Hopp til innhold

Pogba suspendert etter positiv dopingprøve: – Mildt sagt sjokkerende

Fotballstjernen Paul Pogba har avgitt en positiv dopingprøve. Juventus og Italias antidopingbyrå bekrefter at 30-åringen er suspendert.

Paul Pogba

POSITIV: Ifølge italienske medier skal Pogba ha testet positivt for testosteron 20. august i år.

Foto: ISABELLA BONOTTO / AFP

– Vi venter på B-prøven, og vi kan ikke si noe mer nå. Det som er sikkert er at Pogba aldri ønsket å bryte reglene, sier agent Rafaela Pimenta til Tuttosport.

Mandag kveld bekreftet Italias antidopingbyrå, ifølge nyhetsbyrået AFP, at stjernen er suspendert fra aktiv idrett inntil videre som følge av den positive prøven. I en pressemelding bekrefter også Juventus suspensjonen, samt at prøven ble tatt 20. august etter kampen mellom Udinese og Juventus i Serie A.

Europa League - Quarter Final - First Leg - Juventus v Sporting CP

BENKET: Pogba skal ha testet positivt etter en kamp 20. august der han satt på benken. Her avbildet på Juventus-benken i april i år.

Foto: MASSIMO PINCA / Reuters

Han har selv ikke uttalt seg om den positive prøven. Flere medier har kilder på dopingprøven skal ha inneholdt spor av testosteron.

– Sjokkerende

Ifølge Sport Mediaset har 30-åringen tre dager på seg til å be om en ny analyse av dopingprøven.

Dersom den positive dopingtesten blir bekreftet, kommer Pogba til å bli straffet av den nasjonale antidopingdomstolen i Italia. Utestengelsen i dopingsaker er på to til fire år.

– Jeg ble nesten litt sjokkert her. Måten det skjer på er også ganske spesiell ettersom han dette skjedde etter en kamp mot Udinese som han ikke spilte, sier Endre Lübeck, kommentator i TV 2.

Paul Pogba

LITE SPILLETID: Pogba ble byttet inn etter 66. minutter mot Bologna 27. august.

Foto: MARCO BERTORELLO / AFP

Han har i flere sesonger kommentert Serie A for Strive.

– Det er mildt sagt sjokkerende, spesielt siden det er en såpass stor profil. Det er sjelden det er dopingsaker i fotballen, så når det først skjer, er det med en av de største stjernene i verden, sier Lübeck.

Pogba har slitt med skader de siste årene og spilte kun seks seriekamper for Juventus forrige sesong. Denne sesongen har han spilt to av tre kamper i Serie A.

Franskmannen har tidligere spilt for Manchester United, og har vært på det franske landslaget siden 2013. Han var blant annet med på å vinne VM-gull med Frankrike i 2018.

– Når dette nå kommer, er det nesten litt symbolsk med tanke på hvordan den karrieren har falt de siste årene. Han var en verdensstjerne og en nøkkelspiller på et Juventus-lag som var blant de beste i verden. Han er ikke i nærheten av den Pogba vi har sett før, sier Lübeck.

Premier League - Manchester United v Norwich City

STJERNER: Pogba spilte med Cristiano Ronaldo i Manchester United. Her i mars 2022.

Foto: CRAIG BROUGH / Reuters

Ble truet med pistol

Det er ikke bare skadeproblematikk som ar preget Pogba i senere tid. I mars 2022 ble han truet med pistol og forsøkt presset for om lag 130 millioner kroner.

I et intervju med Al Jazeera publisert mandag, forteller han om hendelsen. Han pekte ut sin egen bror som en av gjerningsmennene, og skal også ha vitnet mot ham.

– Penger forandrer mennesker. De kan ødelegge en familie. Penger kan starte en krig, sier han i intervjuet.

Han forteller at hendelsen preget han såpass at han vurderte å legge skoene på hylla for godt.

– Det hendte at jeg tenkte at jeg ikke lenger vil ha noen penger. Jeg vil ikke spille mer. Jeg vil bare være med normale mennesker som elsker meg for den jeg er, sier han.

Les også Storkjøpenes fall

Lukaku, Coutinho, Pogba og Hazard

Siste nytt

  • Suverene Vipers til semifinale i sluttspillet

    Vipers Kristiansand knuste Gjerpen 33-19 og tok seg enkelt til finale i håndballsluttspillet.

    Dermed fikk sørlendingene en opptur etter lørdages smertelige 23-30-tapet mot Györ i den første kvartfinalen i Mesterligaen.

    I hjemlige turneringer går det derimot som det pleier for Vipers. Klubben har allerede vunnet serien uten poengtap og tatt hjem nok en NM-pokal. Sluttspillet står igjen.

    Anna Vjakhireva ble Vipers' toppscorer med sju mål på ni skudd mot Gjerpen i Skienshallen. Gjestene ledet «bare» 15-11 til pause.

    Fra før har Storhamar og Sola tatt seg videre. De slo ut henholdsvis Oppsal (29-28 og 39-27) og Fredrikstad (30-24 og 37-21).

    I den siste kvartfinaleserien blir det en tredje kamp. Molde sørget for det med 32-27 i mandagens hjemmemøte med Larvik. Det første oppgjøret ga LHK-seier 35-29. (NTB)

    Anna Vjakhireva
    Foto: NTB
  • Kolstad til ny sluttspillfinale – delte meninger om rødt kort

    Kolstad er i rute til å forsvare titteltrippelen i norsk håndball. Trønderne tok seg overlegent videre til finalen i sluttspillet etter to seire over Drammen.

    I den første kampen vant Kolstad 32-26, og i mandagens returoppgjør i Drammen ble det 28-23-seier for bortelaget.

    Dermed vant Kolstad semifinalen sammenlagt 60-49.

    Kort tid før pausen fikk Drammens nøkkelspiller August Storbugt rødt kort etter at Sander Sagosen dundret i parketten.

    TV 2s håndballekspert Bent Svele mente dommeravgjørelsen var helt riktig.

    – Bildene lyver ikke. Det er i mine øyne et klokkeklart rødt kort, sa Svele på direkten.

    Kjelling hadde et helt annet syn på saken.

    – Det er et latterlig rødt kort. Han løper i ham, og det er selvfølgelig en tominutter. Men med rødt kort er vi ute i stygt spill og forferdelige ting. Det er en skulder som treffer ham, sa DHK-treneren til TV 2 i pausen.

    – Jeg skjønner at det er vondt for stakkars Sander som får den i ansiktet. Rødt kort er sikkert korrekt på mange måter. Men når vi har det fysiske nivået vi ligger på her, synes jeg det blir teit, fortsatte Kjelling.

    Storbugt forklarte episoden med at han forsøkte å ta seg forbi Kolstads robuste forsvarsblokk.

    – Det er kjempeuheldig og kjempetrist. Jeg gir dommer en mulighet til å dømme. Det er veldig synd at jeg treffer ham i ansiktet. Det er ikke med vilje, sa han til TV 2.

    ØIF Arendal tar imot Elverum i den andre semifinalen tirsdag etter å ha tapt bortekampen knepent 35-36.

    Tidligere i sesongen har Kolstad vunnet både serien og NM. (NTB)

    REMA1000-ligaen: Kolstad-Elverum 29–28.
    Foto: Ole Martin Wold / NTB
  • Nadal videre etter lang Madrid-kamp

    Rafael Nadal (37) fikk en pangstart, men måtte likevel svette litt for å nå åttedelsfinalen i tennisturneringen Madrid Open.

    Spanjolen vant 6-1 i det første settet mot Pedro Cachin fra Argentina og så ut til å få en komfortabel reise til neste runde. I stedet tok kampen en ny vending.

    Nadal ble brutt to ganger i settet som fulgte. Han lå under 1-4, men Cachin greide ikke å holde på overtaket. Mange brudd kom tett, og spillerne måtte ut i tiebreak.

    Der tapte Nadal 5-7. Et tredje sett ble spilt for å kåre en vinner, og der viste den gamle gruskongen rutine og vant 6-3. Oppgjøret varte i litt over tre timer.

    I neste runde skal Nadal opp mot Jiri Lehecka. Den unge tsjekkeren er nummer 31 på verdensrankingen, mens Nadal er helt nede på 512.-plass som følge av et langt skadeavbrekk.

    Nylig var Nadal tilbake i konkurranse for første gang på over tre måneder. Trolig er han inne i sitt siste år som elitespiller. (NTB)

    Rafael Nadal
    Foto: OSCAR DEL POZO / AFP

Sendeplan

Kl. Program Kanal