Hopp til innhold

Irritert over endring – må glemme tapet i rekordfart

STOCKHOLM (NRK): Norge tror det blir utfordrende mentalt å omstille seg til en bronsefinale på under et døgn, og mener det er håpløst at den er flyttet en dag frem.

uevvUxzaCo0

TØFT ØYEBLIKK: Christian O'Sullivan (t.v.) gir noen trøstende ord til Gøran Johannessen, som bommet på siste forsøk, etter kampen.

Foto: JONATHAN NACKSTRAND / AFP

– Jeg kommer ikke til å sove ett sekund i natt, slår landslagssjef Christian Berge fast.

Han kommer sist av alle ut i pressesonen i Stockholm fredag kveld. Det blir feil å si at skuffelsen etter ettmålstapet har lagt seg ennå. Men det må den gjøre fort.

For i år spilles bronsefinalen på lørdag i stedet for søndag. Dermed må semifinalenes tapende lag, Norge og Slovenia, omstille seg i rekordfart.

– Vi må opp på hesten igjen. I 2016 ble vi nummer fire, det er ekstra surt. Nå kan vi i alle fall spille om en medalje, påpeker Sander Sagosen.

Både mentalt og fysisk vil det kjennes at man har spilt 80 minutter tøff håndball. Derfor blir det restitusjon med massasje, mat og hvile i de drøye 22 timene de har fra kampslutt til fløyta blåser igjen.

Sander Sagosen

FORTVILET: Sander Sagosen la seg ned på gulvet etter tapet.

Foto: JONATHAN NACKSTRAND / AFP

Irritert over endring

Flere av spillerne liker dårlig at bronsefinalen er flyttet en dag frem.

– For spillernes sikkerhet er det håpløst, mener Gøran Johannessen.

Norge spilte også to dager på rad i hovedrunden, tirsdag og onsdag, og var kritiske.

– Det er vel IHF og EHF i et nøtteskall med to kamper på rad, i alle fall når man spiller en så tøff kamp som vi gjorde mot Kroatia, så er det ikke så ideelt, sier Johannessen, og sikter til Det internasjonale og europeiske håndballforbundet.

– Vi visste det ikke engang, så det var overraskende. Derfor er vi i hvert fall glade for at vi klarte å presse igjennom at vi fikk den tidlige semifinalen, for vi får noen timer mer enn Slovenia, og det er en fordel, sier Gullerud.

NRKs ekspert forstår spillernes frustrasjon.

– Det handler nok om penger. Det blir nok ikke den beste festhåndballen av å spille så kort tid etter en slik kamp Norge hadde, eller etter åtte kamper på to og en halv uke for den saks skyld, mener Håvard Tvedten.

Det europeiske håndballforbundet forklarer overfor NRK at det var arrangøren som ønsket kampen flyttet frem en dag, og at de etter hvert godkjente det.

På arenaen i Stockholm er det møtevirksomhet etter kampslutt, og den svenske arrangøren av mesterskapet har foreløpig ikke besvart NRKs spørsmål om hvorfor.

– Selvfølgelig tøft

Samtidig har spillerne startet jobben med å bli mentalt klare på hotellet et stykke unna hallen.

– Det blir selvfølgelig tøft. Vi mistet muligheten til å spille om gull, så vi må jobbe litt med det, erkjenner Magnus Jøndal like etter kampslutt.

– Det blir selvfølgelig kjempetungt. Jeg personlig har ikke vært i denne situasjonen før, så det blir nytt, forteller Johannessen, som satte Norges siste, avgjørende forsøk i stolpen.

Det har Tvedten. Han bommet på en viktig straffe mot Danmark i EM i 2010.

– De må jobbe strukturert, og tøft mentalt. Det finnes flere teknikker man kan bruke for å klare det, men man bør uansett kort snakke ut om det som skjedde i semifinalen, og lage en felles plan for hvordan man kan bruke mulighetene man har. Det er ikke tid til å gjøre en større evaluering av Kroatia-kampen, og alt fokus må nå snus, råder NRKs ekspert.

VM-plass på spill

En medalje vil være Norges første i EM-sammenheng. De kan også sikre seg direkte kvalifikasjon til VM neste år om de blir nummer tre.

s2dSIjvt3kY

MÅ SNU DET: Landslagssjef Christian Berge fortviler etter semifinaletapet.

Foto: Vidar Ruud / NTB Scanpix

– Det handler om det som ligger i potten i morgen. Så vi må fokusere på det. Og så får vi se hva vi får til, sier Berge.

– Det blir en kollektiv jobb, og der er vi gode. Jeg tror alle vil være veldig innstilt på å gjøre en kjempejobb, mener Gullerud.

– Vi skal gjøre et vanvittig godt forsøk. Vi må hjem og få kvittet oss med skuffelsen her. Vi får lov til å være skuffet i noen timer nå, så skal vi snu, forteller landslagssjefen.

 • Norge – Slovenia går lørdag kl. 18.30 og sendes på NRK Sport.

Siste nytt

 • Blakstad fra City til Häcken – lånes ut fram til VM

  Julie Blakstad (21) reiser på et korttidsopphold til Häcken og svensk fotball. Manchester City-proffen blir der inntil sommerens VM-pause.

  Göteborg-klubben bekreftet låneovergangen fredag kveld. Blakstad har vært en del av City-stallen siden januar i fjor.

  – Jeg håper å kunne bidra til at Häcken blir et topplag i ligaen. Slik jeg ser det, har klubben et stort potensial. Jeg tror ikke nivåforskjellen blir så stor, sier hun i en uttalelse.

  Blakstad har ikke fått mye spilletid i City denne sesongen. Oppholdet i Häcken er ment å gi henne god kamptrening foran sommerens VM-sluttspill med Norge.

  – Å få være med i VM betyr mye for meg. Det er viktig å få spilletid før mesterskapet og komme i form til turneringen. Det føles veldig bra at vi fikk til denne løsningen, sier 21-åringen.

  Da midtbanespilleren ble solgt fra Rosenborg for litt over ett år siden, ble det omtalt som tidenes største overgang fra norsk kvinnefotball.

  (©NTB)

  Julie Blakstad i Manchester
  Foto: Roy Kenneth Sydnes Jacobsen / NRK
 • Aursnes' trener fikk ny kontrakt etter ni måneder

  Roger Schmidt (56) nyter kjempesuksess i sin første sesong som Benfica-trener. Fredag forlenget han avtalen med Lisboa-klubben til sommeren 2026.

  Tyskeren har mye av æren for at Benfica er blitt blant Europas mest underholdende lag. Kun to tap på 43 kamper er fasiten så langt.

  Med slike resultater nøler ikke Benfica-ledelsen med å plusse på to år til på trenerkontrakten.

  I den portugisisk ligaen topper hovedstadsklubben ti poeng foran toeren Porto, og i Champions League er de klare for kvartfinalespill mot italienske Inter. Drømmen om å gjøre noe virkelig stort i den gjeveste europacupen lever.

  Fredrik Aursnes har under Schmidt fått en nøkkelrolle på Benficas midtbane.

  (©NTB)

  Roger Schmidt og Aursnes
  Foto: ANNE-CHRISTINE POUJOULAT / AFP
 • Tromsø forsterket med Viking-angriper

  Mai Traore (23) lånes ut til Tromsø fra Viking ut årets sesong med opsjon på forlengelse.

  Den guineanske angriperen har de siste månedene vært på utlån i OH Leuven i belgisk fotball. Avtalen varte egentlig til i sommer, men nå vender Traore i stedet nordover, skriver NTB.

  – Vi ser fram til å få Traore med på laget. Han er en spennende angrepsspiller som vi har fulgt over lengre tid, og som vi har stor tro på i sesongen som kommer, sier Tromsøs sportssjef Lars Petter Kræmer-Andressen i en uttalelse på klubbens hjemmeside.

  Mai Traore
  Foto: Carina Johansen / NTB

Sendeplan

Kl. Program Kanal
Sport
Spiller nå
Nektet å prate om Haaland - så skjedde dette 01:00
Neste