Hopp til innhold

Her trener Petter Northug for første gang etter fylleskandalen

MERÅKER/OSLO (NRK.no): NRK.no var med Petter Northug (28) da han torsdag trente for første gang etter den dramatiske kollisjonen og promillekjøringen sist søndag.

Petter Northug

SE VIDEO: Her er Petter Northug tilbake på trening etter søndagens ulykke. Torsdag gikk han flere kilometer på rulleski i løypa på Meråker.

– Dette er starten på veien tilbake, sier Northug til NRK.no.

Han har nettopp tilbakelagt flere kilometer på rulleskibanen i Meråker - den første økta etter at han fyllekjørte og kolliderte i et autovern i Trondheim på søndag.

– Det er godt å komme ut i frisk luft og få få klarnet tankene etter de siste dagene, sier skistjernen.

Mål om VM-gull

Audi Petter Northug

Slik så Petter Northugs bil ut etter kollisjonen søndag morgen. Northug har innrømmet at han kjørte med promille.

Foto: Henrik Sundgård

Han har på seg en blå og hvit treningsjakke, svarte treningstights og svarte skisko. Tilbake i treningsklær virker han offensiv.

Mens skuddene fra unge skiskyttere på trening smeller i bakgrunnen er ikke Northug redd for å si at han allerede har satt seg et klart mål for den kommende VM-sesongen.

– Jeg ønsker å kjempe i toppen, og med det vet de fleste at det innebærer VM-gull og kjempe i toppen i verdenscupen. Når du velger å satse, så gjør du det ordentlig. Det er det som kommer til å drive meg fremover nå, sier skistjernen med to OL-gull og ni VM-gull i samlingen.

Se video: Petter Northug ga dette intervjuet til NRK.no torsdag

(Les videre under videoen.)

Intervju med Petter Northug.

SE VIDEO: Se hele intervjuet Petter Northug gjorde med NRK.no under trening i Meråker torsdag.

Åtte runder

Da 28-åringen for første gang snakket mandag kveld fortalte skistjernen at han var så beruset før ulykken at han ikke var i stand til å ta riktige valg.

I dagene etter har han vært så langt nede og sliten at han ikke har orket å trene, men nå ser han altså fremover.

NRK.no møter en helt annen utgave av Northug enn den Norge fikk servert mandag.

Petter Northug

Petter Northug virket konsentrert og offensiv på torsdagens treningsøkt på rulleskibanen i Meråker.

Foto: NRK

Langrennsløperen har planlagt å gå hele åtte runder i rulleskiløypa torsdag kveld. Etter NRK-intervjuet skal han spenne på seg rulleskiene igjen og fortsette. Den lengste runden er på omlag fem kilometer.

– Nå skal jeg ha fokus på trening og komme i gang med de vanlige rutinene igjen. Jeg har ikke lagt en detaljert plan for tiden fremover, men jeg skal trene, sier han og legger til.

– For å komme tilbake må jeg ha en plettfri oppkjøring fra mai til sesongstart. Jeg må bygge en grunnmur.

Vurderer hjelp

Norges Skiforbund har tilbudt 28-årigen hjelp for å komme tilbake i verdenstoppen - selv om han står utenfor landslaget.

Northug sier han foreløpig ikke har bestemt seg for om han vil takke ja til tilbudet.

– Det vil jeg ta stilling til etter hvert. Nå er det viktigste å komme tilbake til normalen.

Forberedt på fengsel

Han legger ikke skjul på at han har vært langt nede - og at han angrer på å ha satt seg bak rattet med promille.

– Det verste har vært at jeg har skuffet de som har betydd mye for meg.

Skistjernen har innrømmet at han fyllekjørte og fortalt at han hadde drukket hele kvelden og natten før ulykken, som skjedde i fem-tiden søndag morgen.

Northug har også sagt at han er klar til å ta en fengselsstraff hvis det blir aktuelt.

Politiet har siktet Northug i saken, men vil ikke komme med en formell siktelse før etterforskningen er ferdig. Det kan ifølge politiet ta ytterligere én uke og avhenger blant annet av når de får svaret på blodprøven som vil vise hvor høy promille skistjernen hadde da han braste inn i autovernet.

Siste nytt

  • Lyn vant etter kjempetabbe

    Lyn tok sesongens første seier da LSK Kvinner ble slått 1–0 i Toppserien fredag kveld.

    Kampens eneste scoring kom etter en fæl tabbe fra LSKs forsvarsspiller Camilla Huseby. Hun spilte ballen rett i beina til Lyns Jenny Røsholm Olsen, som vippet ballen over keeper og i mål.

    Lyn står dermed med fire poeng på fire kamper, mens LSK Kvinner står med to seirer og to tap etter fire runder.

    Toppserien i fotball 2024: Portretter av Lyn
    Foto: Fredrik Varfjell / NTB
  • Zuccarello vil spille ishockey-VM for Norge

    Mats Zuccarello åpner for å spille årets ishockey-VM for Norge «om han blir tatt ut på laget».

    Minnesota Wild er ikke med i årets NHL-sluttspill. Derfor er kalenderen fri for landslagsoppdrag for nordmannen. Han har ikke spilt VM for Norge siden i Russland i 2016.

    – Det er lenge siden han har kunnet representere landslaget og har lyst til det nå, bekrefter Zuccarello-agent Kevin Skabo til nitten.no fredag ettermiddag.

    Zuccarello spilte og scoret da det ble tap for Seattle Kraken i sesongens siste kamp i grunnspillet for Minnesota Wild. De var aldri skikkelig med i kampen om en plass i sluttspillet.

    Under fredagens pressekonferanse kom han ifølge journalisten Michael Russo med følgende melding som Russo har lagt på X.

    – Han sa at han spiller for Norge i VM om han kommer med på laget, skriver Russo.

    (NTB)

    NHL: Minnesota Wild at Tampa Bay Lightning
    Foto: Kim Klement Neitzel / Reuters
  • Kastet opp før renn – nå legger NM-vinneren opp 

    Landslagsalpinist Markus Nordgård Fossland (25) avslutter karrieren. Han sier følelsen av å risikere livet, samt vedvarende skadeproblemer, ligger bak.

    – Jeg er lettet. Jeg er sinnssykt lettet, sier Fossland til NRK etter å ha fortalt alle at han er ferdig som toppalpinist.

    – Vet du hva du skal nå?

    – Nei! Det er klart det er skummelt, men det er også sinnssykt spennende, svarer han.

    Fossland, som nylig tok NM-gull i super-G, forteller på Instagram at det er hovedsakelig tilbakevendende problemer med ryggen som utgjør en viktig del av beslutningen om å gi seg. Smertene har han hatt i seks år.

    Deretter peker han på at risikoen han tar ved å sette utfor verdens mest krevende alpinløyper også har blitt en stor belastning. 25-åringen sier perspektivet hans rundt dette har endret seg det siste året.

    – Det å kjøre verdenscuprenn i fartsdisiplinene medfører en risiko. Det trodde jeg at jeg var OK med. Å erfare at jeg ikke kan akseptere denne risikoen har vært smertefullt, frustrerende og sjokkerende, skriver Fossland – og fortsetter:

    – Å kaste opp før flesteparten av rennene i år, og følelsen av å sette livet på spill hver helg, har vært tøft. Det å oppdage at jeg ikke gir hundre prosent på renndager, har vært enda tøffere.

    (NTB / NRK)

    World cup alpint utfor Kvitfjell
    Foto: Erik Johansen / NTB

Sendeplan

Kl. Program Kanal