Hopp til innhold

Jæger slo tilbake etter klokketabbe: – Hadde jeg ikke trodd

Etter at Henriette Jæger (20) sitt første superløp ble stoppet av klokketabbe, vartet den norske kvinnen opp med nok en maktdemonstrasjon i Malmö.

Etter at Henriette Jæger sitt første superløp ble stoppet av klokketabbe, vartet den norske kvinnen opp med nok en maktdemonstrasjon i nordisk mesterskap i friidrett. Klar ny rekord på 200 meter.

– Jeg hadde ikke sett for meg det. Å se 22,58 hadde jeg ikke trodd, sier Henriette Jæger til NRK.

– Det viser bare hvor tøff hun er i hodet. Hun er en kriger. Hun gir seg ikke, sier sportssjef Erlend Slokvik i Friidrettsforbundet til NRK.

På andre forsøk under det nordiske mesterskapet – denne gangen med velfungerende klokke – løp Jæger inn til nok en suveren seier.

Snaue tre timer etter at 20-åringen løp finalen i Malmö for første gang kom hun i mål på tiden 22,58 sekunder.

Det er soleklar norsk rekord på 200 meter utendørs, og Jægers personlige rekord ble senket med 86 hundredeler fra 23,28 sekunder.

Henriette Jæger etter norsk rekord på 200 meter

REKORDJUBEL: Henriette Jæger kunne strekke hendene i været etter sin norske rekord i Malmö.

Foto: NFIF

– Det viser at det nivået hun har nå begynner å bli veldig bra. Hun er i form og var veldig tent på å vise det. Det var deilig å se gleden da hun så tiden, sier Slokvik.

Ellevill jubel

Etter rekordtiden jublet Jæger hemningsløst, samtidig som flere norske utøvere samlet seg rundt henne og hoppet av glede.

– Jeg elsker det. Jeg blir så glad av å se samholdet. Jeg virkelig elsker den norske troppen og måten vi heier hverandre frem på. Friidrett er individuelt, men det føles som en lagsport iblant, sier Jæger.

– Alle hadde fått med seg at hun måtte løpe på nytt. Da ser man litt av den gleden og samholdet som er i det jentemiljøet når de feirer Henriette, sier sportssjefen.

Line Klosters norske rekord på 23,03 blir med det slettet. Christine Bjelland Jensen (23,16) og Helene Rønningen (23,27) passeres også på listen over de beste norske tidene noensinne.

22,58 sekunder er også bare ett hundredel bak OL-kravet på distansen.

Henriette Jæger under Nordenkampen i Bærum i februar 2022

LEVERTE IGJEN: Henriette Jæger, her under Nordenkampen i Bærum i februar.

Foto: Rodrigo Freitas / NTB

– Det er helt kaos

Og det var litt av en dramatisk oppladning til rekordløpet:

– Det finnes ikke tider. Det er helt kaos her.

Det sa pressesjef Morten Olsen i Friidrettsforbundet til NRK over telefon fra Malmö.

Under det nordiske mesterskapet i den svenske byen løp Henriette Jæger inn til suveren seier. Det var bare et stort problem:

Klokken virket ikke.

– Jeg har fått vite i etterkant at det var et veldig bra løp. Sånn sett er det irriterende. Jeg var litt sur der og da, men dette kan skje i større mesterskap også så man må bare nullstiller, sier Jæger.

Det rådet full forvirring etter målgang, og Jæger selv ble filmet mens hun sto sammen med den norske delegasjonen og kikket på en telefon. Men verken på stadion eller i de offisielle resultatlistene på nett dukket det opp noen tid på superløpet.

– Jeg er veldig nysgjerrig, så det første jeg gjør når jeg kommer i mål er alltid å sjekke tidene. Jeg satt jo lenge og ventet og var sånn «hva er det som skjer?», sier Jæger.

VM friidrett innendørs 2024 i Glasgow

Arrangøren legger seg flat

Daniel Bergin i det svenske friidrettsforbundet var med på å arrangere stevnet i Malmö.

– Det er beklagelig, sa han til NRK om klokketabben.

– Det er bare beklagelig, det er det eneste jeg kan si. Jeg hørte også fra folk som tror hun var under den norske rekorden, fortsatte han om Jægers første løp.

Bergin beklagde også til de norske lederne som var på plass i Malmö.

Jæger var på sin side imponert over hvordan arrangøren håndterte situasjonen.

– Da jeg fikk vite at det ikke var noen tid, var de veldig raske på at vi kunne få et nytt løp, sier Jæger.

Les også Iuel misset igjen – røper OL-plan

Friidrett, EM i München

Fire norske rekorder i år

Jæger leverte imidlertid til glans da hun fikk sitt andre forsøk, og dermed fortsetter hennes utrolige sesong.

Også i 2023 leverte 20-åringen fra Aremark fantastiske tider i norsk målestokk, med bestenotering på 300 meter med 36,62 sekunder og norsk rekord på 400 meter utendørs med 51,03.

Etter at vi gikk inn i et nytt kalenderår har rekordrasene bare fortsatt for Jæger.

Allerede 20. januar ble hun tidenes første norske kvinne under 23 sekunder på 200 meter, riktignok innendørs, da hun løp på 22,99 sekunder i Bærum.

Ti dager senere brøt hun nok en grense, som første norske kvinne under 52 sekunder på 400 meter innendørs da hun løp 51,57 sekunder i Ostrava. En uke senere forbedret hun den rekorden til 51,05 i Torunn.

Søndag kom altså den fjerde norske rekorden i 2024 for Jæger under det nordiske mesterskapet.

– Det viser hvordan hun har løftet seg og hun er fortsatt ung. Det blir spennende å følge henne. Det blir gøy når vi kommer til EM, sier Slokvik.

I tillegg til de norske rekordene, ble Jæger tidligere i mai første norske kvinne som løp under 50 blank på 400 meter da hun løp på 49,94 på sin ankeretappe under VM i stafett. Det var riktignok med «flying start» og blir ikke regnet som norsk rekord.

Allerede OL-klar

Etter at Jæger for andre gang på en uke satte norsk rekord på 400 meter innendørs i februar, avslørte den tidligere mangekjemper til NRK at hun satset mer på løpsdistansene.

– Jeg skal ikke legge skjul på at jeg har satset mer 200- og 400-meter denne sesongen, sa Jæger da.

Og på de distansene har hun altså satt norske rekorder denne sesongen, i tillegg til å klare EM-kravet.

Les også Jæger (20) med satse-avsløring etter rekordras: – Får Warholm-vibber

Henriette Jæger og Karsten Warholm

OL-kravene er riktignok ikke i boks helt ennå. På 200 meter er kravet som nevnt 22,57 sekunder, mens det på 400 meter er 50,95.

Kravene må være tatt innen 30. juni, men det er også mulig å kvalifisere seg til de olympiske lekene gjennom rankingpoeng.

Jæger er uansett klar for OL i paris. Tidligere denne måneden var hun nemlig med på stafettlaget som kvalifiserte seg til OL på 4x400 meter for kvinner.

Det er første gang Norge har med lag på den distansen i et OL, og første gang et kvinnelag deltar i en lagøvelse for Norge i olympiske leker.

PS! Friidrett under OL i Paris sendes direkte på NRK.

PS2! EM i friidrett ser du på NRK fra 7. til 12. juni.

null
Spiller nå
Sjekk Ruuds sommerskille: – Noe av det raffeste jeg har sett 00:21
Neste

Siste nytt

  • Nosa overstrålte Nusa – assist i debuten da Mechelen spilte 1-1 mot Brugge

    Petter Nosa Dahl debuterte for Mechelen etter overgangen tidligere i uka og leverte assist da laget greide 1-1 borte mot Brugge.

    Nosa Dahl ble leid ut fra Bodø/Glimt til gamleklubben KFUM Oslo før denne sesongen. Han gjorde stor suksess med seks mål og tre assist på 17 kamper, men denne uka solgte Glimt ham til belgiske Mechelen.

    20-åringen startet på benken i Brugge, men kom inn i det 62. minutt. Tre minutter senere leverte han assist til Patrick Pfluckes utligningsmål.

    Joaquin Seys hadde gitt Brugge ledelsen i det 51. minutt, men det ble bare uavgjort for hjemmelaget.

    Brugges norske landslagsspillere Antonio Nusa og Hugo Vetlesen startet begge. De ble byttet ut samtidig i det 80. minutt.

    (NTB)

    Eliteserien i fotball 2024: KFUM Oslo - Brann (0-0)
    Foto: Annika Byrde / NTB
  • Andreas Georgson ferdig som LSK-trener – får assistentrolle i Manchester United

    Svenske Andreas Georgson forlater Åråsen etter bare et halvt år som Lillestrøms hovedtrener. 42-åringen er ansatt som assistenttrener i Manchester United.

    Det opplyser Lillestrøm i egne mediekanaler. Assistenttrener Robin Asterhed overtar inntil videre som hovedtrener.

    Torsdag erfarte både Romerikes Blad og Nettavisen at Georgson var i samtaler med en ny klubb. Sistnevnte skrev senere på kvelden at det dreide seg om Manchester United.

    Ifølge Nettavisen behøvde den engelske storklubben bare å betale en klausul i Georgsons LSK-kontrakt. Den skal angivelig ha vært på rundt fire millioner kroner.

    Den svenske 42-åringen har en fortid i flere engelske klubber. Han har blant annet vært dødballtrener i Southampton, i tillegg til å ha roller i både Arsenal og Brentford.

    I februar forlot Manchester Uniteds dødballtrener Eric Ramsay klubben. (NTB)

    Eliteserien i fotball 2024: Molde - Lillestrøm (3-0)
    Foto: Marius Simensen / NTB
  • Nigerias basketballkvinner reiste 20 mil – fikk ikke plass på båten

    I regnværet under åpningsseremonien var det god plass på mange av båtene som fraktet OL-deltakere, men ikke for Nigerias basketballkvinner.

    Det nigerianske kvinnelaget hadde reist over 20 mil fra Lille, der gruppespillet avvikles, for å være med i åpningsseremonien.

    Vel framme ble de nektet å gå om bord i båten der Nigerias utøvere skulle være med.

    Årsaken var at båten var for full.

    Ifølge nyhetsbyrået AP var det en representant for Nigerias OL-komité som besluttet at det ikke var plass til basketballkvinnene. Skuffet måtte de reise tilbake til Lille.

    Nigeria var på samme båt som Niger og Norge. TV-bildene fra båten viste at det tilsynelatende var en del ledig plass om bord.

    Nigeria spiller sin første OL-kamp mandag mot Australia. (NTB)

    2P-7bT3AJRc
    Foto: AP

Sendeplan

Kl. Program Kanal