Hopp til innhold

Ellevilt semifinaledrama da Kroatia knuste Norges finaledrøm: – Det blir ikke verre enn det her

STOCKHOLM/OSLO (NRK): Det måtte fire ekstraomganger til for avgjøre hvem av Norge og Kroatia som skal spille finale i EM. Til slutt trakk Kroatia det lengste strået.

qH_fKBo6xk8

FINALEN GLAPP: De ble et drama uten like da de norske håndballherrene misset EM-finalen i den fjerde ekstraomgangen.

Foto: Vidar Ruud

– Vi taper i dobbel overtid, de har straffe i den ene overtiden og vi er ett stolpetreff unna å lede den andre overtiden, og så å si være klare for finalen. Det blir ikke verre enn det her, konstaterte Christian O'Sullivan overfor NRK etter kampen.

DqDa_l5XKVY

DRØMMEN BRAST: De norske håndballherrene var nære sin første EM-finale noensinne, så stakk Kroatia av med seieren.

Foto: Vidar Ruud

For med 30 sekunder igjen av den fjerde og siste ekstraomgangen, ble Kroatia avblåst. Norge fikk ballen, men skuddet gikk i stolpen og ut. Kroatia fikk ballen, og med to sekunder igjen på klokka, fant de nettmaskene og vant kampen.

– Jeg har ikke så mange ord, det er tomt, det er surt, det er bitter, det er sånn idrett er, sa en skuffet Sander Sagosen til NRK etter kampen.

– Det er selvfølgelig helt j*****

Og nettopp de marginene var det spesielt en som kjente litt ekstra på. I sluttsekundene av den fjerde ekstraomgangen gikk Gøran Johannesen på skudd. Et skudd som kunne sendt Norge i ledelsen.

– Vi spiller oss frem til en glimrende mulighet med ti sekunder igjen, jeg kommer nok til å ta det skuddet ti av ti ganger også i fremtiden. Skyter innsiden av stolpen og ut, istedenfor innsiden av stolpe og inn, sa Johannesen etter kampen og fortsatte:

– Det er selvfølgelig helt j***** å se at det ikke blir mål. For det er et skudd jeg scorer på 90 % av gangene. Når det ikke går, så er det helt forferdelig.

rcbUY-LZfb0

SKUFFET: Gøran Johannesen var svært skuffet etter å ha bommet på en sjanse i sluttsekundene av den fjerde ekstraomgangen.

Foto: Vidar Ruud / NTB sc

Den følelsen kjente også landslagssjefen på etter kampen.

– Det er bare marginer, det er ingen ting annet. Jeg synes synd på gutta, sa Christian Berge i TV 3s studio etter kampen.

Og mens jublende kroater gikk av banen i Stockholm, samlet de norske spillerne seg i en skikkelig stor ring, der var det stille.

– Hva skal man si, vi er idrettsutøvere, vi er folk som lever og ånder for å prestere. Når vi ikke vinner håndballkamper, så vet alle hva ståa er, og det er ikke så mye å si til hverandre, sa Sagosen etter kampen.

Måtte «nappe» ut skrue av hånden

Kroatias sliteseier kom etter thrilleravslutninger i både ordinær tid og ekstraomgangen, samt en kamp om å ha marginene på sin side.

– Det er mange muligheter begge veier, til at vi kan vinne, men så har de har marginene med seg i de situasjonene i dag og er hakket bedre. Det er selvfølgelig kjedelig, forteller Magnus Jøndal.

fd8chGOWfdQ

SKRUE I HÅNDEN: Torbjørn Bergerud fikk en skrue i hånden, og måtte nappe den ut før ekstraomgangene.

Foto: Vidar Ruud

Samtidig ble det også dramatisk for en av de norske spillerne i en av kampens pauser.

Norge scoret med 20 sekunder igjen av den andre omgang og sikret forlengelse av semifinalen.

Da kom beskjeden fra indre bane om at Norges målvakt, Torbjørn Bergerud, ble hastet til garderoben med skade.

– Det er bare et lite sår. Det var en skrue som lå i mål som jeg satte hånda ned på, som ble sittende fast. Vi måtte nappe den ut, men det går fint, kunne Bergerud fortelle etter kampen.

Bergerud kom tilbake i kampen, men kunne ikke redde norsk avansement til finalen.

 • Norge møter Slovenia i bronsekampen lørdag, kl 1830.
 • Kroatia og Spania spiller finale søndag kl 1600.
Laster innhold, vennligst vent..

Siste nytt

 • Rystet Tyskland på hjemmebane – så steg spissgiganten til vers

  Søndag kveld var det duket for de første kampene i siste gruppespillsrunde der Tyskland var det eneste laget fra gruppe A som var sikret en plass i åttedelsfinalen.

  Drøye to minutter på overtid stiger innbytter Niclas Füllkrug til vers og stanger utligningen i krysset til vill jubel blant hjemmefansen.

  – Der er Tyskland gruppevinnere og det er Füllkrug som oppfyller de tyske drømmer i Frankfurt, utbrøt NRKs fotballkommentator Andreas Stabrun Smith.

  Dermed ble Füllkrug den første tyskeren som scorer to mål som innbytter i samme EM siden Olivier Bierhoff i 1996.

  I det 28. spilleminutt tok sveitserne ledelsen etter at Dan Ndoye fikk sitt første landslagsmål for Sveits.

  – Ndoye har aldri scoret for Sveits, men på den aller største scenen så klarer han det endelig, sa Stabrun Smith.

  Dermed ble Tyskland gruppevinnere med to seiere og ett uavgjort. De møter andre plassen i gruppe C hvor blant annet England og Danmark spiller tirsdag om gruppeseieren.

  Sveits på sin side skal møte andre plassen i gruppe B som på papiret ser ut til å bli Italia om de tar poeng mot Kroatia tirsdag kveld.

  Sveits hadde det i lomma, men Tyskland hadde litt på lager.
 • Espanyol tilbake i La Liga – vant opprykksfinalen mot Real Oviedo

  Espanyol vendte et vanskelig utgangspunkt til seier og slo Real Oviedo i kampen om den siste opprykksplassen til Spanias øverste nivå.

  Barcelona-klubben rykket ned fra La Liga i 2023, men holdt seg til ett år på nivå to. Med 2-1-seier sammenlagt slår de følge med Leganés og Real Valladolid opp til nivå én.

  Real Oviedo gikk inn i kampen med 1-0 fra det første oppgjøret, men fikk seg en kalddusj like før pause da Espanyols Javi Puado scoret to kjappe.

  Først bredsidet han inn en corner, før han fullførte et vakkert angrep til 2-0 to minutter på overtid av førsteomgangen.

  Oviedo fikk en kjempesjanse på overtid, men fikk ikke ballen i mål og måtte se opprykkshåpet glippe på målstreken.

  Espanyol tok seg forbi Sporting Gijón på veien til finalen, mens Oviedo slo ut Eibar. (NTB)

 • Markus Hoelgaard ble norgesmester i landeveisritt

  Markus Hoelgaard vant fellesstarten i sykkel-NM søndag. Uno-X-laget kontrollerte rittet og var aldri truet i kampen om seieren.

  Rittet gikk over tolv runder i en løype på Tverlandet utenfor Bodø. Rytterne måtte gjennom 199,2 kilometer i regnværet.

  Fredrik Dversnes var mannen i den norske mestertrøya fram til søndag.

  Alexander Kristoff var ikke blant rytterne på startstreken søndag. Veteranen sto over rittet på grunn av magetrøbbel.

  Tidligere søndag ble Mie Bjørndal Ottestad norgesmester i kvinneklassen etter et imponerende solobrudd.

  Lørdag 29. juni starter Tour de France i italienske Firenze. Uno-X er blant lagene på startstreken i storrittet. Hoelgaard er imidlertid ikke en del av troppen, og den norske mestertrøya uteblir i årets ritt.

  (NTB)

  Arctic Race of Norway 2019: 4. Etappe: Lødingen - Narvik (165,5 km)
  Foto: Fredrik Hagen / NTB

Sendeplan

Kl. Program Kanal