Coop-sjefen: – Vi har mer å snakke om

Petter Northugs hovedsponsor har holdt møte med skiløperen fredag. Partene er enige om å fortsette samtalene de kommende dagene.

Petter Northug og Svein Fanebust

Fredag møtte Coop-direktør Svein Fanebust (t.h.) Petter Northug for første gang etter fylleskandalen sist søndag. Coop er Northugs desidert største sponsor og finansierer hans privatsatsing. Matvarekjeden har foreløpig ikke bestemt seg for om de skal fortsette samarbeidet.

Foto: Alley, Ned / NTB scanpix

– Vi har hatt et konstruktivt møte i dag. Vi er enige om at vi har mer å snakke om og vil fortsette samtalene de kommende dagene, heter det i en uttalelse fra Coop-direktør Svein Fanebust til NRK.no.

Fredag møttes langrennsstjernen og Coop-direktøren på et hemmelig sted for å snakke ut om fylleskandalen sist søndag.

Etter dagens samtale, som etter det NRK får vite varte i 2,5 timer, har Coop fortsatt ikke bestemt seg for om de ønsker å fortsette sponsorsamarbeidet med skistjernen eller ikke.

Diskuterer videre samarbeid

Dette var det første møtet mellom Northug og hans hovedsponsor etter at skistjernen sist søndag promillekjørte og krasjet med en passasjer i bilen.

Etter det NRK.no erfarer var også Northugs manager Are Langås og Northugs far John Northug på møtet.

Vil ta en beslutning snart

Det store spørsmålet er om Coop - som finansierer Northugs privatsatsing med ni millioner kroner årlig - vil fortsette samarbeidet etter ulykken.

– Dette vil bli første gang vi prater med ham ansikt til ansikt og jeg vet ikke hvor lenge møtet vil vare, uttalte kommunikasjonsdirektør Kristin Paus til NRK.no tidligere i dag.

Se video: Petter Northug ga dette intervjuet til NRK.no torsdag

(Artikkelen fortsetter under videoen.)

Intervju med Petter Northug.

SE VIDEO: Se hele intervjuet Petter Northug gjorde med NRK.no under trening i Meråker torsdag.

Avhengig av Coop

Da NRK.no intervjuet Northug under trening torsdag røpte 28-åringen at han «innen veldig kort tid» kommer til å gjøre en del sportslige endringer.

– Jeg ønsker å kjempe i toppen, og med det vet de fleste at det innebærer VM-gull, samt kjempe i toppen i verdenscupen. Når du velger å satse, gjør du det ordentlig. Det er det som kommer til å drive meg fremover nå, sa Northug til NRK.no.

Coop er Northugs desidert største sponsor. Dersom matvarekjeden trekker seg fra samarbeid må langrennsstjernen finne en ny hovedsponsor for å kunne fortsette privatsatsingen.

Se video: Her trener Northug for første gang etter søndagens ulykke

Petter Northug

SE VIDEO: Dette er de første treningsbildene av Petter Northug etter søndagens bilulykke i Trondheim. Videoen er fra torsdagens treningsøkt på Meråker.

Siste nytt

 • Johansen spilte da Fulham avanserte

  Landslagskaptein Stefan Johansen var tilbake på Fulhams midtbane, da de vant 2-0 mot Sheffield Wednesday og sikret avansement i ligacupen.

  Johansen har slitt med spilletid for Fulham i Premier League, men spilte hele kampen mot Sheffield Wednesday.

  Britain Soccer League Cup
  Foto: Paul Childs / AP
 • Vipers enkelt videre i håndball-NM

  Vipers hadde ingen problemer med å ta seg til fjerde runde i håndball-NM. De regjerende mesterne vant 39-15 mot Randesund. Larvik er derimot ute etter 24-27-tap for Gjerpen. Flint Tønsberg og Sola avanserte også til fjerde runde.

  EHF Champions League: RK Krim Mercator – Vipers (26-27)
  Foto: Borut Zivulovic / NTB
 • De Boer blir trener for Nederland

  Frank de Boer blir ny trener for Nederlands fotballandslag. Han har skrevet under en toårskontrakt og skal være trener til over VM-sluttspillet i 2022.

  50-åringen erstatter Ronald Koeman, som sluttet i landslagsjobben for å ta over Barcelona.

  Fotball: Europaligaen, gruppe A: Molde - Ajax (1-1)
  Foto: Svein Ove Ekornesvåg / NTB

Sendeplan

Kl. Program Kanal