Iversen varsler mer kynisme: – Må kanskje trosse ønsker fra øverste hold

LILLEHAMMER (NRK): Emil Iversen (27) går trolig sine siste verdenscuprenn før jul når han kommende helg stiller på start på Beitostølen. Det kan han endelig tillate seg etter en råsterk sesongåpning.

World Cup Nordiske grener Lillehammer

VERDENSCUPLEDER: Emil Iversen, her etter minitouren på Lillehammer søndag sist helg.

Foto: Tore Meek / NTB scanpix

Han begrunner valget – hvor han sannsynligvis tar seg en lang periode med konkurransefri – med at han «må være kynisk, tenke på seg selv og hele tiden gjøre det som er best for ham de neste månedene til VM».

Iversen forteller at han nå ikke bare kan sette seg i sofaen, glede seg og tro at han kommer til å hente medaljer. Det viktigste blir å passe på belastningen og sørge for nok trening, melder det som er Norges beste skiløper i øyeblikket.

Les også: Mammas melding etter Iversens VM-grep: «Må du være så kjepphøy»?

Tar trolig renn-fri

World Cup Nordiske grener Lillehammer

GA ALT: Emil Iversen, her underveis i minitouren på Lillehammer søndag.

Foto: Tore Meek / NTB scanpix

For når han stiller på startstreken kommende helg er det som verdenscupleder. Den gule trøya, det synlige beviset på akkurat dét, kjennes stort å bære, innrømmer han. Søndag går han stafett, kanskje som ankermann.

Suksessen de to første verdenscuphelgene gjør også noe med roen hans. Han går distansen lørdag og stafetten søndag på Beitostølen. Så blir det trolig renn-fri, selv om det gjenstår én helg med konkurranser i Davos før juleferien. Dit vil ikke Iversen.

Les også: Klæbo, Krogh og Northug sliter – nå vil Iversen ha ankeretappen

Må kanskje trosse ønsker fra øverste hold

Selv om det venter en sprint i fristil i Davos. Det er det andre av fem uttaksrenn til VM i Seefeld i februar. Han tror ikke ledelsen, blant annet sprinttrener Arild Monsen, liker det som kan bli valget hans.

Langrenn Beitostølen

SPRINTTRENER PÅ LANDSLAGET: Arild Monsen, her avbildet under langrennsåpningen på Beitostølen for snart tre uker siden.

Foto: Terje Pedersen / NTB scanpix

– Dersom jeg står over Davos, er det en sjanse jeg tar. Jeg vet det er et av de viktige uttaksrennene for VM-sprinten, men jeg tror det er det beste med tanke på resten av sesongen. Det er et ledd i å være mer kynisk, og da må man kanskje trosse ønsker fra øverste hold noen ganger, sier Iversen – og legger til:

– Nå har jeg vist ganske mye. Da kan man står over noen skirenn og være tøffere sånn sett. Det er en luksus med gode resultater. Da kan man være mye mer kynisk.

NRK har forsøkt å få en kommentar fra sprinttrener Arild Monsen hele uken, uten å lykkes med det.

Les også: Iversen planla å skjelle ut egen smører: – Ville knekke skiene i to

En annen Iversen

Til Tour de Ski mellom 29. desember og 6. januar er han imidlertid tilbake i verdenscupsirkuset. Etter dét er ikke hele planen lagt for perioden frem til VM i Seefeld som begynner 21. debruar, men det er uttaksrenn til både 15 kilometeren i Otepää i januar og flere uttaksrenn til sprint.

På spørsmål om han har endret seg på punktet som «handler om å gå alt», svarer Iversen slik:

– Det er som jeg har sagt hele tiden. Det er en annen Emil Iversen på start. Jeg er mer robust, mer voksen og en mer gjennomtrent skiløper. Det at jeg har på meg den gule trøya nå er et virkelig bevis på at det jeg har sagt stemmer. Jeg får igjen for strevet, sier Iversen – og smiler godt.

Siste nytt

 • Nadal feid av banen i semifinalen

  For første gang siden 2015 får Monte Carlo Masters en annen vinner enn Rafael Nadal. Den spanske gruskongen tapte mot italienske Fabio Fognini i lørdagens semifinale. Fognini tok seg til finalen med settsifrene 6-4, 6-2.

  Monaco Monte Carlo Tennis Masters
  Foto: Claude Paris / AP
 • King brente kjempesjanse

  En upresset Joshua King blåste ballen høyt over mål fra seks meter da et kvarter var spilt mot Fulham. Det viste seg å bli skjebnesvangert for Bournemouth, som tapte seriekampen 0-1. David Coote scoret på straffe for Fulham.

  X03810
  Foto: MATTHEW CHILDS / Reuters
 • Norsk travhest med ellevilt løp

  Den norske travhesten Looking Superb vant et storløp i Paris og tjente 800.000 nye kroner lørdag. Tiden 1.10,6 på 2150 meter er det få hester i verden som kan kopiere. Den seks år gamle hingsten har nå tjent 4,1 millioner kroner siden november.

  looking superb
  Foto: Espen Hartvig / NTB scanpix

Sendeplan

Kl. Program Kanal