia neste uke, før VM starter 9. mai.

    Michael Brandsegg-Nygård
    Foto: NTB

Sendeplan

Kl. Program Kanal