NRK Meny
Normal

Coop-sjefen: – Vi har mer å snakke om

Petter Northugs hovedsponsor har holdt møte med skiløperen fredag. Partene er enige om å fortsette samtalene de kommende dagene.

Petter Northug og Svein Fanebust

Fredag møtte Coop-direktør Svein Fanebust (t.h.) Petter Northug for første gang etter fylleskandalen sist søndag. Coop er Northugs desidert største sponsor og finansierer hans privatsatsing. Matvarekjeden har foreløpig ikke bestemt seg for om de skal fortsette samarbeidet.

Foto: Alley, Ned / NTB scanpix

– Vi har hatt et konstruktivt møte i dag. Vi er enige om at vi har mer å snakke om og vil fortsette samtalene de kommende dagene, heter det i en uttalelse fra Coop-direktør Svein Fanebust til NRK.no.

Fredag møttes langrennsstjernen og Coop-direktøren på et hemmelig sted for å snakke ut om fylleskandalen sist søndag.

Etter dagens samtale, som etter det NRK får vite varte i 2,5 timer, har Coop fortsatt ikke bestemt seg for om de ønsker å fortsette sponsorsamarbeidet med skistjernen eller ikke.

Diskuterer videre samarbeid

Dette var det første møtet mellom Northug og hans hovedsponsor etter at skistjernen sist søndag promillekjørte og krasjet med en passasjer i bilen.

Etter det NRK.no erfarer var også Northugs manager Are Langås og Northugs far John Northug på møtet.

Vil ta en beslutning snart

Det store spørsmålet er om Coop - som finansierer Northugs privatsatsing med ni millioner kroner årlig - vil fortsette samarbeidet etter ulykken.

– Dette vil bli første gang vi prater med ham ansikt til ansikt og jeg vet ikke hvor lenge møtet vil vare, uttalte kommunikasjonsdirektør Kristin Paus til NRK.no tidligere i dag.

Se video: Petter Northug ga dette intervjuet til NRK.no torsdag

(Artikkelen fortsetter under videoen.)

Intervju med Petter Northug.

SE VIDEO: Se hele intervjuet Petter Northug gjorde med NRK.no under trening i Meråker torsdag.

Avhengig av Coop

Da NRK.no intervjuet Northug under trening torsdag røpte 28-åringen at han «innen veldig kort tid» kommer til å gjøre en del sportslige endringer.

– Jeg ønsker å kjempe i toppen, og med det vet de fleste at det innebærer VM-gull, samt kjempe i toppen i verdenscupen. Når du velger å satse, gjør du det ordentlig. Det er det som kommer til å drive meg fremover nå, sa Northug til NRK.no.

Coop er Northugs desidert største sponsor. Dersom matvarekjeden trekker seg fra samarbeid må langrennsstjernen finne en ny hovedsponsor for å kunne fortsette privatsatsingen.

Se video: Her trener Northug for første gang etter søndagens ulykke

Petter Northug

SE VIDEO: Dette er de første treningsbildene av Petter Northug etter søndagens bilulykke i Trondheim. Videoen er fra torsdagens treningsøkt på Meråker.

Siste nytt

 • Pedersen endte på femteplass

  Jesper Saltvik Pedersen endte til slutt på en femteplass i dagens slalåmrenn. Han var 2 sekunder og 47 hundredeler bak vinneren Dino Sokolovic, som kjørte seg opp fra tredjeplass i andre omgang.

  Jesper Saltvik Pedersen Pyeongchang 2018 Winter Paralympics
  Foto: PAUL HANNA / Reuters
 • Larsen på 11.-plass

  I mennenes 7,5-kilometer sittende, sørget Trygve Steinar Larsen for en norsk 11.-plass, 1 minutt og 51 sekunder bak vinneren.

  Det ble gull for hjemmehåpet Sin Eui Hyun fra Sør-Korea.

  Trygve Steinar Toskedal Larsen
  Foto: Jessica Gow/TT / NTB scanpix
 • Skarstein et stykke bak pallen

  Birgit Skarstein endte på en sjuendeplass på kvinnenes 5 kilometer sittende. I mål var hun nesten to minutter bak den amerikanske vinneren, Oksana Masters

  Birgit Skarstein
  Foto: Ed Jones / AFP

Sendeplan

Kl. Program Kanal
V-cupfinale alpint: Storslalåm, menn
V-cupfinale alpint: Slalåm, kvinner
V-cupfinale langrenn: 10 km klassisk fellesstart, kvinner
V-cup telemark
Vinterstudio
Sportslørdag: V-cup skiskyting og alpint
V-cupfinale alpint: Storslalåm 2. omgang, menn
V-cup skiskyting: Stafett kvinner
V-cupfinale skøyter
V-cupfinale skøyter: 500 m menn
V-cup fristil: Skicross