NRK Meny
Normal

Ingebrigtsen: – Møter Ajax på et gunstig tidspunkt

Rosenborg har trolig tidenes mulighet til å slå ut det nederlandske storlaget. RBK-treneren mener nykommer Samuel Adegbenro kan skyte klubben til Europaligaen.

Kåre Ingebrigtsen

KLAR TIL DYST: Kåre Ingebrigtsen og resten av Rosenborg-spillerne trente på Ajax sin hjemmebane før Europaliga-kvalifiseringen torsdag kveld.

Foto: Aleksandar Djorovic / NTB scanpix

– Vi får testet oss ordentlig. Men vi føler at dersom det er étt gunstig tidspunkt å møte Ajax på - så er det når de bare har spilt bare én serierunde, sier Kåre Ingebrigtsen til NRK.

RBK-treneren og resten av laget møtte media etter treningen på Johan Cruyff Arena, dagen før den første av to play off-kamper mot Ajax i Europaligaen.

– «Fair» mulighet

Den nederlanske storklubben er fortsatt rusten etter sesongstarten.

I serieåpningen ble det 1-2-tap mot Heracles.

Fjorårets finalist i Europaligaen har som vanlig mistet flere sentrale spillere før sesongen.

Blant annet gikk kaptein Davy Klaassen til Everton i sommer for omlag 250 millioner kroner. Derfor tror Ingebrigtsen at laget ikke er sin beste form før torsdagens møte.

– De har solgt litt spillere, og trenger litt tid til å få til samhandlingen. Vi føler definitivt at vi har en «fair» mulighet, sier Ingebrigtsen videre.

Skape uro

Tidligere Rosenborg-trener Nils Arne Eggen mener laget må entre stadion i Amsterdam med mål om å lage trøbbel for de nederlandske mesterne.

– Jeg er klar over at det er en vanskelig oppgave. Men det aller viktigste er å score på bortebane, og da må man gå utpå der for å gi dem problem. Og det går jeg ut i fra at han Kåre og resten av gjengen har tenkt, sier Eggen til NRK.

En av dem som Rosenborg håper skal skape uro i Ajax-forsvaret er nysigneringen Samuel Adegbeno.

Rosenborg kunne kun etterregistrere én spiller. Dermed falt valget på Adegbenor fremfor klubbens andre storsignering, Anders Trondsen fra Sarpsborg. Begge kom til klubben for tilsammen rundt 30 millioner kroner.

Kåre Ingebrigtsen forklarer valget av Adegbenro på grunn av skadeplager på kantspillerne Milan Jevtovic og Pål Andre Helland.

Samuel Adegbenro

NY MANN: Samuel Adegbenro få trolig sin debut for Rosenborg mot Ajax torsdag kveld.

Foto: Jørgen Stenseth/RBK.no

– Trenger hjelp

Samtidig mener RBK-treneren at nigerianeren kan vippe kampen i trøndernes favør.

– Samuel har et internasjonalt snitt og kan være med å gjøre en forskjell i sånne kamper, sier Ingebrigtsen.

Selv håper Adegbenro å spille en viktig rolle mot Ajax.

– Ja, men jeg trenger hjelp av laget, vi gjør dette sammen, sier Samuel Adegbenro til NRK etter den obligatoriske treningen på stadion før kampen.

Han mener hans nye klubb har en god mulighet på bortebane.

– Selvsagt kan vi slå Ajax. Ingen uslåelige, alt kan skje i fotball, sier Samuel Adegbenro.

Siste nytt

 • Sky Sports: Bud på Newcastle

  Forretningskvinnen Amanda Staveley (44) skal ha lagt inn et bud på 300 millioner pund for Premier League-klubben Newcastle. PCP Capital Partners, firmaet til den engelske finanskvinnen, la inn budet i slutten av forrige uke, ifølge Sky Sports.

  Newcastle-supporter
  Foto: Alex Morton / Reuters
 • Ingen endringer i hopptroppen

  Norge stiller med de samme hopperne til helgens verdenscuprenn i Finland som sist helg, i følge NTB. Det er Daniel-André Tande, Halvor Granerud, Andreas Stjernen, Johann Forfang, Robert Johansson og Anders Fannemel.

  Daniel Andre Tande
  Foto: Alik Keplicz / AP
 • Curlinggutta slo Italia i EM

  Norge og skip Thomas Ulsrud vant 8-5 over Italia i curling-EM mandag. Det var det norske lagets fjerde seier i mesterskapet. Tidligere på dagen slo det norske laget Slovakia 7-2. Det norske kvinnelaget vant 8-4 over England, før det ble 2-9-tap mot Finland.

  Thomas Ulsrud
  Foto: Georgios Kefalas / AP

Sendeplan

Kl. Program Kanal