Ellevilt semifinaledrama da Kroatia knuste Norges finaledrøm: – Det blir ikke verre enn det her

STOCKHOLM/OSLO (NRK): Det måtte fire ekstraomganger til for avgjøre hvem av Norge og Kroatia som skal spille finale i EM. Til slutt trakk Kroatia det lengste strået.

qH_fKBo6xk8

FINALEN GLAPP: De ble et drama uten like da de norske håndballherrene misset EM-finalen i den fjerde ekstraomgangen.

Foto: Vidar Ruud

– Vi taper i dobbel overtid, de har straffe i den ene overtiden og vi er ett stolpetreff unna å lede den andre overtiden, og så å si være klare for finalen. Det blir ikke verre enn det her, konstaterte Christian O'Sullivan overfor NRK etter kampen.

DqDa_l5XKVY

DRØMMEN BRAST: De norske håndballherrene var nære sin første EM-finale noensinne, så stakk Kroatia av med seieren.

Foto: Vidar Ruud

For med 30 sekunder igjen av den fjerde og siste ekstraomgangen, ble Kroatia avblåst. Norge fikk ballen, men skuddet gikk i stolpen og ut. Kroatia fikk ballen, og med to sekunder igjen på klokka, fant de nettmaskene og vant kampen.

– Jeg har ikke så mange ord, det er tomt, det er surt, det er bitter, det er sånn idrett er, sa en skuffet Sander Sagosen til NRK etter kampen.

– Det er selvfølgelig helt j*****

Og nettopp de marginene var det spesielt en som kjente litt ekstra på. I sluttsekundene av den fjerde ekstraomgangen gikk Gøran Johannesen på skudd. Et skudd som kunne sendt Norge i ledelsen.

– Vi spiller oss frem til en glimrende mulighet med ti sekunder igjen, jeg kommer nok til å ta det skuddet ti av ti ganger også i fremtiden. Skyter innsiden av stolpen og ut, istedenfor innsiden av stolpe og inn, sa Johannesen etter kampen og fortsatte:

– Det er selvfølgelig helt j***** å se at det ikke blir mål. For det er et skudd jeg scorer på 90 % av gangene. Når det ikke går, så er det helt forferdelig.

rcbUY-LZfb0

SKUFFET: Gøran Johannesen var svært skuffet etter å ha bommet på en sjanse i sluttsekundene av den fjerde ekstraomgangen.

Foto: Vidar Ruud / NTB sc

Den følelsen kjente også landslagssjefen på etter kampen.

– Det er bare marginer, det er ingen ting annet. Jeg synes synd på gutta, sa Christian Berge i TV 3s studio etter kampen.

Og mens jublende kroater gikk av banen i Stockholm, samlet de norske spillerne seg i en skikkelig stor ring, der var det stille.

– Hva skal man si, vi er idrettsutøvere, vi er folk som lever og ånder for å prestere. Når vi ikke vinner håndballkamper, så vet alle hva ståa er, og det er ikke så mye å si til hverandre, sa Sagosen etter kampen.

Måtte «nappe» ut skrue av hånden

Kroatias sliteseier kom etter thrilleravslutninger i både ordinær tid og ekstraomgangen, samt en kamp om å ha marginene på sin side.

– Det er mange muligheter begge veier, til at vi kan vinne, men så har de har marginene med seg i de situasjonene i dag og er hakket bedre. Det er selvfølgelig kjedelig, forteller Magnus Jøndal.

fd8chGOWfdQ

SKRUE I HÅNDEN: Torbjørn Bergerud fikk en skrue i hånden, og måtte nappe den ut før ekstraomgangene.

Foto: Vidar Ruud

Samtidig ble det også dramatisk for en av de norske spillerne i en av kampens pauser.

Norge scoret med 20 sekunder igjen av den andre omgang og sikret forlengelse av semifinalen.

Da kom beskjeden fra indre bane om at Norges målvakt, Torbjørn Bergerud, ble hastet til garderoben med skade.

– Det er bare et lite sår. Det var en skrue som lå i mål som jeg satte hånda ned på, som ble sittende fast. Vi måtte nappe den ut, men det går fint, kunne Bergerud fortelle etter kampen.

Bergerud kom tilbake i kampen, men kunne ikke redde norsk avansement til finalen.

 • Norge møter Slovenia i bronsekampen lørdag, kl 1830.
 • Kroatia og Spania spiller finale søndag kl 1600.
Laster innhold, vennligst vent..

Siste nytt

 • Lyon overrasket med seier

  Lucas Tousarts nydelige scoring var nok da Lyon slo Juventus 1-0 i mesterligaens åttedelsfinale. Scoringen gir Lyon et godt utgangspunkt foran bortekampen i Torino 17. mars. Juventus og Cristiano Ronaldo slet stort med å komme seg til de store målsjansene i Frankrike.

  Tousart
  Foto: PHILIPPE DESMAZES
 • Ramos så rødt da City snudde kampen

  Isco sendte Real Madrid i føringen mot Manchester City i mesterligaens åttedelsfinale, men to raske scoringer fra Gabriel Jesus og Kevin de Bruyne (straffe) gjorde at gjestene tar med seg et glimrende utgangspunkt før returkampen. Fem minutter før slutt gikk det fra vondt til verre for Real Madrid da kaptein Sergio Ramos ble utvist etter å ha taklet Jesus som bakerste mann.

  Ramos
  Foto: SERGIO PEREZ / Reuters
 • Trekker voldtektstiltale mot Sarr

  Tiltalen mot den tidligere Molde-spilleren Babacar Sarr er trukket etter en polititabbe. Det skriver VG onsdag kveld.

  Tidligere i februar ble Sarr tiltalt for en voldtekt i Oslo. Politiet har ikke underettet senegaleseren om at etterforskningen mot ham er gjenopptatt, etter å tidligere ha vært henlagt.

  Fristen for å gi beskjed om omgjøring er tre måneder og dette har politiet altså ikke gjort. Derfor besluttet statsadvokat Ingrid Vormeland Salte at tiltalen trekkes onsdag.

  Sarr ble frikjent for en sovevoldtekt i Molde i 2018, men påtalemyndigheten anket frifinnelsen. Ankesaken har blitt utsatt tre ganger fordi Sarr ikke har møtt i retten og 28-åringen er nå internajsonalt etterlyst.

  Eliteserien fotball 2017: Sandefjord-Molde (3-3)
  Foto: Vegard Wivestad Grøtt / NTB scanpix

Sendeplan

Kl. Program Kanal