Hopp til innhold

Klæbo, Krogh og Northug sliter – nå vil Iversen ha ankeretappen 

LILLEHAMMER (NRK): Emil Iversen (27) flyr høyt om dagen. Det som akkurat nå er den beste skiløperen i verdenscupsirkuset forstår godt at han seiler opp som den heteste ankermann-kandidaten i Norge.

World Cup Nordiske grener Lillehammer

I STORFORM: Emil Iversen gliser bredt etter at han ble nummer tre på jaktstarten i Lillehammer søndag.

Foto: Tore Meek / NTB scanpix

– Jeg har tenkt på det selv og det ser dessverre sånn ut, sier Emil Iversen og smiler godt, når han av NRK får spørsmål om ikke han nå er best egnet som avslutter i det norske laget.

Stafettdrama kommende helg

Denne sesongen er det to anledninger til å teste ut konstellasjoner og prøve seg mot andre nasjoner i stafett før VM i Seefeld i februar.

Første potensielle duell mot finner, svensker og russere kommer allerede neste helg når verdenscupen fortsetter på Beitostølen.

Der står stafett med fire ganger 7,5 kilometer på programmet søndag. Også under verdenscuphelgen i Ulricehamn etter nyttår er det stafett på programmet.

Lest denne? Iversen planla å skjelle ut egen smører: – Vurderte å knekke skiene i løypa

Ankermennene sliter

Verdenscup langrenn

ANKER-KANDIDAT: Finn-Hågen Krogh gikk ankeretappen for Norge under Lahti-VM i 2017. På Lillehammer fikk han en opptur, men har fortsatt litt igjen til toppformen.

Foto: Geir Olsen / NTB scanpix

Norge er regjerende verdensmester i konkurransen. Debatten rundt ankermenn har pågått helt siden Petter Northug i 2016/2017-sesongen trøblet for å komme i form til mesterskap. Og nå melder Iversen seg på i kampen.

Han er egentlig en klassisk-løper, men verdenscuplederen er full av selvtillit etter en svært suksessfull helg på Lillehammer.

Og samtidig som Iversen er i toppslag, er Northug foreløpig langt bak i år også. Klæbo står over Beitostølen-helgen og Krogh er ennå et stykke unna toppform.

Les også: Mammas melding etter Iversens VM-grep: «Må du være så kjepphøy»?

– Har lyst til å prøve

World Cup Nordiske grener Lillehammer

DROPPER BEITOSTØLEN: Johannes Høsflot Klæbo er ikke aktuell for den første stafettkonkurransen for sesongen.

Foto: Tore Meek / NTB scanpix

– Hvis Klæbo ikke får fart på skiene og Krogh fortsetter i den duren han holder på nå, så må vi tenke annerledes. Jeg får snakke med trenerne. Jeg har vist at jeg er bra til å avslutte, sier Iversen – og viser til prestasjonene denne helgen, hvor han blant annet ble nummer to på skøytesprinten fredag og råsterkt spurtet seg inn til tredjeplass på jaktstarten søndag.

– Med den historikken jeg har i skøyting så er det spennende å sette meg på sisteetappen. Men jeg tar den. Jeg har lyst til å prøve, sier ski-profilen

– Iversen er en potet. Det er klassisk som har ligget ham nærmest. Men i den formen han er i nå, kan han gå det meste. Både første- og sisteetappe, er skussmålet fra allroundtrener Eirik Myhr Nossum.

Les også: Iversen krevde endringer: Følte seg glemt på samlingene i fjor

Ekstremt vanskelig

Høring i dopingsaken mot Therese Johaug, januar 2017.

NRK-EKSPERT: Fredrik Aukland.

Foto: Terje Pedersen / NTB scanpix

Fredrik Aukland lister opp to mulige stafettlag til kommende søndag: Emil Iversen, Martin Johnsrud Sundby, Didrik Tønseth og Sjur Røthe - i den rekkefølgen. Et alternativ kan, ifølge NRK-eksperten, bli Sundby, Tønseth, Røthe og Iversen på ankeretappen.

I bakhånd til Beitostølen er løpere som Simen Hegstad Krüger, Hans Christer Holund og nevnte Krogh. Skal man legge Auklands forslag til grunn må trioen stille på start for Norges andrelag.

– Akkurat nå er vi i den heldige posisjon at vi kan stille mange gode stafettlag. Det er jeg fornøyd med. Jeg har hele tiden sagt at det er ekstremt vanskelig å ta ut det norske laget, sier Nossum.

Siste nytt

 • Vålerenga avga poeng mot Rosenborg – uavgjort i storkampen i Toppserien

  Vålerenga håpet på tabelltopp inn mot toppoppgjøret mot Brann neste helg, men spilte 1-1 mot Rosenborg i Toppserien lørdag. Trønderne henger med i gullkampen.

  Rosenborg ville nærmest blitt hektet av i gullkampen med tap, men var det førende laget på Vålerengas hjemmebane i Oslo. 1-1 gjør at RBK er fem poeng bak serieleder Brann, som topper tabellen med to poeng mer enn VIF.

  Mot RBK tok Vålerenga ledelsen etter 19 minutter da Rikke Nygard banket ballen i nettet etter at Elise Thorsnes smalt ballen i stolpen.

  Men Rosenborg hadde initiativet i kampen og presset på for utligning etter pause. Den kom etter 65 minutter da Anna Langås Jøsendal avsluttet et flott RBK-angrep med en markkryper i hjørnet bak Vålerenga-keeper Guro Pettersen. (NTB)

 • Kloster med rekordløp

  Line Kloster satte personlig rekord på 400 meter hekk da hun løp inn på 54.99 i belgiske Oordegem lørdag. Fra før hadde 32-åringen 55.14 som bestenotering.

  Tidligere denne uken satte Kloster også personlig rekord på 400 meter flatt, med 51.93.

  Kloster hadde allerede klart kravet på 400 meter hekk til både VM og EM, og viser nå med andre ord solid form.

  Line Kloster
  Foto: Lise Åserud / NTB
 • Hjemmeseier i Giro d'Italia – Hindley tok over ledertrøya etter Carapaz-kollaps

  Alessandro Covis solobrudd fem mil før mål holdt helt inn på den 20. etappen av sykkelrittet Giro d'Italia. Richard Carapaz kollapset helt og mistet ledertrøya.

  Etappeseieren var 23-åringen Covis første i en Grand Tour.

  Lørdagens etappe var en fjelletappe på 168 kilometer, med start i Belluno og målgang i Marmolada nord i Italia. Etter flere små brudd under etappen, valgte italienske Covi (UEA) å sette inn støtet 115 kilometer før mål. (NTB)

  Italy Giro Cycling
  Foto: Fabio Ferrari / AP

Sendeplan

Kl. Program Kanal
Spilleliste med 39 klipp
Sport
Spiller nå
Haalands karriere fra A til NÅ 03:44
Neste