Hopp til innhold

Klæbo, Krogh og Northug sliter – nå vil Iversen ha ankeretappen 

LILLEHAMMER (NRK): Emil Iversen (27) flyr høyt om dagen. Det som akkurat nå er den beste skiløperen i verdenscupsirkuset forstår godt at han seiler opp som den heteste ankermann-kandidaten i Norge.

World Cup Nordiske grener Lillehammer

I STORFORM: Emil Iversen gliser bredt etter at han ble nummer tre på jaktstarten i Lillehammer søndag.

Foto: Tore Meek / NTB scanpix

– Jeg har tenkt på det selv og det ser dessverre sånn ut, sier Emil Iversen og smiler godt, når han av NRK får spørsmål om ikke han nå er best egnet som avslutter i det norske laget.

Stafettdrama kommende helg

Denne sesongen er det to anledninger til å teste ut konstellasjoner og prøve seg mot andre nasjoner i stafett før VM i Seefeld i februar.

Første potensielle duell mot finner, svensker og russere kommer allerede neste helg når verdenscupen fortsetter på Beitostølen.

Der står stafett med fire ganger 7,5 kilometer på programmet søndag. Også under verdenscuphelgen i Ulricehamn etter nyttår er det stafett på programmet.

Lest denne? Iversen planla å skjelle ut egen smører: – Vurderte å knekke skiene i løypa

Ankermennene sliter

Verdenscup langrenn

ANKER-KANDIDAT: Finn-Hågen Krogh gikk ankeretappen for Norge under Lahti-VM i 2017. På Lillehammer fikk han en opptur, men har fortsatt litt igjen til toppformen.

Foto: Geir Olsen / NTB scanpix

Norge er regjerende verdensmester i konkurransen. Debatten rundt ankermenn har pågått helt siden Petter Northug i 2016/2017-sesongen trøblet for å komme i form til mesterskap. Og nå melder Iversen seg på i kampen.

Han er egentlig en klassisk-løper, men verdenscuplederen er full av selvtillit etter en svært suksessfull helg på Lillehammer.

Og samtidig som Iversen er i toppslag, er Northug foreløpig langt bak i år også. Klæbo står over Beitostølen-helgen og Krogh er ennå et stykke unna toppform.

Les også: Mammas melding etter Iversens VM-grep: «Må du være så kjepphøy»?

– Har lyst til å prøve

World Cup Nordiske grener Lillehammer

DROPPER BEITOSTØLEN: Johannes Høsflot Klæbo er ikke aktuell for den første stafettkonkurransen for sesongen.

Foto: Tore Meek / NTB scanpix

– Hvis Klæbo ikke får fart på skiene og Krogh fortsetter i den duren han holder på nå, så må vi tenke annerledes. Jeg får snakke med trenerne. Jeg har vist at jeg er bra til å avslutte, sier Iversen – og viser til prestasjonene denne helgen, hvor han blant annet ble nummer to på skøytesprinten fredag og råsterkt spurtet seg inn til tredjeplass på jaktstarten søndag.

– Med den historikken jeg har i skøyting så er det spennende å sette meg på sisteetappen. Men jeg tar den. Jeg har lyst til å prøve, sier ski-profilen

– Iversen er en potet. Det er klassisk som har ligget ham nærmest. Men i den formen han er i nå, kan han gå det meste. Både første- og sisteetappe, er skussmålet fra allroundtrener Eirik Myhr Nossum.

Les også: Iversen krevde endringer: Følte seg glemt på samlingene i fjor

Ekstremt vanskelig

Høring i dopingsaken mot Therese Johaug, januar 2017.

NRK-EKSPERT: Fredrik Aukland.

Foto: Terje Pedersen / NTB scanpix

Fredrik Aukland lister opp to mulige stafettlag til kommende søndag: Emil Iversen, Martin Johnsrud Sundby, Didrik Tønseth og Sjur Røthe - i den rekkefølgen. Et alternativ kan, ifølge NRK-eksperten, bli Sundby, Tønseth, Røthe og Iversen på ankeretappen.

I bakhånd til Beitostølen er løpere som Simen Hegstad Krüger, Hans Christer Holund og nevnte Krogh. Skal man legge Auklands forslag til grunn må trioen stille på start for Norges andrelag.

– Akkurat nå er vi i den heldige posisjon at vi kan stille mange gode stafettlag. Det er jeg fornøyd med. Jeg har hele tiden sagt at det er ekstremt vanskelig å ta ut det norske laget, sier Nossum.

Siste nytt

 • Hovland ydmyker amerikanerne i Ryder Cup

  Viktor Hovland fortsatte fantomspillet i Ryder Cup lørdag og bidro til at Europa fikk en drømmestart også på dag to av turneringen i Roma.

  Som på åpningsdagen fredag valgte Europa-kaptein Luke Donald å sende Hovland ut i foursome-spill med det svenske stjerneskuddet Ludvig Åberg. De to skandinavene fant tonen og spilte knakende godt på første dag, og lørdag fortsatte duoen om mulig enda bedre.

  Amerikanerne Brooks Koepka og Scottie Scheffler ble regelrett ydmyket i innledningen på runden. Hovland og Åberg vant de fire første hullene og fulgte opp med å gå fem hull opp etter seks spilte.

  Et comeback i den kampen virker helt usannsynlig.

  – Det er bare å trekke for gardinen og gå og legge seg igjen. Dette er beintøft, sa Viaplay-ekspert Espen Kofstad om situasjonen til amerikanerne.

  Amerikanerne har kun et halvpoeng på tavla etter innledningen.

  Dermed kan lørdagen i Roma enda i et nytt amerikansk mareritt.

  (NTB)

  776038461
  Foto: ANDREAS SOLARO / AFP
 • Ramos' selvmål sprakk Nyland-nullen mot Barcelona

  Ørjan Nyland stengte Sevilla-buret i 75 minutter borte mot Barcelona, men ble tatt på feil fot da Sergio Ramos løp ballen i eget nett.

  Selvmålet kom da sensasjonen Lamine Yamal (16) fikk hodet på et godt innlegg og traff Ramos. Sevillas stopperveteran satte ufrivillig ballen bak Nyland.

  Gjestene hadde holdt unna et stadig skarpere Barcelona-kjør, men måtte gi tapt til slutt.

  Baklengsmålet var Nylands andre etter tre La Liga-kamper. Norges landslagsmålvakt har gjort gode opptredener etter at han nylig fikk sjansen i Sevilla.

  Før pause var João Félix nærmest scoring. Barcelonas innleide angriper traff undersiden av tverrliggeren, mens Lucas Ocampos var farligst for Sevilla og tvang Marc-André ter Stegen til å gjøre en solid redning fra kort hold.

  Barcelona topper tabellen med 20 poeng fra åtte kamper. De regjerende mesterne har vunnet mange jevne oppgjør hittil i sesongen. Sevilla står med beskjedne sju poeng.

  Til uken skal begge lag spille bortekamper i Champions League. Barcelona skal opp mot Porto, mens Sevilla møter PSV Eindhoven. (NTB)

  Nyland
  Foto: PAU BARRENA / AFP
 • Ryerson med utrolig soloscoring i sterk Dortmund-seier

  Julian Ryerson spilte hele kampen da Borussia Dortmund vant 3-1 borte mot Hoffenheim fredag.

  Med det er også Dortmund oppe på en foreløpig tabelltopp før resten av den sjette runden fullføres i tysk Bundesliga. Dortmund står med 14 poeng (fire seirer og to uavgjorte) på seks kamper.

  Det var Niclas Füllkrug som sendte Dortmund i ledelsen i kampens 18. minutt, etter at han og Julian Brandt utnyttet en feil i Hoffenheim-forsvaret.

  Andrej Kramaric utlignet på straffe like etter, men på overtid i første omgang sendte Marco Reus Dortmund tilbake i ledelsen da han var først på en løs ball inne i feltet.

  Dortmunds Ramy Bensebaini fikk rødt kort 20 minutter før slutt, men istedenfor Hoffenheim-scoring, var det Julian Ryerson som punkterte kampen fire minutter på overtid.

  Lyngdølen vant ballen like utenfor egen 16-meter og klarte å gå hele veien, før han fra 10 meter trillet ballen mellom beina til Jonas Baumann i Hoffenheim-målet.

  – Det er et av de verste målene som er scoret av en nordmann noen gang, utbrøt Viaplay-kommentator Eivind Bisgaard Sundet.

  – Han kommer til å huske det målet der resten av livet, sa Sundet videre.

  Fredagens kamp var Ryersons 100. i tysk Bundesliga. Det er nordmannens andre scoring for Dortmund etter overgangen i vinter.

  Tysk Bundesliga sendes på Viaplay.

Sendeplan

Kl. Program Kanal
Sportsvideoer
Spiller nå
Hovland med hole-in-one - bilder med tillatelse fra Viaplay 01:16
Neste