Hopp til innhold

Northug varsler umiddelbare endringer

MERÅKER/OSLO (NRK.no): Petter Northug (28) har tatt sine første stavtak etter fyllekjøringen. Nå avslører skistjernen at det snart blir sportslige endringer for å kunne kapre VM-gull.

Intervju med Petter Northug.

SE VIDEO: Se og hør hele intervjuet med Petter Northug fra treningen i Meråker.

Northug

VIL TILBAKE: Petter Northug har allerede vært klar på at han vil tilbake på verdenstoppen igjen. Her er han i Falun etter å ha funnet verdenscupen sammenlagt i 2013.

Foto: AFP
Audi

TOTALVRAK: Her fraktes Petter Northugs bil vekk fra Falck mandag 5. mai - dagen etter ulykken.

Foto: Solum, Stian Lysberg / NTB scanpix

NRK.no møter Petter Northug i Meråker i Nord-Trøndelag torsdag kveld. Her gjennomfører han sin aller første treningsøkt etter at han ble tatt for promillekjøring.

Søndag kveld innrømmet trønderen at det var han som mistet kontrollen, kjørte over rundkjøringen og krasjet i autovernet på Byåsen i Trondheim.

– Innen veldig kort tid

Nå, fire dager senere, har Northug klart å ta innover seg inntrykkene fra ulykken. Trønderen har allerede begynt opptreningen til VM-sesongen, og snart vil ha ta grep for å rette opp en mislykket sesong utenfor landslaget.

– Jeg kommer sikkert til å gjøre en del endringer på det sportslige fra i fjor, men nøyaktig hva det blir, må jeg komme tilbake til, sier Northug til NRK.no.

– Når vil endringene bli gjort?

– Innen veldig kort tid, svarer 28-åringen.

– Må flytte fokus

Northug har fått både krass kritikk og stor støtte i kjølvannet av promillekjøringen.

Mange har imidlertid vært enige om én ting: Northug er nødt til å gjøre endringer i livsstil og det sportslige for å kunne hevde seg i langrennssporet igjen.

– Du har blitt tilbudt hjelp av Norges Idrettsforbund, Skiforbundet og Olympiatoppen. Vil du ta imot hjelpen som tilbys?

– Det vil jeg ta stilling til etter hvert. Nå er det viktigste å komme tilbake til normalen, sier Northug.

– Jeg må flytte fokus til det som har med trening å gjøre: Hvile, søvn og kosthold, sier 28-åringen.

– Verst å skuffe så mange

Northug har holdt seg i ro i dagene etter fyllekjøringen. Det har vært lange dager sammen med familien og de nærmeste vennene.

– Det har vært tøffe dager. Det har vært mange inntrykk etter det som skjedde. Men når du får klarnet tankene, kjenner du ønsket om å komme tilbake i trening igjen, sier Northug.

– Hvilke inntrykk har det vært?

– Det er litt forskjellig. Det er tøft rett i etterkant. Det tar tid å bearbeide alt som skjer etter en sånn hendelse, sier Northug.

– Hva har vært verst?

– Det verste er å skuffe så mange. Det er det verste for min del, svarer trønderen.

Northug svarer blankt «aldri» på spørsmål om han har fyllekjørt tidligere, og han avviser at han var påvirket av noe annet enn alkohol.

Se video: Her trener Northug for første gang etter søndagens ulykke

(Artikkelen fortsetter under bildet.)

Petter Northug

SE VIDEO: Dette er de første treningsbildene av Petter Northug etter søndagens bilulykke i Trondheim.

Satser mot VM

Trønderen tror selv at stavtakene på rulleski i Meråker kan være starten på en lang og suksessfull sesong i skisporet.

Men store deler av sommeren og høsten vil åpenbart bli preget av det han har gjort. Trønderen må etter hvert møte i retten og flere eksperter mener Northug står overfor en ubetinget fengselsdom.

– Hvordan skal du gjenvinne tilliten til folket?

– Det er ikke sikkert det er mulig – det er nok vanskelig etter en sånn hendelse. Men jeg skal gjøre det jeg kan for å kjempe meg tilbake i toppen, sier Northug.

Northug sa allerede i sitt første intervju mandag at han ønsker å komme tilbake i verdenstoppen igjen.

Overfor NRK.no sier trønderen at kun VM-gull i Falun er godt nok.

– Jeg ønsker å kjempe i toppen, og med det vet de fleste at det innebærer VM-gull og kjempe i toppen i verdenscupen. Når du velger å satse, gjør du det ordentlig. Det er det som kommer til å drive meg fremover nå, sier Northug.

Siste nytt

  • Rubiales' etterfølger er klar

    Pedro Rocha ble fredag valgt til ny president i Det spanske fotballforbundet (RFEF), og tar med det over etter skandalepresident Luis Rubiales.

    Forbundet bekrefter ansettelsen på sine hjemmesider fredag.

    «Pedro Rocha har i dag blitt utropt til ny president i Det kongelige spanske fotballforbundet, etter å ha mottatt støtte fra flertallet av forsamlingsmedlemmene», heter det i meldingen.

    Rocha har sittet som midlertidig forbundspresident etter at Luis Rubiales trakk seg fra presidentvervet i september.

    Det har stormet rundt RFEF siden Rubiales kysset Jenni Hermoso på podiet etter fjorårets VM-finale for kvinner. Kysset førte til at Rubiales måtte trekke seg fra vervet.

    I mars ble Rubiales og flere andre personer pågrepet som en del av etterforskningen av forbundets avtale om å legge den spanske supercupen til Saudi-Arabia. Mistanken handler om mulig pengevasking og korrupsjon.

    Torsdag ble det kjent at forbundet har havnet under lupen til den spanske regjeringen. Forbundet skal derfor «overvåkes» av en uavhengig kommisjon underlagt Spanias idrettsråd (CSD) de neste månedene. (NTB)

    Pedro Rocha
    Foto: THOMAS COEX / AFP
  • Brasil-legende Marta varsler landslagsstopp

    Marta avslutter landslagskarrieren i fotball etter årets kamper. Hun er Brasils mestscorende spiller uansett kjønn.

    Brasil-avgangen kommer fram i et intervju Marta har gitt til CNN. I sommer kan hun få sin sjette OL-deltakelse.

    – Hvis jeg er med til OL, skal jeg nyte hvert øyeblikk. For uansett om jeg drar dit eller ikke, er dette mitt siste år på landslaget. Det vil ikke være mer Marta som landslagsspiller i 2025, sier 38-åringen.

    Hun var med på å ta OL-sølv i 2004 og 2008. Brasil tapte begge finalene for USA. I VM har hun også et sølv etter finaletapet mot Tyskland i 2007.

    Marta har scoret 116 mål på 175 landskamper siden debuten i 2002. På herresiden er Neymar mestscorende for Brasil med 79 nettkjenninger.

    I VM topper Marta også lista som tidenes toppscorer uansett kjønn. Fasiten stoppet på 17 mål fra 23 kamper etter fjorårets exit i gruppespillet. (NTB)

    Marta under fotball-VM 2023
    Foto: Aisha Schulz / AP
  • Moldes stjerneduo spilleklare etter skade

    Både Fredrik Gulbrandsen og Magnus Wolf Eikrem er tilgjengelig for å starte når Molde tar imot Haugesund i Eliteserien søndag.

    Det bekrefter trener Erling Moe overfor TV 2.

    – De er klare til å kunne starte. De er med i betraktningen, og så får vi se hvilket lag vi ender på til slutt, sier Moe.

    Molde-treneren forteller også at Markus Kaasa og Martin Linnes ikke er så langt unna en retur.

    – Det begynner å se bedre ut, og det er selvfølgelig bra for oss, sier han.

    Gulbrandsen måtte av med skade i serieåpningen hjemme mot Strømsgodset, men fikk sitt første innhopp etter skaden da blåtrøyene slo Strindheim i cupens andre runde onsdag.

    Det gjorde også Eikrem, som måtte stå over storoppgjøret borte mot Bodø/Glimt forrige helg. (NTB)

    Gulbrandsen og Eikrem
    Foto: Svein Ove Ekornesvåg / NTB

Sendeplan

Kl. Program Kanal