Hopp til innhold

Iversens ferske VM-grep: Setter broren på lønningslisten

MERÅKER (NRK) Etter en sesong på det jevne og litt til er Emil Iversen (27) opptatt av å «knappe sekunder» på sine ski-rivaler i den viktige VM-sesongen. Derfor har han ansatt lillebroren som altmuligmann.

Høydesamling med skilandslaget

KLAR FOR NY SESONG: Emil Iversen, her fra en høydesamling i italienske Livigno i begynnelsen av september.

Foto: Heiko Junge / NTB scanpix

– Det er vel en liten ti prosents stilling og et ledd for å ta et sekund eller to på konkurrentene. Han får et femsifret beløp i året. Men hvis det blir resultat av det, så får han for strevet med bonuser. Han får ikke mye, men han synes det er artig han også, sier 27-åringen til NRK.

Les også: Hetland om den tøffe landslagssparkingen: Angrer ingenting

Oppmann

Det er to år yngre Mats (25) som skal hjelpe Emil Iversen å ta de ekstra sekundene på konkurrentene til vinteren.

Det handler om å teste og smøre ski, han skal delta på trening, stå klar med tørre klær, lage mat når det trengs, kjøre bilen. Rett og slett sørge for at Iversen restituerer og trener best mulig. En slags oppmannsrolle.

NM ski 2017 - Sprint fri teknikk

NY HJELPER: Mats Iversen, her fra et NM-renn på Lygna i 2017.

Foto: Terje Pedersen / NTB scanpix

Brorens engasjement varer hele sesongen. Mats Iversen går på skole ved siden av og brødrene kommer til å legge til rette for at den nye rollen fungerer optimalt for alle.

– Han har satset aktivt, vet mye om hvordan langrennslivet er og er veldig fornøyd med dette selv. Han får være med i smøretraileren og gjøre tester gjennom vinteren. Han kommer til å lære mye også.

Landslagssjef Vidar Løfshus er positiv til Iversens grep og påpeker at skiløpere i lang tid har fått hjelp av sine nærmeste til «testing og slike ting».

– At han får penger av broren sin er solidarisk av Emil. Da har vi det godt i skiforbundet, når han har råd til å ansette folk, sier Løfshus og smiler.

Lest denne? Slik har Hetlands jobbliv blitt snudd på hodet

Saken fortsetter under bildet.

Iversen og Løfshus

GLADE TRØNDERE: Emil Iversen og Vidar Løfshus, her fra en Tour de Ski-etappe i 2016.

Foto: Terje Pedersen / NTB scanpix

Brukbar OL-sesong

Iversens fjorårssesong ble helt grei. Han åpnet med en 15. plass totalt i mini-touren i verdenscupåpningen og fulgte opp med en femteplass på sprinten i Lillehammer helgen etter.

Etter det havnet han stort sett et sted mellom 10. og 20. plass i konkurransene han stilte opp i, før den 15 kilometer lange fellesstarten i Oberstdorf under Tour de Ski.

Der tok han sin første pallplassering for sesongen - og havnet like gjerne helt på toppen. Han noterte seg for topplasseringer før OL og tok en åttendeplass på sprinten under lekene. På femmila i Pyeongchang ble han nummer ti.

Fått med deg denne? Brutal test for sykdomsfri Klæbo: – Tungt, vondt og helt pyton

– Enda viktigere uten trønderbasert trener

Nå har han altså bestemt seg for å ta broren med på laget for å heve seg enda litt mer. Iversen erkjenner - etter å ha hørt Løfshus' mening - at «man begynner å bli litt bortskjemt», men gjentar at han gjør dette for å bli best mulig.

– Jeg synes det er stas å få jobbe tettere med broren min. Og så får han kommet mer på innsiden. Forhåpentligvis er det en investering som er verdt det. Vi har jo ikke trener i området heller.

– Men jeg hadde sikkert gjort det selv om vi hadde hatt en trener i Trøndelag. Men nå er det kanskje enda viktigere. Vi trønderne skulle ønske at det var en trener bosatt i nærheten, sier Iversen.

Les også: Åpenhjertig Northug innrømmer tunge tanker under sommersmellen

Siste nytt

  • Luton misset seiershattrick mot Everton

    Luton prøvde å slå Everton for tredje gang denne sesongen, men måtte nøye seg med 1-1 og er fortsatt på nedrykksplass i Premier League.

    I en kamp med mange store sjanser til begge lag tok Everton ledelsen på et VAR-straffespark midt i første omgang, men Elijah Adebayo utlignet da han knuste Ashley Young i en duell ved lengste stolpe, tok ned ballen og knallet den i mål.

    Luton måtte vinne for å klatre forbi Nottingham Forest og ta seg over nedrykksstreken, men er i stedet bak på målforskjell med en kamp mer spilt.

    Everton kom fra seier i tre strake hjemmekamper og har tross sine poengstraffer berget plassen. Likevel ville laget gjerne fortsette seiersstimen.

    UZxSU_N9CXo
    Foto: AP
  • Schjelderup-perle hjalp Nordsjælland til seier

    En frisparkperle fra Andreas Schjelderup ble vinnermålet da Nordsjælland slo AGF 3-1 borte. Laget henger med i gullkampen i dansk fotball.

    Farum-laget inntok 2.-plassen tre poeng bak Brøndby, men ett foran FC København og Midtjylland før de tre andre topplagene skal i aksjon søndag.

    Halvparten av målene i kampen ble scoret av banens to nordmenn, for på overtid reduserte Magnus Knudsen for AGF, som torsdag spiller cupfinale mot Silkeborg.

    Søndag er det storkamp mellom Midtjylland og Brøndby, mens FC København gjester nettopp Silkeborg. (NTB)

    Z9MpMJjlMEg
    Foto: NTB
  • Stian Solberg ga ishockeylandslaget 1-0-seier over Latvia i forlengning

    Stian Solberg vant pucken, gikk fra egen halvdel og ga Norges ishockeylandslag 1-0-seier over Latvia etter 37 sekunder i forlengningen fredag.

    Det skjedde etter tre målløse perioder i Riga.

    Det norske laget gikk rett i strupen på bronsevinneren fra fjorårets VM og dominerte den første perioden. Norge vant skuddstatistikken i de første 20 minuttene 13-2, og supertalentet Michael Brandsegg-Nygård hadde to stolpetreff.

    Solberg er svært ettertraktet og kan i juni bli den første norske spiller som velges i første runde i NHL-draften.

    Lagene møtes igjen lørdag i generalprøven før elite-VM. Mandag offentliggjør landslagssjef Tobias Johansson troppen til mesterskapet i Tsjekkia. Norge spiller sin første kamp mot Sveits fredag 10. mai. (NTB)

    x0J7YQ1S8hE
    Foto: NTB

Sendeplan

Kl. Program Kanal