Hopp til innhold

Norges nye stjerneskudd kan bli OL-redning – men han får tyn for barten

Med flere forfall, trekkes Simen Lyse frem som en mulig OL-joker for håndballgutta. Men ansiktspryden er kollegaene mer skeptiske til.

Simen Lyse

NY PROFIL: Simen Lyse har markert seg for både Kolstad og landslaget, men også barten får oppmerksomhet.

Foto: NTB

Vi kommer til å se mye av ham i årene som kommer, for han er en fantastisk spiller, slår Norges største stjerne, Sander Sagosen fast.

Han snakker om kollegaen i Kolstad, Simen Lyse. Mange ble overrasket da bakspilleren ble tatt ut i EM-troppen, og i et skuffende mesterskap for Norge, var 24-åringen et lyspunkt. Da håndballgutta sikret OL-plass, hadde han også en del av æren.

– Det var ikke forventa å få så mye tillit og spilletid, men det er jo utrolig gøy, sier han selv.

Håndball - Norge - Kroatia

LAGKAMERATER: Sander Sagosen (t.v.) er full av lovord om Kolstad-kollega Simen Lyse.

Foto: NTB

Landslaget har vært samlet i Oslo en uke for å starte forberedelsene til lekene i Paris om drøye to måneder. Bare 14 spillere får plass i troppen, men med forfall fra flere bakspillere, ser mulighetene gode ut for trønderen.

Han blir superviktig, og er en god erstatter for Gøran Johannesen. Det han viste i EM og OL-kvaliken var det absolutt høy klasse over, og han kan også spille i midten, så det er et godt alternativ for bakspillerrekka som kommer til å få kjørt seg, mener NRKs håndballekspert Håvard Tvedten.

Motiverer Sagosen

Landslagssjef Jonas Wille holder OL-troppen hemmelig frem til starten av juli, men han har sett mye han liker hos Lyse.

– Han er veldig modig, urett og trygg, til tross for lite erfaring på landslag, sier Wille, og legger til ros om ferdigheter som spilleforståelse, godt skudd og energi.

Jeg jobber med Simen hver dag og det er en fantastisk gutt som tar nivåene han blir kastet ut i. Han jobber steinhardt for å bli bedre og det er motiverende å være rundt sånne folk. Jeg er imponert. Han er uredd og tøff, og går ut hver gang for å prestere, roser Sagosen.

Simen Lyse

ETTERLENGTET OPPTUR: Simen Lyse bidro til at Norge klarte å kvalifisere seg til sommer-OL i Paris.

Foto: AFP

– Det er moro å se på ham. Den snerten i skuddet er et angrepsvåpen vi skal dra nytte av i mange år, sier Harald Reinkind.

I privatlandskamp mot Kroatia i Jordal Amfi scoret Lyse fem mål. Mot både Danmark og Argentina noterte han seg med tre scoringer.

– Det er klart jeg vil være med til OL, for det tror jeg er det største man kan oppleve som håndballspiller. Så jeg må jobbe på, og så får vi se om Wille har plass til meg, sier han.

«Trønderbart»

Men det er ikke bare håndballegenskapene som legges merke til hos Kolstad-profilen. Da herrene møttes til samling, dukket Lyse opp med «ny» bart.

Jeg er jo trønder og måtte prøve noe nytt. Jeg har veldig dårlig skjeggvekst ellers, så da må vi gå for der det vokser, forteller han og gliser.

Håndball-EM, Simen Lyse og Magnus Gullerød

BARTEFRI: Simen Lyse var et friskt pust under EM i januar. Her sammen med Magnus Gullerud.

Foto: NTB

Lagkameratene ler godt når ansiktspryden blir et tema.

Han lever vel opp til at han kommer fra Trondheim. Jeg er ikke videre imponert, men han kjører sin greie og det er fint, sier Kolstad-målvakt Torbjørn Bergerud med et smil.

– Ingen kommentar, flirer Sagosen.

Heldigvis er han en bedre håndballspiller enn barten er bra, svarer Sebastian Barthold.

Den passer seg vel best oppe i Trøndelag, så han om den, er Reinkinds reaksjon.

Lyse selv er fornøyd.

– Jeg synes den sitter fint, jeg.

Les også Program for OL i Paris: Dette er Norges gull­sjanser og godbitene du må få med deg

Noen av de norske OL-håpene i OL i Paris: Nora Mørk, Grace Bullen, Jakob Ingebrigtsen, Karsten Warholm, Anders Mol/Christian Sørum, Narve Gilje Nordås og Jeanette Hegg Duestad.

Sportsnyheter

Sørloth

Sørloth scoret fire (!) mot Real Madrid: – Surrealistisk

Alexander Sørloth herjet mot Real Madrid i nest siste seriekamp i La Liga. Han scoret fire mål på under en time og ligger an til å bli toppscorer i ligaen. På tribunen satt en stolt far.

Haaland

Haaland svarer kritikerne etter seriegullet: – Jo mer hatere, desto bedre er du

Erling Braut Haalands Manchester City tok en ny serietittel. Etter kampen tok han et oppgjør med kritikerne og åpnet om skademarerittet midt i sesongen.

Siste nytt

 • Skuffet Ødegaard med tale til fansen

  Arsenals kaptein Martin Ødegaard takket fansen etter at det endte med en andreplass i Premier League.

  – Vi er nok alle litt skuffet nå. Vi har ventet lenge på seieren og er så nære, men jeg er så stolt av laget, alle i klubben, fansen og progresjonen vi har hatt, sier nordmannen i et intervju på stadionmatta.

  Deretter forteller han om forskjellen han opplever det har vært i klubben siden han kom til Arsenal i 2021.

  – Vi har endret klubben og jeg tror alle tror på oss nå. For å være ærlig så kan jeg ikke vente med å komme i gang igjen etter pausen, og gjøre alle dere enda gladere. Det er det store målet.

  Martin Ødegaard etter Arsenals kamp mot Everton i sesongavslutningen i Premier League. Arsenal vant 2-1, men endte på annenplass, ett poeng bak Manchester City.
 • Ny VM-nedtur for Norge

  Norges ishockeylandslag må slå Storbritannia mandag for å være sikker på å berge plassen i elite-VM. Søndag ble det 1-4 mot Østerrike etter svakt spill. Sander Vold Engebråten tente et lite håp med et reduseringsmål i siste periode, men det holdt ikke.

  Norge har spilt seks av sine sju kamper i gruppespillet og har bare de tre poengene fra 2-0-seieren over Danmark. Taper Norge i ordinær tid for hittil poengløse Storbritannia mandag, blir det nedrykk.

  Tap i forlengning eller etter straffer vil bety at Norge er foran britene mandag kveld, men de norske har da spilt ferdig og må håpe at Østerrike slår Storbritannia tirsdag. (NTB)

  Norge ishockey-VM
  Foto: AP
 • Klopp tok farvel med seier: – Jeg elsker dere

  Liverpool møtte Wolverhampton på Anfield i manager Jürgen Klopps siste kamp.

  Hjemmelaget tok tidlig kontrollen, og da gjestenes Nelson Semedo fikk rødt kort etter 28 minutter tok det ikke lang tid før Alexis MacAllister satte inn ledelsen. Fem minutter før pause økte stopperen Jarell Quansah til 2-0. Det ble også resultatet, og Klopp kunne klemme både spillere og støtteapparat.

  Liverpool blir nummer tre i årets Premier League. Sju poeng bak Arsenal, og ni poeng bak Manchester City.

  Etter kampen ble Klopp og resten av støtteapparatet som nå takker av i Liverpool hyllet av en fortsatt fullsatt stadion.

  – Jeg elsker dere, sa Jürgen Klopp til supporterne i en tale midt på banen på Anfield.

  Klopp hadde mye på hjertet der han stod på en liten scene og med en mikrofon i hånda.

  – Dette føles ikke som en slutt. Det føles som en start. I dag så jeg et fotballag fullt av talent, ungdommelighet, kreativitet og målbevissthet.

  Klopp prøvde å dra i gang en sang med om Arne Slot, Liverpools nye manager. Publikum responderte med å første repetere «Arne Slot» før de endret til å synge Klopps navn.

  – Jeg håper dere tar imot den nye managere slik som dere tok imot meg. Dere skal gå «all in» fra første dag. Dere må fortsette å tro, sa Klopp, før han til slutt takket for seg som Liverpool-manager.

  – Tusen takk. Dere er det beste laget i verden. Tusen takk!

  Premier League - Liverpool v Wolverhampton Wanderers

Sendeplan

Kl. Program Kanal