NRK Meny
Normal

Coop-sjefen: – Vi har mer å snakke om

Petter Northugs hovedsponsor har holdt møte med skiløperen fredag. Partene er enige om å fortsette samtalene de kommende dagene.

Petter Northug og Svein Fanebust

Fredag møtte Coop-direktør Svein Fanebust (t.h.) Petter Northug for første gang etter fylleskandalen sist søndag. Coop er Northugs desidert største sponsor og finansierer hans privatsatsing. Matvarekjeden har foreløpig ikke bestemt seg for om de skal fortsette samarbeidet.

Foto: Alley, Ned / NTB scanpix

– Vi har hatt et konstruktivt møte i dag. Vi er enige om at vi har mer å snakke om og vil fortsette samtalene de kommende dagene, heter det i en uttalelse fra Coop-direktør Svein Fanebust til NRK.no.

Fredag møttes langrennsstjernen og Coop-direktøren på et hemmelig sted for å snakke ut om fylleskandalen sist søndag.

Etter dagens samtale, som etter det NRK får vite varte i 2,5 timer, har Coop fortsatt ikke bestemt seg for om de ønsker å fortsette sponsorsamarbeidet med skistjernen eller ikke.

Diskuterer videre samarbeid

Dette var det første møtet mellom Northug og hans hovedsponsor etter at skistjernen sist søndag promillekjørte og krasjet med en passasjer i bilen.

Etter det NRK.no erfarer var også Northugs manager Are Langås og Northugs far John Northug på møtet.

Vil ta en beslutning snart

Det store spørsmålet er om Coop - som finansierer Northugs privatsatsing med ni millioner kroner årlig - vil fortsette samarbeidet etter ulykken.

– Dette vil bli første gang vi prater med ham ansikt til ansikt og jeg vet ikke hvor lenge møtet vil vare, uttalte kommunikasjonsdirektør Kristin Paus til NRK.no tidligere i dag.

Se video: Petter Northug ga dette intervjuet til NRK.no torsdag

(Artikkelen fortsetter under videoen.)

Intervju med Petter Northug.

SE VIDEO: Se hele intervjuet Petter Northug gjorde med NRK.no under trening i Meråker torsdag.

Avhengig av Coop

Da NRK.no intervjuet Northug under trening torsdag røpte 28-åringen at han «innen veldig kort tid» kommer til å gjøre en del sportslige endringer.

– Jeg ønsker å kjempe i toppen, og med det vet de fleste at det innebærer VM-gull, samt kjempe i toppen i verdenscupen. Når du velger å satse, gjør du det ordentlig. Det er det som kommer til å drive meg fremover nå, sa Northug til NRK.no.

Coop er Northugs desidert største sponsor. Dersom matvarekjeden trekker seg fra samarbeid må langrennsstjernen finne en ny hovedsponsor for å kunne fortsette privatsatsingen.

Se video: Her trener Northug for første gang etter søndagens ulykke

Petter Northug

SE VIDEO: Dette er de første treningsbildene av Petter Northug etter søndagens bilulykke i Trondheim. Videoen er fra torsdagens treningsøkt på Meråker.

Siste nytt

 • Tim Cahill gir seg på landslaget

  Veteranen Tim Cahill har valgt å gi seg på det australske landslaget. Det ble kun en halvtimes spill i VM for landets toppscorer gjennom tidene og han velger nå å takke for seg på sin egen twitter-konto. Han blir ender med 107 landskamper og 50 mål.

  Tim Cahill
  Foto: William West / AFP
 • Blind vender hjem

  Manchester United har bekreftet at de har kommet til enighet med den nederlandske Eredivisie-klubben Ajax om en overgang for Daley Blind. 28-åringen returnerer til klubben han spilte for gjennom oppveksten og frem til 2014

  Daley Blind
  Foto: Dave Thompson / AP
 • Fengsel for Pussy Riot-medlemmer

  Fire medlemmer av aktivistgruppa Pussy Riot er dømt til 15 dagers fengsel etter å ha stormet banen under VM-finalen søndag. De er også utestengt fra å delta på sportsarrangementer i tre år.

  Pussy Riot
  Foto: Odd Andersen / AFP

Sendeplan

Kl. Program Kanal
Morgensport og musikk
Morgensport og musikk
Morgensport og musikk
Morgensport og musikk
Sport og musikk
Sport og musikk
Tour de France: 10. etappe
Tour de France: 10. etappe
Sport i dag