Hopp til innhold

Mammas melding etter Iversens VM-grep: «Må du bli så kjepphøy?»

LILLEHAMMER (NRK): Emil Iversen (27) gir litt av æren for at han nå kan kalle seg Norges beste skiløper til «altmuligmann» og lillebror Mats (25). Men ideen om å ansette broren ble ikke tatt så godt imot i Iversen-familien.

Verdenscup langrenn

– BRA JOBBA! Emil Iversen får noen hyggelig ord av mamma Unni etter fredagens sprintkonkurranse.

Foto: Geir Olsen / NTB scanpix

I hvert fall hvis man skal tro mamma Unni Iversen. Hun er på plass som tilskuer under verdenscupen på Lillehammer og forteller at hun først trodde dette var noe bare eldstesønnen ønsket.

– Det sa jo pappa Ole Morten også. «Er det virkelig nødvendig?». Jeg sa «trenger du virkelig det? Må du bli så kjepphøy og ha en tjener?». Men jeg skjønte fort at det ikke handlet om det, sier mamma Iversen og flirer.

«Vinn-vinn»

Hun snakker om Emil Iversens VM-grep som NRK omtalte i høst. 27-åringen lønner lillebror Mats med et femsifret beløp i året for å være skitester, delta på trening, være sjåfør, kjøre.

NM ski 2017 - Sprint fri teknikk

FIKK JOBB AV BROREN: Mats Iversen, her fra et NM-renn på Lygna i 2017.

Foto: Terje Pedersen / NTB scanpix

Enkelt og greit bidra til at Iversen trener og restituerer bedre. Årets sesongstart viser at dét og andre grep har hjulpet.

Nå forklarer moren hvorfor hun snudde fra å være skeptisk til svært positiv.

– Mats hadde så lyst. Jeg var redd den eldste skulle utnytte den yngste, men Emil er så raus og han gir. Det ble veldig bra det der. Mats ser det også som en mulighet. Han studerer jo i den retningen. Han får være skitester i Tour de Ski og VM. Det er kjempestas. Det er vinn-vinn, sier Unni Iversen.

Lest denne? Kristine (19) overrasket alle – så serverte hun advarsel til svenskene

Norges beste skiløper?

Verdenscup langrenn

DAGENS BESTE NORDMANN: Emil Iversen på pallen bak italienske Federico Pellegrino og foran Alex Harvey på tredjeplass.

Foto: Tore Meek / NTB scanpix

Hun har akkurat sett sønnen fortsette der han slapp i Kuusamo sist helg. Iversen ble beste nordmann med sin andreplass på fredagens skøytesprint. Han trekker fortsatt frem ansettelsen av broren som ett av flere viktige tiltak for at det går svært bra i år.

For sesongen har så langt vært en lek for 27-åringen fra Meråker. På den nasjonale langrennsåpningen på Beitostølen vartet han opp med to pallplasser. Deretter én fjerdeplass og en pallplass under verdenscupåpningen i Kuusamo sist helg.

Og på åpningsdistansen av mini-touren på Lillehammer fredag, havnet han igjen på podiet. Han svarer «ja, akkurat nå» på spørsmål om han er Norges beste skiløper på herresiden.

Les også: Halfvarsson reagerer på Klæbos oppførsel: – Barnslig

Iversen-show på pressekonferansen

Hovedpersonen selv var i strålende humør da han møtte til pressekonferanse etter pall-løpet. Emil Iversen fleipet med omtrent alt. Fra julefest på samfunnshuset i hjembygda i Meråker, selvtilliten utenfor sporet, som ifølge ham var dårlig.

Verdenscup langrenn

AUTOGRAFSKRIVING: Etter andreplassen fredag ville flere unge og håpefulle ha autografen til Iversen.

Foto: Tore Meek / NTB scanpix

Han fikk frem smilet hos journalistene da han omtalte Calle Halfvarsson som «Kalle Klovn» og deretter mente svensken egentlig er en «godgutt», selv om han ødela både staven og konkurransen for Johannes Høsflot Klæbo på fredag.

Så fortalte Iversen hvordan glassverandaen i huset hans i Meråker hadde skapt litt mas den siste tiden. Den hadde blitt revet ned på grunn av storm...

Slapp å gjemme seg...

Iversen rundet av showet med å fortelle at lagkompis Klæbos reaksjon etter stavknekken fredag kunne minne om skistjernens reaksjon da Emil Iversen falt under lagsprinten i Lahti-VM 2017. De to var på lag sammen. Medaljen glapp med det fallet.

– Heldigvis var det ikke min feil i dag. Da slapp jeg å gjemme meg for Kåre (morfar Klæbo) og hele teamet, sier Iversen fleipende.

Skal gå 15 kilometer i VM

For hans egen del var han svært godt fornøyd med å ha gjort en solid prolog og kaller prestasjonen for «et skremmeskudd» for konkurrentene. Iversen har ikke sin aller største styrke i fristil, men beviste fredag at han behersker VM-øvelsen svært godt. En andreplass i det første uttaksrennet lover bra for fremtiden.

Verdenscup langrenn

TIDELER BAK VINNEREN: Emil Iversen spurter inn til andreplass bak Federico Pellegrino på fredagens sprint.

Foto: Geir Olsen / NTB scanpix

På spørsmål hva han selv tror han har VM-billett til, svarer han slik:

– 15 kilometer klassisk skal jeg gå. Sprinten er en bonus. Jeg får bare fortsette den gode jobben jeg har gjort. Spise, trene, sove og slappe av. Det er ikke noe mer hokus-pokus enn det, sier Iversen – og forlater pressesenteret for å forberede seg til lørdagens 15 kilometer fristil intervallstart.

Den begynner klokken 12.15 og den ser du på NRK 1.

Siste nytt

  • Alle eliteserielagene videre i cupen

    Flere eliteserielag var i trøbbel underveis i cupens andre runde, men samtlige av lagene som var i aksjon onsdag tok seg videre til tredje runde.

    Lillestrøm slapp virkelig med strekken mot Strømmen. Etter at Lillestrøm ledet 5-1 med en halvtime igjen, kom Strømmen voldsomt tilbake og kampen endte 5-4 til Lillestrøm.

    Brann fikk en marerittåpning og lå under 0-1 mot Askøy, og til pause sto det 2-2. I den andre omgangen sikret imidlertid Brann en sikker 5-2-seier.

    Viking lå under 2-3 for 4.-divisjonsklubben Torvastad, men en sen snuoperasjon sørget for 4-3-seier for siddisinene.

    Rosenborg vant 3-1 borte mot Ull/Kisa, Bodø/Glimt vant 2-0 over Junkeren, mens Molde dro i land en sliteseier med 2-1 over Strindheim.

    I tillegg har Tromsø, Kristiansund, KFUM, HamKam, Odd og Strømsgodset tatt seg videre.

    Haugesund og Sandefjord røk begge ut i første runde. Fredrikstad og Sarpsborg 08 spiller først torsdag, mot henholdsvis Eik Tønsberg og Hønefoss.

    I cupens andre runde møtte Strømmen eliteserielaget Lillestrøm. Da disket Eirik Åsvestad opp med scoring fra egen banehalvdel.
  • 4.-divisjonslag sjokkerte Viking – reddet av Salvesen

    – Me e for go for Viking. Me ska ta dette, det er eg sikker på!

    Meldingen satt løst da Torvastad-forsanger Håvard Førre ble intervjuet rundt timen ut i kampen, like etter at Roy Miljeteig snudde kampen for vertene.

    Stillingen viste 3–2 til den vesle klubben fra Karmøy.

    For selv om Viking tok komfortabelt ledelsen 2–0 mot 4.divisjonslaget som sendte Haugesund ut av cupens første runde, var det ikke over:

    * 45+1 minutter: Georg Grønningen reduserer til 1–2

    * 48 minutter: Fredrik Lippestad utligner til 2–2

    * 53 minutter: Miljeteig snur kampen til 3–2

    – Hva er det Viking driver med?

    NRK-ekspert Carl-Erik Torp satt rystet i studio.

    – Det er veldig vanskelig å forstå. De hadde full kontroll. Jeg klarte ikke å se at de var over midten de første 40 minuttene, sa Torp på direkten.

    Viking forsøkte å påvirke stillingen med et firerbytte etter drøyt timen spilt. Kort tid etter kunne de puste ut.

    Utligningen til 3–3 kom fra Simen Kvia-Egeskog.

    På tampen satte Lars-Jørgen Salvesen 4–3 på straffespark.

    Målet berget han Stavanger-klubben fra en real flause.

    Fotballekspert Jonas Grønner må tatovere seg etter han tapte et veddemål på direkten.
  • Johannessen ødela akillesen – mister OL

    Gøran Johannessen røk akillessenen på mandagens trening, opplyser Kolstad. Han går glipp av håndballturneringen i OL.

    Ifølge trønderklubben er Johannessen ventet å være ute i seks til åtte måneder.

    29-åringen har kjempet seg tilbake på banen etter å ha trøblet med akillesen siden november. Han deltok for Norge i EM i januar.

    Johannessen skal gjennom en operasjon torsdag. Deretter skal han restituere kroppen og hodet før opptreningen tar til.

    – Jeg skal gjøre mitt ytterste for å komme tilbake i godt gammelt Gøran-slag. Samtidig er det et slag i trynet, og mentalt har jeg også en krevende jobb foran meg. Det er aldri lett å være utenfor en gruppe, men laget er min sterkeste støttespiller, sammen med venner og familie, sier Johannessen.

    Stavanger-karen mistet også OL i 2021, da med lyskeproblemer.

    For landslaget står Johannessen med 260 mål på 109 kamper. Han debuterte for Norge i 2015. (NTB)

    Gøran Johannessen
    Foto: BILDBYRÅN

Sendeplan

Kl. Program Kanal