Klæbo, Krogh og Northug sliter – nå vil Iversen ha ankeretappen 

LILLEHAMMER (NRK): Emil Iversen (27) flyr høyt om dagen. Det som akkurat nå er den beste skiløperen i verdenscupsirkuset forstår godt at han seiler opp som den heteste ankermann-kandidaten i Norge.

World Cup Nordiske grener Lillehammer

I STORFORM: Emil Iversen gliser bredt etter at han ble nummer tre på jaktstarten i Lillehammer søndag.

Foto: Tore Meek / NTB scanpix

– Jeg har tenkt på det selv og det ser dessverre sånn ut, sier Emil Iversen og smiler godt, når han av NRK får spørsmål om ikke han nå er best egnet som avslutter i det norske laget.

Stafettdrama kommende helg

Denne sesongen er det to anledninger til å teste ut konstellasjoner og prøve seg mot andre nasjoner i stafett før VM i Seefeld i februar.

Første potensielle duell mot finner, svensker og russere kommer allerede neste helg når verdenscupen fortsetter på Beitostølen.

Der står stafett med fire ganger 7,5 kilometer på programmet søndag. Også under verdenscuphelgen i Ulricehamn etter nyttår er det stafett på programmet.

Lest denne? Iversen planla å skjelle ut egen smører: – Vurderte å knekke skiene i løypa

Ankermennene sliter

Verdenscup langrenn

ANKER-KANDIDAT: Finn-Hågen Krogh gikk ankeretappen for Norge under Lahti-VM i 2017. På Lillehammer fikk han en opptur, men har fortsatt litt igjen til toppformen.

Foto: Geir Olsen / NTB scanpix

Norge er regjerende verdensmester i konkurransen. Debatten rundt ankermenn har pågått helt siden Petter Northug i 2016/2017-sesongen trøblet for å komme i form til mesterskap. Og nå melder Iversen seg på i kampen.

Han er egentlig en klassisk-løper, men verdenscuplederen er full av selvtillit etter en svært suksessfull helg på Lillehammer.

Og samtidig som Iversen er i toppslag, er Northug foreløpig langt bak i år også. Klæbo står over Beitostølen-helgen og Krogh er ennå et stykke unna toppform.

Les også: Mammas melding etter Iversens VM-grep: «Må du være så kjepphøy»?

– Har lyst til å prøve

World Cup Nordiske grener Lillehammer

DROPPER BEITOSTØLEN: Johannes Høsflot Klæbo er ikke aktuell for den første stafettkonkurransen for sesongen.

Foto: Tore Meek / NTB scanpix

– Hvis Klæbo ikke får fart på skiene og Krogh fortsetter i den duren han holder på nå, så må vi tenke annerledes. Jeg får snakke med trenerne. Jeg har vist at jeg er bra til å avslutte, sier Iversen – og viser til prestasjonene denne helgen, hvor han blant annet ble nummer to på skøytesprinten fredag og råsterkt spurtet seg inn til tredjeplass på jaktstarten søndag.

– Med den historikken jeg har i skøyting så er det spennende å sette meg på sisteetappen. Men jeg tar den. Jeg har lyst til å prøve, sier ski-profilen

– Iversen er en potet. Det er klassisk som har ligget ham nærmest. Men i den formen han er i nå, kan han gå det meste. Både første- og sisteetappe, er skussmålet fra allroundtrener Eirik Myhr Nossum.

Les også: Iversen krevde endringer: Følte seg glemt på samlingene i fjor

Ekstremt vanskelig

Høring i dopingsaken mot Therese Johaug, januar 2017.

NRK-EKSPERT: Fredrik Aukland.

Foto: Terje Pedersen / NTB scanpix

Fredrik Aukland lister opp to mulige stafettlag til kommende søndag: Emil Iversen, Martin Johnsrud Sundby, Didrik Tønseth og Sjur Røthe - i den rekkefølgen. Et alternativ kan, ifølge NRK-eksperten, bli Sundby, Tønseth, Røthe og Iversen på ankeretappen.

I bakhånd til Beitostølen er løpere som Simen Hegstad Krüger, Hans Christer Holund og nevnte Krogh. Skal man legge Auklands forslag til grunn må trioen stille på start for Norges andrelag.

– Akkurat nå er vi i den heldige posisjon at vi kan stille mange gode stafettlag. Det er jeg fornøyd med. Jeg har hele tiden sagt at det er ekstremt vanskelig å ta ut det norske laget, sier Nossum.

Siste nytt

 • Foss mistet den hvite trøya

  Tobias Foss falt i sammendraget på den fjerde etappen av Giro d`Italia. Nordmannen lå som nummer to i sammendraget, kun 16 sekunder bak italienske Filippo Ganna før etappen, men fikk det tungt inn i den siste bakken for dagen.

  23-åringen seilet akterut etter å ha beskyttet lagets kaptein George Bennett hele dagen. I mål var nordmannen rett over tre minutter bak etappevinner Joe Dombrowski.

  Dermed ligger Foss på en 31. plass i sammendraget etter fire etapper. Samtidig seilet italienske Alessandro De Marchi inn i den rosa ledertrøyen etter at han ble nummer to på etappen.

  Italy Giro Cycling
  Foto: Fabio Ferrari / AP
 • Helomvending rundt Bråtveit

  Tirsdag meldte VG at målvakten Per Kristian Bråtveit (25) kan bli Brann-keeper før overgangsvinduet stenger onsdag kveld. Djurgåden bekrefter interessen fra Bergen overfor avisen.

  Det er derimot ikke opp til Stockholms-klubben å bestemme det, men nederlandske Groningen. Bråtveit ble lånt ut til klubben og avtalen varer fram til 30. juni.

  Og tirsdag ettermiddag kom beskjeden om Groningen ikke vil slippe keeperen, melder VG.

  Landslaget trener før kampen mot Sverige.
  Foto: Trond Reidar Teigen / NTB
 • Usikker Sagosen før mesterligakamp

  Det er høyst usikkert om Kiels Sander Sagosen spiller mesterligakampen mot gamleklubben Paris St. Germain onsdag.

  Lokalavisen Kieler Nachrichten skriver at håndballstjernen Sagosen fortsatt var syk mandag og hadde feber på grunn av en infeksjon.

  Avisen melder at «det står et stort spørsmålstegn bak Sagosen før kampen». Kiel har hjemmebane denne uka før returen spilles i Frankrike en uke senere.

  Sammenlagtvinneren er sikret plass i Champions League-sluttspillet 12. og 13. juni.

  Sander Sagosen
  Foto: Khaled Elfiqi / AFP

Sendeplan

Kl. Program Kanal