Hopp til innhold

Ingebrigtsen: – Møter Ajax på et gunstig tidspunkt

Rosenborg har trolig tidenes mulighet til å slå ut det nederlandske storlaget. RBK-treneren mener nykommer Samuel Adegbenro kan skyte klubben til Europaligaen.

Kåre Ingebrigtsen

KLAR TIL DYST: Kåre Ingebrigtsen og resten av Rosenborg-spillerne trente på Ajax sin hjemmebane før Europaliga-kvalifiseringen torsdag kveld.

Foto: Aleksandar Djorovic / NTB scanpix

– Vi får testet oss ordentlig. Men vi føler at dersom det er étt gunstig tidspunkt å møte Ajax på - så er det når de bare har spilt bare én serierunde, sier Kåre Ingebrigtsen til NRK.

RBK-treneren og resten av laget møtte media etter treningen på Johan Cruyff Arena, dagen før den første av to play off-kamper mot Ajax i Europaligaen.

– «Fair» mulighet

Den nederlanske storklubben er fortsatt rusten etter sesongstarten.

I serieåpningen ble det 1-2-tap mot Heracles.

Fjorårets finalist i Europaligaen har som vanlig mistet flere sentrale spillere før sesongen.

Blant annet gikk kaptein Davy Klaassen til Everton i sommer for omlag 250 millioner kroner. Derfor tror Ingebrigtsen at laget ikke er sin beste form før torsdagens møte.

– De har solgt litt spillere, og trenger litt tid til å få til samhandlingen. Vi føler definitivt at vi har en «fair» mulighet, sier Ingebrigtsen videre.

Skape uro

Tidligere Rosenborg-trener Nils Arne Eggen mener laget må entre stadion i Amsterdam med mål om å lage trøbbel for de nederlandske mesterne.

– Jeg er klar over at det er en vanskelig oppgave. Men det aller viktigste er å score på bortebane, og da må man gå utpå der for å gi dem problem. Og det går jeg ut i fra at han Kåre og resten av gjengen har tenkt, sier Eggen til NRK.

En av dem som Rosenborg håper skal skape uro i Ajax-forsvaret er nysigneringen Samuel Adegbeno.

Rosenborg kunne kun etterregistrere én spiller. Dermed falt valget på Adegbenor fremfor klubbens andre storsignering, Anders Trondsen fra Sarpsborg. Begge kom til klubben for tilsammen rundt 30 millioner kroner.

Kåre Ingebrigtsen forklarer valget av Adegbenro på grunn av skadeplager på kantspillerne Milan Jevtovic og Pål Andre Helland.

Samuel Adegbenro

NY MANN: Samuel Adegbenro få trolig sin debut for Rosenborg mot Ajax torsdag kveld.

Foto: Jørgen Stenseth/RBK.no

– Trenger hjelp

Samtidig mener RBK-treneren at nigerianeren kan vippe kampen i trøndernes favør.

– Samuel har et internasjonalt snitt og kan være med å gjøre en forskjell i sånne kamper, sier Ingebrigtsen.

Selv håper Adegbenro å spille en viktig rolle mot Ajax.

– Ja, men jeg trenger hjelp av laget, vi gjør dette sammen, sier Samuel Adegbenro til NRK etter den obligatoriske treningen på stadion før kampen.

Han mener hans nye klubb har en god mulighet på bortebane.

– Selvsagt kan vi slå Ajax. Ingen uslåelige, alt kan skje i fotball, sier Samuel Adegbenro.

Siste nytt

 • Tottenham leier Timo Werner en sesong til

  Tottenham er blitt enig med RB Leipzig om å forlenge leieavtalen for Timo Werner med en sesong til.

  Spissen har spilt 14 kamper i ulike turneringer og scoret to mål siden han ble hentet til London-klubben i januar.

  I den opprinnelige leieavtalen hadde Tottenham opsjon på å kjøpe Werner for 15 millioner pund i sommer. I stedet leies han hele kommende sesong, og neste sommer har Tottenham en kjøpsopsjon på 8,5 millioner pund,

  Werner mistet de fem siste seriekampene som følge av en hamstringskade. Han har tidligere vunnet mesterligaen, den europeiske supercupen og klubb-VM med Chelsea.

  Tottenham ble nummer fem i Premier League og skal spille i europaligaen neste sesong.

  (©NTB)

  7ePYnBr9wE8
  Foto: AP
 • Ingebrigtsen-rivaler dropper EM

  Josh Kerr og Jake Wightman har vunnet VM på 1500 meter de to siste årene, men ingen av dem stiller til start i årets EM i friidrett.

  Det ble klart etter at det britiske forbundet presenterte EM-troppen sin tirsdag kveld.

  Istedenfor stiller Storbritannia med Adam Fogg og Neil Gourley på 1500 meter.

  Kerr slo Jakob Ingebrigtsen i nordmannens sesongåpning i Eugene i helgen på én engelsk mil. I den forbindelse uttalte Kerr at han ikke hadde bestemt seg for om han skulle delta i EM eller ikke.

  – Akkurat nå er vi der vi ønsker å være, så det er ikke noe vits å presse på, sa Kerr.

  Samtidig har Jakob Ingebrigtsen kritisert rivalene for å ikke konkurrere mer mot ham før OL i Paris, hvor Ingebrigtsen stiller som regjerende mester på 1500 meter. Kerr tok bronsen på øvelsen i forrige OL.

  EM i friidrett arrangeres i Roma fra 7. til 12. juni. Sommerens OL i Paris starter 26. juli, hvor friidrettsøvelsene arrangeres fra 1. til 11. august.

  VEEr5sOE8VI
  Foto: Reuters
 • Magnus Carlsen slo Nakamura i armageddon – leder Norway Chess

  Magnus Carlsen spilte remis mot Hikaru Nakamura i 2. runde i Norway Chess, men vant i armageddon og leder Norway Chess.

  Langsjakkpartiet endte uavgjort etter 36 trekk og snaut tre og en halv time ved brettet.

  – Det ble en direkte pinlig affære der jeg prøvde å spille noe sikkert ganske tidlig, og så greide jeg å overse ... ikke noe langt uti der, men hans neste trekk. Jeg innså med en gang at jeg var ikke i nærheten av å stå bedre. Senere følte jeg at han satt og utspilte meg litt, men jeg fikk heldigvis omgruppert etter hvert og styrt partiet mot noe mer trygt, sa Carlsen til TV 2.

  Carlsen hadde hvite brikker i armageddon og skaffet seg et avgjørende overtak som resulterte i seier etter 50 trekk. Dermed fikk han et ekstra halvpoeng. (NTB)

  Carlsen
  Foto: NTB

Sendeplan

Kl. Program Kanal